Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W E S O Ł E G O
A L L E L U J A
(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
◊............(..(..(
◊.............\..)..)._..-.._
◊............__)/.,','.......`.
◊..........,".....`......,--...`.
◊........,"...@.........'....`...\
◊.......(Y.............(...........;''.
◊........`--.____,.....\..........,..;
◊........((_.,----'.,---'......_,'_,'
◊............(((_,-.(((______,-'
Z okazji świąt Wielkanocnych życzymy radości, której moc przysłoni troski codzienności, miłej atmosfery oraz mokrego dyngusa
>>>>>>,<<<<<<<
Wesołych Świąt

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moc prezentów od zajączka
co koszyczek trzyma w rączkach
Wielu wrażeń, mokrej głowy
w poniedziałek dyngusowy.
Życzę jaja święconego
i wszystkiego najlepszego!

:calus::buzi::calus::buzi::calus::buzi::calus::buzi::calus::buzi::calus::buzi:

Posted

Rauni

Coś o Evo hmmm
Jest u nas prawie 2 tygodnie a już można by pisać o nim poematy hehe
Jest żywym, mądrym psem, uwielbia się bawić. Jest coraz śmielszy, ale dużo rzeczy się boi np. suszarki, odkurzacza, szczekających psów bardzo mi przypomina Blooma jak był szczeniaczkiem :eviltong: taki sam strachotek :loveu:
Uwielbia jeździć samochodem, a oprócz tego jest strasznym panikarzem np. szczepienie :evil_lol: Czasami łobuzuje i podgryza, ale da się to opanować. Jednym słowem jest okej.
Codziennie z nim pracuje klikerowo i szybko robi postępy.

Podoba nam się i jesteśmy zadowoleni z malucha, a Bloom jest w 7 niebie ;)
za to Tacyt czasami nie potrafi się opędzić i czasami młody robi sobie z futra Tacytka sznurek do szarpania :cool3: ale Bloom idzie mu z pomocą i odpędza młodziaka a jak nie Bloom to ja mu pomagam hihi

Dzisiaj byliśmy nad wodą Bloom zaliczył kąpiel, Tacyt też a Evo nie za bardzo był przekonany do wody i zrezygnował z kąpieli :eviltong: może kiedyś się przekona. :p

Asia - dzięki :loveu:

Posted

Mqrtynq - tak, Tacyt na smyczy :p

tym razem filmiki :)

Tacyt i Bloom (zabawa)
Wrzuta.pl - 100_6108

Evo i jego piłka (nie za bardzo chce ją przynosić :evil_lol: )
Wrzuta.pl - 100_6100

Bloom i Evo (zabawa)
Wrzuta.pl - 100_6094

Zrobiłam dzisiaj z Evo sesję siad już ładnie reaguje na słowo :)
uczymy się przybijać piątki i warować, na chwilę obecną na naprowadzanie potem wejdą gesty i dopiero komendy słowne. Chodzenie na smyczy już nie sprawia nam takich problemów jak na początku :cool3: także robimy postępy :eviltong: za tydzień planuje powoli wprowadzić komende feee (przyda sie ojjj przyda :evil_lol: )
Evo ma już za sobą pierwsze pokonanie tunelu, takiego z royala hehe (będzie z niego agilitowiec pełną gębą) następnym razem postaram się nagrać poczynania młodego.

Z Bloomem zrobiłam slalom (bardzo ładnie robi jutro już zmniejszę odległość) i koło bo ostatnio miał jakiś problem we Wrocałwiu na treningu, może dlatego że było inne niż moje i dawno nie ćwiczone. Dzisiaj pokonywał je pięknie i bez problemowo. Wczoraj wieczorem zrobiłam palisadę zbieganą Bloom pędził jak błyskawica i śliczne zaliczał strefy.

Ponieważ zrobiło się gorąco robię psom codziennie wieczorny wycisk, wtedy są chętne do zabawy, biagania i robienia różnych dziwnych rzeczy. Np. Blooma ostatnio podniosłam na sznurku tak pięknie się szarpał co mnie zdziwiło bo on za bardzo nie lubi takich zabaw :crazyeye:
Tacyt jak był młody to miał tak silny zgryz, że mogłam mu karuzele na ręczniku robić (to był niesamowit pies) i tak zmarnowany talent ehhh
Evo generalnie nie ma problemu z szarpaniem i jak złapie to też można go na chwilkę unieść do góry :evil_lol:

pozdrawiam :loveu:

Posted

Słodcy są :D

Brava też się daje na zabawce podnieść do góry, ogólnie nauka puszczania na komendę niezbyt nam idzie :evil_lol:, ale z dwojga złego wolę mieć taki problem niż odwrotny tj. brak chęci do takiej zabawy.

Siad już umie, waruj prawie :evil_lol: czasem reaguje na samą komendę słowną, a czasem jej trzeba trochę pomóc naprowadzaniem. Ładnie przychodzi na wołanie, ach, gdyby szczeniaki z tego nie wyrastały to byłoby fajnie :), przez tunelik royalowski też śmiga, zaczynam uczyć left & right, cik & cak (obieganie czegoś w lewo i w prawo). Coś tam próbujemy kształtować, trochę się już nawet rozruszała, wczoraj wchodziła na deseczkę na zwiniętym ręczniku, widzę, że powoli zaczyna kombinować :) Leeeci do wszystkich ludzi się witać, ale na razie nic z tym nie robię, niech się socjalizuje, póki chcą ją głaskać, myślę, że jak będzie starsza, to jej to minie, u Sunday tak było w każdym razie.