mru Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 ja bym powiedziała, że Rafi.... stawy chore :( a zima idzie i on ciągle tam... http://www.dogomania.pl/forum/f28/rafi-starszy-mix-onka-wilczarza-czy-przezyje-zime-w-boksie-w-wa-73732/ a może Cyganek czy Leopold...:roll: ale ja juz miałam głos :eviltong: Quote
Ra_dunia Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 orpha napisał(a):jeszcze ogłoszenie o Czareckim trzeba zredagowac , tak zeby podac wszystko co istotne :). Z Czareckim to beda 4 psiaki , jakie jeszcze macie propozycje ?? jeszcze z trzy psiaki mozemy dorzucić No przeca z Czareckim napisałam... Czarek ma 12 lat, 10 z nich spędził w schronisku. W tym czasie zestarzał się, oślepł, wyłysiał. Stracił nadzieję na lepsze jutro. Na szczęście dzięki wolontariuszom dostał szansę na nowe życie. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Jest przyjazny do ludzi i suczek, zachowuje czystość w domu i pomimo ślepoty świetnie sobie radzi. PROSIMY - PRZYGARNIJ PSA, KTÓRY WIDZI SERCEM! Kontakt w sprawie adopcji: (0)511-819-130 Nie podobało się cioteczce :-(? Quote
orpha Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 dzizas przeciez juz sobie je zapisałam :oops: , ja nie wiem jakos ciezko rozgarnieta dzisiaj jestem i malo tego mam ojawy galopujacej sklerozy :roll: Quote
Weronia Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='Ra_dunia'][FONT=Arial]Witaj przechodniu… zostań ze mną na chwilę… Opowiem Ci pewną historię. [/FONT] [FONT=Arial]Historie o psie, który widzi sercem.[/FONT] [FONT=Arial]Mam na imię Czarek.[/FONT] [FONT=Arial]Kiedyś byłem malutkim szczeniaczkiem, ale podrosłem i chyba zrobiłem coś strasznie złego, bo mój Pan, gdy miałem 2 lata wtrącił mnie do więzienia. [/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Powiedział, że jestem brzydki i że już mnie nie chce. Ludzie to więzienie dla psów nazywają schroniskiem. [/FONT] [FONT=Arial]Byłem coraz starszy. Moja sierść stała się rzadka, straciłem wzrok. Mogłem tylko nasłuchiwać kroków i nieśmiało machać ogonkiem z nadzieją, że mnie ktoś dostrzeże.[/FONT] [FONT=Arial]Tak minęło 10 lat. [/FONT] [FONT=Arial]10 lat samotności, opuszczenia, beznadziei.[/FONT] [FONT=Arial]Pewnego dnia mój boks zaczęły odwiedzać dziwne osoby. Zaczęły mnie głaskać, tulić i obiecywać, że zrobią wszystko, żeby wyrwać mnie z tego koszmaru… Wiedziałem, że to moja jedyna szansa…, że nadchodząca zima, może być moją ostatnią…, że mrozy mogą mnie zabić…, więc tańczyłem na odgłos ich kroków, wyczekiwałem każdego ich przyjścia.[/FONT] [FONT=Arial]Nagle stało się coś strasznego. Jakieś ręce zabrały mnie z boksu. Usłyszałem, że jestem agresywny i zamknięto mnie w piwnicy. To było okropne. Myślałem, że to już koniec. Przecież w tej piwnicy już mnie nikt nie znajdzie. Bałem się, że to koniec mej wędrówki.[/FONT] [FONT=Arial]I znowu ręce uniosły mnie w nieznane. Poczułem jednak, że nie niosą mnie na śmierć. Te ręce niosły mnie ku wolności! NIE ZAPOMNIANO O MNIE!!![/FONT] [FONT=Arial]Pojechałem do domu Weroniki – to ona dostrzegła mnie jako pierwsza i postanowiła uratować.[/FONT] [FONT=Arial]Miałem pobyć u niej chwileczkę, a potem jechać do przytuliska. Już były zebrane fundusze na ocieplaną budę dla mnie, aż tu nagle – los wreszcie się do mnie uśmiechnął. [/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Mogę zostać u Weroniki aż do czasu, gdy ktoś mnie pokocha i przyjmie pod swój dach i do swego serca…[/FONT] [FONT=Arial]Może to właśnie Ty jesteś tym kimś…[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Czaruś obecnie przebywa w DT u Weronii, jest niesamowitym pieszczochem i pomimo spędzenia ponad 10 lat w schronisku wspaniale utrzymuje czystość w domu. Psiak świetnie dogaduje się z sunią Weronii i nie wykazuje żadnej agresji.[/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Niestety Czarek ma świerzbowca i grzybicę, więc potrzebne są środki na jego leczenie.[/FONT] [SIZE=2][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Obecnie udało nam się zebrać: :loveu:[/FONT] [FONT=Arial]50 PLN – od Fiks[/FONT] [FONT=Arial]100 PLN – od Jurmar98[/FONT] [FONT=Arial]Zdjęcia:[/FONT] [FONT=Arial]W schronisku: 10, [/FONT]27, 48, 49 [FONT=Arial]Prison Break Czarka: 84[/FONT] [FONT=Arial]Zdjęcia z DT: 91, 102, 107, 118, 127[/FONT], 136 [FONT=Arial]Aktualne ogłoszenia Czarusia:[/FONT] Banerki Czarusia: o jezu :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
Weronia Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Nie zabijajcie mnie cioteczki , że nie pojawiam się na wątku ostatnio zbyt często, ale mam kupę roboty:/ Obiecuję, że jutro pójdę do Weta zapłacić i zobacze ile mi złotówek zostało (byłam wczoraj, ale nie mógł przyjąć pieniędzy, ponieważ robił operację i miał pełne ręce.... flaków :| :D ) I dziś, a najpóźniej jutro nowe foteczki :) Quote
Weronia Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Charly, moja złota, zmień tytuł na grzybicę zamiast świerzba. Wet badał uszy Czarka przy okazji badania zeskrobin i nie stwierdził tego świerzbowca. Czyj był pomysł na piosenkę dla niewidomego pieska w 1 poście??? :) po raz drugi już ją sobie włączyłam i łza się w oku kręci strasznie:( Tak sobie czytam i oglądam co tu robicie i piszecie i chcę Wam powiedzieć ( ja i Czaruś )... Dziękuję Cioteczki :( (coś mnie dziś na smutno i wzruszająco wzięło..) Quote
jurmar98 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Weroniu jak będziesz u weta ,to spytaj go o ewentualne stosowanie u Czarka Hexidermu.Paczkę już bym wysłał ,ale nie podałaś na jaki adres wysłać.Ponieważ nie chce mi się bawić z przelewami, to pieniądze na ubranko zimowe włożę do paczki (określ tylko ,ile w przybliżeniu będzie kosztowało ubranko dobrej jakości) Quote
Weronia Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 jurmar98 napisał(a):Weroniu jak będziesz u weta ,to spytaj go o ewentualne stosowanie u Czarka Hexidermu.Paczkę już bym wysłał ,ale nie podałaś na jaki adres wysłać.Ponieważ nie chce mi się bawić z przelewami, to pieniądze na ubranko zimowe włożę do paczki (określ tylko ,ile w przybliżeniu będzie kosztowało ubranko dobrej jakości) jurmar, jutro zapytam!! Nie podałam adresu????:O musiałam zapomnieć :oops: już Ci piszę pw. A to ubranko... matko, nie mam pojęcia zielonego ile takowe kosztuje.. Dziękuję jurmar:* P.S. a może by uszyć to ubranko?? będzie taniej:) Quote
jurmar98 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Dobra ,to sam sprawdzę w jakimś internetowym sklepie Quote
jurmar98 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 A Ty zrobisz jak będzie lepiej kupisz lub uszyjesz Quote
Charly Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Juz zmieniam. wstawilam ta piosenke tam juz dawno:-( Slucham jej sobie calkiem przypadkowo...wchodze (tez calkiem przypadkowo) na Twoj ogolny wątek schroniska w Swarzędiu....slysze slowa piosenki ( jak mogles odejsc ode mnie..kiedy wszystko co moge , jest patrzec jak odchodzisz:-() i widze Czarka wzrok...w tej budzie...te oczy...Patrzy się tak, że serce pęka w milion kawałków:-(:-(. A przeciez wlasnie tak bylo....Tak bylo. Facet przyprowadzil Czarusia do schroniska, zamknęli małego w klatce i tylko patrzal jak jego pan po prostu odszedł....sobie....A Phil do tego jeszcze spiewa: "tak chciałbym, zebys sie odwrocil i zobaczyl jak płaczę.....Ale wiem, że nie wrócisz do mnie..i teraz muszę z tym żyć......I wszystko co mogę zrobic jest czekac na ciebie....:-( Zasmarkalam się wtedy okropnie..:placz::evil_lol: no, ale teraz mozna juz otrzec lezki. Czarus na pewno znajdzie wspanialy domek. A na razei ma wspanialy DT i tego wzroku już tez nie ma...:loveu::multi: YouTube - Phil Collins - Against All Odds Quote
mru Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 ojej.... :-( aż jak wrócę z psami to się wsłucham... a tymczasem zapraszam na nowy bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/wiecej-kolczykow-hand-made-kolekcja-jesienna-123159/#post11104216 :) edit: ojej :(:(:( How can you just walk away from me, when all I can do is watch you leave Cos we've shared the laughter and the pain and even shared the tears :placz: Quote
mru Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 ale wiecie co powinni robić jakieś bardziej życiowe teledyski tamten jest do bani, kogo to rusza? :eviltong: muszę się nauczyć robić filmiki... :cool3: to jest coś, co najbardziej rusza ludzi - muzyka, zdjęcia i te wszystkie psie smutki Quote
Ra_dunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Wzruszająco się na wątku Czarusia zrobiło... Ale to taki psiak obok którego nie da się przejść obojętnie... Dobrze, że nie ma świerzba :) A grzybica to chyba w poznaniu przez powietrze się roznosi :-( wczoraj się dowiedziałam, że mój psiak też ma grzybka... na całe szczęście niewielki i można póki co leczyć miejscowo, ale i tak już sobie sierść na jednej łapce wygryzł... Ale pewnie jeden grzybek drugiemu nie równy. Z tego co powiedziała pani weterynarz - jeśli nie da się grzybicy zaleczyć maściami stosuje się zastrzyki, ale one źle wpływają na wątrobę :shake: Czy Czaruś dostawał zastrzyki? Czy na razie jest leczony maściami? Quote
Weronia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Ra_dunia napisał(a):Wzruszająco się na wątku Czarusia zrobiło... Ale to taki psiak obok którego nie da się przejść obojętnie... Dobrze, że nie ma świerzba :) A grzybica to chyba w poznaniu przez powietrze się roznosi :-( wczoraj się dowiedziałam, że mój psiak też ma grzybka... na całe szczęście niewielki i można póki co leczyć miejscowo, ale i tak już sobie sierść na jednej łapce wygryzł... Ale pewnie jeden grzybek drugiemu nie równy. Z tego co powiedziała pani weterynarz - jeśli nie da się grzybicy zaleczyć maściami stosuje się zastrzyki, ale one źle wpływają na wątrobę :shake: Czy Czaruś dostawał zastrzyki? Czy na razie jest leczony maściami? Bardzo wzruszająco. Wczoraj sobie siedzieliśmy z Czarkiem, czytaliśmy co tu piszecie i ta piosenka i wierszyki.. i tak sobie płakaliśmy :( UWAGA!!! Za chwilę nowe zdjęcia z nowego życia Czareczka Brutusika (mówię na niego Brutusik, bo reaguje bardzo dobrze na to imię, ale i tak jest Czarusiem:loveu: ) Radunia on jakieś zastrzyki dostał. a teraz go leczę tym imaverolem. Dziś będę u weta to go zapytam o co jurmar prosił (hexiderm) Quote
Weronia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Czarek podróżnik :loveu: Czaruś i Elzunia przyszli na obiadek: mam wtedy koncert piszcząco - szczekający. Elza skomle, piszczy, ślinka jej leci (to nienażarty pies jest) a Czarek bezczelnie szczeka, mruczy zniecierpliwiony i skacze do samego pasa mojego :evil_lol: co za widok:lol: Czaruś zabawowy :loveu: : Zapraszam do oglądania i komentowania :) Quote
mru Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 jak mój Gacenty :placz::placz: http://img261.imageshack.us/img261/3309/nowe2yq6.jpg co za bida z niego jak dobrze, że nie w schronie... matko... Quote
Ra_dunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Śliczności :loveu: Że on jeszcze pamięta jak się bawić... Niektóre psiny ze schroniska zupełnie tego nie potrafią... a on :loveu: cudownie :multi: W takim małym ciałku taki wielki duch i chęć przetrwania... 10 lat w schronisku a nie zapomniał o radości życia, nie zwątpił. Nawet za kratami machał tym swoim wyłysiałym ogonkiem i nastawiał łepek do drapania... ech... teraz to i ja się wzruszyłam... Quote
Charly Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 [quote name='Ra_dunia']Śliczności :loveu: Że on jeszcze pamięta jak się bawić... Niektóre psiny ze schroniska zupełnie tego nie potrafią... a on :loveu: cudownie :multi: W takim małym ciałku taki wielki duch i chęć przetrwania... 10 lat w schronisku a nie zapomniał o radości życia, nie zwątpił. Nawet za kratami machał tym swoim wyłysiałym ogonkiem i nastawiał łepek do drapania... ech... teraz to i ja się wzruszyłam... :placz::placz::placz::-( O jak dobrz, ze go wzięłas Weroniu:loveu:. Kochany sliczniotek:multi: moj maly się nie bawi. Nie dla niego takie "glupoty":evil_lol:. Jesc, pic, latac bez końca, wpadac do kanalu elblaskiego w pogoni za kaczka (dzis po raz trzeci- wlasnie lezy wykąpany i puchaty) bic sie z psami, dac sie wymasowac-i spac- ot caly sens zycia:evil_lol::lol: Quote
orpha Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 raaaaanyyyyyy on jest niesamowity !!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
mru Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 nooooo i w ogóle - ale on jest mały! :crazyeye: Quote
Ra_dunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 a kubraczek na zimę można zamówić tu http://www.dogomania.pl/forum/f99/zimowe-psie-kubraczki-szyte-na-miare-122825/ :) Quote
Weronia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 mru napisał(a):nooooo i w ogóle - ale on jest mały! :crazyeye: mru, a co myślałaś;)?? Czaruś to mikrusek przecie :loveu: Dziewczyny to prawda- Czaruś Brutusik jest niesamowity. Radunia, te kubraczki fajne!! i niedrogie (tak mi się wydaje) Ale takie czarne są tylko? Dla Czarusia to może jakiś kolorowszy bardziej, co? Quote
Weronia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Charly napisał(a): moj maly się nie bawi. Nie dla niego takie "glupoty":evil_lol:. Jesc, pic, latac bez końca, wpadac do kanalu elblaskiego w pogoni za kaczka (dzis po raz trzeci- wlasnie lezy wykąpany i puchaty) bic sie z psami, dac sie wymasowac-i spac- ot caly sens zycia:evil_lol::lol: Moja Elzunia tez już się nie bawi. Charly, jak to? i dogania tę kaczkę???:-o Quote
Ra_dunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Co do kubraczków to pewnie trzeba się dogadać ;) może i zielony da się zrobić :cool1: Quote
Recommended Posts