Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lotty']Solo jest super:loveu::loveu:[/QUOTE]
Dziękuję, Solo to mój faworyt miotu :loveu: żebyście widzieli jego charakter :) Wszystkiego ciekawy, zalizać móglby na smierć, ogonek ze szczęscia mu lata jak szalony, a na tym stoliku ustać spokojnie nie mógł, to była dla niego nowość i latał jak szalony w kółko, chciał się z nami bawić hihi :) Charakter ekstra, eksterier ekstra, jak tylko zgryz zostanie super to będę najszczęśliwsza :) Jeśli nie znajdzie się super domek, to zostaje w hodowli, czyli tak czy siak zobaczymy go na ringach, jupiii !!! :multi: :loveu:

[quote name='Kisses']I Sherry :loveu:[/QUOTE]
...a to moja zdecydowana faworytka wśrod suczek, gdybym miała miec suczkę, wygladałaby właśnie tak a nie inaczej, genialna, genialna szyja, linia górna, głowa, łapeczki, śródstopie, kolorek i ma bardzo długi ogon, czyli będzie miała po tatusiowemu taką kitę zarzuconą na cały grzbiet, to jest bardzo efektowne !!!!! :loveu:

[quote name='Mani2000']I Sunny:loveu:[/QUOTE]

Sunny niestety nie jest w moim typie, będzie mial zdecydowanie najwięcej włosa z rodzeństwa, będzie też dużym samcem i jak narazie jest dla mnie za długi (zobaczymy jak urośnie ale ja chyba wiem w jakich przodków poszedł) - nie mój typ, ja nie lubię takich tybetów. Cóż, na 6 szczeniaków jestem zadowolona, że 5 wyszło w moim typie, takim jaki chciałam osiagnąć :) w tym 2 - Solo i Sherry są mega! :loveu: to są tybety, które z powodzeniem mogą wystepować na europejskich ringach :)

Posted

[quote name='McDzik']...a to moja zdecydowana faworytka wśrod suczek, gdybym miała miec suczkę, wygladałaby właśnie tak a nie inaczej, genialna, genialna szyja, linia górna, głowa, łapeczki, śródstopie, kolorek i ma bardzo długi ogon, czyli będzie miała po tatusiowemu taką kitę zarzuconą na cały grzbiet, to jest bardzo efektowne !!!!! :loveu:[/QUOTE]
Mówiłam, mówiłam :loveu: Ona jest genialna, ta mordka!
Już się do jej fun clubu zapisuję :D

Posted

Moim faworytem od początku był Solo.:loveu: Uwielbiam ciemne psy zwłaszcza czarne, czarne podpalane. Na czarnego pekina czekałam 5 lat, ale warto było.:loveu:

Posted

[quote name='Kisses']Mówiłam, mówiłam :loveu: Ona jest genialna, ta mordka!
Już się do jej fun clubu zapisuję :D

Masz oko KIsses, ona faktycznie jest elegancka a równocześnie urocza :loveu:

[quote name='Lotty']Moim faworytem od początku był Solo.:loveu: Uwielbiam ciemne psy zwłaszcza czarne, czarne podpalane. Na czarnego pekina czekałam 5 lat, ale warto było.:loveu:

To tak jak ja na Kremowego Tybeta, bardzo rzadkie umaszczenie mi się uwidziało :lol:
Szkoda wielka Aniu, że planujesz zakup Tybecika dopiero za pare lat, bo takiego super zapowiadającego się psiaka mogłabym z przyjemnością nawet na współwłasność z Tobą wziąć od Maćka - miałabym pewność, że trafi w idealne ręce, że sobie z nim poradzisz bez problemu, miałabym go blisko i mogłabym zabierać go ze sobą na ciekawe zagraniczne wystawy <marzyciel> ... no to odpłynęłam w marzeniach trochę :evil_lol: ...

Trochę więcej zdjęć mojego czarnego ulubieńca :loveu:

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wszystkie maluszki w nowych domkach!
Solo miał zostac jako wybitnie zapowiadający się szczeniak w hodowli, ale pani z hodowli Cavalierków była bardzo zdeterminowana co do niego, tak więc i on wywędrował :) Powodzenia maluszki, nieście swoim rodzinkom dużo radości!

• 4 weeks later...
Posted

...i gruba kosteczka po rodzicach

i ta tatusiowa linia szyja-grzbiet, ahhh... tylko się rozpływać nad tym maluchem :loveu:
W chwili obecnej maluchy mają 3 miesiące i bardzo jestem z nich zadowolona :)

• 2 months later...
Posted (edited)

Nic tu się nie odzywam, to teraz trochę zaległości na szybko.4.03.2012r. CAC Jarosławsędzia: Viva Maria Soleckyj-Szpunar***Tego dnia Arni od bardzo wymagajacej sedziny otrzymał kolejny swój tytuł ZWYCIĘZCY RASY wraz z oceną doskonałą i CWC. W opisie Arniego znalazły się takie słowa uznania: 'Bardzo dobra anatomia, doskonale skonstruowany front, ładna głowa, bardzo pojemna, ładna klatka, ładny gruby ogon, piekna faktura włosa, kończyny tylne prawidłowe, grzbiet w ruchu prosty. JEGO WIELKIE ZALETY TO: wyraz, proporcje, fantastyczna obręcz barkowa i klatka, doskonały top line'. Po ocenie pani sędzia pogratulowała mi tak pieknego spaniela i podkreśliła, iż pięknie został wypielegnowany. Bardzo miło usłyszeć takie słowa od tak wymagającej osoby - pierwszy raz po ocenie od jakoegokolwiek siędziego usłyszałam dodatkowe uznanie dotyczące groomingu, a przygotowując Arniego poświęciłam mu 3h wieczór przed wystawą oraz czas na wystawie, starając się przygotować go perfekcyjnie w każdym elemencie.Poniżej prezentuję zdjęcie z ringu oraz dwa zdjęcia spoza ringu, za wykonanie ktorych dziękuję Arkowi:

W ślady taty poszedł też synek Arniego, Solo, który zaliczył już debiut w klasie Baby:NDM 1.04- s.paniOpara - WO1, BEST BABY , W opisie podkreślono mocną kość, obfity włos i prawidłowy zgryz!15.04.2012 Inowrocław - wo1, BEST BABY, złoty medal od sędziego W.Boryczko jako dowód uznania dla zachwycającego szczeniaka... Bo czyż nie jest boski?

więcej zdjęć Solo na moim www.

Edited by McDzik
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Lotty']McDzik, Solo jest zjawiskowy.:loveu::loveu:

Dziękujemy :) Ma w sobie w końcu 50% tatusia :loveu: więc godnie idzie w jego ślady - a i mam nadzieję, że zajdzie dalej, bo anatomicznie zapowiada się jeszcze lepiej (wyciągnął od rodziców najlepsze cechy, jakie tylko chyba mógł :) ) także całym serduszkiem za nim jestem :)

Zapeszać nie chcę, ale w niedalekiej przyszłości mam nadzieję pochwalić się kolejnym miotem z ekstra rodowodem, którego ojcem będzie Arni, ale narazie ciiii...nic więcej nie zdradzę :)

Lotty
cały czas pamiętam, że miałyśmy spotkać się w Rzeszowie w dniu, w którym nie sekretarzowałam i niestety byłam tak zabiegana na tej wystawie, że kompletnie zapomniałam o tym.. nawet nie siedzielismy z Arnim na sali tenisowej, tylko na głównej, na tenisową weszliśmy jedynie na konkurencję Spanieli Tybetańskich. Narazie na wystawy nie jeździmy bo od marca borykam się z ciężkim skręceniem stawu skokowego i naciągniętymi więzadłami, musiałam zrezygnować z tylu planów wystawowych... ostatni był Jarosław jedynie na początku marca, jak jeszcze miałam zdrową nogę. Nie wiem kiedy gdzieś pojedziemy, ale koniecznie w przyszłości trzeba nadrobić spotkanie.

• 1 month later...
Posted

27.05.2012r. Krajowa Wystawa Gr IX w Nowym Sączu
sędzia: Zofia Konderla
Przyznam,że na takiej 'jednoringowej' wystawie byłam pierwszy raz w życiu, ale bardzo fajnie zostało wszystko zorganizowane. Arni startował niemal na samym początku wystawy i otrzymał taką adnotację od pani sędzi:
'Doskonała wielkość i proporcje, doskonała górna linia, doskonale ustawione i kątowane kończyny, bardzo ładna głowa, doskonała szata, pięknie przygotowana do wystawy, doskonały temperament i ruch' oraz CWC, Zwycięzcę i Zwycięstwo Rasy.
Poza opisem pani sędzia powiedziała mi, że mam bardzo pieknego spaniela tybetańskiego i doceniła mój czas włożony w grooming Arniego. Bardzo mnie to cieszy, gdyż na poprzedniej wystawie usłyszałam identyczne słowa od innej pani sędzi.