Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej,

u nas na razie okej choć było gorąco.
Ostro ćwiczyłam z Bloomem slolom, który w końcu załapał na prostych tyczkach, potem mięliśmy problem zdrowotny, który jeszcze nie do końca się wyjaśnił i na razie jestesmy na tabletkach, poza tym wszystko okej :lol:
Bloom miał 3 dni przerwy i dzisiaj planuję coś poslalomować :loveu:
Tacyt po staremu czyli wszystko w porządku nie licząc tego że czasami jest zmierzły :eviltong:

a Evo się bawi, ma szczęśliwe dzieciństwo, z komend które potrafi to siad, czasami aportuje do ręki, ale nie zawsze, nie podchodzi do koni i zostaje przed stajnią kiedy po nie idę. Z agilitowych sztuczek robi tunel sztywny i miękki, ładnie przychodzi na zawołanie.

Wasze pyrki też tak bardzo nie lubią deszczu? :roll:

pozdrawiam

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magda&Bloom napisał(a):
Wasze pyrki też tak bardzo nie lubią deszczu? :roll:

Nie wiem jak bardzo nie lubi Evo - ale mojej wybitnie on przeszkadza - jak mocno pada to nawet mała mi skomli (zimno jej chyba wtedy) - poza tym jak wychodze pod domem na szybkie wypróżnienie pyry to nawet na trawnik mokry nie chce sama z siebie wejść :shake:

Posted

A moja z rozkoszą się tapla w czym popadnie i nic jej nie przeszkadza. Vigo też jest deszczolubny, dostaje bzika i ekstra powera na deszczu :evil_lol:

Posted

Rauni napisał(a):
A moja z rozkoszą się tapla w czym popadnie i nic jej nie przeszkadza.

Oj Vi taplać to się uwielbia! :diabloti:
Do kałuży to leci hiper tempem, albo ciągnie jak słoń na smyczy i potem ma mega świetną zabawe jak jej na to pozwole - skacze w niej, tapla się i dostaje świra, ale trawy mokrej i deszczu nie lubi - to zupełnie inne dla niej kwestie ;)

Posted

Tacytek już stary, głuchy i przy okazji ślepnie przez co traci orientację w terenie, dlatego chodzi na smyczy.

Anza - wpadnij do nas w odwiedziny ze swoją pyrą :evil_lol:

Pozdrawiam

Posted

[quote name='Magda&Bloom']Anza - wpadnij do nas w odwiedziny ze swoją pyrą :evil_lol:
Bardzo chętnie, ale teraz to ja mam sesje, więc jestem na razie uziemiona :shake:

Nie mniej o zaproszeniu jeszcze się przypomnę! :diabloti:

...moja pya od kilku dni zaczęła ściągać wszystko z biurek, szafek i rozszarpywać - Evo też tak robi? (ja kurcze mam za mało miejsca i za dużo ludzi w domu, żeby dało się wszystko pochować, a pyr sięga coraz wyżej - jeszcz troche i sufitu sięgnie).

Posted

[quote name='Anza&Hacker']
...moja pya od kilku dni zaczęła ściągać wszystko z biurek, szafek i rozszarpywać - Evo też tak robi? (ja kurcze mam za mało miejsca i za dużo ludzi w domu, żeby dało się wszystko pochować, a pyr sięga coraz wyżej - jeszcz troche i sufitu sięgnie).

I told ya! :diabloti:

Posted

Evo też wskakuje na stół, wczoraj razem z Bloomem ściągnęły ciasto i połowe zjadły :-o :mad:
Ponadto Evo lubi rozszarpywać różne rzeczy, a najbardziej worki :lol:

Wczoraj wieczorem miałam w domu przez chwilę szczeniaka wyżła niemieckiego (szorstkowłosy) ktoś go zostawił u hotelu dla psów i już nie odebrał :-( - Na początku Evo strasznie się go bał, ale potem w domu
sajgon miałam tak sie bawiły, Bloom się wkurzał a Tacyt olewka, ale jednak 4 psy w 2 pokojowym mieszkaniu to dużo za dużo i tym sposobem wyżełek szuka nowego domu.

Był u mnie na placyku i sam zrobił tunel miekki, tunel sztywny i wlazł na palisadę zaliczając strefy, niczego się nie boi, lgnie do ludzi i b. lubi zabawy z psami, Evo przy nim to wypłoch. Uwielbia jeść jest śliczny i mądry.

Może znacie kogoś kto byłby zainteresowany maluchem?

Pozdrawiam

Posted

Ale słodki wyżełek... ale czy to zdjęcie przekłamuje, czy Evo większy od wyżełka?

Brava mniej więcej jest teraz wzrostu Sunday, co nie przeszkadza jej się ciągle przeciskać pod bramką i przez dziurkę do toalety (w drzwiach jest wyjęta kratka, bo koty tam chodzą do kuwety... a Brava też chodzi do tej kuwety, tylko w zgoła innym celu... koty brudzą, Brava sprząta :roll: :angryy:).

Posted

Rauni

Evo większy, wyżełek ma ok. 2,5 miesiąca dopiero :lol:

a Brava też chodzi do tej kuwety, tylko w zgoła innym celu... koty brudzą, Brava sprząta

oooo feeeeee :evil_lol::evil_lol::evil_lol: