Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='WeronikaM']racja
zgadam się na 100%
próbny zawsze jest trudniejszy :D :D
nie wiem nie pisałach próbnego:evil_lol:
ale co to taki teścik a co jo mom padac już za rok matuura:evil_lol:

Posted

Anula&Bono - co prawda, to prawda, ale u nas np. za te testy mają oceny wstawiać, więc wolę się poduczyć :roll:

I jak poszła matma? :evilbat:

Są już wyniki wczorajszego. Sprawdziłam i... nie jestem zadowolona... przynajmniej z części zamkniętej:flaming:

Jutro angielski. To dopiero będzie meksyk :evil_lol: Będę się cieszyła, jak 10 punktów zdobędę :multi: :lol:

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']Haha, ja akurat teraz mam na fizyce te reguły prawej ręki, lewej ręki itp. :lol:

A z chemii też niedawno miałam alkany, alkeny, alkiny.
Łatwe to nawet jest ;)
No ja alkany, alkeny, alkiny już skonczyłam, dostałam 3 ze sprawdzianu chyba to nie tak źle:lol:
To moze my mamy te same ksiazki, jak mamy taki sam materiał? :eviltong:
[quote name='Ania!'][FONT=Comic Sans MS]U nas też śniegu masa, a na nim warstwa lodu :shake:

Ale psy szaleją, tylko rano mamy wielkie problemy z poruszaniem się ;)
[/FONT]
No u mnie tak samo, najlepiej sie chodzi stawiasz noge-twardo, przenosisz ciezar i juz sie zapadasz po kolana..
[quote name='Pusiakowa']Bry ! :) .
[quote name='LadyK']Hejo :hand:
Cześć ;)
[quote name='CaneSs']na foteczki zapraszamy
Wpadne na pewno, ale jak tylko znajde chwile czasu, czego ostatnio u mnie malo :lol:
[quote name='Doginka']Kiedy będą fotki?:razz:
[quote name='Kaja10014']Cześć:hand: Ja też pytam o fotki:razz:
Fotek na razie.. Nie bedzie, bo nie mam. Nawet nie mam czasu i checi brać aparat na spacer, chyba, że coś domowego zrobie lub ewentualnie jutro, zobaczymy ;)
[quote name='Karolina&Lucky']Powodzenia jutro :kciuki:
Dzięki!
[quote name='WeronikaM']dlaczego się nie odzywacie ? :???:
No, bo nie mam zdjęć to wole siedzieć cicho :cool3:
[quote name='Karolina&Lucky']Pewnie się uczą do testów ;)
Hmm, powiem Ci że jakoś strasznie sie nie uczyłam. Na humanistyczny nawet ksiażki nie otworzylam, a do mat-przyr przypomniałam sobie procenty i rozwiązałam dwa testy z Operonu z zeszłego roku, żeby wiedziec na co sie szykować. Ty sie coś uczyłaś?
[quote name='Anula & Bono']eee tam taki teścik to wgl nie warto sie stresować
[quote name='WeronikaM']racja
zgadam się na 100%
próbny zawsze jest trudniejszy :D
No ja jakoś strasznie sie nie stresowałam, tylko bałam sie, że na matmie polegnę...
[quote name='Anula & Bono']nie wiem nie pisałach próbnego
ale co to taki teścik a co jo mom padac już za rok matuura:evil_lol:

Nic mi nie mów o maturze, ja na razie chce gimnazjalny napisac :evil_lol:
[quote name='RCookie']Ale tu nagadane... Jakieś zdjęcia dla odmiany by się przydały :cool3:.
E tam nagadane.. :lol:
[quote name='Karolina&Lucky']Anula&Bono - co prawda, to prawda, ale u nas np. za te testy mają oceny wstawiać, więc wolę się poduczyć :roll:

I jak poszła matma? :evilbat:

Są już wyniki wczorajszego. Sprawdziłam i... nie jestem zadowolona... przynajmniej z części zamkniętej:flaming:

Jutro angielski. To dopiero będzie meksyk :evil_lol: Będę się cieszyła, jak 10 punktów zdobędę :multi: :lol:
Ja zaraz sprawdzę wynik humanistycznego, ale myslę ze nie poszło mi tragicznie, chociaz w ogole sie nie uczyłam, a u nas też oceny maja za to stawiać.. I ogólnie humanistyczny jak pisaliśmy, to skonczyłam ostatnio bo jestem taka madra ze na poczatku pisałam ołówkiem i potem musiałam wszystko ścierac i długopisem poprawiac.. Ale wszystk ona polskim napisalam, nie jestem pewna tylko tego polecenia żeby do obrazu napisac moral do tych dzieci.. Bo napisałam, że kradzież cudzych dóbr materialnych kiedys obróci sie przeciwko wam :-o Ale z tego co sie dowiadywalam to inni mieli tez coś w ten desen to moze ujdzie..
A mat-przyr myślałam, ze bedzie trudniejszy. Nie zrobiłam dwóch zadan z fizyki, tego długiego na cała strone gdzie trzeba było wykorzystać wzory i tego poprzedniego o pokoju i gęstości.. Ale napisałam o tej wycieczce,o tych butlach też i miałam wyniki takie jak inni to też chyba kilka punktów bede mieć za to. O i nie zrobiłam tego gdzie trzeba było obliczyć godzine w Las Vegas z tych danych poludnikowych czy jakiś..

Posted

Pestka napisał(a):
No ja alkany, alkeny, alkiny już skonczyłam, dostałam 3 ze sprawdzianu chyba to nie tak źle:lol:
To moze my mamy te same ksiazki, jak mamy taki sam materiał? :eviltong:
(...)
Hmm, powiem Ci że jakoś strasznie sie nie uczyłam. Na humanistyczny nawet ksiażki nie otworzylam, a do mat-przyr przypomniałam sobie procenty i rozwiązałam dwa testy z Operonu z zeszłego roku, żeby wiedziec na co sie szykować. Ty sie coś uczyłaś?

No ja jakoś strasznie sie nie stresowałam, tylko bałam sie, że na matmie polegnę...
(...)
Ja zaraz sprawdzę wynik humanistycznego, ale myslę ze nie poszło mi tragicznie, chociaz w ogole sie nie uczyłam, a u nas też oceny maja za to stawiać.. I ogólnie humanistyczny jak pisaliśmy, to skonczyłam ostatnio bo jestem taka madra ze na poczatku pisałam ołówkiem i potem musiałam wszystko ścierac i długopisem poprawiac.. Ale wszystk ona polskim napisalam, nie jestem pewna tylko tego polecenia żeby do obrazu napisac moral do tych dzieci.. Bo napisałam, że kradzież cudzych dóbr materialnych kiedys obróci sie przeciwko wam :-o Ale z tego co sie dowiadywalam to inni mieli tez coś w ten desen to moze ujdzie..
A mat-przyr myślałam, ze bedzie trudniejszy. Nie zrobiłam dwóch zadan z fizyki, tego długiego na cała strone gdzie trzeba było wykorzystać wzory i tego poprzedniego o pokoju i gęstości.. Ale napisałam o tej wycieczce,o tych butlach też i miałam wyniki takie jak inni to też chyba kilka punktów bede mieć za to. O i nie zrobiłam tego gdzie trzeba było obliczyć godzine w Las Vegas z tych danych poludnikowych czy jakiś..

Ja ten sprawdzian mam pisać w poniedziałek (bo klasa już wcześniej pisała, ale mnie nie było wtedy ;))
Więc jeszcze nie wiem co dostanę... Ja z chemii mam książkę z operonu ;)

Ja się trochę uczyłam. Tzn. z polskiego to tylko przypomniałam sobie środki stylistyczne (epitet, porówanie, itd.). No i z historii datę I i II wojny światowej :lol: Natomiast z fizyki to sobie kilka wzorów przypominałam, z matmy twierdzenie Pitagorasa i układy równań [i całe szczęście, że sobie to przypomniałam, bo TO BYŁO, a ja jak coś było dawno to zapominam... więc gdybym nie przypomniała sobie tego, to nie wiem czy zrobiłabym zadanie z butlami :lol:] no i rozwiązywałam testy z Victora. I chyba tyle...

I co, ile masz punktów? :cool3:
U nas jedna dziewczyna pisała sobie rozprawkę ołówkiem, a potem już jej mało czasu zostało, i przy przepisywaniu musiała skracać niektóre wyrazy, bo by nie zdążyła... Dlatego ja wolę pokreślić trochę, ale pisać od razu... A z tym obrazem to w ogóle zadania były głupie... Ja właśnie zaznaczyłam, że to jest obraz fantastyczny... czyli źle. A z tym morałem też nie wiem czy mam dobrze... coś tam nawymyślałam, ale nie wiem jak to ocenią :lol:
Dla mnie mat-przyr był trudny, dużo chemii było (:roll:). A czytałam na forum, że tego zadania z fizyki za 5p, (tego z wzorami właśnie), nie dało się rozwiązać! Że nie było tam jakiejś danej [przyspieszenia?], i nie dało się zrobić tego zadania... A jeszcze ktoś pisał rozwiązanie, bo niby pani od fizy im potem zrobiła to zadanie, ale ona użyła trzech wzorów, a trzeba było dwa... Więc nie wiem co z tym zadaniem. Ja je zrobiłam, ale czy dobrze :roll: To z gęstością zrobiłam, ale też nie wiem czy dobrze. A tego z czasem nie zrobiłam, bo nie wiedziałam jak, tylko dodałam do siebie te półkule, to może z jeden punkt będzie.... Z butlami i wycieczką zrobiłam, tylko głupie było, że duża butla jest tańsza od małej :razz:

Posted

Ania! napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]Fotki mogą być domowe ;)

No i trzymam kciuki za wyniki :kciuki:
[/FONT]

No to jutro moze beda jakieś fotki :cool3:
Kaja10014 napisał(a):
Ja też 3mam kciuki :kciuki: I czekam na domowe foty:diabloti:

Dziekuje, przydadzą się! :D
Karolina&Lucky napisał(a):
Ja ten sprawdzian mam pisać w poniedziałek (bo klasa już wcześniej pisała, ale mnie nie było wtedy ;))
Więc jeszcze nie wiem co dostanę... Ja z chemii mam książkę z operonu ;)

Ja się trochę uczyłam. Tzn. z polskiego to tylko przypomniałam sobie środki stylistyczne (epitet, porówanie, itd.). No i z historii datę I i II wojny światowej :lol: Natomiast z fizyki to sobie kilka wzorów przypominałam, z matmy twierdzenie Pitagorasa i układy równań [i całe szczęście, że sobie to przypomniałam, bo TO BYŁO, a ja jak coś było dawno to zapominam... więc gdybym nie przypomniała sobie tego, to nie wiem czy zrobiłabym zadanie z butlami :lol:] no i rozwiązywałam testy z Victora. I chyba tyle...

I co, ile masz punktów? :cool3:
U nas jedna dziewczyna pisała sobie rozprawkę ołówkiem, a potem już jej mało czasu zostało, i przy przepisywaniu musiała skracać niektóre wyrazy, bo by nie zdążyła... Dlatego ja wolę pokreślić trochę, ale pisać od razu... A z tym obrazem to w ogóle zadania były głupie... Ja właśnie zaznaczyłam, że to jest obraz fantastyczny... czyli źle. A z tym morałem też nie wiem czy mam dobrze... coś tam nawymyślałam, ale nie wiem jak to ocenią :lol:
Dla mnie mat-przyr był trudny, dużo chemii było (:roll:). A czytałam na forum, że tego zadania z fizyki za 5p, (tego z wzorami właśnie), nie dało się rozwiązać! Że nie było tam jakiejś danej [przyspieszenia?], i nie dało się zrobić tego zadania... A jeszcze ktoś pisał rozwiązanie, bo niby pani od fizy im potem zrobiła to zadanie, ale ona użyła trzech wzorów, a trzeba było dwa... Więc nie wiem co z tym zadaniem. Ja je zrobiłam, ale czy dobrze :roll: To z gęstością zrobiłam, ale też nie wiem czy dobrze. A tego z czasem nie zrobiłam, bo nie wiedziałam jak, tylko dodałam do siebie te półkule, to może z jeden punkt będzie.... Z butlami i wycieczką zrobiłam, tylko głupie było, że duża butla jest tańsza od małej :razz:

No to ja mam ksiażke z Nowej Ery ;)
Ja na humanistyczny nic sie nie uczyłam, totalnie. Z matmy równań sobie nie przypominałam, ale zrobiłam to zadanie z butlami - proste było :eviltong: No ja na początku patrze i jak to, mała butla droższa od wiekszej? Chciałam już zmieniać oznaczenia, ale mówie, że nie, bo w sumie to inaczej, by nie wyszło. Ale koleżanka zmieniła oznaczenia, bo zmyliło ją to i ciekawe,czy uznają?
Mam 39 punktów.. :shake: Ale liczyłam sobie jak najmniejszą ilosć za rozprawkę to moze być wiecej/lub jeszcze mniej. Ale w sumie nie tak źle, bo z zadan zamkniętych miałam 17/20 dobrze. Pokopałam z tym obrazem właśnie, bo zaznaczyłam chyba, jak tam było w jaki sposób był przedstawiony ten skąpiec to zaznaczyłam że w realistyczny, a powinno być uproszczony.
No to z chemii było fatalne, z tymi reakcjami, że która to byla reakcja gdzie jest utlenianie i redukcja, ja zaznaczyłam C, a chyba D powinno być. I ta tabelka też mnie dobiła, nie wiem czy dobrze mam, ale C zaznaczyłam, ale to o tej krtani i tchawicy proste było i niektore z tym wydychanym i wdychanym powietrzem tez, ale dobiło mnie to zadanie zeby powiedziec ile razy wiecej było dwutlenku wegla, strzelałam zupełnie, totalnie na chybil trafił zaznaczyłam i dobrze :lol:
Ja sie za to z gęstościa nie brałam, bo w ogole pomyslu nie miałam. A to z farbami mam źle.. :shake:
A Ty ile miałaś punktów? Patrzyłaś?

Posted

[quote name='Pestka']
(...)
Ja na humanistyczny nic sie nie uczyłam, totalnie. Z matmy równań sobie nie przypominałam, ale zrobiłam to zadanie z butlami - proste było :eviltong: No ja na początku patrze i jak to, mała butla droższa od wiekszej? Chciałam już zmieniać oznaczenia, ale mówie, że nie, bo w sumie to inaczej, by nie wyszło. Ale koleżanka zmieniła oznaczenia, bo zmyliło ją to i ciekawe,czy uznają?
Mam 39 punktów.. :shake: Ale liczyłam sobie jak najmniejszą ilosć za rozprawkę to moze być wiecej/lub jeszcze mniej. Ale w sumie nie tak źle, bo z zadan zamkniętych miałam 17/20 dobrze. Pokopałam z tym obrazem właśnie, bo zaznaczyłam chyba, jak tam było w jaki sposób był przedstawiony ten skąpiec to zaznaczyłam że w realistyczny, a powinno być uproszczony.
No to z chemii było fatalne, z tymi reakcjami, że która to byla reakcja gdzie jest utlenianie i redukcja, ja zaznaczyłam C, a chyba D powinno być. I ta tabelka też mnie dobiła, nie wiem czy dobrze mam, ale C zaznaczyłam, ale to o tej krtani i tchawicy proste było i niektore z tym wydychanym i wdychanym powietrzem tez, ale dobiło mnie to zadanie zeby powiedziec ile razy wiecej było dwutlenku wegla, strzelałam zupełnie, totalnie na chybil trafił zaznaczyłam i dobrze :lol:
Ja sie za to z gęstościa nie brałam, bo w ogole pomyslu nie miałam. A to z farbami mam źle.. :shake:
A Ty ile miałaś punktów? Patrzyłaś?

Z tymi butlami to dziwne było... ja też miałam zmieniać oznaczenia, ale sobie jeszcze raz policzyłam, że dwie małe+dwie duże=110zł, czyli 45+45+10+10=110zł, a u Stefana dwie małe i cztery duże=130zł, czyli 45+45+10+10+10+10=130zł :D I się zgadzało, więc zostawiłam tak jak było.

No z tym obrazem to ja zaznaczyłam fantastyczny, a powinno być uproszczony :roll: Ja w ogóle nie wiedziałam co to jest 'obraz uproszczony'... I jeszcze jedno miałam z tego obrazu źle, 'O przebiegłości i zadowoleniu tytułowego skąpca świadczy...'. Źle zrozumiałam polecenie, i zaznaczyłam co innego :shake:

Z chemii ja strzelałam większość ;) Bo ja chemii nie lubię i nie umiem. Mam nadzieję, że jeśli już, to na właściwych będzie więcej biologii od chemii.

Ja miałam 16 z zamkniętych. :roll: Jestem zła na siebie, bo o ile tego obrazu uproszczonego mogłam nie wiedzieć, to te pozostałe 2,3 zadania mogłam spokojnie zrobić, tylko źle zrozumiałam polecenie/niedokładnie doczytałam w tekście :-( A teraz jak patrzę na nie, to takie proste mi się wydają :placz: Natomiast z otwartych nie wiem jak mi poszło. Z tego co sprawdzałam to jeśli mi uznają to zadanie z tym morałem dla tych dzieci, to reszta nie powinna być źle :loveu: Z tym że jeszcze najprawdopodobniej jeden punkt mi za rozprawkę ucieknie [za trójdzielność kompozycji, bo nie zrobiłam wyraźnych akapitów...]. Oczywiście to wersja optymistyczna, bo z rozprawki mogą mi więcej odjąć, a z innych zadań też nie wiadomo...

Posted

A ja tak może odbiegnę od tematu :)
Nie przepadam za onkami :P Mi się wydaje że jak człowiek chce kupić psa to w większości nie będzie szukał pasującej rasy tylko kupi onka.
A yorki nie lubię za zbyt dużą popularność, ale kocham ich charakterek :P

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']Z tymi butlami to dziwne było... ja też miałam zmieniać oznaczenia, ale sobie jeszcze raz policzyłam, że dwie małe+dwie duże=110zł, czyli 45+45+10+10=110zł, a u Stefana dwie małe i cztery duże=130zł, czyli 45+45+10+10+10+10=130zł :D I się zgadzało, więc zostawiłam tak jak było.

No z tym obrazem to ja zaznaczyłam fantastyczny, a powinno być uproszczony :roll: Ja w ogóle nie wiedziałam co to jest 'obraz uproszczony'... I jeszcze jedno miałam z tego obrazu źle, 'O przebiegłości i zadowoleniu tytułowego skąpca świadczy...'. Źle zrozumiałam polecenie, i zaznaczyłam co innego :shake:

Z chemii ja strzelałam większość ;) Bo ja chemii nie lubię i nie umiem. Mam nadzieję, że jeśli już, to na właściwych będzie więcej biologii od chemii.

Ja miałam 16 z zamkniętych. :roll: Jestem zła na siebie, bo o ile tego obrazu uproszczonego mogłam nie wiedzieć, to te pozostałe 2,3 zadania mogłam spokojnie zrobić, tylko źle zrozumiałam polecenie/niedokładnie doczytałam w tekście :-( A teraz jak patrzę na nie, to takie proste mi się wydają :placz: Natomiast z otwartych nie wiem jak mi poszło. Z tego co sprawdzałam to jeśli mi uznają to zadanie z tym morałem dla tych dzieci, to reszta nie powinna być źle :loveu: Z tym że jeszcze najprawdopodobniej jeden punkt mi za rozprawkę ucieknie [za trójdzielność kompozycji, bo nie zrobiłam wyraźnych akapitów...]. Oczywiście to wersja optymistyczna, bo z rozprawki mogą mi więcej odjąć, a z innych zadań też nie wiadomo...
Wiem co to znaczy źle zrozumieć polecenie.. Dzisiaj miałam próbny z niemieckiego i jestem taka durna, że masakra! Był tekst, oczywiście cały trzeba było przetłumaczyć żeby cokolwiek zrozumieć i do tego trzy pytania - ja inteligentna myslałam, że trzeba po niemiecku odpowiedzieć na te pytania, a jak sie potem okazało utrudniłam sobie życie, bo trzeba było napisac po polsku :roll: Tak to jest jak sie nie czyta poleceń..
Ja z zamkniętych miałam 17 i to chyba nie jest zły wynik, ale zawsze jest tak, że mogłam lepiej. A z otwartych to zależy ile mi przydzielą. No i sadze, ze za estetyke tez bede mieć zabrane punkty.. A jak Ci angielski poszedl? ;)
[quote name='Claudia_Jazz']A ja tak może odbiegnę od tematu :)
Nie przepadam za onkami :P Mi się wydaje że jak człowiek chce kupić psa to w większości nie będzie szukał pasującej rasy tylko kupi onka.
A yorki nie lubię za zbyt dużą popularność, ale kocham ich charakterek :P
No nie powiedziałabym, moze kiedys był BUM na ONki, ale sądzę, że już minął, a ich miejsce zajęły inne rasy. No i zależy tez o jakich ludziach mówimy, bo jeśli o przeciętnym Panie Janie to raczej nie bedzie patrzyl na użytkowośc czy charakter rasy.
A co do yorków ,to nie wiem skąd ten komentarz na ich temat w mojej galerii :eviltong: Ale domyślam się, że chodzi Ci o Benka, no fakt często mylony jest z "wyrośniętym yorkiem", ale już Cię uświadamiam on yorkiem NIE JEST i nigdy nie bedzie ;)

Mam zdjęcia, ale domowe. Ostatnio wracam za późno do domu żeby cokolwiek spacerowego zrobić, bo najczęściej jest już ciemno. Wiec mam dla Was takiego śpiącego Bena ;)

Posted

ja pierwszy raz wpadam
cudne masz psy :)

widzę że u was też temat egzaminów :D nad zadaniem z fizyki tam o drodze jaką przejechał samochód myślałam pół godziny a tu w końcu na stronie z tego operona piszą że nie zaliczą tego zadania bo było za mało danych.Ale dzisiaj angielski to był koszmar

Posted

[quote name='Pestka']Wiem co to znaczy źle zrozumieć polecenie.. Dzisiaj miałam próbny z niemieckiego i jestem taka durna, że masakra! Był tekst, oczywiście cały trzeba było przetłumaczyć żeby cokolwiek zrozumieć i do tego trzy pytania - ja inteligentna myslałam, że trzeba po niemiecku odpowiedzieć na te pytania, a jak sie potem okazało utrudniłam sobie życie, bo trzeba było napisac po polsku :roll: Tak to jest jak sie nie czyta poleceń..

No widzisz, tak to jest, człowiek w stresie, i nie myśli logicznie :D

Ja z zamkniętych miałam 17 i to chyba nie jest zły wynik, ale zawsze jest tak, że mogłam lepiej. A z otwartych to zależy ile mi przydzielą. No i sadze, ze za estetyke tez bede mieć zabrane punkty.. A jak Ci angielski poszedl? ;)

No 17, to dobry wynik ;) Za estetykę raczej na 100% nie będziesz miała zabranych punktów, dlatego że w kluczu do rozprawki nic o tym nie napisali... Więc (na szczęście!) nie będzie to brane pod uwagę ;)

Oj, weź, angielski... masakra :evil_lol: Większość strzelałam :evil_lol: Zobaczymy jaki będzie wynik :diabloti:

[quote name='Daga & Maks']ja pierwszy raz wpadam
cudne masz psy :)

widzę że u was też temat egzaminów :D nad zadaniem z fizyki tam o drodze jaką przejechał samochód myślałam pół godziny a tu w końcu na stronie z tego operona piszą że nie zaliczą tego zadania bo było za mało danych.Ale dzisiaj angielski to był koszmar

Ty też z III klasy? :) Właśnie wiem, cieszyłam się z tego bardzo :) Już wczoraj czytałam forum gazety, i tam ludzie pisali, że nie było wszystkich danych do rozwiązania tego zadania... A dzisiejsza informacja na operonie to potwierdziła :multi: Czyli za test będzie można zdobyć max 45p.

Tak w ogóle to te testy były strasznie niedopracowane... mam nadzieję, że na końcowy się bardziej postarają :roll: Nie wiem jak Wam, ale mi uciekł punkt z zadania:
'Na podstawie wykresu można zauważyć, że w Las Vegas:
(...)
B. występują niewielkie różnice między temperaturą powietrza w lecie i w zimie, a opady są małe
C. występują duże różnice między temperaturą powietrza w lecie i w zimie, a opady są małe
(...)"

Powinna być odp. C, a ja zaznaczyłam odp. B, bo dla mnie różnica pomiędzy temp. 8 a 30 stopni nie jest duża :roll: Bo nawet u nas w Pl są temp. minusowe, i plusowe [więc to już bardziej zaliczyłabym do 'dużych różnicy temperatur'], a tu jest tylko na plusie... Dla mnie są głupie takie zadania, bo trzeba się zastanowić co autor miał na myśli, i co dla kogo znaczy 'duża różnica temperatur', a co znaczy 'mała różnica temperatur'... :roll:

Tak poza tym to śliczny śpiący Benio :loveu: