Ciapkowa. Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Świetny mały!!! :loveu: Zakochałam się i ogłaszam wszem i wobec, że nie dlugo będziesz mieć jednego psa, bo Hachi (kurde, to się jakos odmienia?!) Ci ukradnę :evil_lol: (Benka też bym ukradła, ale niech będzie... :P) Quote
kajkoowa Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 świetny pies na rewelacyjnych zdjęciach :loveu: Quote
cockermaister Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Cudowny szczyl i to jego umaszczenie :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Kashdog Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Hachi na zdjęciach Natalii :loveu::loveu::loveu: Coraz fajniejszy się chłopak robi:) Quote
Zuzia&Snoopy Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Kurcze, żałuję że nie wiedziałam że będziecie na AWI :( Quote
Anecioreczek Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 jakież on ma piękne umaszczenie :loveu: :mdleje: Quote
Pestka Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Dziękujemy wszystkim :loveu: I też stwierdzam, że Haczyk na fotach Natalii wygląda lepiej niż na zywo :diabloti: [quote name='Zuzia&Snoopy']Kurcze, żałuję że nie wiedziałam że będziecie na AWI :( A szkoda, że Was nie było, bo słyszałam, że mieliście wpaść m.in po piłkę, więc myślałam, że jednak będziecie :-( Quote
gops Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 jestem ciekawa w którą stronę ewoluują jego uszy :lol: zdjęcia świetne, widać że rośnie porządny pies a nie jakieś chuchro :cool3: Quote
Pestka Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 gops napisał(a):jestem ciekawa w którą stronę ewoluują jego uszy :lol: zdjęcia świetne, widać że rośnie porządny pies a nie jakieś chuchro :cool3: Też się zastanawiam. Teraz tak myślę, że fajnie by było żeby mu oba stanęły, będzie wyglądać poważniej :diabloti: Znajoma, która ogólnie wystawia psy, stwierdziła, że powinny mu oba się podnieść bo ma twardą chrząstkę (cokolwiek to znaczy), także żyję nadzieją, bo na razie oba lewitują, chociaz jedno idzie bardziej w kierunku góry :cool3: Quote
Zuzia&Snoopy Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 [quote name='Pestka'] A szkoda, że Was nie było, bo słyszałam, że mieliście wpaść m.in po piłkę, więc myślałam, że jednak będziecie :-( Myślałam że Wszyscy będziecie na zawodach agi tydzień później :-( a po piłkę rzeczywiście miałam przyjechac ale wysiadł mi prąd jak na złośc :( Dlaczego nagle wszyscy wolą przyjśc na frisbee niż na agi :diabloti: :hmmmm: A tak w ogóle to te zdjęcia są nie-ziem-skie!!!! Quote
Pestka Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 [quote name='Zuzia&Snoopy']Myślałam że Wszyscy będziecie na zawodach agi tydzień później :-( a po piłkę rzeczywiście miałam przyjechac ale wysiadł mi prąd jak na złośc :( Dlaczego nagle wszyscy wolą przyjśc na frisbee niż na agi :diabloti: :hmmmm: A tak w ogóle to te zdjęcia są nie-ziem-skie!!!! Bo to FRISBEE :eviltong: Nie, a tak serio, to na zawody agi się nawet nie wybierałam, bo terminowo mi nawet nie pasuje :shake: Ale mam nadzieję, że w tym sezonie będę miała okazję Was poznać ;) Quote
Zuzia&Snoopy Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Też na to liczę, baaaardzo! :) Może w takim razie DCDC W-wa :cool3: Quote
Pestka Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Zuzia&Snoopy napisał(a):Też na to liczę, baaaardzo! :) Może w takim razie DCDC W-wa :cool3: Mam w planach być :cool3: Quote
WeronikaM Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/AWI2012czeko/IMG_2184.jpg ahhahaahha :D:D słodziak! Quote
C&B Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 a cóż za obrożkę ma dziecko? ;) bo wydaje się fajna :evil_lol: Quote
Pestka Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 C&B napisał(a):a cóż za obrożkę ma dziecko? ;) bo wydaje się fajna :evil_lol: Hilton ;) Fajna jest ogólnie, ale niedługo skończy nam się pasek na regulacje i musimy zainwestować w coś innego :razz: Quote
C&B Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Pestka napisał(a):Hilton ;) Fajna jest ogólnie, ale niedługo skończy nam się pasek na regulacje i musimy zainwestować w coś innego :razz: ej, to jak wam się ten pasek skończy, i nie będzie ci potrzeba, to ja chętnie odkupię :diabloti: Quote
Pestka Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 C&B napisał(a):ej, to jak wam się ten pasek skończy, i nie będzie ci potrzeba, to ja chętnie odkupię :diabloti: Haha, nie ma sprawy :diabloti: Quote
C&B Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 To daj znać na PW jak już będzie zbędna ;) A tak w ogóle, to Hachi ma boski kolor oczu :loveu: Quote
Onomato-Peja Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Mały jest boski, trochę mi się z mikro azjata kojarzy. Quote
Ptysiak Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/AWI2012czeko/IMG_2176.jpg Tak romantycznie :D :loveu: Quote
Pestka Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 (edited) [quote name='Onomato-Peja']Mały jest boski, trochę mi się z mikro azjata kojarzy. Hm, azjata? Tego nie słyszałam jeszcze, bo był różnymi rasami od huskiego do wyżła :lol: [quote name='westie_justa']No to rewizyta :mdrmed: No to witamy :cool3: [quote name='Ptysiak']http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/AWI2012czeko/IMG_2176.jpg Tak romantycznie :D :loveu: [quote name='Paula03']Ale on urósł :loveu: Cudny jest :loveu: Dzięki :razz: Jutro wybije maluszkowi 15 tygodni, wiec mamy na koncie prawie 10kg. Mimo to ciągle wydaje mi się malutki :loveu: Mały coraz bardziej ujawnia swój prawdziwy charakterek i szczerze mówiąc cechą która najbardziej mnie śmieszy (a czasem wkurza) jest jego kombinowanie. On ogólnie jest myslącym szczeniaczkiem, tylko działa to w dwie strony :diabloti: Myśli fajnie jak coś robimy i myśli mniej fajnie jak ma ochotę coś zbroić. Przykład? Stoją sobie buciki w korytarzu, ładne nowe :cool3: I stoi sobie piesek w korytarzu mniej ładny, mniej nowy :cool3: Piesek sobie myśli że ma ochotę pogryźć buta, wiec idzie do buta i go memła w japce. Przychodzi pani i piesek dostaje komende "nie", którą dobrze zna i dobrze wie, ze nie moze powtarzać danego zachowania. Generalnie się to sprawdza i zachowanie nie jest powtarzane. Ale czasem piesek ma inny pomysł na świat, ale wie, ze nie moze gryzc tego smacznego bucika jak patrzy pani bo dostał komendę. Piesek patrzy patrzy odchodzi na odległość 1,5m i się kładzie i udaje bardzo śpiącego. Pani mysli jest spokój - pójdzie spac. Kilka razy dałam się nabrać, ale raz przyuważyłam co robi mój kochany szczeniaczek. Ano szczeniaczek leży i udaje że spi, ale jak zobaczy że Pani zajmie się czymś innym zaczyna zerkać, Pani nie zwraca uwagi na szczeniaka, wiec szczeniak się powoli i po cichu czołga w kierunku buta, przeczołga sie pewną odległość i znow zamyka oczy, przewraca się na bok (ogólnie jest przecież bardzo śpiacy :cool3:). Pani nie patrzy, wiec szczeniak od niechcenia się kladzie w normalnej pozycji i ukradkiem (ciagle zerkajac czy aby nie stoje i nie gapie sie na niego) sie podczołguje. W efekcie po kilku chwilach jest przy buciku. Ale nie gryzie go. Pani patrzy, a on z głową na bucie "spi" :diabloti: "Mamo przeciez nie gryzę". Ale Pani się tylko odwróci to szczeniak uzywa ząbków na buciku. Wiec dostaje znów komendę. Po kilku próbach wątpi :razz: Jest to autentyczne zachowanie. Szczerze mówiąc byłam w szoku, ze pies może wymyślic taki "podstęp" :cool3: Po Benku/Sabie byłam przyzwyczajona, że pies po komendzie nie rusza, ew. jest zainteresowany dana rzecza, ale nie robi takiego cyrku :evil_lol: Strasznie mi się śmiać chce z tego co on czasami wymyśla. Ogólnie stwierdzam, że mam fajne te pieski. Żałuję trochę, że wcześniej nie byłam bardziej ogarnięta i nie robiłam z Benkiem czegoś "ponad", bo w tym psie siedzi naprawdę cos super i z nim MOZNA coś robić. Nie chcąc zapeszać na razie to powoli ogarniamy sie w kwestii OBI, mamy na to całe wakacje, wiec na jesień może gdzieś się pojawimy ;) Ciesze się też, że psy się wrecz pokochały :lol: Na początku nie było różowo i nie powiem, bo bałam się ze moze sie to nie polepszyc, ale teraz jest naprawde fajnie. A dzisiejszy widok, jak oba psy spały wtulone w siebie mnie rozwalił na łopatki :loveu: I takie zdjęcie dla porównania wielkościowo (dla tych co widzieli Benka na zywo, a dla tych co nie widzieli to 15tygodniowy Hachi i piecioletni BenBen - 37/38cm, ok. 8kg.) Edited June 1, 2012 by Pestka Quote
Recommended Posts