Kaya93 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 http://images49.fotosik.pl/103/e35d6c346d6dc465med.jpg ale śliczne:loveu: Widze, że teraz wesoło masz :eviltong: :evil_lol: :loveu: Quote
Magda&Bloom Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Rauni - fajnie by było. Evo na komendę przychodzi różnie tzn. jak ja go wołam to robię to tak żeby przyszedł i dostaje nagrodę, ale Romek woła go a on ma go w ... (wiadomo gdzie) nie zawsze, ale rano przed porannym spacerem to mnie już nerwy biorą bo nie da sobie przetłumaczyć pewnych rzeczy :mad::angryy: Ja mam zamiar nauczyć młodego samych podstaw, resztę będzie robił jego właściciel bo w końcu to on ma z nim biegać a nie ja :evil_lol: Także zrobię psa tak żeby łatwo mi się z nim żyło i żeby nie sprawiał mi w przyszłości kłopotów bo jednak 90% czasu to ja spędzam z nim czas. Ciekawe jak to będzie, pożyjemy zobaczymy ps. a co ona robi na tej deseczce? muszę jeszcze wprowadzić target, kształtowanie przyjdzie z czasem :loveu: Kaya93 - oj bywa wesoło :eviltong: Marysia - bardzo się polubiły z czego się cieszę bo zastanawiałam się jak to będzie z uwagi na to że Bloom jest dominantem i Evo też wykazuje takie cechy, ale jest okej dogadały się super :loveu: cockermaister - dzięki :p Quote
Rauni Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Także zrobię psa tak żeby łatwo mi się z nim żyło i żeby nie sprawiał mi w przyszłości kłopotów bo jednak 90% czasu to ja spędzam z nim czas. Ciekawe jak to będzie, pożyjemy zobaczymy ps. a co ona robi na tej deseczce? Coś mi to przypomina jakby... :cool3: Co ona robi na deseczce? Socjalizuje się z powierzchniami, które się jej ruszają pod łapami, przyda się w przyszłości do huśtawki, a tak poza tym przy kształtowaniu takich pierdół uczy się uczyć, ja się uczę jej reakcji, a że nie jest to nic śmiertelnie poważnego, to nic się nie zepsuje :evil_lol: Quote
Magda&Bloom Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Rauni - Coś mi to przypomina jakby... :cool3: wątpię :cool3: ...mały ma jakieś napady ostatnio i sika na swoje posłanie :mad: a raz nawet kupę zrobił :angryy: o co może chodzić? aż tak bardzo nie lubi swojego posłania? Quote
Izuuus Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Widzę,że mały robi postępy :cool3: A ja Fiodora też mogę przeciągając się sznurem podnieść go do góry i zrobić karuzele jednak gdy wyczuje,że długo ziemi nie dotyka to puszcza :evil_lol: Fotki śliczne. Czekam na więcej. No i oczywiście fajne filmiki ;) Quote
Rauni Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Magda&Bloom napisał(a): ...mały ma jakieś napady ostatnio i sika na swoje posłanie :mad: a raz nawet kupę zrobił :angryy: o co może chodzić? aż tak bardzo nie lubi swojego posłania? A nie jest to przypadkiem jedyne miękkie miejsce w otoczeniu? One były uczone sikać na podkłady i na trawę, jak nie macie dywanów, to leje na posłanie. Posłanie wyprać, a jeszcze lepiej czasowo wymienić na inne. Quote
Kasia&Rika Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 ach, śliczna pyreczka ... i moje kochane spanielki:loveu: Quote
Magda&Bloom Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Rauni nie mamy dywanów ale podkłady są, przeważnie w nie trafia, ale ostatnio coś mu się poinaczyło chyba:eviltong: wymieniłam posłanie wczoraj na kocyk, ale on strasznie nie lubi tego miejsca chce spać tam gdzie Bloom czyli koło mnie. Przez pół nocy śpią razem, a potem Bloom idzie do swojej budy ( przynajmniej tam mały mu nie wlezie :evil_lol: ) Tacyt śpi w łóżku więc ma święty spokój :cool3: ...dzisiaj wałkowaliśmy siady, warowanie i przybijanie piątki oraz kilka kroczków chodzenia przy nodze :eviltong: bawiliśmy się piłeczką o dziwo 2 razy mi ją przyniósł za co dostał nagrodę:multi: potem poszłam po royalowski tunelik, ale mały biegnąc za mną nagle zaczął piszczeć i kuleć na przednią łapkę. Darł się jakby mu łapa miała odpaść :crazyeye: wzięłam go na ręce sprawdziłam poduchy, całą łapę wymacałam (nic :p) poszłam do góry i młody zasnął - śpi jak suseł Jak wstanie to zobaczę czy nadal kuleje. Bloom jak był malutki to też czasami nagle narobił takiego rabanu, pisku że pędem musiałam go brać do domu, sprawdzałam łapki i nic nie było nie bolało przy nacisku - dziwne ( może na coś nadeptywał ostrego, a że to panikarz to darł gębę w niebogłosy) potem zasypiał i jak wstawał to jak nowo narodzony haha także mam nadzieję, że za małym będzie to samo. Kasia - dzięki :loveu: Quote
Magda&Bloom Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 mały bryka - tak myślałam :eviltong: Quote
Izuuus Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Magda&Bloom napisał(a):mały bryka - tak myślałam :eviltong: No to cie w konia zrobił :cool3: Quote
Magda&Bloom Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 jak nie zapomnę to wezmę jutro aparat. Dzisiaj był piękny dzień, spaniel dostał nową zabawkę wodno lądową, którą bardzo polubił. Pływał dziś jak szalony :loveu: Evo tylko łapki zamoczył :evil_lol: widać jeszcze nie ma ochoty na pływanie, a ja go zmuszać nie będę :p pozdrowienia Quote
Izuuus Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 http://images45.fotosik.pl/108/65f0c3e775f523f7med.jpg ale młody rośnie :cool3: Quote
Magda&Bloom Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Lecimyyy :) pyrek bez głowy :evil_lol: Bloom paszcze rozdziawił prawie jak krokodyl :eviltong: Quote
Magda&Bloom Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 turbodoładowanie wyginam śmiało ciało:cool3: Quote
Anza&Hacker Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Turbodoładowanie mi najbardziej się podoba :loveu: Quote
Magda&Bloom Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Anza dzięki :p wczoraj Evo i Bloom dostali głupawki, mały uciekał a Bloom go gonił po całym mieszkaniu odbijając się od łóżka, kanapy i tak w koło przy okazji drąc japę (była 22 :crazyeye:). Najlepsze, że od rana (a wczoraj aż do 20:30) były na dworze w tym 2 dłuższe spacery jeden nad wodę a drugi na łące i na placu pisakowym (uwielbiają biegać po piachu, głupawka murowana, nawet Tacyt szaleje) Ja nie wiem te psy są niezmordowane, na szczęście teraz padły i mam czas coś naskrobać :loveu: Tacyt dostaje antybiotyk na ucho bo jakieś ropne zapalenie się wdało, ale już jest lepiej :p pozdrawiamy:loveu: Quote
sandrulka Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 hej! http://images39.fotosik.pl/104/9966677536baf8e2med.jpg uwielbiam zdjęcia z psiakami w biegu.Bloom uszy do góry!! http://images41.fotosik.pl/104/2dfcc2929f7533cdmed.jpg eeeee... !! gdzie on ma głowe?! nie no rewelka! jak ja Ci zazdroszczę 3 psiaków.Wspaniała sprawa patrzeć jak pieski sie bawią! pozdrawiamy! Quote
BobowitaMW Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Jakie szalone zdjęcia! :loveu: Super. Dużo zdrówka dla Tacyta!! :) Quote
cockermaister Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 http://images45.fotosik.pl/108/db26259c9d09fd4fmed.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu: http://images50.fotosik.pl/108/35af775b1ee67b96med.jpg :loveu::loveu::loveu: http://images45.fotosik.pl/108/a36078a3ce2b4e1amed.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Rauni Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Ale szczęśliwe wiosenne pieski :) To zdjęcie jak dwa pędzą jest boskie :loveu::loveu::loveu: Zdrówka dla Tacytka!:Rose: Quote
Magda&Bloom Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 Dzięki wszystkim w imieniu Tacyta :loveu: Dziś będzie trzeci dzień na antybiotyku wstrzykiwanym do ucha, już jest trochę lepiej, ale ropa jeszcze wychodzi. Mam nadzieję, że po tych jeszcze trzech dawkach będzie już całkiem dobrze :p Wczoraj byłam nad wodą Bloom jak zwykle dokazywał i aportował naleśnika (nową zabawkę) a Evo już troszeczkę się przełamał i zdecydował się wejść 4 łapkami do wody - wielki sukces :loveu: muszę kiedyś nakręcić filmik z naszych poczynań :eviltong: Pozdrawiam Quote
Recommended Posts