polciuaa Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Nimfy to wspaniałe zwierzęta.;) Sama mam nimfola Olka.;D Również przez przypadek,ale się z niego ciesze.;P I szuakm mu kolegi w najblizszym czasie.;PP Na góre Neferku.! Quote
majqa Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Niech to sprawdzanie domku zaowocuje sukcesem. Losie, plizzz... Quote
clockwork Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [FONT=Arial]Był ktoś na wizycie w Bielsku??? bo nie wiemy .... [/FONT] Quote
kasiaNDM Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]aaahaaa... która z Fundacji Ast dała namiary na mnie w sprawie Neferka Pani z Chrzanowa???:razz::razz::loveu:[/FONT] [FONT=Arial]dzwoniła do mnie bardzo konkretna laska- była działaczka TOZu w Zakopanem [/FONT] [FONT=Arial]Jest zainteresowana Neferkiem i zaprasza na wizyte przedadopcyjną najlepiej w niedziele bo piecze ciasto :evil_lol::evil_lol:[/FONT] [FONT=Arial]wie na jakich zasadach wydawane są psy bo sama walczyła o zwierzęta i NIErozmnażanie.... [/FONT] [FONT=Arial]ide szukać lasek z Fundacji .... jakiejś tam z Chrzanowa [/FONT] Czy ktoś tej Pani powiedział, że Neferek nie nadaje się do dzieci ?? Mąż tej Pani nie chce amstaffa... boi się tych psów i mówi, że mu dziecko zeżre... Quote
clockwork Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='kasiaNDM']Czy ktoś tej Pani powiedział, że Neferek nie nadaje się do dzieci ?? Mąż tej Pani nie chce amstaffa... boi się tych psów i mówi, że mu dziecko zeżre... [FONT=Arial]nie nikt tej Pani nic takiego nie mówił bo to byłoby kłamstwo Nefer wychowywał dzieciaczka, nie jest agresywny ani do psów ani do dzieci ani do ludzi- to skarb.. mąż tej pani nie zgadza sie ogólnie na TAKIEGO psa... [/FONT] Quote
andzia69 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]nie nikt tej Pani nic takiego nie mówił bo to byłoby kłamstwo Nefer wychowywał dzieciaczka, nie jest agresywny ani do psów ani do dzieci ani do ludzi- to skarb.. mąż tej pani nie zgadza sie ogólnie na TAKIEGO psa... [/FONT] no to dziwne...ta osoba na niebieskim twierdzi, że wszyscy jej odradzają ze względu na dziecko...a teraz chce szczeniaka - nic już nie rozumiem - raz pisze, że mąż nie chce w ogóle asta, potem, że nie chce dorosłego psa...dziwne:cool3: Quote
clockwork Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='andzia69']no to dziwne...ta osoba na niebieskim twierdzi, że wszyscy jej odradzają ze względu na dziecko...a teraz chce szczeniaka - nic już nie rozumiem - raz pisze, że mąż nie chce w ogóle asta, potem, że nie chce dorosłego psa...dziwne:cool3: [FONT=Arial]czytałam na niebieskim jak pani napisała że mąż byłby sie zgodził , ale jakaś pani która u nich była ...chyba na wizycie przedadopcyjnej , kazała im izolować przez 1sze tygodnie psa i dziecko i wtedy mąż zeschizował i cofnął zgodę no cóż lepiej że pies nie przeżył rozgoryczenia kolejnego rozstania :shake:oddania do schroniska ... Nefer nam się wycofuje coraz bardziej ...dziś nawet nie wyszedł się już ze mną pożegnać:-( jak jechałam z Magdą do domu ....on tam siedzi od 20 maja :-( Dzwoniłysmy do pana Tomka do [/FONT][FONT=Arial]Cieszyna do hotelu , nie ma ani pół miejsca :placz:[/FONT] Quote
kasiaNDM Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Widac ta Pani sama miesza się z tym co mówi... Dziwię się, że Nefer jeszcze w schronie.. Jest taki piekny! Wygląda jak moja suka! Cudny Hop kochany do domku! Quote
Ada-jeje Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Nie mowilam zeby izolowac dziecko, ale jak juz pisalam dziecko jest dosc zywe, wolno mu wiecej anizeli ja bym na to pozwolila. Co z tego ze Nefer wychowywal sie z dzieckiem, nie znaczy to jednak ze wachowywal sie w tej rodzinie i z tym dzieckiem. Oczywiscie powiedzialam ze najpierw Nefer musi zdobyc do nowych wlascieli zaufanie i poczuc sie bezpiecznie, a do dziecka powinni psa stopniowo przyzwaczajac a nie od pierwszego dnia zostawic dziecko np. w pokoju samo a mama pojdzie do kuchni cos przygotowywac. A tak naprawde to ta osoba adoptuje co chwile innego psa :angryy: teraz jak widac chciala asta, duzo wczesniej chciala sznaucera a jeszcze wczesniej jeszcze cos innego, my przestalysmy jej jakiegokolwiek psa proponowac, bo baba sama nie wie czego chce, a wspolpraca jej w zakopianskim TOZie polegala na oddawaniu do schroniska blakajacych sie psow. :mad: Przeciez ja jej zaproponowalam jazde do Jastrzebia do Nefera albo do Zywca, gdzie na miejscu mogla by ocneic sytuacje i podjac decyzje. Quote
kasiaNDM Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 wierze Ada ;) Nikt by nie zalecił stałej izolacji bo mogłoby się to skończyć tragicznie Quote
Ada-jeje Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Izolacja a nie zostawianie dziecka samego z psem ktory dopiero wchodzi do stada jest wielka roznica. :crazyeye: Quote
clockwork Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='Ada-jeje']Nie mowilam zeby izolowac dziecko, ale jak juz pisalam dziecko jest dosc zywe, wolno mu wiecej anizeli ja bym na to pozwolila. Co z tego ze Nefer wychowywal sie z dzieckiem, nie znaczy to jednak ze wachowywal sie w tej rodzinie i z tym dzieckiem. Oczywiscie powiedzialam ze najpierw Nefer musi zdobyc do nowych wlascieli zaufanie i poczuc sie bezpiecznie, a do dziecka powinni psa stopniowo przyzwaczajac a nie od pierwszego dnia zostawic dziecko np. w pokoju samo a mama pojdzie do kuchni cos przygotowywac. A tak naprawde to ta osoba adoptuje co chwile innego psa :angryy: teraz jak widac chciala asta, duzo wczesniej chciala sznaucera a jeszcze wczesniej jeszcze cos innego, my przestalysmy jej jakiegokolwiek psa proponowac, bo baba sama nie wie czego chce, a wspolpraca jej w zakopianskim TOZie polegala na oddawaniu do schroniska blakajacych sie psow. :mad: Przeciez ja jej zaproponowalam jazde do Jastrzebia do Nefera albo do Zywca, gdzie na miejscu mogla by ocneic sytuacje i podjac decyzje. [FONT=Arial] Aduś .. to nie nasze słowa a TA PANI tak wytłumaczyła swoją decyzje na niebieskim forum :shake:[/FONT] Quote
Ada-jeje Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Alez ja wam wierze, a ta pania poznalam juz osobiscie i nie bylo to moje piewsze z nia spotkanie, o czym napisalam teraz w ostatnich postach. Nie jest to osoba taka jak my, wspolpracowala z TOZem :angryy: trzeba jeszcze cos dodac :crazyeye: Na niebieskim forum jest tez osoba zalogowana z Chrzanowa z tego co mi wiadomo ma hodowle astow, doddy powinna wiedziec o kim pisze, moze ona poszla by tam na rozmowe jeszcze raz. Quote
MARCHEWA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Dodałam do ogłoszeń zdjęcia Neferka bez krat,może tym razem wypatrzy go jakiś miłośnik tej rasy.Napisałam tez twój nr.GG Magda,ok? Quote
kasiaNDM Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 ja mogę Iwone poprosic - bo chyba o niej Ada mówisz Quote
clockwork Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='Ada-jeje']Alez ja wam wierze, a ta pania poznalam juz osobiscie i nie bylo to moje piewsze z nia spotkanie, o czym napisalam teraz w ostatnich postach. Nie jest to osoba taka jak my, wspolpracowala z TOZem :angryy: trzeba jeszcze cos dodac :crazyeye: Na niebieskim forum jest tez osoba zalogowana z Chrzanowa z tego co mi wiadomo ma hodowle astow, doddy powinna wiedziec o kim pisze, moze ona poszla by tam na rozmowe jeszcze raz. [FONT=Arial]to raczej kierując się intuicją i Twoimi spostrzeżeniami .....śmiemy twierdzić , ze to nie ten dom :shake:[/FONT] Quote
Ada-jeje Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 O tak wlasnie o Iwone mi chodzi, jezeli ona moze tam podejsc jeszcze raz i zaoferuje swoja pomoc to moze z tego cos wyjdzie, szkoda zeby jakis ast nie skorzystal, baba ma ikre i ona napewno da sobie rade z astem, ja tylko przestrzeglam ja przed zostawianiem dziecka samego z psem na poczatku bo takie odnioslam wrazenie ze ta osoba jest do tego zdolna. Quote
kasiaNDM Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 ona może tak... ale mąż raczej nie :( więc nie wiem czy jest sens iść drugi raz.. Quote
Ada-jeje Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Astow przybywa z dnia na dzien trudno im znalezc odpowiedzialnych wlascicieli wiec moim zdaniem warto podjac jeszcze jedna probe, moze ja uzylam nieodpowiednich slow a Iwona znajac rase lepiej jak ja przeswietli babe bardziej fachowo, jestem za dodtkowa wizyta. Quote
Marta697 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Mam nadzieję że piesek znajdzie domek:-( Zapraszam na wątek mix astki w krytycznym stanie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116436 :placz::placz: A tu bazarek z akcesoriami dla psów na Dive http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116478 Quote
marzenKa Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Clockwork Dziekujeee za odpowiedz:) Strasznie szkoda mi tego psiaka, jest naprawdee cudownyy, dlaczego tak trudno o domek dla takiego swietnego psiaka??:shake: tez czas spedzony w schronisku napewno na dobre nie wyjdzie, juz nie wychodzi z budy a co bedzie pozniej:-(:-( Neferek hopaj na goree po cudowny domekkk:multi: Quote
Tengusia Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 doddy napisał(a):Dałam Nerefa na stronę fundacji. ciotka a dostalas moje prosby o danie Dragona na stronke fundacji ??? bo pisalam juz z dwa razy do ciebie pw i cisza :roll: nie to zebym sie narzucala ale troszke mi na tym zalezy ;) Quote
doddy Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Ja pw odczytuje raz w tyg jak oczyszczam skrzynkę. Dam go w wolnej chwili. Quote
Recommended Posts