Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto jak wyglądaja zwyciezcy drugiej najważniejszej po Westminstrze wystawy w USA.
Stadardy i miniatury oceniane są razem.
Jamnik długowlosy BOB: (2 zdjęcia)

Najlepsza suka:

Jamnik krótkowłosy BOB:

Najlepszy pies: ( 2 zdjęcia)

Jamnik szorstkowlosy BOB: (miniaturowy) (2 zdjęcia)

Najlepsza suka: (standard)

Posted

Mówisz o suczce, a ja miałam na mysli samca. Suczka to Ch Aviance Rambling Rose. Nie slyszalam o tej hodowli i z tego co wiem to nie mają stronki internetowej. Ale suczka fajna chociaż samiec jest efektowniejszy według mojego zdania.

Posted

Aga,masz rację.Samiec jest bardzo atrakcyjny,no i ta fotka w ruchu!Miałam okazję taki ruch podziwiać u potomka amerykańskiego psa.Mimo wrażenia,że pies jest ciężki(niestety był trochę upasiony),to nie szedł,tylko płynął:loveu:To co mnie osobiście zachwyca w amerykańskich psach,to kość,kątowanie,grzbiety,przedpiersie i ruch właśnie.Oczywiście nie u wszystkich,ale większość ma to,czego brakuje często naszym jamnikom długowlosym.

• 3 weeks later...
Posted

Jamniczka krotkowłosa miniaturowa o niezwykłym pręgowanym umaszczeniu stala sie najbardziej wygrywajacym jamnikiem krót. min. w histori rasy. Takie informacje podają hodowcy tej niezwykłej suczki G.Jeavons i M.Macmillan. Suczka to Grandgables Phancy Tigress. Jej osiegniecia to:
- CH Kanady i USA
- 25 x BIS
- Number 1 "gonczy" w Kanadzie na 2005, w Top 10 2004/2006
- Number 1 w rasie przez wiele lat
- Number 1 jamnik krotkowlosy (wszystkich wielkosci) w USA w 2006
- Zdobycie BOB na prestiżowej wystawie Westminster 2006

Dla potomsta tej suczki także sie powodzi. Jej córka CH USA, Kanady i UK zdobyła BOB i czwarte miejsce w grupie gonczych na Crufts a syn jest championem USA, Kanady i Australii. Obydwa są prągowane.

Zdjecia: