clockwork Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 [FONT=Arial]wymyślę jutro text do ogłoszeń... i działamy... aaa i jeszcze jedno- w książeczce nefera jest adres i tel hodowcy, od którego jest aścik.... że pies nie ma rodowodu- wiemy jaka to "hodowla" ale powiedzcie co myślicie.... jakbym zadzwoniła do gościówy z informacją że w schronie jest jej pies.... może ma warunki na przetrzymanie go i doprowadzenie do porządku... może poczuje się do odpowiedzialności...... :niewiem: trza by go ciachnąć, a w schronie u nas nie wykonuje sie kastracji.... oddać z jajkami komuś obcemu.... ????? [/FONT] Quote
majqa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Ja bym dzwoniła do hodowcy, nie skreślała z góry takiej możliwości. Ryzyko żadne, a tylko można zyskać. Pomysł dobry. Quote
clockwork Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 [FONT=Arial]Neferku... biegne do Ciebie !!!:loveu::loveu: dziś skonsultuje z panią wet uczulenie Neferka na pchły.... i zadzwonie do babki od której wyszedł aścik :cool1: jasne- spróbować można ..... w razie czego trzaby było najpierw podskoczyć do niej zerknąć co i jak... hodoffla jest w Bielsku-Białej ;) [/FONT] Quote
Alicja Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 [FONT=Arial]Wymiziaj Ciotka Mojego słodziaka i poszeptaj że przyjadę do niego ...[/FONT] Quote
MARCHEWA Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Super,że będzie pod twoim okiem i,że domek możesz sama wybrać,wielka ulga;). Mogę pomóc w ogłoszeniach,podeślijcie tekst i kontakt. Quote
Alicja Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 [FONT=Arial] no i pozwolę sobie przekleić prośbę : [/FONT]:Dog_run::Dog_run::Dog_run: [FONT=Arial][SIZE=4]AKCJA DLA LUDZI Z JASTRZĘBIA I OKOLIC!!![/FONT] [FONT=Arial] mamy braki w wyposażeniu- potrzebne: [/FONT] [FONT=Arial]MISKI[/FONT] [FONT=Arial]GARNKI / PATELNIE[/FONT] [FONT=Arial]OBROŻE[/FONT] [FONT=Arial]SMYCZE[/FONT] [FONT=Arial]KAGAŃCE [/FONT][FONT=Arial]i wszelkie inne rzeczy potrzebne psom!!!! przeszukajcie chałpy- może macie coś starego na zbyciu!!!!!:modla::modla::modla:[/FONT] Quote
Alicja Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 [FONT=Arial]kontakt do ogłoszeń : tel. 604 626 239 mail:clock.dogomania@poczta.fm postaram się później o text [/FONT] Quote
clockwork Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 [FONT=Arial]nie dodzwoniłam sie do hodowcy- ciągle zgłasza sie sekretarka :roll: nie dość że sie zgłasza to jak chce z nią pogadać to ona milcz- pfff taka sekretarka że nic nie wie :evil_lol: nagrałam się i poprosiłam o oddzwonienie. na razie cisza. Mam adres więc może ktoś by po niedzielce był w stanie skoczyć tam- w Bielsku Białej :razz: napisze potem PW do Dorothy ona tamtejsza ;) Neferek ładnie wychodzi z budy na moje zawołanie, ale nadal tęskno patrzy w dal....TĘSKNI ZA SWOIM CZŁOWIEKIEM :-( od poniedziałku zaczynamy kurację- smarowanie ran alergicznych i uszu, bo brzydkie czarne- wetka stawia bardziej na alergie pokarmową niż na pchły... Będzie wyciągany z kojca na zabiegi higieniczne, więc będą foty z poza kojca, i zobaczymy jaki jest poza.... i tera sensacja..... pan "opiekun" cicho podejrzewa że zarezerwowałam se jego i boxerka na.... handel :mdleje: dał mi dziś do zrozumienia, wiec nie bedzie tak łatwo przekonać go... on nie rozumie jak można pomagać psom bezinteresownie, dokładać do nich, tak za nic :motz: akurat te psy :hmmmm: przeca tyle chętnych a ja szukam gdzieś tam :shock::shock:[/FONT] Quote
Alicja Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 [FONT=Arial]Trzeba będzie pana uświadomić że MY dokładamy do naszej miłości .....:cool1:[/FONT] Quote
majqa Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 clockwork napisał(a):[FONT=Arial]nie dodzwoniłam sie do hodowcy(...) [/FONT][FONT=Arial]napisze potem PW do Dorothy ona tamtejsza ;) [/FONT][FONT=Arial](...) [/FONT][FONT=Arial]i tera sensacja..... pan "opiekun" cicho podejrzewa że zarezerwowałam se jego i boxerka na.... handel :mdleje:[/FONT] [FONT=Arial](...)on nie rozumie jak można pomagać psom bezinteresownie, dokładać do nich, tak za nic :motz:[/FONT] [FONT=Arial]akurat te psy :hmmmm: przeca tyle chętnych a ja szukam gdzieś tam :shock::shock:[/FONT] Z tym hodowcą próbuj jeszcze. Dorotka na pewno, jeśli tylko wyrobi się czasowo, nie odmówi pomocy. Co do wpisu dalej - polska mentalność - jak to, robić coś bezinteresownie? Pomagać? Ot tak, bez zysku? W pale się nie mieści. Quote
doddy Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Ja to chyba czytac nie umiem. O co chodzi z hodowcą? Quote
Alicja Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 [FONT=Arial]własnie myślę ze w BB jest jeszcze Bonita i [/FONT]magia ona nawet ma jakieś bullowate swoje zwierzaczki Quote
Alicja Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 doddy napisał(a):Ja to chyba czytac nie umiem. O co chodzi z hodowcą? [FONT=Arial]w książeczce psa która została oddana przez właściciela wraz z psem jest adres i nr telefonu skąd pies pochodzi ....wpis jako hodowla ...[/FONT] Quote
majqa Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 doddy napisał(a):Ja to chyba czytac nie umiem. O co chodzi z hodowcą? Cytat z clockwork: "[FONT=Arial] w książeczce nefera jest adres i tel hodowcy, od którego jest aścik....(...) wiemy jaka to "hodowla" (...) jakbym zadzwoniła do gościówy z informacją że w schronie jest jej pies.... może ma warunki na przetrzymanie go i doprowadzenie do porządku... może poczuje się do odpowiedzialności...... :niewiem:trza by go ciachnąć, a w schronie u nas nie wykonuje sie kastracji.... oddać z jajkami komuś obcemu.... ?????" [/FONT] [FONT=Arial]Chodzi o "próbę z hodowcą". Może zechce pomóc, przetrzymać psa, na czas szukania mu domu i zrobienia kastracji.[/FONT] Quote
doddy Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 A to związkowa hodowla czy taka marki allegro? Przepraszam, że nie doczytałam ale jak piszecie inną czcionką i kolorem to dla mnie to takie nietutejsze i czytam co 3 zdanie. Postaram się poprawić. Quote
clockwork Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 doddy napisał(a):Ja to chyba czytac nie umiem. O co chodzi z hodowcą? Alicja napisał(a):[FONT=Arial]w książeczce psa która została oddana przez właściciela wraz z psem jest adres i nr telefonu skąd pies pochodzi ....wpis jako hodowla ...[/FONT] [FONT=Arial]chcę się dodzwonić poinformować że JEGO PIES w potrzebie, zapytać czy poczuwa sie do odpowiedzialności i czy ma miejsce na przetrzymanie psa i doprowadzenie go do porządku- odpchlenie, wykąpanie, zadbanie o rany alergiczne,uszy w których coś sie zaczyna dziać ..... wykastrowanie.... a domu bedziemy szukać MY! [/FONT] Quote
clockwork Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 doddy napisał(a):A to związkowa hodowla czy taka marki allegro? Przepraszam, że nie doczytałam ale jak piszecie inną czcionką i kolorem to dla mnie to takie nietutejsze i czytam co 3 zdanie. Postaram się poprawić. W książeczce nie ma nr. tatuażu,Nefera aż tak nie sprawdzałyśmy- więc to hodoffla typu "oddam szczeniaki po pięknych rodzicach" konsultowałam sie tutaj czy zadzwonić- może poczują się do odpowiedzialności i przetrzymają nam psa.... albo chociaż zdają sobie sprawe że sprzedając szczeniaki czeka je różny los ........ Quote
majqa Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 clockwork napisał(a):(...)to hodoffla typu "oddam szczeniaki po pięknych rodzicach" (...)zdają sobie sprawe że sprzedając szczeniaki czeka je różny los .. Obawiam się, że nad ich losem nie zastanawiają się w ogóle. Oby tu udało Ci się dodzwonić i obym się myliła. Quote
clockwork Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 majqa napisał(a):Obawiam się, że nad ich losem nie zastanawiają się w ogóle. Oby tu udało Ci się dodzwonić i obym się myliła. [FONT=Arial]próbować nie zaszkodzi, najwyżej skończy sie na słownych przepychankach :mad:[/FONT] Quote
majqa Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 clockwork napisał(a):[FONT=Arial]próbować nie zaszkodzi, najwyżej skończy sie na słownych przepychankach :mad:[/FONT] Z tego też powodu zachęcałam do kontaktu, bo szkoda żadna, a można tylko zyskać! Quote
Alicja Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 [FONT=Arial]TEXT do OGŁOSZENIA o Neferku : W jednym ze schronisk , na terenie Górnego Śląska przebywa 4 letni pies rasy Amstaff , wabi się NEFER . Nefer został oddany przez właściciela bez podania powodu . Pies bardzo źle znosi pobyt w schronisku , bardzo tęskni za stałym kontaktem z człowiekiem , dlatego szukamy mu nowego kochającego i odpowiedzialnego właściciela . Jednak warunkiem adopcji psa jest wizyta przed i po adopcyjna oraz kastracja psa . Kontakt w sprawie psa : tel. 604 626 239 mail.: [/FONT][FONT=Arial]clock.dogomania@poczta.fm [/FONT] [FONT=Arial] napisałam taki krótki , skromny ale na wielu portalach jest ograniczona liczba znaków , można dodać coś od siebie ;) [/FONT] Quote
Alicja Posted July 6, 2008 Author Posted July 6, 2008 http://dziennikmetro.pl/zwierzyniec/oddam-do-adopcji/psy/?&add=1553 Quote
MARCHEWA Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 ale.gratka http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1482656_nefer_szuka_domu.html Quote
Recommended Posts