Erazm Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Jeden musi być Figaro:evil_lol:, mama też potrzebuje imienia, to może na literkę F bo pomysł z G mi się podba Quote
Erazm Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Fiona, Florek, Fruzia, Fąfel, Fumka, Fizia, Fazar, Fumek,Figaro co jeszcze na F? Jeśli zostaniemy przy tym pomyśle Quote
teapot Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Erazm napisał(a):Jeden musi być Figaro:evil_lol:, mama też potrzebuje imienia, to może na literkę F bo pomysł z G mi się podba No właśnie G wzięłam od jak myślałam imienia suni. Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że ona Goldi. Wieczorem na gg robimy burzę mózgów a tymczasem mykam poudawać przykładną synową! ;) Quote
teapot Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Wiesz, Figaro to mi bardziej do tego ONka pasuje, wtedy dla suni na F....:roll: Quote
bonsai_88 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Funia, Frytka, Frosca, Flercia, Fifi, Fabia, Fiona, Fajka, Forsa... no, jest 9 ;). Jak widać dla suczek na "F" też się znajdzie :). Mi do tego Onkowatego szczeniaczka [ostatnie zdjęcie w 1 poście] najbardziej pasuje Fiołek :D Quote
Isadora7 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Z pewną taką nieśmiałością... Imiona nadajemy pod kątem ogłoszeń, ale... dzieciaków 9 sztuk, ja juz widzę osobe odbierajaca telefony... dzwoni ktoś i pyta o np Fione... nie zawsze jest się przed kompem... aha ok... Funia, Frytka, Frosca, Flercia, Fifi, Fabia, Fiona, Fajka, Forsa... teraz konsternacja... ta z krawatem, ta bez... konia z rzędem dla osoby która w takiej sytuacji na bank skojarzy.. f... f... ffff F podałam przykładowo to dotyczy każdej sytuacji gdy te psiaki będa na jedną literę. Moja propozycja - nie na jedną literę - litości :) :loveu: Quote
anetek100 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 jej szczeniaczki cudo...ja goldeny kocham od niepamiętnych czasów...i gdybym mogła wzielabym jednego(choć goldenkami nie są) ale Mama nie zgadza się na czwartego;) zgadzam się natomiast z Isadorą..na jedna literę to sprawdza się w hodowli a tu nie wiem chyba nie za bardzo...ja pieska ktory jest biały w łątki nazwałabym Berni lub Berna od bernardyna do którego moim zdaniem jest odrobinkę podobny, ale w wieku szczenięcym oczywiście...;) ale to moje zdanie,czarno podpalanego który siez nim bawi lub tego ONka z pierwszego postu nazwalabym lolli od lizaka (wystawily tak smiesznie jezorek) wiem wiem moze glupie pomysly...dalej na razie myślę;) Quote
bonsai_88 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Isadora nie ma litości ;)... siedzieć i uczyć się, który jak sie wabi :D. A na poważnie przydałyby się zdjęcia wszystkich szczeniorków [bo chyba nie wszystkie są obfocone] - łatwiej byłoby wymyślić imię pasujące do psiaczków :) Quote
anetek100 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 mamusi dalabym na imie amber od bursztynka po angielsku Quote
anetek100 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 pieska z postu pierwszego zdjecie przedostatnie wole nie nazywac sama.....zakochalam sie w nim:( a wole sie nie przyzwyczajac Quote
Isadora7 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 bonsai_88 napisał(a):Isadora nie ma litości ;)... siedzieć i uczyć się, który jak sie wabi :D. A na poważnie przydałyby się zdjęcia wszystkich szczeniorków [bo chyba nie wszystkie są obfocone] - łatwiej byłoby wymyślić imię pasujące do psiaczków :) No to jak nie ma litości to podam namiary na ciebie w ogłoszeniu :megagrin::megagrin::megagrin: i błagam chce być przy tym jak zadzwoni pani/pan i zacznie się dialog: - dzień dobry, ja w sprawie pieska, przepraszam że dzwonię teraz - dzień dobry, w sprawie którego pieska? - a tego z białą plamką - a gdzie ta plamka? Piesek czy suczka bo mam cztery z plamkami - suczka, ta u góry - ale z którego ogłoszenia bo mam na trzech suczki z plamkami Wierz mi tak to wygląda. Jazda niezła jest. A jeszcze jak danego dnia, a bywa wcale nie rzadko, jest wysyp telefonów. A tu wystawionych garść różnych ogłoszeń :megagrin::megagrin::megagrin: A zdjęcia z tego co wiem będą jeszcze. Quote
bonsai_88 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 anetek100 napisał(a):pieska z postu pierwszego zdjecie przedostatnie wole nie nazywac sama.....zakochalam sie w nim:( a wole sie nie przyzwyczajac Ja proponuję Rudy/Ruda, bo to takie lekko rudawe jest;)... ba, może być nawet Fiona, jeśli :evil_lol:... Isadora jeśli psiaki z 1 miotu będą miały imiona na 1 literę to łatwiej ci będzie zapamiętać, o który miot chodzi :cool3:.. widzisz - to wszystko dla twojego dobre :razz: Quote
Isadora7 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 bonsai_88 napisał(a): Isadora jeśli psiaki z 1 miotu będą miały imiona na 1 literę to łatwiej ci będzie zapamiętać, o który miot chodzi :cool3:.. widzisz - to wszystko dla twojego dobre :razz: Sugerujesz, że sunia będzie miała drugi miot? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Nie sugeruję, że są różne mioty od różnych suk ;) Quote
Erazm Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 Decyzję co do imion zostawiam Isadorze, możemy pomóc wymyślać:evil_lol: Quote
halbina Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 To może psiaki alfabetycznie ponazywać... a... b... c... :p Quote
Isadora7 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Erazm postaraj się dowiedzieć które dziewczynki a które chłoptasie. Quote
Isadora7 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Erazm napisał(a):Odpisałam, na gg Dzięki przeczytałam :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Erazm Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Czyli do konca mnie nie ignorujesz:grins::grins::grins: Quote
Isadora7 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Erazm napisał(a):Czyli do konca mnie nie ignorujesz:grins::grins::grins: Tyyy co się czepiasz??? :shiny::shiny::shiny: Quote
Recommended Posts