Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Adsumowa :diabloti: Ty mnie jeszcze odstraszać od budowy tej strony będziesz!
Agata - nie martw się, NIEKTÓRZY się nie obijali (np. JA) i mają trochę zdjęć. :p Poczekamy aż CI KTÓRZY SIĘ NIE OBIJALI obrobią te zdjęcia (a znasz mnie i wiesz, że zdjęcia wysyłam Ci już kilka miesięcy:lol::lol: - te spacerkowe, gangowe:lol:. Apropos to zgłoś się po zdjęcia z Książa - staw się z 10 płytkzami, bo zdjęć jest ponad 2 tysiące), I POSZKODOWANI będą mogli je oglądnąć na GF. :multi:
Wieczorkiem podeslę fotki Madzi, mail sie zapcha.

Posted

Oj....to ja juz rozumiem te rozne rzeczy:p Ciekawe podejscie do rasy:p
Ale to zawsze lepiej cos ciekawego niz .......;)
A mnie leniowi nie chcialo sie sprawdzic;)

Posted

A możesz napisać co oznacza - te różne rzeczy? Pytam z ciekawości, ponieważ sama nie byłam na tej wystawie, zresztą nawet gdybym była to pewnie bym siedziała przy labkach:) Proszę o uświadomienie :)

Posted

[quote name='Adsum']Oj....to ja juz rozumiem te rozne rzeczy:p Ciekawe podejscie do rasy:p
Ale to zawsze lepiej cos ciekawego niz .......;)
A mnie leniowi nie chcialo sie sprawdzic;)[/quote]
Jak ci się marnuje to możesz wstawić 100 zdjęcie Magii na goldenfoto:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Jedyne które jest jako tako, powinno dojść:)

Posted

[quote name='Basik']A możesz napisać co oznacza - te różne rzeczy? Pytam z ciekawości, ponieważ sama nie byłam na tej wystawie, zresztą nawet gdybym była to pewnie bym siedziała przy labkach:) Proszę o uświadomienie :)[/quote]
Ano troszke nie wiem czego szukal... malo zwracal uwagi na glowy...wydaje mi sie, ze ocenial "anatomicznie" psy - jesli wiecie o co mi chodzi i nie szukal "typowosci", wyrazu rasy. Tak mi sie wydaje. Byly tam psy dla mnie bardzo ciekawe - jak np Jowisz Pasada, Carmen Korem - a nie w pelni docenione. Choc Carmen szla z jeszcze jedna bardzo ladna suka i tu ja tez mialabym problem. Nie widzialam poczatku psow i umkenelo mi czesc suk. Ale takie wrazenie mi pozostalo. Patrzac na to co zostalo do BOBa - rozne bardzo.

Posted

Agata, jeśli się zgłosisz to ja teraz, już zapraszam na spacerek jak tylko się ociepli. Z tym agresywnym kundliskiem. :diabloti: Obowiązkowo w smyczce w szkocką kratę (a tak przy okazji, to widziałam na drugi dzień obróżkę do kompletu - równie stylowa, przypasowana obowiązkowo do torebki, w gustowną, atrakcyjną, czerwoną szkocką kratę. Hit sezonu!)!!
Magda, Ty się tak nie "piekl". :diabloti:Utożsamiaj się z goldenami, toć to cierpliwe stworzenia!!! :lol: Fotki się zrzucają, zaraz zostaną - wedle życzenia - obrobione. Dzisiaj miejmy nadzieje dojdą, choć to ze mną różnie bywa. :cool1:

Ojojjjj, a jakie cyrki się działy potem na sweterkach! Coprawda ja laik jestem jeśli chodzi o tą rasę, ale odczucia po wyborach mam podobne jak po tych goldenich (niektórych oczywiście! coby nie podpaść:diabloti:). Wg mnie to sędzia sam sobie zaprzeczał w niektórych przypadkach. I podobnie jak Adsumowa twierdzę, że trudno było wychwycić o co chodziło sędziemu, czego szukał. No ale cóż, każdy lubi co innego i nic nam do tego. :) Niech sędziuje dalej, a ja gratuluję wygranym i tym niedocenionym futrzakom i ich właścicielom W końcu wystawa polega na zabawie. :D
Czekam cierpliwie na Opole i kilka wystaw polskich, które mnie interesują, a potem chyba zaczynamy wybywać za granice, bo dalsza posiadówka na polskich "szołach" nie będzie nas satysfakcjonować. W końcu wysokie standardy sobie chwalimy. :cool1:

A właśnie! O i teraz wszyscy niech uciekają z tego topiku, bo ja sobie coś przypomniałam. Czy goldeniarze mają zamiar w następnym roku organizować jakiś wyjazd na GRC w UK? :diabloti: Ojojoj, już widze jak wszyscy omijają szerokim łukiem "wystawowo" :lol:

Pozdrowionka kochani!

Posted

Magda w ogole dziwny opis dostaliśmy taki w ogole mało szczegołowy zamiast opisać budowe coś ważniejszego to on nam napisał o noszeniu ogona o noszeniu uszu :o

Posted

Nio tak, dla mnie głowa jest bardzo ważna - lubię ładne fafle, mocny stop i nie zwężającą sie kufę... Jak pisałam więcej czasu spędzam przy labkach - to "moja" rasa, ale patrząc na goldki to dla mnie w Polsce mało jest takich, które mi sie podobają... Byłam na Węgrzech - moim zdaniem lepsze niz nasze... (koszmary też były) - zachwyciła mnie sunia Dewmist Star of the Blue Hope. Na Litwie też widziałam sporo takich, które mi się podobały... Natomiast na naszych krajówkach cieniutko....
Adsumowa byłam właśnie na twojej stronie - głowa Ernesto na fotkach w galerii to jest to co ja lubię :) Inna głowa w moim typie to psiak p.Stępińskiego...

Posted

O tak Ernesto to ma ładną główkę (po tatusiu, jakże uroczym ). Choć pewno i Bryka i kilka pokoleń dziadów dołożyło swoje 3 grosze. :D Kto by nie miał wkładu w to - efekt w postaci sodkiej głowy Esto jest super!

Ojoj, chyba zdjęcia jutro wyślę. :diabloti: Ale obrobione są!
Zdjęcia w większości psów w ruc hu, mało mam w statyce, ale od focenia statyk jest kto inny. :p I posądzicie mnie o dyskryminację dziewczyn, bo mam ich malutko. :crazyeye:A przecież i je fociłam... :placz:

Posted

ooooo.... to nie jestesmy zaproszone, nie mamy juz szkockiej obrozy, ale bordo w kosteczki moze byc???
jak o wlocha idzie, to mamy tez smieszny opis-"dobrze zbudowana suka":lol:-interpretacja dwojaka; "linia kufy moglaby byc prostrza"-pewnie by mogla, ale mamy malutki, uroczy garbek:eviltong: i na pocieszenie dobry kolor:p mam nadzieje, ze futrzaka:evil_lol:
czy mi sie zdaje, czy na ringu bylo gniazdo os?-2 siersciuchy zaatakowane...

Posted

No, ale bylo fajnie, sedzia mily, "fotogeniczny" i lubil fotografow:lol: A "pomarudzic" sobie sympatycznie mozemy, ne?;)
U nas tez sa ciekawe zwierzeta - szczegolnie w klasie mlodziezy psow podobaly mi sie takie niektore...:lol:
Ernesto to Ernesto i taki sobie smieszny jest mamusiowato-tatusiowaty;) Slodki, flusiowaty gluś. I tak naprawde ciesze sie, ze komus sie podoba!:lol:
A na Crufta to juz najwyzszy czas. Ja mam juz bilety i nocleg. Szukac i bukowac, bo za chwile bedzie za pozno albo tylko do Londynu...:p

Posted

[quote name='Adsum']No
A na Crufta to juz najwyzszy czas. Ja mam juz bilety i nocleg. Szukac i bukowac, bo za chwile bedzie za pozno albo tylko do Londynu...:p[/quote]

Racja, że trzeba już coś poszukać :-) Nie to co nasz wyjazd do Anglii - zaplanowany na tydzien przed wyjazdem :cool3:

Hes - ja chce na GRC w lato :-)

Posted

O nie, zaprzepasciłaś szkocką kratę, chyba Was wydziedziczę. No, ewentualnie możecie przyjechać...
Nie zapomnij oczywiście o "prawidłowo położonym stopie"! :pTo komplement, niektóre psy stop zapewne mają na łapach (moze chodzilo o stopE dobrze osadzona?), albo nie daj Bog - na ogonie. :cool3:

Magda, za to chyba pan asystent (czy to pani :eviltong:) nie lubił fotografów, bo psy nawet nie wlazły na lokaty, a on/ona (nie pamiętam, wybaczcie) już wołał/a następne piesy.
No w kazdym bądz razie fajna zabawa byla. :multi: I moglam dwie deklaracje z przyjemnoscia oddac w rece Magdy :) (teraz to trzeba dorabiac, no coz, poswiecilam sie i obiecalam, ze bede za nich placic, byle by podpisali :lol: ).

Oczywiscie nie myslcie sobie, ze moje pytanie o organizacje wyjazdow w grupach na wystawy angielskie, nie mialo podstaw. Oczywiscie gdybyscie kiedys organizowali cos w tym stylu i byloby miejsce to chetnie bym sie wciela. :lol: A ile mniej wiecej taki wyjazd Was kosztuje (mozna na pw napisac, jak nie chcecie publicznie)? Na crufts'a zapewne nie zdąze, bo poki co mam jeden wiekszy wydatek zwiazany z psiurami :loveu: , ale na GRC bym z ogromna checia pojechala. Jakby ktos mogl mnie ciut obeznac z takimi wyjazdami, jak to wyglada, to bylabym wdzieczna.No i gdyby tylko znalazlo sie jedno miejsce na GRC to bym calowala w stopki. :cool1:

Posted

[quote name='hes']
Ojoj, chyba zdjęcia jutro wyślę. :diabloti: Ale obrobione są!
Zdjęcia w większości psów w ruc hu, mało mam w statyce, ale od focenia statyk jest kto inny. :p I posądzicie mnie o dyskryminację dziewczyn, bo mam ich malutko. :crazyeye:A przecież i je fociłam... :placz:[/quote]

No ale chiba dzieci swoje masz na zdjeciach:mad:=> przydaloby sie na stronke domowa wrzucic:cool3: