Katica Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Polecam kolejną karmę z e-karmy. Nutra Gold Breeders Bag, fajne proporcje białka/tłuszczu - 30/20%, małe granulki, dużo mięska w składzie. Fajnie się sprawdza u psów które nie bardzo tolerują karmy holistyczne. Pakowana w workach po 20 kg, bardzo wydajna pies 30 kg- 270 gr... i cena 148 zł za 20 kg :) Quote
GATUSO Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Nie wiem,dlaczego(niby) nie można podawać do 4 miesiąca karm TOTW I BREEDERS BAG? Po przeanalizowaniu składu i % witamin i minerałów wychodzi na to,ze można jak najbardziej a przynajmniej w przypadku Breeders Bag to na 100%. Jeżeli w karmie jest dużo białka i tłuszczu a dawkowanie jest mniejsze o połowę od innych karm to wychodzi na to samo!W biomilu % skład minerałów jest niemal identyczny. Jeszcze jedno nie popadajcie w euforię z tymi karmami z rybą! Psy nigdy nie były stworzone(natura wilków)do jedzenia ryb. Wilki nie łowiły ryb. Co dobre dla ludzi wielokrotnie nie jest dobre dla psów:shake: Karmy z rybami podaje się tylko w przypadku nadwrażliwości na inne składniki,w dodatku trzeba unikać w składzie tuńczyka i śledzi,najbardziej odpowiedną rybą dla psa jest łosoś. Pozdrawiam. Quote
Bura Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 A tu się nie zgodzę, przynajmniej w przypadku mojej rasy ryby to ich naturalne pożywienie. Tym maszerzy na Alasce karmili swoje psiury. Moje futro na rybnej wersji ma się doskonale. A znajomej suczce 4 miesięcznej dopiero po totw się poprawiły łapki. Quote
GATUSO Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 To są wyjątki,ale pojedż całe życie karmą z rybną ,to zobaczysz dopiero efekty:placz: Quote
Talia Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 GATUSO napisał(a):To są wyjątki,ale pojedż całe życie karmą z rybną ,to zobaczysz dopiero efekty:placz: Można prosić troszkę jaśniej? Quote
Charly Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 a kto chce mojego łososia ponad 2 kg:) Będzie okolo 2, 200. Odkupiłam 2, 5 dla mego psa, nie przypadla mu do gustu. Pokarmilam psa znajde, tez nie bardzo lubial. Wiec zostalo lekko ponad 2 kg. jakby kto chcial to prosze na pw Edit: nieaktualne! Quote
GATUSO Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Odjazdowa karma w każdym calu:multi:Super jakośc ,super przyswajanie itd. Quote
małpa Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Mój pies(seter irlandzki) dostaje od pół roku Nutra Gold Breeders Bag. Tyle, że mam teraz wątpliwość czy podawać mu tę karmę ponieważ został on wykastrowany(jeśli to ma znaczenie, przekonanie, ze kastrowane psy przybierają na wadze szybciej-nie wiem czy jest słuszne) oraz nie będzie miał obecnie, aż tyle ruchu ile dotychczas(tzn. 1,5 h biegania luzem i jakaś godzina na smyczy spacerku(zima idzie , ciemno sie robi szybciej- no niestety). Karma ta jak wiadomo jest karma dosyć tłustą i stad moje pytanie. Dawać ja czy nie dawać ?? Dodam, że piesek jest młody ma prawie 2 latka. Quote
sssmok Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Karma sprawdzila sie w 100%, ale jest jeden problem - jak ja kupic! W tej chwili nie ma jej nigdzie w sprzedazy.... Quote
Bajon Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 sssmok napisał(a):Karma sprawdzila sie w 100%, ale jest jeden problem - jak ja kupic! W tej chwili nie ma jej nigdzie w sprzedazy.... Dzwoniłam do dystrybutora - czekają na dostawę ,ma być w pierwszych dniach stycznia;) Quote
tu_ania_tu Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Też ją jemy - mój Vito je chętnie wszystkie karmy, ale niestety jego organizm nie toleruje wielu. NUTRA GOLD Breeders Bagjest dla niego super - nareszcie qpy w normie i bąki tylko czasem. Szkoda tylko że jak na paszczę doga to te granulki takie malutkie, tak że pies w ogóle nie używa zębów żeby jedzonko wciągnąć Quote
KAMI-F.B. Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Nie mam już wiele czasu ,a po kilku dniach śledzenia składów karm-głowa mi pęka i jestem jeszcze głupsza niż przedtem. Mam sunię szczenną (prawdopodobnie),zaczęła 4 tydzień właśnie i czas,by pomału przestawić ją na karmę "puppy" bądź dla suk szczennych i karmiących. I tu zaczyna się mój problem.Natknęłam się na Nutrę Gold Breeders Bag i przyznam,że jej skład wygląda dosyć ciekawie-zwłaszcza przy jej cenie ;) ,skład % też nie różni się prawie od wielu karm typu Puppy innych firm. Zakupiłam ową Nutrę narazie dla moich dorosłych i wcinają chętnie-jaki będzie efekt czas pokaże.Natomiast zastanawiam się jak to jest faktycznie z tą Nutrą,bo w opisach czytam,ze jest to karma hodowlana dla psów w każdym wieku.Powiedziano mi,ze sukę szczenną i karmiąca jak najbardziej można na niej prowadzić i patrząc na skład w zasadzie nie widzę przeciwskazań-jednak chciałam się poradzić i zapytać czy ktoś z Was prowadził na niej sukę szczenną,karmiącą i potem miot? Zaznaczam,ze mam psy duże i cięzkie -Fila Brasileiro. Obecnie przechodzimy na Nutrę (z dorosłymi) z Josery,wcześniejsze mioty odchowywałam na Best Choice i dopóki szczeniorki nie weszły w fazę intensywnego wzrostu było ok,jednak potem siadały im łapki.Na Joserze (Kids) też juniorowi siadły łapy i rozjechały się paluchy... Czy możecie mi coś doradzić? Czy powinnam spróbować z tą Nutrą czy też przejśc ze szczenną na coś innego i co ewentualnie polecacie? Quote
Patka Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Witaj ja karmie tą karmą już długo mam sukę staffinkę bardzo aktywną obecnie jest w ciąży zwiększyłam dawkę i jedziemy nadal na tej karmie. Jestem z niej tfu tfu bardzo zadowolona - pies pięknie wygląda, ładnie się najada. Skład też porównywałam i wyszło bardzo na korzyść. Quote
Patka Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 No granulki muszą być uniwersalnej wielkości :) Moja staffinka ma mała paszczę ;) granulki są w sam raz :) Świetna karma karmię od ponad roku :) suka wygląda świetnie !! Quote
Talia Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Moja Tinucha dostaję tą karme ponad 2 miesiące i jestem jak najbardziej zadowolona. Niedługo zamawiam kolejny worek. Quote
anulkac Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 A gdzie można kupić tę karmę? Przeszukałam Allegro i net i nie znalazłam. A można ją gdzieś kupić "na spróbowanie" , bo worek 20 kg jakoś mnie przeraża :/ Quote
murakami Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 anulkac napisał(a):A gdzie można kupić tę karmę? Przeszukałam Allegro i net i nie znalazłam. A można ją gdzieś kupić "na spróbowanie" , bo worek 20 kg jakoś mnie przeraża :/ Rzeczywiście nie można kupić od jakiegoś czasu NGB. Quote
anulkac Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Napisałam do e-karmy. Spodziewają się dostawy w drugiej połowie lutego. Quote
Talia Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 To muszę zamówić coś innego :( A szkoda, bo odpowiadała mi ta karma. Chyba już dość długo jej nie ma w ofercie. Quote
anulkac Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Znalazłam karmę tutaj http://karmazdostawa.pl/nutra-gold-breeders-bag-p-454.html?sort=1a , więc możesz sobie zamówić :multi: Quote
Aletheia Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Hej, mam do was ogromną prośbę. Mój pies ma dość spore wymagania jeśli chodzi o objętość karmy,a chcę ją przestawić na nutra gold breeders bag. Mógłby mi ktoś z Was powiedzieć ile 240 g wychodzi objętościowo (np. na szklanki)? Byłabym bardzo wdzięczna :) Quote
ultra Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 zwracam się z prośbą do osób karmiących tą karmą swoje pieski, odkupię niewielką ilość karmy na spróbowanie. wiadomość na pw Quote
busiu Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Też mnie zainteresowała ta karma, ale boję się kupić 20-kilowy worek w ciemno. Może ma ktoś odrobinę do odsprzedaży? Poprosiłabym o PW. Quote
Pawełkowski Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Również byłbym zainteresowany niewielką ilością do stestowania na moich pieskach. Raczej nie zaryzykuje kupna 20 kilogramów... Jesli jest taka możliwosc prosze o @ Quote
.Agata. Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Chciałabym zamówić karmę na dniach, 20kg to dla nas za dużo więc jeśli ktoś z Warszawy skusiłby się na 10kg proszę o jak najszybszy kontakt, wyjdzie 88zł/10kg :) Quote
Recommended Posts