Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karolina&Lucky napisał(a):
I jak? I jak? :D

Hej, no jak wyszłam z hali po teście to pierwsze moja mysl o matko, porażka , ale teraz jak analizowałam odpowiedzi to chyba nie jest tak źle, bo z samych zamknietych mam około 18/19 na 20 dobrze, nie pamietam tylko co zaznaczyłam w zadaniu 17 :oops:
Zadanie o tej radzie gminy mnie też rozwaliło :-o
Poza tym temat rozprawki na poczatku wydawał się banalny, ale jak sie potem okazało wcale nie był i w sumie krążyłam ciagle, że wybór szkoły dla gimnazjalistów jest trudną decyzją bo to waży na przyszłości młodych ludzi... :roll:
O i jeszcze dobre było o tym Jurandzie, że co nadawało napięcia utworowi.. Ponoć jest, że opis przyrody, no ja zaznaczyłam o tym jeńcu i tu poległam, bo o przyrodzie to tam było tylko idzie burza, idzie burza..
Jutro za to bedzie rzeź, biore sie za wzory z fizyki i matmy i czytam o budownie liscia, kwiatów, człowieka, o budownie i roli kręgosłupa i układzie krązenia, na wszelki wypadek..

No, a Tobie jak poszło? :cool3:

Posted

Hehe, to i tak dobrze że zaznaczyłaś o Jeńcu, bo na forumach różnych ludzie kłócą się co bardziej potęgowało napięcie: opis przyrody czy bochenek chleba haha :P

Źle czytałaś, tam było trochę więcej o tej burzy :eviltong: Najpierw: "Ponurej opowieści towarzyszył nie mniej posępny pomruk zapowiadającej się burzy", potem "Na dworze rozległy się pierwsze, dalekie jeszcze grzmoty i błyskawice jęły kiedy niekiedy rozświecać okna" i "Coraz częstsze błyskawice rozświetlały okna, burza była bliżej i bliżej".

A jaki tekst streściłaś? O Salomonie? Bo bużo osób i tutaj popełniało błędy.

Ja mam identyczną sytuację jak ty, czyli 18 albo 19p /20, i też nie pamiętam co zaznaczyłam w 17 hehe :lol: Właśnie kurcze myślę i myślę co ja tam zaznaczyłam, ale nie mogę sobie przypomnieć... Ale raczej źle, więc liczę tak 18p.

A rozprawka wbrew pozorom nie była taka łatwa, tzn. niby temat łatwiejszy niż w poprzednich latach, ale ja argumentowałam po swojemu że tak się wyrażę, a to chyba trzeba było napisać o cechach, możliwościach i konsekwencjach wyboru przyszłej szkoły.

Jak co to na off'ie na dg jest temat o testach, możesz i tam zajrzeć, bo tam też są dziewczyny które pisały ten test ;) Tyle że większość stron to testy zeszłoroczne, kilka ostatnich stron jest o naszym :)

Posted

I co? :) Ja dopiero za rok, na szczęście, w sumie tylko humanistycznych sie nie boje, a tak to masakra będzie. :evil_lol: I powodzenia na jutro...

Posted

deer_1987 napisał(a):
A kiedy wyniki?

Oficjalne pewnie w czerwcu, ale orientacyjnie mozna juz na edukacja.gazeta.pl zobaczyc ;)
Hehe, to i tak dobrze że zaznaczyłaś o Jeńcu, bo na forumach różnych ludzie kłócą się co bardziej potęgowało napięcie: opis przyrody czy bochenek chleba haha :P

Źle czytałaś, tam było trochę więcej o tej burzy :eviltong: Najpierw: "Ponurej opowieści towarzyszył nie mniej posępny pomruk zapowiadającej się burzy", potem "Na dworze rozległy się pierwsze, dalekie jeszcze grzmoty i błyskawice jęły kiedy niekiedy rozświecać okna" i "Coraz częstsze błyskawice rozświetlały okna, burza była bliżej i bliżej".

A jaki tekst streściłaś? O Salomonie? Bo bużo osób i tutaj popełniało błędy.

Ja mam identyczną sytuację jak ty, czyli 18 albo 19p /20, i też nie pamiętam co zaznaczyłam w 17 hehe :lol: Właśnie kurcze myślę i myślę co ja tam zaznaczyłam, ale nie mogę sobie przypomnieć... Ale raczej źle, więc liczę tak 18p.

A rozprawka wbrew pozorom nie była taka łatwa, tzn. niby temat łatwiejszy niż w poprzednich latach, ale ja argumentowałam po swojemu że tak się wyrażę, a to chyba trzeba było napisać o cechach, możliwościach i konsekwencjach wyboru przyszłej szkoły.

Jak co to na off'ie na dg jest temat o testach, możesz i tam zajrzeć, bo tam też są dziewczyny które pisały ten test ;) Tyle że większość stron to testy zeszłoroczne, kilka ostatnich stron jest o naszym :)

No wiem, wiem że było wiecej, ale we mnie to jakoś napięcia nie potęgowało :lol:

Ok, wpadne zaraz.
Asiaczek napisał(a):
Ciekawe ujęcie tego "skupienia":)
http://lh5.ggpht.com/_UOLe6AH4BJo/S9Rk_FVkl7I/AAAAAAAAAEA/GAYWpcRXg-E/IMG_3055.JPG

Trzymam kciuki za testy:) A właściwie za ich wyniki.

pzdr.

Dzieki, przydadza sie, oj przydadza!
Infortune. napisał(a):
I jak po dzisiejszym? :evil_lol:

Bewarka napisał(a):
I co? :) Ja dopiero za rok, na szczęście, w sumie tylko humanistycznych sie nie boje, a tak to masakra będzie. :evil_lol: I powodzenia na jutro...

Wchódź szybko i pisz jak Ci poszło, bo ciekawa jestem. :cool3:

Ja już dzisiaj nie mam takiego dobrego humoru jak wczoraj :-(

MASAKRA! :shake:
Jak bede miec 20 punktów to bede w szoku - naprawdę poszło mi fatalnie ale nie tylko mi, bo wszyscy jak z hali wychodzili to załamani! Ja nie zrobiłam czterech zadan, tzn niektóre zaczełam ale i tak nie skonczylam, m.in o tych brylantach to było masakryczne... Dobrze, że chociaz zrobiłam o tym obwodzie parkingu, mam nadzieje, ze dobrze ale i tak jestem ze 12 punktów w plecy...
Te testy to chyba robia dla jakiś geniuszy naprawdę...
A Tobie jak dziś? Mam nadzieje, ze lepiej niż mnie?

Posted

Pestka napisał(a):

MASAKRA! :shake:
Jak bede miec 20 punktów to bede w szoku - naprawdę poszło mi fatalnie ale nie tylko mi, bo wszyscy jak z hali wychodzili to załamani! Ja nie zrobiłam czterech zadan, tzn niektóre zaczełam ale i tak nie skonczylam, m.in o tych brylantach to było masakryczne... Dobrze, że chociaz zrobiłam o tym obwodzie parkingu, mam nadzieje, ze dobrze ale i tak jestem ze 12 punktów w plecy...
Te testy to chyba robia dla jakiś geniuszy naprawdę...
A Tobie jak dziś? Mam nadzieje, ze lepiej niż mnie?

poszło mi fatalnie :roll: u nas różnie ludzie gadali... mam nadzieję tylko, że średnia z mat-przyr będzie niska i obniżą progi punktowe w LO :shake:

Ja zrobiłam jakąś totalną durnotę z tym obwodem parkingu :-( Coś źle policzyłam, i zły wynik mi wyszedł :placz: Nie wiesz może ile było za to pkt?

A jeszcze najlepsze jest to, że wczoraj podczas przeglądania zeszytów z fizy natknęłam się na wzór na gęstość, ale nawet go nie zdążyłam doczytać, bo pomyślałam sobie "o, gęstość, pewnie tego nie będzie"... i było. I mam to zadanie też źle.

Posted

poszło mi fatalnie :roll: u nas różnie ludzie gadali... mam nadzieję tylko, że średnia z mat-przyr będzie niska i obniżą progi punktowe w LO :shake:

Ja zrobiłam jakąś totalną durnotę z tym obwodem parkingu :-( Coś źle policzyłam, i zły wynik mi wyszedł :placz: Nie wiesz może ile było za to pkt?

A jeszcze najlepsze jest to, że wczoraj podczas przeglądania zeszytów z fizy natknęłam się na wzór na gęstość, ale nawet go nie zdążyłam doczytać, bo pomyślałam sobie "o, gęstość, pewnie tego nie będzie"... i było. I mam to zadanie też źle.

No ja tam trochę pokreśliłam, bo na poczatku zapomniałam że 1minuta ma 60sekund i napisałam że 100 :lol: i potem musiałam wszystkie obliczenia zmieniać, ale na koncu wyszlo mi że pracownik obróci dwa razy po tym parkingu i po 10 minutach bedzie na odcinku chyba AD...?
Dwa punkty mi sie wydaje, ze za to było, ale jak masz to źle to nic w porównaniu ile punktów ja stracilam za te 4 zadania:shake:

Posted

deer_1987 napisał(a):
a dzisiaj matematyczne byly tak?

No, bo we wtorek hum, sroda matprzyr a w czwartek jezykowe ;)
Kaja10014 napisał(a):
Trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Dzieki, dzieki!
Ja już swoja edukacje na ten rok szkolny zakonczyłam :lol: Pozostaje jedynie zakonczenie działów i próby do balu...
Bewarka napisał(a):
Od przyjaciółki też słyszałam, że totalna masakra. No cóż...Może nie będzie tak źle...

No, ponoć maja obniżać progi w szkołach wiec moze bedzie dobrze.

Posted

Asiaczek napisał(a):
NO to trzymamy kciuki!

Pzdr.

dzieki!

Doginka napisał(a):
Ja dziś skupiłam się nie na Beniutku, tylko na niebie na fotach:lol:
Cuudne niebieskie Ci wyszło:loveu:

A bo ładna pogoda byla :eviltong:
Ale jutro ma ponoć padać juz...?

Dzisiaj zaliczylismy miły spacerek z onkowa Chelsi ;) Troche posłuszeństwa, troche zabawy, ale głównie łażenie, bo było tak upalnie, że psom sie nawet nie chciało specjalnie wysilać. Ben mi sie calkiem fajnie skupiał i byłam bardzo zadowolona z jego opanowania przy siad-zostan, wcześniej kiedy Chelsi wstała on by zaraz podleciał, ale on spokojnie siedzi dalej :cool3:
Wróciliśmy do domu, ale potem postanowiłam dobić mojego małego potworka i zabrałam go na długaśny spacer z Sabą po polach, nie mam fot, bo już było dość szaro na dworzu, ale uwierzcie, ze teraz Ben - zgon.
Wiekszośc zdjeć ze spacerku jest Chelsi, bo Benka i tak tu dużo jest :eviltong:

oneczek na chwike padł :cool3:

A w tym czasie Benek..

Posted

O kurczę, to jest Chelsea? :mdleje: Ja ja ostatnio widziałam, jak była berbeciem malutkim i jak się wiaderkiem bawiła. :evil_lol: Strasznie urosła, taki niedźwiedź nabity się z niej zrobił, ale świetna jest. :loveu:

Fajne te fotki skupionego Beniola. :cool3: