Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć, Benek ma babeszjoze. W środę zauważyłam pierwszej objawy był apatyczny, nic nie jadł, ciagle spal, zauwazyłam tez ze ma brunatny kolor moczu, w czwartek pojechalismy do weterynarza - 1,5h pod kroplówką, 2 zastrzyki, dzisiaj tak samo dostał kroplówkę, jutro mamy też jechać, ciagle ma welfron w zyle, wiec jutro tez moze go podlacza, na szczescie po pierwszej kroplowce stal sie weselszy, troche pochodzil i pojadl. Dzisiaj jest juz lepiej, nadal sporo śpi, ale zjadl sporo mięska i zaczyna krzątac sie po mieszkaniu.
Mam nadzieję, że wyjdzie z tego!
Mały teraz odpoczywa tak, zdjecie komórkowe wiec słabej jakosci.

Posted

Przeraziłam się :O Wchodzę tu, mam nadzieję, że jakiś wpis typu "byłam dzisiaj z benkiem tam i tam, było fajnie" itp. a tu takie wieści :( Zdrowia ! matko... będę trzymała kciuki, jak najmocniej potrafię.

Posted

[quote name='Doginka']O matyldo:crazyeye: Trzymam kciuki żeby Beniutek wyszedł z tego cholerstwa:glaszcze::thumbs:
[quote name='Olusia']Jejku... Dużo zdrówka dla Benka :kciuki:
[quote name='Lapeno']Współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Te choróbska zawsze się muszą prypałętać.
[quote name='bianka19']Trzymam kciuki za Benka :loveu:
Zdrowiej , Bieniuu , zdrowiej ! :cool3:
[quote name='Infortune.']Oczywiście, że wyjdzie bo to silny chłopak!
Ucałuj go od nas!

Zdrowia życzymy! :calus: :loveu:
Dziekujemy, na pewno sie przyda!
[quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Coś podobnego ! Ale się polepsza już - to całe szczęście !
Nie słyszałam o tej chorobie jeszcze ... Teraz dopiero sobie poczytałam :roll:

http://www.babeszjoza.com/opis_choroby.html

Zdrowiej Benusiu !
[/FONT]
Babeszjoza nie jest tak znana jak na przykład borelioza, ale naprawde jest groźna.
[quote name='Kaja10014']My też przez to przechodziliśmy, tylko u nas jeszcze jedne dzień bez weta i nie dałoby się go odratować :(
Życzymy wam dużo zdrówka!
U nas w drugim dniu Benek nie mógł wejść do koszyka, bo jak podnosił tylne łapy to sie przewracał, wiec nie wiem co by był gdyby nie szybka reakcja.
[quote name='Onomato-Peja']Przeraziłam się :O Wchodzę tu, mam nadzieję, że jakiś wpis typu "byłam dzisiaj z benkiem tam i tam, było fajnie" itp. a tu takie wieści :( Zdrowia ! matko... będę trzymała kciuki, jak najmocniej potrafię.
No niestety, nie zawsze mozna pisac dobre wiesci tak jakby sie chciało..

Dzisiaj byliśmy u weterynarza, myslałam,ze dostanie kroplowke znów, ale dostał cztery zastrzyki i do domu, co prawda wet welfronu z łapki mu nie wyjał, ale poiwedział, że zobaczymy jak sie jutro bedzie czuł, bo moze nie bedzie potrzeby juz go podłaczać.

Po dzisiejszej katastrofie w Smoleńsku nie wiem jak mam zebrać myśli, cała polska elita nie tylko polityczna zginęła, Katyń to czarna karta dla naszego kraju jak to ktoś powiedzial, prezydent jechał by wspominać tragedie mordu 70lat temu, a teraz to my będziemy mieć wyryte w pamieci date 10 kwiecien 2010r.