Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale maszer ze mnie hihihi no wiesz co szybki dzieki za komplement ;) Poza tym TY rownież startujesz :)

Ja chyba z dwa razy startowałam w velo :) ale bede wiecej hihi jak tylko sezon sie zacznie ;) No i Ania Pasierb kiedys tu zagladała teraz jej juz dwano tu nei było.

Poza tym zależy co nazywamy maszerem :) czy tylko profesjonalistow typu Surowka, Betkiewicz, Pay i Far_Play czy kazdego kto rzeczywiscie tak jak ja, czy metros, czy Hagis biega po kilkanasicie kilometrow dziennie z psami ;)

Posted

Ja właśnie wróciałam z treningu z psami na rowerze. Przejechaliśmy ok. 10 km. Musiałam poczekać do wieczora bo strasznie ciepło było, ale one już tak się domagały biegania i ciągnięcia. Moje psy są zawsze chętne do biegania i cały czas biegnę galopem 10 km. Nie wiem czy ja też się zaliczam do maszerów, ale od 1995 r. startujemy na zawodach w klasie skijoring.

Posted

U mnie to tak jak u Agnieszki pies domagał się treningu ! Dziś nie mogłem juz mu odmówić i po 21 wyciągnoł mnie ale brakowało mu Etny (Jolki)

Posted

eeee no prosze, a ja nie mam siły na latanie, a Etna to pada namordke od tej temperatury :( mialysmy tylko dzis spacer 1,5 godzinny od 21.00

Posted

A u mnie psy ciągnąć nie chcą :-? . Czasem, jak wychodzimy z rowerem, to ja je muszę ciagnąć (to a propos męczenia :D )...

Ale jak widzą kota, to nie mogą sobie odpuścić! Magiczna energia w nie wstępuje.

Posted

A takich pół albo ćwierć maszerów też liczycie? :drinking:

Z jednosezonowym stażem?

Jeżeli tak to doliczcie, jeszcze Grześka i mnie... :roll:

Posted

A my ? Psiaki ciągną albo oba jeden rower, albo czasem osobno po rowerze...

Ale jest już nasz wózek treningowy zrobiony (od WANKI-TANKI - polecam !) [to taka kryptoreklama była... :D ] do odebrania, więc w chłodne dni zaczynamy trenować.

No i szukamy huskich do leasingu - dwa już mam na oku, do zimy dorosną... :P

W tym sezonie spóbujemy się pojawiać na zawodach, gdzie nas bez metryk wpuszczą. :D Na ile tylko studia mojego męża pozwolą oczywiście - takie życie...

Posted

ELO!!!

moim skromnym zdaniem to ze ja biegam z psami to jest tylko namiastka maszerstwa :wink: za takie prawdziwe maszerstwo to sa dlugodystansowcy gdzie jedzie sie z psami kilka dni i bez warunkow luksuswych nocuja pod namiotami itp 8)

Posted

PaYooK, według Twojej definicji to tu nie ma żadnego na Forum.

A w Polsce może z 10/15 sztuk... W Polsce mało jest warunków na takie podróże chyba. Może Bieszczady zimą i może Gorce, no nie wiem...

A ta klasa C3 to burki od 2 do 4, tak ?

Posted

ELO!!!

manu sa maszerzy na forum ale nie tacy dlugodystansowcy na forum tylko ze my startujemy raz ciach i po biegu...a na dystansie jedziesz pare dni przygoda na maxxa ekstremalne warunki itp.

tak c3 do 4 psow

Posted

Taki wyścig na odcinku 600 km to jest coś.

Ale nie łamcie się, może za jakies 5-10 lat wybierzemy sie na Alaske i będziemy mieć okazje uczestniczenia w wyścigu długodystansowym. Wtedy bedziemy sie mogli nazwać REAL FULL MASZER.