Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies bardzo lubi polować na muchy i co dziwne bawi się nimi w ten sposób że po upolowaniu jakiejś zanosi ją do pokoju na dywan i tam ją sobie puszcza.Mucha oczywiscie ma mogre skrzydła albo troche uszkodzone wiec nie lata tylko na nóżkach zapiepsza :scared:

no i piesek za nią i znowu ja łapie, bardzo delikatnie przednimi ząbkami :mdrmed: i zanosi spowrotem , i tak w kółko dopuki mucha już nie może , albo nie żyje :tard: .Na koniec odbywa się konsumpcja muchy.

Trochę tych much w ciągu dnia dopadnie.Ciekawe czy wasze psy też tak mają , bo widzicie ja się trochę martwię czy mu one nie zaszkodzą? On jest bardzo delikatny, a może ja jestem przewrażliwiona? :wink:

pozdrawiamy

Posted
bo widzicie ja się trochę martwię czy mu one nie zaszkodzą? On jest bardzo delikatny, a może ja jestem przewrażliwiona? :wink:

hehe, delikatny... a co mają powiedzieć te biedne muchy? 8) :D

Posted

Ja na Twoim miejscu oduczyłabym go takiego zachowania... :-?

Mój kiedyś też atakował muchy... kiedyś na balkonie złapał pszczołe albo coś... dobrze ze nie wbiła mu żądła.. do dziś ucieka z balkonu jak usłyszy dzik, muchy czy pszczoły ...

Posted

no wlasnie - ja juz prosiakowi wyciagalem pszczole z mordy, na szczescie uzarla go tylko w dziaslo.

jakby go uwalila gdzies glebiej w jezyk, to bym juz pewnie nie mial psa.

a raz kiedys wyplul trzmiela, ale wtedy nie mial zadnego sladu.

tylko jak "oduczyc"...?

kiedy jestes obok, to mozesz probowac odwracac uwage, ale kiedy jest sam...

chyba, ze sprobujesz z muchami maczanymi w chininie ;)

Posted

Noo - ja też się boję tego łapania owadów - w domu to Luna nauczyła się od kocicy skakania po oknach - i skacze przy drzwiach balkonowych. A czasem jak szalona nagle zrywa się i biegnie zygzakiem za czymś czego ja nie widzę :o .

No i sadystyczne zabawy też się odbywają, ale częściej na ćmach Kill.gif niż muchach - i te ćmy są jej obsesją - potrafi pół nocy nie przespać i nasłuchiwać gdzie jest i po ciemku polować (często skacząc mi po twarz czy brzuchu, a co tam :roll: )

Posted

Coż Baron może nie urządza takich zabaw (nie bawi się swoją zdobyczą), on od razu po polowaniu ją zjada. Ostatnio byłam świadkiem, jak nieświadomy robaczek (coś w rodzaju latającego pajączka - tak wyglądał) wylądował na jego łapce... Cham i już go nie było :D Zniknął w paszczy... :o

Zdaje mi się, że muchy i pająki to jego drugie menu... :D Baron mieszka na wsi, więc specjałów mu nie brakuje.... :wink:

Posted
no wlasnie - ja juz prosiakowi wyciagalem pszczole z mordy, na szczescie uzarla go tylko w dziaslo.

;)

Jesuuu, jeszcze bardziej pofaldowany buldog, trza mu bylo zdjecie pstryknac! :wink:

Posted

No tak , oduczyć to raczej nie możliwe.A nawet jak bede odwracać uwagę to przecież nie zawsze jestem w domu. A wiecie że nie pomyslałam o tym że pszczółkę może złapać , tak jak by pies rozróżniał co.Ale jestem mądra

, musze się nad tym zastanowić.Mój poprzedni pies Jamnik długowłosy też prawie nie zszedł przez pszczoły, no ale on wlazł w całe gniazdo w ogrodzie i nikt nie wiedzial dopiero jak zaczął tak jakoś dziwnie wygladać :changes: . Naszczęscie szybka reakcja kilka zastrzyków i było OK , no i nigdy już więcej się owadami nie interesował - taka terapia szokowa bardzo skuteczna.

Posted

Jak zwykle nie moge nic powiedzieć o swoiim psie boo go nie mam. za to powiem że mój szczur jak juz jakaś mucha na zdechnięciu jest to jest ehhh masakra... Zżera w całości :roll:

Posted

No moja Tajga boi się much bo za każdym razem gdy jakaś wleci do pokoju to pańcia od razu wali w nią gazetą i robi wiele hałasu. A psa już nie ma w pokoju :evilbat:

Za to bardzo lubi bawić się żabami :D Zawsze tak fajnie skaczą a jak nie chcą się ruszać to ją delikatnie trąca łapką. Ale jak żaba raz się zezłościła to psina w nogi :scared:

Posted

Mój Ches też lubi zaczynac sie z owadami..........nawet na pszczoły :-? Jeszcze na szczeście nie miał zadnego "wypadku" ale musze go pilnowac bo on wogóle sie ich nie boi :o Ale jeszcze nie udało mu sie ani jednej złapać.........zato wcina.....................MRÓWKI :o

Posted

A mój molosek na owady nie raguje, jakby chciał powiedzieć,że duperelami sie nie przejmuje, ale ma w zwyczaju straszyć kuropatwy, których w pobliżu nie brakuje. Przestraszy i koniec,ale raz w stadku były młode i jedna postanowiła moja psiczkę odstraszyć. bardzo żałuję,że nie miałam aparatu, bo zaśmiewałam się do łez, kiedy moja psica uciekała, odwracając łeb z niedowierzaniem hehehe, że ją kuropatwa goni, ale skoro goni to trzeba uciekać hehehe