Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Darianna']Faktycznie słodziutki jeżyk :)

do zobaczenia w niedzielę :)[/QUOTE]
Do zobaczenia :) wpadnę rano odebrac przypinkę :) mam nadzieje, że uda mi się Karmela w akcji zobaczyć, bo mam trochę psów do wystawienia.

• 2 weeks later...
  • Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasienkaa214 napisał(a):
Madziu zostałaś już tą babcią czy nie? :> :)

Niestety wszystkie szczeniaki podusiły się podczas porodu.... Nie chcę poruszać tego tematu więc proszę tu nic nie pisać..

Posted

Z Arnim nie wiem, raczej oszczędzam kase na coś fajnego zagranicznego, żeby mu spróbować zakończyć Intera. A ja sama będę teraz w oba dni na CACIB Warszawa wystawiać psiaki i leonbergery podziwiać, bo fantastyczna stawka jest i mnóstwo znanych psów zza granicy, także nie mogę tego przegapić :)

Posted

Przy okazji wklejam zaległe zdjęcia z Przemyśla i opis sędziny:

"Typowy, dobrej wielkości i masy, z bardzo ładną głową, dobra linia górna, dobra kość, dobrze osadzony i noszony ogon, dobry w akcji, ładnie prezentowany, z doskonałą psychiką".
V1, CWC, Zwycięzca, BOB. Był co prawda sam w rasie, ale po taki opis warto było przyjechać :)

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie jestem na kilka dni w hodowli Leonków, gdzie stacjonuje mój ukochany pluszak - BARRY Cavis Leonis, oraz 4 inne suki i 6 szczeniaczków :) Mam tu trochę pracy, codziennie wychodzę z psami na spacer i je wyczesuje -leci masa skołtunionego podszerstka! No ale trzeba to wyczesać i tyle. Wstawiam zdjęcie spacerowe:

Z leonkowych zaległości jeszcze:
Barrego wystawiałam na wystawie krajowej w Przemyślu, uzyskał Zwycięstwo Rasy !

A na międzynarodowej wystawie psow w Warszawie zaprezentowałam jego miotową siostrę Brendę, uzyskała V1/3 i pierwsze tego dnia w rasie CWC na 30 zgłoszonych leonków! To był szok!

• 2 weeks later...
Posted

Darianna napisał(a):
Gratulacje :)

Gdzie pojawisz się na wystawie w najbliższym czasie? Z Arnim i bez :)

Kraków z Barrym, Presov z Arnim, Chorzów z którymś z nich, jeszcze myślę nad zgłoszeniem ale Barry ma w terminie Presova klubówkę molosów więc nie wiem czy któregos z chłopaków zgłoszę... ale jadę bankowo :)

Posted

Darianna napisał(a):
a Presov kiedy wypada? Bo bym się zastanowiła nad nim z Brando jakbym miała handlera ;)

sobota, 11 września :) Co prawda ja jestem w piątek, ale gdybyś chciała mnie zaangażować do Brandulca, to coś można wykombinować :-)

Posted

Drept, drept, drept... chyba mamy gościa, ide zobaczyc kto to taki !

Aleee niedźwiedź!

Niuch niuch!

O kurcza, to leonberger!

No nie, biały daj mi się wyspać...

Posted

Pancia! On się ze mną nie chce bawić!

Może go jakoś sprowokuję do zabawy...

Chyba nic z tego, ten gość by tylko spał i spał...

Ahjo.. pójdę sobie..

No wreszcie święty spokój!

Posted

[quote name='Darianna']Arnie jako natrętna biała mucha ;)
Albo jako biały cień Barrego :D

Buzi Buziii kolego spioochu!

O nie, mam biały cień, który wszędzie za mną chodzi..

Ani na chwile nie spuszcza mnie z oka..

Gdzie by tu się schować?

O wiem, za basenem!

Posted

Chłopaki dziś spali w moim pokoju - ja na łóżku, Barry wzdłuż łóżka, a Arni na szerokość łózka :dramatic: o 5:30 zrobili mi pobódke na siku, o 6" chcieli jeść (Barry nie jadł 4 dni z powodu cieczek w hodowli i wreszcie u mnie porządnie odezwał mu się żołądek!). Potem poszliśmy jeszcze troche pospać do 10". O 12" przywieźli nam zamówiona wczoraj internetowo karmę, większy wór dla Barrysia. A to zdjęcia tak z 10" ....

Pora zacząć nowy dzień...

Bieganko

Drapanko

Obchód posesji

Pozowanko

Posted

Niuchanko

i piciu piciu :mrgreen: Barry i jego ulubiona miska :-D Tata stwierdził, że do pełni szczęścia brakuje mu jeszcze takiej drugiej - z jedzonkiem :D

Jak Ty to robisz, Barry? Ja jestem taki mały..

To proste, nachylasz się i pijesz!

Łatwo powiedzieć!

Posted

A może by tak pomóc sobie łapą?

Puk, puk, wodo jesteś tam?

Wody nie ma, ale za to jakaś ładna pani Mysza jest :D

...i tak to sobie razem chłopaki urzędują :D