Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agnie Koty']A ja poznałam wczoraj corgi długowłosą, jaka śliczna !
A gdzie? I jakie imię jej?

A Pynia śliczna :loveu:

I w ogóle - to Asiencjia witaj :) Jak masz problem ze wstawieniem zdjęcia - to do mnie też możesz przesłać - wstawię ;)

Mel pozujący po kąpieli :cool3:

NO CO? Przecież to MÓJ fotel...

Posted

a ile Mel ma??? zdąży się jeszcze wypierzyć :diabloti: a swoją drogą pamiętam na wystawie w Pruszkowie w 2002 albo 2003 roku takiego pema bodajże z Pruszcza Gdańskiego ten wyglądał jak lama, jak miniatura afgana :loveu: cała rodzinka go pokochała wtedy i do tej pory wspomina:thumbs:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nie są wystawowa ani hodowlane bo zdetronizowałyby wszystkie krótkowłose :diabloti:

A teraz zimowa sesja Melchiora:

mam śnieżkę i nie zawaham się jej użyć...

czy ktoś widział moje łapki?

ponawiam pytanie... gdzie są moje łapki??

też się załapałam :eviltong:

Posted

długowłose corgi mają po prostu niepraktyczną sierść, brudzą się dużo bardziej od krótkowłosych, kołtunki im się robią, a tak nie powinno być, bo to pies pasterski, który w jakimś stopniu powinien jednak zachować swoje pierwotne cechy; no i wzorzec rasy określa dość dokładnie rodzaj sierści;

zdetronizowałyby normalnowłose? cóż, to chyba fakt :evil_lol:
(są co prawda inne rasy psów pasterskich długowłosych, które w ciągu wielu lat hodowli nabyły jeszcze dłuższą, miękką i niepraktyczną, ale efektowną szatę i u nich to jest ok, a u corgi nie i kropka, nic nie poradzimy; nikt nawet nie wpadł na pomysł hodowania corgi-fluffików wzorem owczarków niemieckich długowłosych)

Posted

Bila i lepiej niech nikt nie wpada na ten pomysł, chociaż teraz z hamerykańcami to nic nie wiadomo. Robią takie połączenia ze człowieka szlag trafia jak widzi. Ale od fluffy im wara, nie? :razz:
Zdjecia wstawiłabym , ale hmmmmm nieee wieeem jaaak :placz: