Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Erazm napisał(a):
Jeden musi być Figaro:evil_lol:, mama też potrzebuje imienia, to może na literkę F bo pomysł z G mi się podba

No właśnie G wzięłam od jak myślałam imienia suni. Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że ona Goldi.
Wieczorem na gg robimy burzę mózgów a tymczasem mykam poudawać przykładną synową! ;)

Posted

Funia, Frytka, Frosca, Flercia, Fifi, Fabia, Fiona, Fajka, Forsa... no, jest 9 ;). Jak widać dla suczek na "F" też się znajdzie :).

Mi do tego Onkowatego szczeniaczka [ostatnie zdjęcie w 1 poście] najbardziej pasuje Fiołek :D

Posted

Z pewną taką nieśmiałością...

Imiona nadajemy pod kątem ogłoszeń, ale...

dzieciaków 9 sztuk, ja juz widzę osobe odbierajaca telefony... dzwoni ktoś i pyta o np Fione... nie zawsze jest się przed kompem... aha ok... Funia, Frytka, Frosca, Flercia, Fifi, Fabia, Fiona, Fajka, Forsa... teraz konsternacja... ta z krawatem, ta bez... konia z rzędem dla osoby która w takiej sytuacji na bank skojarzy.. f... f... ffff

F podałam przykładowo to dotyczy każdej sytuacji gdy te psiaki będa na jedną literę.

Moja propozycja - nie na jedną literę - litości :)

:loveu:

Posted

jej szczeniaczki cudo...ja goldeny kocham od niepamiętnych czasów...i gdybym mogła wzielabym jednego(choć goldenkami nie są) ale Mama nie zgadza się na czwartego;) zgadzam się natomiast z Isadorą..na jedna literę to sprawdza się w hodowli a tu nie wiem chyba nie za bardzo...ja pieska ktory jest biały w łątki nazwałabym Berni lub Berna od bernardyna do którego moim zdaniem jest odrobinkę podobny, ale w wieku szczenięcym oczywiście...;) ale to moje zdanie,czarno podpalanego który siez nim bawi lub tego ONka z pierwszego postu nazwalabym lolli od lizaka (wystawily tak smiesznie jezorek) wiem wiem moze glupie pomysly...dalej na razie myślę;)

Posted

Isadora nie ma litości ;)... siedzieć i uczyć się, który jak sie wabi :D.

A na poważnie przydałyby się zdjęcia wszystkich szczeniorków [bo chyba nie wszystkie są obfocone] - łatwiej byłoby wymyślić imię pasujące do psiaczków :)

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Isadora nie ma litości ;)... siedzieć i uczyć się, który jak sie wabi :D.

A na poważnie przydałyby się zdjęcia wszystkich szczeniorków [bo chyba nie wszystkie są obfocone] - łatwiej byłoby wymyślić imię pasujące do psiaczków :)

No to jak nie ma litości to podam namiary na ciebie w ogłoszeniu :megagrin::megagrin::megagrin:
i błagam chce być przy tym jak zadzwoni pani/pan i zacznie się dialog:

- dzień dobry, ja w sprawie pieska, przepraszam że dzwonię teraz
- dzień dobry, w sprawie którego pieska?
- a tego z białą plamką
- a gdzie ta plamka? Piesek czy suczka bo mam cztery z plamkami
- suczka, ta u góry
- ale z którego ogłoszenia bo mam na trzech suczki z plamkami

Wierz mi tak to wygląda. Jazda niezła jest. A jeszcze jak danego dnia, a bywa wcale nie rzadko, jest wysyp telefonów. A tu wystawionych garść różnych ogłoszeń :megagrin::megagrin::megagrin:

A zdjęcia z tego co wiem będą jeszcze.

Posted

anetek100 napisał(a):
pieska z postu pierwszego zdjecie przedostatnie wole nie nazywac sama.....zakochalam sie w nim:( a wole sie nie przyzwyczajac

Ja proponuję Rudy/Ruda, bo to takie lekko rudawe jest;)... ba, może być nawet Fiona, jeśli :evil_lol:...

Isadora jeśli psiaki z 1 miotu będą miały imiona na 1 literę to łatwiej ci będzie zapamiętać, o który miot chodzi :cool3:.. widzisz - to wszystko dla twojego dobre :razz:

Posted

bonsai_88 napisał(a):

Isadora jeśli psiaki z 1 miotu będą miały imiona na 1 literę to łatwiej ci będzie zapamiętać, o który miot chodzi :cool3:.. widzisz - to wszystko dla twojego dobre :razz:

Sugerujesz, że sunia będzie miała drugi miot? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: