Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prezent na pierwsze urodziny Maji:-))

Nasza historia sięga daleko wstecz, do rodziny mojego taty, na Węgry, która to rodzina rozpowszechniła hodowlę wyżłów węgierskich

Mój tata był pół Węgrem pół Polakiem chociaż w głebi serca czuł sie bardziej Węgrem.

Moja mama zakochała się w wyżłach węgierskich podczas ktorejś z wypraw na Węgry.

I tak 8 lat temu pojawila się u nas Marta

Niestety los okazał się okrutny i Marta zachorowala na raka nerek z przerzutami na płuca. Musielismy podjąć najtrudniejszą decyzję w życiu..

04 lipca 2007 roku odeszła od nas Marta, ale....

...tego samego dnia narodzila sie Maja

Posted

Poczatkowo nie chcieliśmy żadnego psa, to chyba normalna reakcja. Ale stopniowo zaczęły nas namawiać dziewczyny z wyzly.pl, które rodzice poznali na zlocie wyżłów, a szczególnie Agnieszka i Kinga. Jednym z czołowych argumentów było to że Maja urodziła się w dniu odejścia Marty. To musiał być znak.

Tata pierwszy zapalił sie do tej myśli a my z mamą tak stopniowo. Dopóki nie pojechałyśmy w odwiedziny:-)

Poznaliśmy też Plotera:-)

Posted

witamy się jako pierwsi :lol: w rudej kocio-psiej galerii
dlaczego o kocie nic nei ma w pierwszym poście ? :mad::p

Majeczka jest prześliczną dziewczyną i będziemy śledzić jej losy z przyjemnością ;)

Posted

Witamy witamy!! w końcu!! :)
wcale nie trzeba było Was tak namawiać na Maję:) Redukowałyście sobie tylko dysonans :evil_lol:
Maja jest niezwykła młodą damą :)

Posted

Jeśli "słodziara" to o Maji to oto co "słodziara" wczoraj zrobiła:lol:

Mam siedziała sobie i oglądala tv gdy nagle zobaczyła jak Maja idzie na kanapę i cos memła w pysku, po bliższej obserwacji okazało się że jest to 100 zł.;) Mama wyjęła jej - nawet nie ucierpialo - i zaczęła kombinowac skąd Maja to wyciągnęła. Okazalo się że spadla mamie na podłoge taka zgięta kartka w której miała odlozone pieniązki. No tak... tylko tam było 300 zł:razz: Druga stówka leżała na Maji poslanku a trzecia była w lazience:lol:
Od wczoraj wyrażenie "nasza najdroższa sunia" nabralo nowego znaczenia:lol::evil_lol:

Posted

hihihihih łobuziara :)
koleżanka, która ma labradorkę opowiadała wczoraj, że Kira zjada wycieraczki w samochodzie. Myślałam cały czas, że chodzi o dywaniki ale okazało się, że diablica wskakuje na samochody i zjada wycieraczki do szyb :evil_lol: fetyszystka jakaś czy co?

Posted

Ploter napisał(a):
a słodziara wyjątkowo o tej małej ;)

Ta mala miała 4 miesiące i ustawiala Maje równo:-) maja na szczescie umie sie bawić z maluchami więc nie bylo problemu, po południu wstawię jeszcze pare zdjęc z zabawy

Co do wycieraczek to w Nowej Zelandii sa takie papugi ktore lubia gumę, przeważnie obgryzają wycieraczki i uszczelki w samochodach:-) jak znajde zdjęcei to tez wstawię:-)

Posted

Witaj! Piękna piękna i jeszcze raz piękna jest moja imienniczka Maja!!!! :loveu::loveu::loveu:
Te zdjęcia z młodości, po prostu sama ruda słodycz!
Od poznania Ciri uznaję węgry za jedną z moich ulubionych ras.

A ta papuga nazywa się kea. Pozdrowienia od byłej pracownicy ZOO!!! :p

Posted

R[FONT=Century Gothic]any co za papużysko :crazyeye: Dobrze, że wpierdziela TYLKO wycieraczki ...

takie foto znalazłam w sieci. Czy to cecha gatunku ?? :eviltong:
[/FONT]