Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy! :eviltong:
U Benka wszystko w porządku oprócz tego, że nie wyrabia przy swojej pańci która z racji tego, że piesek ma jeszcze szwy nie pozwala na dzikie harce.
Dzisiaj byliśmy u weta - szwy zdejmujemy we wtorek.

Postanowiłam dziś dać upust Benkowej energii i zrobiłam mały trening posłuszeństwa, jak leży u nas chodzenie przy nodze to masakra! :-o Nie ćwiczyłam ponad tydzień i już dupa mu lata, odchodzi od nogi - porażka. Od dziś ostro bierzemy się za robotę.
Chciałam przypomnieć mu stanie na kolanie, ale też mu słabo poszło bo dłuzej niż 3sek nie ustawał i musiałam znów zaczynac od zera, czyli od stania na dwóch złączonych kolanach.
Poza tym piłeczkowo-smaczkowa motywacja - super. Nie pracowaliśmy dłużej i pies mega zmotywowany robił wszystko na co pańcia nie pozwalała, czyli biegał, skakał, rzucał się i urządzał dzikie harce wśród krzaczków :evil_lol: By go ogarnąć aż wyjęłam dyski i mu porzucałam, bo chyba by dostal świra. Rollerki niektóre połapane, niektóre puszczone, łapanie z biegu ładnie, łapanie z przeskakiwaniem ładnie, łapanie z powietrza - leży ;)
Tyle z Benkowych nowości, jutro wybieramy się na półdniowy wypad na małą wycieczkę (o ile moja choroba mi na to pozwoli) zabieramy wodę, zabawki, smaczki i aparat, wiec będziecie mieli moze potem relację zdjęciową.
Mam nadzieję, że leki pomogą.

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']Bawcie się dobrze na zlocie :multi::loveu:
(i róbcie dużą fotorelację :diabloti:)

Dzięki, bawić się bedziemy super, inaczej być nie moze! :cool3:
No jasne, aparacik, ładowarka, akumulatorki - pakowane pierwsze :eviltong:
[quote name='Izabela124.']No i kolejna na zlot wyrusza
No pewnie :cool3:
[quote name='Infortune.']Hej, hej, widzimy się za 3 dni... :evil_lol: :multi:
W sumie to jakby, prawie dwa, nie mogę się juz doczekać, owce Ci zamecze chyba :evil_lol:
[quote name='Aleksandra:)']jeej :) jakie masz piękne psiaczki :) zazdroszczę.
będziemy zaglądać :) i zapraszamy do Nas ;]
Dziękuję, zapraszam oczywiście jak najczęściej!

I dziekuje za wszystkie poprzednie wpisy! :loveu:
No jak już zostało powiedziane w sobotę wyruszamy na pięciodniowy psik wypadzik nad Pilice, w ramach zlotu kynologii. Mamy zamiar się super bawić (innego wyjscia w sumie nie ma :P), poćwiczyc pod okiem kogoś doświadczonego, nabrać doświadczeń, poznać nowych zapsiarzonych ludzi.
Wracamy ósmego, pakowanie jeszcze nie rozpoczęte, bo jutro dopiero wyruszam na zakupy :eviltong:

Posted

Z uchem to tez to przerabialismy ale to sherry o krzak zachaczyla, malo krwi bylo bo TZ siedzial z nia od razu po przyjsciu do domu i trzymal zeby nie chodzila i nie trzepala i wlasnie krew wszedzie.. przerabial to ze swoim jamnikiem w polsc - krew na scianach, podlodze - rana niewielka ale psa denerwowalo i drapal, trzepal...