Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='FILOFANY']

:loveu: :loveu: :loveu:
Blue-merle to moja ulubiona maść u collie, i widzę, ze u corgi też;)
Piękna ta sunia:loveu:

A czy u corgi występuje jakaś zasada co do białych znaczeń?? (tak jak np. u collie, że mają być białe łapki, koniec ogona itp.)

Posted

Filofanówka :p, nie do końca. Przecież corgi też nie może być łaciaty. Czyli w sumie obowiązują takie same zasady jak u collie, jeśli chodzi o ilość bieli. :)

Aniołek na żywo jest nawet bardziej boski niż na zdjęciu. :) A jaki ma przy tym rewelacyjny charakter!

Posted

FILOFANY napisał(a):
Tysiek no laciaty byc nie moze ale nie ma takich zasad ze musi miec biale na koncu ogonka itp:evil_lol:

W sumie tak. :) Ale widziałas corgi bez tej białej końcówki na ogonie? :)

• 2 years later...
Posted

a jak jest z oczami ? ostatnio przeglądałam hodowle, widziałam kilka cardiganów, ubarwienia blue-merle które miały oczy różnego koloru - jedno niebieskie, drugie brązowe, a inny psiak miał różne odcienie brązu. Wyglądały przekochanie ale czy to dopuszczalne ?

Posted

Isia & Chester napisał(a):
a jak jest z oczami ? ostatnio przeglądałam hodowle, widziałam kilka cardiganów, ubarwienia blue-merle które miały oczy różnego koloru - jedno niebieskie, drugie brązowe, a inny psiak miał różne odcienie brązu. Wyglądały przekochanie ale czy to dopuszczalne ?

marmury mogą mięc i oczy mieszane jak i same brązowe, czy też niebieskie :)