Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sędzia : miała byc pani Konderla ,a na planie sedziowania jest p.Boryczko :hmmmm:

Psy:

Klasa szczeniąt:

WAITING FOR THE SUN Resuruss wo 1 ,best puppy male ,fin bis puppy

Klasa młodzieży:

DUCKY Plysovy Pritel dosk.1 zw mł

Klasa pośrednia:

SEN Next Germanika dosk 1 ,cwc,ndpwr ,bob

Klasa otwarta:

ELVIS z Chmielnik dosk 1,cwc

Klasa championów:

VENI OTELLO Sub-o-divo nieob

Suki:

Klasa szczeniąt:

WONDERFUL TONIGHT RESURUSS wo 1 ,best puppy female

Klasa młodzieży:

APRILIA PEARL Gattaca nieob
BALTICA z Teramonu dosk 2
BONJOUR MADMOISELLE Kolorowy Ogród dosk 3
BONI Siringara bdb
HANAKO MIYA Garden Roses dosk 1 ,zw mł.bob junior

Klasa otwarta:

LAVAZZA Super Ciapki dosk 1,cwc ,ndswr ukonczony championat

Posted

Dziękuje Agamo :loveu:
Kilka słow : wystawa udana - kolejny malec z miotu W pokazał sie w ringu .Występ mysle " na plus" .Oba malce WO z ładnym opisem ,choc dla mnie bez rewelacji .Priorytet oceny zęby i ogonek w gorze ..no i standardowo duuuuzo biegania :evil_lol:
Rotek jak Rotek w swoim zywiole ,zakwalifikował się do scisłego finału BiS Puppy wiec krok do przodu .
Malwinka na poczatku chciała obszczekac wszystkie psy na wystawie ,ale po jakiejs godzinie stwierdziła ,ze to ja wykonczy i dała sobie spokój :evil_lol:
Na ringu zachowywała sie względnie - sędziemu bardzo podobała się jej głowa - cała mamusia :loveu:
Najzabawniejsze było jak biegajac juz na finałach robiłam z Rotim rundke na ringu głownym i biegnac obok siedzących sędziów usłyszałam ...:
- ale ten grzywacz zapier..ala ,ale nie zarejestrowałam kto wydał tak dosadny osąd :evil_lol:
Poza tym pani spijerka ciągle mowiła : teraz nagi piesek lewek budząc usmiechy na twarzy wystawców i sędziów.
Pobiegalismy sobie tez na Najlepszej Parze - ale nic nie wybiegalismy .

Dzięki wielkie dla Nugatowej

Posted

Kilka fotek z wystawy :

Waiting For The Sun

Ducky

Sen Next Germanika BOB

Elvisa niestety nie mam,bo juz musiałam z Isią na ring sie szykowac :-(

Wonderful Tonight

Posted

RESURUSS - S E R D E C Z N E G R A T U L A C J E !!!!!
Misie są prześliczne !Zyczymy dalszych sukcesów ! Bardzo, bardzo dziękujemy za aż tyle wspaniałych fotek.

Posted

"Poza tym pani spikerka ciągle mowiła : teraz nagi piesek lewek budząc usmiechy na twarzy wystawców i sędziów."
Po tej zapowiedzi chciała się poprawić i mojego pluszaka zapowiedziała "a teraz nagi chiński grzywacz ":megagrin: :eek: .

Posted

Hahahah,dokładnie :lol::lol::lol:
Poza tym leonberger był longbergerem ,a jak weszła grupa V na ring to spikerka powiedziała : podziwiamy piekne charty ;)
Mysle ,ze to dlatego ,ze ta pani długo hodowała charty i teraz jej sie ze wszystkim kojarzą :lol:

Posted

No właśnie ! i trudno Jej zarzucić, nieznajomości rasy- hodowczyni chartów.
Myślę, że we znaki dało znać przemęczenie.Cały dzień w słońcu na tym upale, u osoby już nienajmłodszej to mogło być trudne.:cool1:
Myśmy na trybunach mieli lepszą komentatorkę, która w ogóle nie znała
sie na rasach, ale bardzo głośno komentowała np. o ten brązowy musi wygrać, bo ma fajny tors " albo o "wygrało to białe brzydactwo w pomponach,ci sędziowie w ogóle się na psach nie znają "." A panie to niech się odsuną, bo nie przyjechaliśmy podziwiać waszych zadków "itp.
Wszystko to było mówione w gwarze cieszyńskiej, więc dodatkowo dodawało swoistego smaczku.:evil_lol: