taxelina Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 [SIZE=4]nikt nie odp... jak duzo jest merle w polsce? Quote
taxelina Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Nie no ogolnie sie pytalam :D no bo jednak sie tutaj takich nie widuje :( a szkoda Quote
Gonia Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 [quote name='deer_1987'][SIZE=4]nikt nie odp... jak duzo jest merle w polsce? Bo na to pytanie nie ma konkretnej odpowiedzi.Chyba nikt nie liczy wszystkich osobników.Jest ich stosunkowo mało,ale nie jest to umaszczenie egzotyczne w Polsce;) Quote
taxelina Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 widac nie tylko w Polsce Wlasnie probuje czegos w Szwecji o nich poczytac ale wydaje sie ze w ogole nie ma :( Wiem ze w przyszlym roku bedzie niedaleko mnie wystawa to moze sie uda pojechac :D Quote
Zabajka Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Witam Nie wiem ile jest wszystkich merle w Polsce, ale od 1 lipca jest ich napewno o 2 więcej. Moja królicza suczka urodziła : 1 piesek srebrne merle, 2 pieski dzicze, 1 suczka srebrne merle i 1 suczka czarna podpalana. Uffff. Cała piątka na szczęście czuje się świetnie, co nie jest sprawą łatwą zważywszy, że matka szczeniąt waży niecałe 2.8 kg i jest niedużym "królikiem" - 28,5 cm w obwodzie. Ojcem szczeniąt jest Addy Harlequin In Blue Tapsaga - srebrne merle. pozdrawiam zabajka Quote
DG32 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 deer_1987 napisał(a):jak duzo jest merle w polsce? Jeżeli chodzi o blue merle to wcale nie jest ich tak mało, sama mam merlaka długowłosego, a wcześniej krótkowłosy merlak był w naszej rodzinie. Natomiast red merle to faktycznie rzadko spotykane okazy. Quote
Recommended Posts