Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Infortune.']Sagi to ten niedawny szczylek?Sajgon? On już taki duży?

Ale mieliście piękną pogodę :loveu:
Tak to ten niedawny szczylek, który byl jak mała kluseczka a teraz ma prawie 2 lata :cool3:

Witam wszystkich :eviltong: Co tam słychac?
U nas po kilkudniowej wiośnie znów zima :angryy: Snieg padal wczoraj, padał w nocy i pada cały czas, niedługo będą zaspy po kolana.I jak to u mnie - brak czasu. Egzamin za prawie miesiac. Nauki dużo. Czasu mało.
Standart.
Wrzucę reszte zdjec z wypadów feriowego ;)

Było trochę wietrznie :P

Posted

Cześć! Wstawie ostatnią serię z tej serii i będę miała spokój :lol: U nas pogoda masakryczna, ciągle pada śnieg :shake: A mój Benek ma znów syndrom zmarzniętego tyłka, bo nawet nie chce usiąść na mokrym śniegu.

No, ale musze się pochwalić - dzisiaj otworzyłam chyba nowy rozdział szkoleniowy w pracy z moimi psami.
Dzisiejszy Benkowy trening byl fantastyczny, chodzenie przy nodze z barkiem było wyśmienite, praktycznie w ogóle nie wyprzedzał i miał momentami fajny kontakt. Nawet podczas sesji w parku (?) ładnie mu szło mimo, że niedaleko szczekały psy. :multi: Ok, musiałam się pochwalić.
Zrobiłam też powtórkę w staniu na kolanie i Ben umie się na nim utrzymać już ponad 5 sekund, co dla takiego narwańca jak on to sukces.
Wyjęłam dzisiaj też po około dwóch miesiacach jego ukochaną piłkę i myślałam, że mój pies oszalał. Po około dwóch minutach musiałam przerwać zabawę, bo byl aż nadto nakręcony:
a) kilka razy udalo mu się wpaść w ogrodzenie z głośnym "bum" przy gonieniu piłki - po prostu nie włączył hamulców
b) łapał piłkę w powietrzu w pozycji niczym BC :crazyeye: wydawało mi się, że to dość niebezpieczne dla jego stanu zdrowia, biorąc pod uwagę to że raczej jak BC już nie lądował...
c) po przyniesieniu piłki robił rundkę wokół ogrodzenia i wracał, ale to chyba dla niego dość normalne..

Teraz zanudziłam Was i fotki ;)