Ra_dunia Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Charly - Weronia się nie odzywała? W tygodniu wizyty w schronisku są tylko do 14tej :( nie mam jak tam podjechać... A w weekend wyjeżdżam... i znowu nie dam rady podjechać do Czarka :( Wnerwia mnie taka bezsilność... a niestety w schronisku jestem na tyle nowa, że mi psa nie wydadzą :( Quote
mru Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Czarus, skacz, wrzosy kwitną... domek Ci potrzebny... Quote
Charly Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Ra_dunia napisał(a):Charly - Weronia się nie odzywała? W tygodniu wizyty w schronisku są tylko do 14tej :( nie mam jak tam podjechać... A w weekend wyjeżdżam... i znowu nie dam rady podjechać do Czarka :( Wnerwia mnie taka bezsilność... a niestety w schronisku jestem na tyle nowa, że mi psa nie wydadzą :( nie. Czarek poczeka:) Quote
Ra_dunia Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 No to niech czeka chociaż na pierwszej ;) Quote
Ra_dunia Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 No dalej Czarusi - nasłuchuj na pierwszej czy domek nadchodzi... Quote
orpha Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Czarus chłopaku uroczy wskakuj na gore sama :loveu: Quote
Ra_dunia Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Wskakuj, wskakuj i pokazuj śliczny pyszczek :) Charly - może wrzucisz nowsze zdjęcia Czarusia na pierwszą stronę ;) niech każdy zobaczy jaki z niego przystojniacha... Quote
Charly Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 w góre czarecki. w przyszlym tygdoniu Ra- dunia przyjdzie Cie wygłaskac:loveu: Quote
mru Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 no to z rana Czarek skaczemy :) ciotka niewyspana, a Ty? :) Quote
Ra_dunia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 a ja mam wspaniałą wiadomość :) Wczoraj zadzwoniła do mnie Pani Ania, która chce adoptować Czarusia!!! Na razie rozmowy oraz wymiana mailowa trwa :) ale jestem bardzo optymistycznie nastawiona :D Trzymajcie mocno kciuki! Oczywiście podesłałam Pani Ani link do tego wątku i mam nadzieję, że uda się jej dołączyć do naszego grona :) Quote
rotek_ Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 może wykasować hopki wątek będzie bardziej czytelny mi na stronie wyswietla sie na raz 100 postow wiec hopanie nie zawala mi calej strony ale nowa osoba moze miec dosc po 15 stronie Quote
mru Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 rotek_ napisał(a): mi na stronie wyswietla sie na raz 100 postow o tym nie pomyslałam! a jak sie kasuje? kto moze? czy kasuje = edytuj/wpiszcoinnegonajlepiej---- ;) ? matko, gdzie Charly :roll: ucieszy sie na pewno... ona tak kocha Czareckiego... Quote
Ra_dunia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Żebyście wiedziały jak ja się ucieszyłam! Teki cudny telefon przed snem :D Co do kasowania hopków - dobry pomysł (mój TZ dopiero niedawno odkrył co my tak ciągle hop do góry i hop na pierwszą :cool3: ) Quote
mru Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 no, ale co ta pani mowiła? :) jaki to domek? gdzie? :) (nie, nie nastawiam sie tylko jestem ciekawa!) Quote
Ra_dunia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Pani Ania stanowczo nadaje się na dogo ;) W swoim domu ma 13letniego psa przygarniętego z ulicy jak jeszcze był szczeniaczkiem oraz 3 koty (też przedtem bezdomne) aaa... i jeszcze ma królika :D Ponieważ ma warunki bardzo chce pomóc psinie, która ma niewielkie szanse na normalną adopcję. Info o Czarku znalazła na wp :D i od razu chwyciła z słuchawkę :D Chciała już raz adoptować pieska ze sparaliżowanymi nóżkami z ogłoszenia w lecznicy, ale gdy zadzwoniła - okazało się, że psiak ma już domek. Pani Ania jest w tej komfortowej sytuacji, że nie pracuje i pieskowi, który do nich przyjdzie może zapewnić ciągłą opiekę :) Mąż nie ma żadnych pretensji co do jej zamiłowań a w czasie gdy wyjeżdżają całą menażerią zajmuje się Babcia ;) Domek dla Czarusia byłby w Katowicach (o ile dobrze pamiętam). Godzą się na wizyty przed i po adopcyjne :) Ogólnie słychać było, że Pani bardzo uczuciowa i na prawdę przejmuje się losem ślepka, ale przy tym konkretna, więc istnieje szansa, że to nie jest jednorazowy impuls :D A i jeszcze jedno - Czarka jeśli już to mogą wziąć na początku września. Wtedy wracają z wakacji. Quote
mru Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Boże! :D tylko trzymać kciuki... Charly! słyszałaś? Quote
orpha Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 o rany byloby cudnie :) kurcze ogłoszenie z wp tak jakos tfu tfu z Xantem mi sie skojarzyło :cool1: , a tfu tfu tfu przez lewe ramię i puk puk puk w niemalowane Quote
Charly Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 wlasnie napisalam i mnie wywalilo. Ale widze ze Orpha juz poplula i odpukala wiec sobie odpuszcze..:lol: cdn. Quote
Ra_dunia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Tu na szczęście sytuacja trochę inna. Nie będzie wydawania w trybie natychmiastowym. Póki ciepło - Czaruś da sobie radę w schronisku. Panią Anię i jej rodzinę na pewno ktoś odwiedzi przed ostateczną decyzją o adopcji. Sądzę, że cała rodzina musi być na 100% pewna, że chcą Czarusia. Obiecałam, że do czasu ich powrotu z wakacji przeprowadzimy badania i poinformujemy ich o stanie Ślepka - żeby nie było żadnych nagłych rewelacji... Czaruś dostanie ode mnie wyprawkę do nowego domku w skład której wejdą na pewno gustowne szeleczki i adresówka. Będzie dobrze :) Mam nadzieję, że Pani Ania nie zmieni zdania. A nawet jeśli, to że nas o tym poinformuje :) 3majcie ładnie kciuki. Ale i tak szukamy domku dla Czareczka. Dopóki nie będzie na kolankach u nowych właścicieli w nowym domku jest pieskiem ze schroniska, bezdomnym i samotnym :( Quote
Charly Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Moze pomyslicie ze przesadzam, ale napiszę teraz cos czego mnie zabraklo jak bralam Filipka (mnie zielonej zupelnie jesli chodzi o psie bidy:roll::oops:- zawsze byly tylko rasowe z rodowodami:roll:) Po doswiadczeniach tu i ówdzie:cool3: uważam Ra-Dunia ze nalezy pania uprzedzic o nastepujacych kwestiach: -nie znamy wieku Czarka - nie wiemy czy jest chory, a jesli jak bardzo. Psy ze schronu czesto "rozklejaja" się w domu - Czarek z pewnoscia zapomnial, ze nalezy siku robic na dworze. Kupke to one sie raczej szybko ucza, ale siu bedzie (moze zwinac dywany, jesli Pani ma(?)) -szeleczki:Napisz Pani zeby jesli dojdzie do adopcji kupila dla malego szeleczki. nie obroze. tzn. jak juz go bedzie miala niech idzie z nim do sklepu i kupi mu dopasowane szeleczki. Slepy psiak nie powinien isc na obrozce. - adresówka:W zoologicznym od razu kupic adresowke. Jeszcze lepiej zamowic za 11 zl taka widoczna z daleka w internecie z telefonem. bo te z zoologicznego to takie buteleczki. wygladaja jak ozdobka. -Fronline:Czarusiowi trzeba bedzie (Ra- Dunia mozesz to zrobic?) kilka dni zanim pojedzie do pani zapodac np. Fronline (on jest na kleszcze tez chyba nie? na slasku jest zatrzesienie kleszczy)wtedy pani bedzie go mogla od razu wykapac i nie bedzie jej smierdzial w mieszkaniu i nie beda jej pchelki i wszy po mieszkaniu (i nie tylko:cool3:)skakaly:lol: u weta: 1.niech wet wpisze date frontlinu, albo Pani niech sobie zapisze 2.wycisnie od razu gruczoly okolodbytowe 3.sprawdzi zabki (jesli kamien to weci zalecaja usuniecie- moj Filip po kilku tygodniach miesnych kosci ma bielutkie, a tez zalecali- teraz juz nie) 4.sprawdzi uszka (czy czerwone, czy jakis wymaz trzeba robic) 5.pobierze krew (tarczyca?) Piszę to wszystko dlatego, poniewaz weci, na ktorych ja trafilam nie zrobili zadnych z tych rzeczy na poczatku (a...zapodali advocat..).Trzeba sie domagac. Pisze to takze dlatego, bo nie wiemy jakie doswiadczenie ma Pani Ania. Pisze to w koncu dlatego, zeby kazdy biorąc (starszego) psa ze schroniska wiedzial ze wiąze sie to z kosztami na dzien dobry, które moga, nie musza wzrastac..Ja nie wiedzialam. Na szczescie mialam odlozone pieniadze. To jest wazne. 6. Pani Ania bedzie musiala udac sie predzej czy pozniej do wet. okulisty. Nie do zwyczajnego wet. a do okulisty. (nie ma w Katowicach zdajes sie zadnego. najblizszy jest we Wroclawiu). Okulista moze zalecic kropelki lub nie. Jesli zaleci to koszt ok. 60 zl miesiecznie dozywotnie lub nie..Wizyta tez kosztuje.Dojazd takze. Czyli na juz są koszty ponad 100 zl minimum + wizyta u okulisty. RA -Dunia prosze napisz te punkty Pani. Pozwola pani mniej wiecej wyobrazic sobie to wszytko bardziej realnie. w Katowicach jest Maciaszek chyba:) Zreszta duzo dziewczyn jes. Ale Maciaszek lubie bo ma fajnego psa:evil_lol:;):loveu: Quote
Charly Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 o widzę, ze Ra- Dunia juz napisala o szeleczkach i adresowce:buzi: Jesli nie masz nic przeciwko to piekne adresowki takie swiecące:evil_lol: i na ktorych widac z daleka telefon i imie psa (nie trzeba nic odkrecac) sa w necie za 11 zl. podam Tobie linka i w razie czego bedzie:) Czarecki szuka domciu:) Quote
Ra_dunia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Widzę, że pisałyśmy w tym samym czasie ;) Dzisiaj rano wysłałam dłuuugi mail do Pani Ani. Zdążyłam napisać to co sugerujesz ;) Prosiłam, żeby przemyśleli, czy jeśli okaże się, że Czarek jest chory to będą go chcieli przygarnąć. Ostrzegłam, że nie wiemy co mu jest i że istnieje możliwość niedoczynności tarczycy. Napisałam, że psy ze schroniska nie potrafią zachować czystości, ale szybko się uczą i że ze względu na ślepotę Czarka, ustawienie mebli zawsze powinno pozostawać niezmienione (choć istnieje nadzieja, że pies rezydent stanie się Czarka przewodnikiem). Pani wie również, że nie mamy zielonego pojęcia jak pies zareaguje na koty. Nie powiedziałam tylko o okuliście... Ale sądzę, że jeszcze nie raz będę miała okazję z Panią Anią rozmawiać. No chyba, że się przestraszyła po moim pierwszym (muszę przyznać szczerym do bólu) mailu. Quote
Charly Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Wspaniale. Kochana jestes:) Tylko nie zapomnij wspomniec o tych gruczolach. u starych psiakow czesto sa zapchane i swedzą i denerwuja:) Z tym psem rezydentem to by bylo swietnie dla Czarka. Quote
Recommended Posts