Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='deer_1987'][SIZE=4]nikt nie odp...

jak duzo jest merle w polsce?

Bo na to pytanie nie ma konkretnej odpowiedzi.Chyba nikt nie liczy wszystkich osobników.Jest ich stosunkowo mało,ale nie jest to umaszczenie egzotyczne w Polsce;)

Posted

widac nie tylko w Polsce
Wlasnie probuje czegos w Szwecji o nich poczytac ale wydaje sie ze w ogole nie ma :(
Wiem ze w przyszlym roku bedzie niedaleko mnie wystawa to moze sie uda pojechac :D

• 8 months later...
Posted

Witam
Nie wiem ile jest wszystkich merle w Polsce, ale od 1 lipca jest ich napewno o 2 więcej. Moja królicza suczka urodziła : 1 piesek srebrne merle, 2 pieski dzicze, 1 suczka srebrne merle i 1 suczka czarna podpalana. Uffff. Cała piątka na szczęście czuje się świetnie, co nie jest sprawą łatwą zważywszy, że matka szczeniąt waży niecałe 2.8 kg i jest niedużym "królikiem" - 28,5 cm w obwodzie. Ojcem szczeniąt jest Addy Harlequin In Blue Tapsaga - srebrne merle.
pozdrawiam
zabajka

Posted

deer_1987 napisał(a):
jak duzo jest merle w polsce?

Jeżeli chodzi o blue merle to wcale nie jest ich tak mało, sama mam merlaka długowłosego, a wcześniej krótkowłosy merlak był w naszej rodzinie.
Natomiast red merle to faktycznie rzadko spotykane okazy.