iwona&CAR Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Szukaj maxxelku moze cos wiecej znajdziesz ;) Ja wiecej o Tobie moge znalezc : [quote name='"maxxel"']Raz juz w swoim zyciu szczeniaki od mojej suki(pinczer)byly poddane kopiowaniu ogona.Podane bylo znieczulenie miejscowe i opowiesci o skowycie bolu nie maja odniesienia do tamtego przypadku... wiesz jakby byly pod narkoza to nawet by sie nie ruszaly ha ha ha.... po co to znieczulenie , jak ponoc kilkudniowy szczeniak bolu nie czuje ?:crazyeye: tak napisala nasza weterynarz lutomskak !!!! [quote name='"lutomskak"'] Jestem wetem .... nie boli -bo nie ma co bolec-bo nie ma nerwow-jesli tak trudno ci to zrozumiec-to znaczy ze nie powinnas swoim psom nawet skracac pazurow rutynowo :crazyeye: [quote name='"lutomskak"']obcinanie ogona w wieku 3 dni-nie boli!!!!!!!!!!!!!!!! To po pierwsze,po drugie jesli jeszcze nie wiecie-czesc obcieta-tez nie boli. :crazyeye: Popierasz lutomskak a nie stosujesz sie do jej wskazowek , tylko narazasz swoja suke na niepotrzebne znieczulenie :shake: to jest cala logika maxxelka :diabloti: Quote
iwona&CAR Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 maxxel napisał(a):Kobito tu wszystko zostalo juz powiedziane,teraz to sie tylko bawimy:lol: POWIEDZIANE JUZ WSZYSTKO ??? kiedy ??? gdzie ???? czekam na argumenty za kopiowaniem i doczekac sie nie moge . Czekam na pismo od Sylvia_76 i tez doczekac sie nie moge :shake: Quote
maxxel Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='iwona&CAR']Szukaj maxxelku moze cos wiecej znajdziesz ;) Ja wiecej o Tobie moge znalezc : wiesz jakby byly pod narkoza to nawet by sie nie ruszaly ha ha ha.... ..podany cytat mowi o czasach zamierzchlych.Byc moze wtedy niektorzy weci sadzili,ze cos tam maluchy moga czuc..Znowu cos krecisz.Gdzie ja pisalem o narkozie ?? Popierasz lutomskak a nie stosujesz sie do jej wskazowek , tylko narazasz swoja suke na niepotrzebne znieczulenie :shake: to jest cala logika maxxelka :diabloti: i tu znowu krecisz kobito.Suki juz nie mam od uchu.. wielu lat.Masz jeszcze jakies rewelacje?? Quote
maxxel Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 iwona&CAR napisał(a):POWIEDZIANE JUZ WSZYSTKO ??? kiedy ??? gdzie ???? czekam na argumenty za kopiowaniem i doczekac sie nie moge . Czekam na pismo od Sylvia_76 i tez doczekac sie nie moge :shake: ..wydaje mi sie,ze tak.Teraz to juz ida odgrzewane kotlety!! Sorry paniusiu,ale ty tak chyba pod publike z ta miloscia.Bo ja czytam te twoje posty i wciaz skrajnosci widze. Kopiowane psy to barbarzynstwo popelniane na nich!! Tymczasem zamawiasz sobie takowego z dostawa do domu.. Upaly dla psow sa be-sprawa oczywista!!,po kiego djabla sciagasz sobie psa ktory za upalami to jak najdalej.. Nie spotkalem jeszcze milosnika psow,ktory swoje zwierze ciagnal by w epicentrum huczno-fajewerkowych wydarzen,chyba ,ze pies gluchy,slepy i autystyczny.. Gdzies tam piszesz,ze sprzedawca miecha to potwor nie godny miana dobrego i zaufanego hodowcy psow,chwile potem stoisz u niego w kolejce po kawalek steka.. Na forum o CTR`ach mizdrzysz sie do wlascicieli psow kopiowanych.. Jakie wnioski paniusiu?? Quote
iwona&CAR Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='maxxel']..wydaje mi sie,ze tak.Teraz to juz ida odgrzewane kotlety!! Sorry paniusiu,ale ty tak chyba pod publike z ta miloscia.Bo ja czytam te twoje posty i wciaz skrajnosci widze. Kopiowane psy to barbarzynstwo popelniane na nich!! Tymczasem zamawiasz sobie takowego z dostawa do domu.. Upaly dla psow sa be-sprawa oczywista!!,po kiego djabla sciagasz sobie psa ktory za upalami to jak najdalej.. Nie spotkalem jeszcze milosnika psow,ktory swoje zwierze ciagnal by w epicentrum huczno-fajewerkowych wydarzen,chyba ,ze pies gluchy,slepy i autystyczny.. Gdzies tam piszesz,ze sprzedawca miecha to potwor nie godny miana dobrego i zaufanego hodowcy psow,chwile potem stoisz u niego w kolejce po kawalek steka.. Na forum o CTR`ach mizdrzysz sie do wlascicieli psow kopiowanych.. Jakie wnioski paniusiu?? Nie stoje za stekiem tylko czytam stek bzdur wyssanych z palca , chyba sie zaplules piszac to :diabloti: [quote name='"maxxel"']..podany cytat mowi o czasach zamierzchlych.Byc moze wtedy niektorzy weci sadzili,ze cos tam maluchy moga czuc.. ha ha ha......ale jaja , siedzisz na plocie ?? no tak a teraz lutomskak stwierdzila bez poparcia ze nie boli i odciety kawalek ogona TYZ nie boli to musisz szybko zmienic zdanie he he.... To jak z tym kopiowaniem co jest juz nieaktualne maxxelku ?? tzn ze boli obciecie ogona wg ciebie tak ?? czy juz nie boli bo tak napisala lutomskak i twoja suka nie potrzebnie miala znieczulenie ?:crazyeye: oj maxxelku zdecyduj sie :shake: popij tej herbatki z Indii ha ha ha ..... Quote
iwona&CAR Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 maxxel cos ty mnie sie czepil ?? czytac nie umiesz ??? [quote name='lutomskak'] wszystkie psy szczesliwe,usmiechniete,tylko mocno zmeczone upalem..... ha ha ha ha ha , to tylko wet lutomskak mogla napisac ha ha ha ...... Lutomskak ,maxxel ,moj pies w takie dni tylko wychodzi na spacer wczesnie rano albo poznym popoludniem . cytat [SIZE=2][SIZE=1]Prognozy pogody zapowiadają upały do 36 stopni!!!!!!!!! [SIZE=2][SIZE=1]Na stadionie,który jest położony w niecce,otoczony trybunami,nie ma cienia!!!!!!!! [SIZE=2][SIZE=1]Są ujęcia wody,ale nikt jej nie rozwozi!!!!!!!!! [SIZE=2][SIZE=1]W ringach wody dla psów,przynajmni dzisiaj brak. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: A tu wam wszystko odpowiada , psy podczas upalow sa szczesliwe i sie usmiechaja :lol: ( znowu mam co przekazac o Wet lutomskak ze Starej Milosnej , znajomi sie pytaja co nowego napisala ha ha ha ) [quote name='"maxxel"']Upaly dla psow sa be-sprawa oczywista !!! Oczywista . Moj pies juz tu byl a ja skutecznie chronie go przed upalami. Natomiast inaczej postepuje twoj i lutomskak przyjaciel Van Jasiek , nie dosc ze rznal ogony doroslym szczeniakom na zamowienie do Stanow , to jeszcze zapytaj ile wyslal swoich szczeniakow do Afryki :crazyeye: Quote
maxxel Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote=iwona&CAR;10497719]Nie stoje za stekiem tylko czytam stek bzdur wyssanych z palca , chyba sie zaplules piszac to :diabloti: wrecz pczeciwnie paniusiu:lol:Na nocnej zmianie szybciej mi czas plynie jak "se" tak gawedzimy ha ha ha......ale jaja , siedzisz na plocie ?? no tak a teraz lutomskak stwierdzila bez poparcia ze nie boli i odciety kawalek ogona TYZ nie boli to musisz szybko zmienic zdanie he he.... To jak z tym kopiowaniem co jest juz nieaktualne maxxelku ?? tzn ze boli obciecie ogona wg ciebie tak ?? czy juz nie boli bo tak napisala lutomskak i twoja suka nie potrzebnie miala znieczulenie ?:crazyeye: oj maxxelku zdecyduj sie :shake: popij tej herbatki z Indii ha ha ha .....[/quote wedlug mnie paniusiu czynnik bolu przy kopiowanych szczeniakach 2-3 dniowych jest znikomy:multi: Quote
maxxel Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='iwona&CAR']maxxel cos ty mnie sie czepil ?? czytac nie umiesz ??? ha ha ha ha ha , to tylko wet lutomskak mogla napisac ha ha ha ...... Lutomskak ,maxxel ,moj pies w takie dni tylko wychodzi na spacer wczesnie rano albo poznym popoludniem . No i jestes rozgrzeszona,ograniczajac psu spacerow :lol:Biedny ten twoj pies,wieksza czesc roku w chalupie siedzi.Moje ganiaja do bolu:lol: cytat [SIZE=2][SIZE=1]Prognozy pogody zapowiadają upały do 36 stopni!!!!!!!!! [SIZE=2][SIZE=1]Na stadionie,który jest położony w niecce,otoczony trybunami,nie ma cienia!!!!!!!! [SIZE=2][SIZE=1]Są ujęcia wody,ale nikt jej nie rozwozi!!!!!!!!! [SIZE=2][SIZE=1]W ringach wody dla psów,przynajmni dzisiaj brak. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: A tu wam wszystko odpowiada , psy podczas upalow sa szczesliwe i sie usmiechaja :lol: ( znowu mam co przekazac o Wet lutomskak ze Starej Milosnej , znajomi sie pytaja co nowego napisala ha ha ha ) No to jeszcze przeciwko wystawa jestes:crazyeye:w sumie majac zbior wszelakich wad na smyczy tez bym moze krzywo patrzyl na te wygrywajace.. Do tego co na czerwono.Kazdy zdrowo myslacy wystawca nie musi ogladac sie za woda dla swojego psa bo sam ma takowa przygotowana.Podobnie z zadaszeniem.Jezeli ktos sie spodziewa klimatyzacji na stadionie ,coz!Jest jeszcze wlasna odpowiedzialnosc.Skoro zapowiadaja te 36 C to sam decyduje czy na takim show byc.Jezeli komus nie poszla tak jak sie spodziewal, najlepiej wine zrzucic na pogode hahahhaa Oczywista . Moj pies juz tu byl a ja skutecznie chronie go przed upalami. Natomiast inaczej postepuje twoj i lutomskak przyjaciel Van Jasiek , nie dosc ze rznal ogony doroslym szczeniakom na zamowienie do Stanow , to jeszcze zapytaj ile wyslal swoich szczeniakow do Afryki :crazyeye: No ,ale sama jestes przykladem takiego afrykanskiego klienta. Quote
twiggy Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 ara napisał(a):Lutomskak, ale co próbujesz udowodnić?:hmmmm: Że psy kopiowane są ładniejsze? tego chyba udowadniac nie trzeba! :p Quote
iwona&CAR Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='LALUNA'] http://i328.photobucket.com/albums/l325/wawaa2008/IMG_2148.jpg to ten jamnik weteran? Z jakiej hodowli? Wiesz kto go wystawiał? Laluna jakos wszyscy cicho siedza , tez jestem ciekawa kto to jest ?? Jakos nie widac by ten jamnik byl szczesliwy i jeszcze sie usmiechal . Biedny oczy ma na wierzchu od tego ciagniecia mu lba :-( Jest w taki upal nie tylko wystawiany ale i duszony o malo lba nie urwie mu ten wlasciciel , bardzo jestem ciekawa kto to jest ???????:angryy: No chyba nie Nasza WET lutomskak ze STAREJ MILOSNEJ bo ona napisla : [quote name='"lutomskak"']wszystkie psy szczesliwe,usmiechniete,tylko mocno zmeczone upalem A TEGO PO TYM JAMNIKU NIE WIDAC :-( Quote
niceravik Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='lutomskak']zabolaly statystyki....... :cool3: [FONT=Verdana]„Jest broń straszniejsza niż "statystyki": [/FONT] [FONT=Verdana]to PRAWDA!” [/FONT] [FONT=Verdana]Talleyrand zmodyfikowany [/FONT] [FONT=Verdana]:razz:[/FONT] [quote name='lutomskak'] Niceravik Homines plus in alieno negotio videre quam in suo Samo życie. Dotyczy zarówno oponentów jak i proponentów. Quote
niceravik Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='iwona&CAR']...A tak juz argumentow widze brakuje na temat kopiowania Tobie i NASZEJ PANI WETERYNARZ ZE STAREJ MILOSNEJ LUTOMSKAK :multi: I to od dawna :p . W tej sytuacji robią co mogą :lol: . Quote
LALUNA Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Laluna jakos wszyscy cicho siedza , tez jestem ciekawa kto to jest ?? Jakos nie widac by ten jamnik byl szczesliwy i jeszcze sie usmiechal . Biedny oczy ma na wierzchu od tego ciagniecia mu lba :-( Jest w taki upal nie tylko wystawiany ale i duszony o malo lba nie urwie mu ten wlasciciel , bardzo jestem ciekawa kto to jest ???????:angryy: No przecież Lutomskak się przyznała Lutomskak napisała: ktorego wystawialam ja No faktycznie, Lutomskak, musisz tak dusić tego biednego psa??? Od razu mi się przypominały stare czasy dawnych IPO-wców. :shake: No ale spóbujmy jeszcze raz Lutomskak napisała: kopiowany PON (zwyciezca BIS!!!!!!!) Na pytanie skad wie ze cięty a nie szczątkowy, dyplomatycznie sie wycofała pisząc: nie wiem czy PON ciety,czy nie ciety...-ale bez ogona :evil_lol::evil_lol:-z ogonem wygladalby brzydko i o to mi chodzi.....:evil_lol: Nie, Lutomskak nie o to Ci chodziło. Bo albo musiałas wiedzieć ze ten pies miał cięty ogon, albo nie wiedziałas ze PON - y mogą mieć szczątkowe ogony. Jezeli wiedziałas ze miał ciety, to pytanie skąd o tym wiedziałaś ? Znasz tak dobrze te hodowlę że wiesz dokładnie w jakim miocie jakie PON-y sie rodzą? Czy poprostu nie wiedziałas ze PON-y mogą mieć szczątkowe ogony? Biorąc pod uwagę ze jest to Polska rasa, a nie jest ich tak dużo, to szczególnie jako weterynarz powinnaś mieć jakąs wiedzę. To chyba niemożliwe ze takowej podstawowej wiedzy byś nie miała. :crazyeye: Quote
zigi Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 niceravik napisał(a):I to od dawna :p . W tej sytuacji robią co mogą :lol: . Upal jest:cool3:wiec ......:D:D Quote
LALUNA Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='twiggy']tego chyba udowadniac nie trzeba! :p Lutomskak napewno nie trzeba tego udowadniac nie wiem czy PON ciety,czy nie ciety...-ale bez ogona :evil_lol::evil_lol:-z ogonem wygladalby brzydko i o to mi chodzi.....:evil_lol: Popatrz nie wie czy PON jest ciety czy też nie, ale wie ze z ogonem by wyglądał brzydko a bez ogona ładnie z ogonem wygladalby brzydko Lutomskak za to dusisz tego biednego psa, ze ma ogon?? Przecież on już od tego duszenia ogon wcisnął pod brzuch. A to co mówi Twój pies czyli Interpretacja zwierzęcej mowy ciała im ogon jest trzymany niżej tym bardziej pies jest uległy/niepewny siebie. podwinięty, schowany pomiędzy nogami - wyraża niepewność, obawę lub lęk. Okazujący uległość pies robi co może, aby wydać się jak najmniejszym – kuli się, przypada do ziemi, opuszcza głowę i tuli uszy, ogon chowa głęboko pod brzuchem. Niestety duszeniem w takim momencie zakłócasz to co pies chce Tobie przekazać. Ogon mówi boję się, a Ty podciągając mu łeb ze mało mu go nie urwiesz, każesz mu przyjać postawe dominującą. Co jest dla psa mało komfortowa sytuacją. Teraz juz chyba wiesz dlaczego ogon jest tak ważny u psa. Nie chodzi o to czy jest ładny czy brzydki. Ale o to że pies ułożeniem ogona moze Ci bardzo dużo rzeczy przekazać o sobie w jakim jest nastroju. To się nazywa komunikacja i po to psom są ogony. Moze to zrozumiesz, gdy na ogon będziesz patrzeć nie jak na zbędny element, ale jego ważną częścią, która pozwala mu kontaktować sie z innymi za pomocą mowy ciała. Lutomskak on się nie śmieje os sie boi i ogon to mówi wyraźnie, jest podkulony, wciśniety pod brzuch . Quote
maxxel Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='LALUNA']Lutomskak A to co mówi Twój pies czyli Interpretacja zwierzęcej mowy ciała Cytat: im ogon jest trzymany niżej tym bardziej pies jest uległy/niepewny siebie. W takim razie wszystkie owczarki czy charty to pospolite tchorze... Quote
maxxel Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='iwona&CAR']Tylko w upale Australijskim kaze mi golic mojego psa W zwiazku ,ze usunieto moj post pisze ponownie.. Na forum www.czarnyterier.eu Zaszczycasz co niektorych widokiem swojego psa.Widzialem kilka fot i stwierdzam,ze mimo australijskiego upalu,pies nie jest golony..Jak dla mnie jest dalece niemoralnym sprowadzac sobie CTR`a na antypody.. a w Polskim upale nawet wystawiac i to przy braku wody i cienia ot zaklamana PANI WETERYNARZ ZE STAREJ MILOSNEJ :p w Polskim upale rozsadny wystawca zatroszczy sie o wode i zadaszenie dla swojego psa. Uwazam rowniez,ze bardziej nieetyczne jest wprowadzanie psa w epicentrum huczno-fajewerkowych wydarzen,anizeli wystawienie psa na show .Iwona ta od Cara nie widzi nic zlego by jej psu lataly nad lbem setki fajerwerkow przy akopaniamencie ogluszajacego halasu!! Quote
lutomskak Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='maxxel'] W takim razie wszystkie owczarki czy charty to pospolite tchorze... i nie tylko........:evil_lol::evil_lol: wiem,ze to super zdjecie....:lol:-mnie tez sie bardzo podoba.... pokazcie panienki swoje 10-letnie psy w takiej kondycji-to wtedy pogadamy....(Lalunia-po twoich komentarzach latwo sie zorientowac,ze wiedze na temat psiej psychiki masz niezle opanowana,ale niestety tylko w teorii :evil_lol:-to nic trening czyni mistrza-jeszcze nie jest dla Ciebie za pozno) a darmowa reklama mojego jamnika...-coz-jestem jak najbardziej zadowolona :loveu: poszukajcie innych zdjec ze mna z finalow ,z ktorych jestem rownie dumna... wstawcie je tu i piszcie :multi: Laluna-nie wyszlo z eksterierem,wzielas sie nieudolnie za pokazy na wystawach i to Cie tak boli?:cool3: nie martw sie-robienie z siebie pajaca na plycie w czasie wystaw i udawanie ,ze pies wykonal cwiczenie to tez niezbyt chwalebne....ale co tam szukaj i wstawiaj-sledze ten watek z uwaga.... moze podam linka do strony swojej,gdyby zainteresowani chcieli sie dowiedziec czegos wiecej.....:eviltong: Carowa-a moze Ciebie nie stac na fryzjera psiego po prostu ?;) P.s-gdybys byla tak mila,wykadrowala to zdjecie jeszcze mocniej i wyslala mi je na pw.....-bylabym wdzieczna-wstawie je na swoja strone wtedy...:lol: -jest rzeczywiscie godne podziwu i uwagi Quote
Amber Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 W takim razie wszystkie owczarki czy charty to pospolite tchorze... Wychodzi na to, że jamniki też. Laluna, proszę, nie bierz się za rasę na której kompletnie się nie znasz. Czy wystawiałaś kiedykolwiek jamnika? Zapewniam Cię, że praktycznie każdy pies tej rasy w pozycji wystawowej ma podkulony ogon. I zapewniam Cię też, że gdyby Format był duszony na tej fotce, z pewnością by to okazał - on sobie po prostu ładnie stoi. Każda wystawa wiąże się ze stresem dla psa, gdyby iść Twoim tokiem myślenia należało by ich zakazać, bo stresują pieski. Quote
zigi Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='maxxel'] W zwiazku ,ze usunieto moj post pisze ponownie.. Na forum www.czarnyterier.eu Zaszczycasz co niektorych widokiem swojego psa.Widzialem kilka fot i stwierdzam,ze mimo australijskiego upalu,pies nie jest golony..Jak dla mnie jest dalece niemoralnym sprowadzac sobie CTR`a na antypody.. Maxel:cool3:link ci sie pomylil ale pomoge .. http://www.czarnyterier.eu/viewtopic.php?t=10&start=510 :lol: Zeby wszyscy mogli zobaczyc jak ta okropna Iwona meczy swojego Czarnucha:crazyeye::angryy::mad: Popatrzcie tylko na tych rozebranych ludzi i na niegolonego Cara w palacym australijskim sloncu:cool3:;) Quote
LALUNA Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='maxxel'] W takim razie wszystkie owczarki czy charty to pospolite tchorze... Maxxel widać że nie przykładałeś znaczenia do Calming signals i to jak pies sie nimi posluguje. Wilki też nie mają ogona zkareconego do góry. Jednak ułozenie ogona jest bardzo ważne. I bez względu czy to będzie wilk, owczarek niemiecki, szpic, chart czy jamnik to ogon wciśniety w zadek i pod brzuch będzie swiadczył o tym ze pies sie boi i to bardzo. Tu masz owczarka niemieckiego. Powiedz gdzie Ty widzisz ogon wcisniety w zadek tak jak u tego nieszczęsnego jamnika? chart A tu masz psa zestresowanego z ogonem wcisnietym w zad i tego samego psa Aby tak sie zestresował, pies aby wsadził ogon w zad pod brzuch musi być w silnym stresie, w silnej postawie uległosci. Ten pies to pies ze schronu. Quote
Amber Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Laluna, ale ty pokazujesz psy z ruchu - jamniki w ruchu też mają ogony noszone swobodnie Quote
zigi Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='Amber']Każda wystawa wiąże się ze stresem dla psa, gdyby iść Twoim tokiem myślenia należało by ich zakazać, bo stresują pieski. Amber:cool3:cosik krecicie:cool3:ja tam bede wierzyl pani hodowcy vet, ona ma wiedze.. bo co vet to vet:cool3::lol: Cytat: Napisał lutomskak wszystkie psy szczesliwe,usmiechniete.... Quote
LALUNA Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='Amber'] Zapewniam Cię, że praktycznie każdy pies tej rasy w pozycji wystawowej ma podkulony ogon. I zapewniam Cię też, że gdyby Format był duszony na tej fotce, z pewnością by to okazał - on sobie po prostu ładnie stoi. Każda wystawa wiąże się ze stresem dla psa, gdyby iść Twoim tokiem myślenia należało by ich zakazać, bo stresują pieski. O tak szczególnie jak się go poddusza ringowka to ma tak podkulony ogon Masz racje wystawa jest stresem dla psów, szczególnie jak się go sztucznie przydusza ringówką. Ogon przyklejony do brzucha własnie o tym świadczy. To to własnie dokładnie widac. Ten sam jamnik nie przyduszony nie bedzie mieć tak przyklejonego ogona. KAzdy inny w pozycji stojacej bez przyduszania też będzie trzymał normalnie ogon. Problem tym ze niektórzy nie potrafia czytac swojego psa i nie wiedzą co jest dla niego przyjemne a co mało komfortowe. Laluna, ale ty pokazujesz psy z ruchu Na tych pieciu zdjeciach 3 psy stoją, wiec nie mów ze są w ruchu. Quote
Amber Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Na tych pieciu zdjeciach 3 psy stoją, wiec nie mów ze są w ruchu.Te psy nie stoją w pozycji wystawowej. Wiesz co to jest pozycja wystawowa? Ten sam jamnik nie przyduszony nie bedzie mieć tak przyklejonego ogona. Ucz mnie jeszcze mistrzu... Co więcej te psy nie są wcale zestresowane, że sikają pod siebie. One po prostu tak się wystawiają. Quote
Recommended Posts