Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Toruń BOG
1.Carelli Światołdycz:loveu: -długi standard
2.Prima Victoria Wojciechowe Knieje:loveu: -szorstka mini
3 Melek z Dachu:loveu: -krótki standard

Haniu pozwoliłam sobie pozyczyć Twoje fotki-jednocześnie gratuluje miejsca na "pudle":cool3:

Posted

[quote name='*hania']Agnieszko ja również gratuluję Tobie pudła ;)

PS>
Oba krótkowłose na 3ce są moje :p

A to BIS weteran-jak widac jamniki zdomninowaly całkowicie podium:diabloti:

Posted

Gratulacje dla wszystkich! Hania, bardzo podoba mi sie twoj Melek z Dachu. Jest bardzo ladny a kolor wrecz rewelacyjny! Nie jest czekoladowy podpalany ani rudy, trudno go okreslic. Czy moze istniec sniady-czekoladowy?

Posted

[quote name='Aga_j'] Czy moze istniec sniady-czekoladowy?

Najwidoczniej tak :multi:
Myślę, że jest to jeden z powodów dla którego maść ruda z nalotem powinna być uznana za dwukolorową a nie jednokolorową bo przecież MELEK nie jest typowo rudym psem z brązowym nosem> wada, tylko jest czekoladowo-śniady więc nie można mieć do niego pretensji, że nie ma czarnego nosa, tak samo jak nie można mieć pretensji do psa czekoladowego, że ma brązowy.

Zanlazłam jeszcze kilka psów w necie o takim umaszczeniu jak MELEK > podpisane są jako rude.
PS> to tylko dwa z nich ;)

hod. Diva Norie

fot. SuperGosia

Posted

tak masz racje, te psy nie sa czerwononose lecz maja czekoladowy nos co znaczy ze takze posiadaja czekoladowe umaszczenie (geny). Poza rudymi z ciemnym nalotem (sniadych) istnieja takze ciemno-rude prawie brazowe z nalotem a nawet kremowe z nalotem wiec nie wiem czemu nie moze istniec takze czekoladowy z nalotem! tak czy owak, psiak jest super. Zycze wiecej medali i sukcesow wystawowych!

Posted

Aga_j napisał(a):
tak czy owak, psiak jest super. Zycze wiecej medali i sukcesow wystawowych!

Dzięki Agnieszko ;)

Gdyby MELEK był spanielem to zaliczałby się do psów podpalanych, a że jest jamnikiem to uważany jest za rudego psa z brązowym nosem :cool1: