Alicja Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [FONT=Arial]AMSTAFF NEFER, oddany do jednego ze śląskich schronisk przez własciciela, bez podania powodu. psina ma 4 lata ale w książeczce skreślone jest AMSTAFF a przeprawione na PITBULL :roll: :niewiem: [/FONT] [FONT=Arial] Nefer jest zagubiony, zdezorientowany, zamknięty w sobie- prawie nie wychodzi z budy... kiedy udało mi się go zobaczyć merdał ogonkiem i cieszył sie bardzo. W momencie kiedy wszystkie psy ujadają on nawet nie wychodzi z budy ... Problem .... schronisko wydaje psy na zasadzie "bierz co chcesz kimkolwiek jesteś"[/FONT] [FONT=Arial] POMÓŻMY NEFERKOWI TRAFIĆ W DOBRE RĘCE!!!![/FONT] Quote
majqa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Alicjo wrzuć do nazwy wątku miasto. To może pomóc. Ponadto zbierz o Neferze jak najwięcej info z obserwacji. Charakter, stosunek do człowieka (to wyjdzie w trakcie), innych psów, zdrówko etc. Jeśli widujesz go, czyli bywasz w schronie, Twoje uwagi, wpisy na wątku okażą się bardzo cenne, pomocne choćby w pomyśle na ogłoszenie. Quote
Alicja Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 [FONT=Arial]wątek na niebieskim http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/...=367558#367558 wątek na szarym http://forum.amstaff.info.pl/showthread.php?p=127018#post127018[/FONT] Quote
Alicja Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 majqa napisał(a):Alicjo wrzuć do nazwy wątku miasto. To może pomóc. Ponadto zbierz o Neferze jak najwięcej info z obserwacji. Charakter, stosunek do człowieka (to wyjdzie w trakcie), innych psów, zdrówko etc. Jeśli widujesz go, czyli bywasz w schronie, Twoje uwagi, wpisy na wątku okażą się bardzo cenne, pomocne choćby w pomyśle na ogłoszenie. [FONT=Arial] nie chciałabym na razie podawać miasta ...jest to w okolicach Rybnika ... teraz tam dziennie jest dogomaniaczka, więc mam nadzieje ze uda nam sie ustrzec oddanie psa komukolwiek :diabloti:w sensie bierz i idź... ja jadę w poniedziałek i wtedy więcej bedę wiedziała w temat psa [/FONT] Quote
agpol Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 i kolejny śliczny, smutny, bezdomny bullowaty :-( Quote
clockwork Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [FONT=Arial]widziałam go... wogóle nie wychodzi z budy- ma gdzieś co dzieje sie wokół.... schron go wyda pierwszemu chętnemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pierwsza fota- gość który był tam pierwszy raz w schronie- Nefer witał go jak swojego... ja go wtedy głaskałam, od poniedziałku nie wyszedł ani raz :shake::shake: [/FONT] Quote
majqa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Nie no, załamka. Ten pies jest zdezorientowany, nie rozumie co się stało i pewno tęskni za panem. Cholercia, szkoda, że nie jest znany powód oddania. Skoro astuś jest taki, jak piszecie to może był za łagodny.:-( Quote
clockwork Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 majqa napisał(a):Nie no, załamka. Ten pies jest zdezorientowany, nie rozumie co się stało i pewno tęskni za panem. Cholercia, szkoda, że nie jest znany powód oddania. Skoro astuś jest taki, jak piszecie to może był za łagodny.:-( [FONT=Arial]jest taka opcja... albo po prostu sie znudził...wyszedł z mody.... [/FONT] Quote
Alicja Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 [FONT=Arial]Oby tylko nam nie zniknął z oczu :-([/FONT] Quote
BUDRYSEK Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Biedactwo!!!!!!!! Tak jak moj Boltonek!!! I przez kogo to maja!!!!!!!!!?????????? Moze jak Bolton pojdzie do adopcji On zamieszka w tym hoteliku?! Quote
Alicja Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 BUDRYSEK napisał(a):Biedactwo!!!!!!!! Tak jak moj Boltonek!!! I przez kogo to maja!!!!!!!!!?????????? Moze jak Bolton pojdzie do adopcji On zamieszka w tym hoteliku?! [FONT=Arial] wszystko przez ludzi:angryy: którym się wydaje że są panami świata[/FONT] Quote
clockwork Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 BUDRYSEK napisał(a):Biedactwo!!!!!!!! Tak jak moj Boltonek!!! I przez kogo to maja!!!!!!!!!?????????? Moze jak Bolton pojdzie do adopcji On zamieszka w tym hoteliku?! [FONT=Arial] byłoby wskazane wyciągnąć go ze schronu zanim jakiś typ go weźmie do walk, na łańcuch... wczoraj ktoś dzwonił do schronu czy mamy suke może.... dobrze że Neferek to pies bo byłaby klapa... ale dziś może ktoś szukać psa :placz: bo np. suke już ma [/FONT] Quote
majqa Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Jasne ale by znaleźć chętnego, bo to przecież nie kurdupelek ze znikomą, szczękową, szkodliwością, konieczne są elementarne informacje o nim. Może Wam się uda coś zdobyć na jego temat. Quote
Alicja Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 [FONT=Arial]moze ktoś ze znajomych szuka takiego chłopczyka ??[/FONT] Quote
jonQuilla Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [FONT=Georgia]trzymam mocno za psiaka kciuki...jest piękny[/FONT] Quote
Tengusia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 piekne psisko poprostu brak mi slow, oby nie trafil tak jak laciaty z mojego podpisu :placz: Quote
clockwork Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [FONT=Arial]dziś znów nie wystawił nawet czubka nosa...:shake::-( pies ma totalnego doła, świat był dla niego zbyt brutalny.... wychodzi podobno tylko zjeść i to z łaską :-(:-( nie wiem co z nim będzie. Tymczas byłby wskazany ale kto weźmie Neferka...............:placz: dla pocieszenia.... dziś pojechała sunia mix ONka do..... pseudohodowli [/FONT][FONT=Arial]:placz: [/FONT] Quote
clockwork Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 [FONT=Arial]DT lub HOTELIK w miarę tani PILNIE POSZUKIWANY!!!!!!!!!!!! :placz:[/FONT] Quote
Tengusia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 to sa namiary na hotelik w sosnowcu 602711616, jakby co to powiedzcie ze dostaliscie telefon od Dominiki z Katowic od Zuzy (Zuza to astka ktora byla w tym hotelu i do ktorej jezdzilam na spacerki, teraz juz grzeje dooopke w nowym domku w Minsku Mazowieckim :mdrmed: ) ... zadzwoncie moze akurat. wiem ze czesto fundacja rottka korzysta z tego hoteliku, ja sama tez nie mam zadnych zastrzezen. nie wiem ile pobyt bedzie kosztowal bo Zuza byla tam za darmo ;) Quote
clockwork Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 [FONT=Arial]NEFEREK DZIŚ WYSZEDŁ do mnie i Alicji :multi: chłopczyna wygaszony :-( oczy tęskno patrzyły gdzieś w dal.... płakał.... normalnie chliptał :-( na psy nie reaguje- wszystkie ujadaja a on nadal niemy.... przekonał sie dziś do nas więc bede błagać o pozwolenie na spacer, choć takie praktyki u nas absolutnie niedopuszczalne były- ale wraz z nowym opiekunem czas na zmiany :p aaa i najważniejsze... wynegocjowałam możliwość odmowy wydania psa do adopcji jeżeli mam jakieś "ale". Amstafek i Boxer przechodzi pod nasze skrzydła i to ja jestem odpowiedzialna za to komu go oddam :multi: obiecałam sprężyć się bo oba są w pojedyńczych kojcach a mamy brak miejsc.. supcio bo oboma dziś było zainteresowanie - te albo INNE RASOWE :mad:[/FONT][FONT=Arial] obojętnie jakie byle "rasowe" [/FONT] [FONT=Arial] aaa i mamy inwazje pcheł po poprzednim dzierżawcy...... Nefer ma alergie ... jutro bedzie wetka to go obejrzy. dziś z Alą odpchliłyśmy część psów- te które sie dały .... aaa tengusiu- zadzwonie jutro, ale nie wiem czy pchły nie będą przeszkodą ... zobaczymy ........ błagam pomóżcie w ogłoszeniach, reklamie- ja nie wyrabiam czasowo ;/ [/FONT] Quote
Alicja Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 [FONT=Arial]Tak ASTek jest prześliczny i kochany ....potrzebne mu zainteresowanie człowieka ...[/FONT] Quote
majqa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 clockwork napisał(a):[FONT=Arial](...)[/FONT][FONT=Arial]błagam pomóżcie w ogłoszeniach, reklamie- ja nie wyrabiam czasowo ;/[/FONT] Jestem w identycznej sytuacji i też już nie wiem, w co włożyć ręce. W pierwszej kolejności muszą pójść wcześniejsze, złożone obietnice i przypomnienie sobie, że jeszcze mam dom i własne zwierzaki. Zmieńcie proszę tytuł, by uwzględniał prośbę o pomoc w ogłaszaniu. Poza tym tu, dziewczyna oferuje pomoc w allegro, napiszcie do niej. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114528 Quote
Alicja Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 majqa napisał(a):Jestem w identycznej sytuacji i też już nie wiem, w co włożyć ręce. W pierwszej kolejności muszą pójść wcześniejsze, złożone obietnice i przypomnienie sobie, że jeszcze mam dom i własne zwierzaki. Zmieńcie proszę tytuł, by uwzględniał prośbę o pomoc w ogłaszaniu. Poza tym tu, dziewczyna oferuje pomoc w allegro, napiszcie do niej. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114528 [FONT=Arial]dzięki za info ...rano pouzgadniamy co i jak mój pies dziś skontrolował mnie jak celnik na ruskiej granicy :cool1: [/FONT] Quote
Recommended Posts