Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ukazał się katalog przedwystawowy na stronie ZK !!

Nie wiem dlaczego Molly jest w klasie otwartej, choc dawalam ją do posredniej ;( .. i nie ma psow pana Mariusza z hodowli Złota Wolność, a miały jechać 3 !! W tym rodzice Molly , buu ;( !!

Oto stawka tybetanów:

FCI 231 - SPANIEL TYBETAŃSKI
PSY
Klasa Otwarta
3349 BASTIEN Queen Daisy
3350 CARTOON COLOR of Lollipop
Klasa Championów
3351 Ch.CZ. ACHTAJ Bohemia Maestro
3352 Ch.CZ. HERAKLES Perla Mahagon
SUKI
Klasa Młodzieży
3353 ERNA Bohemia Maestro
Klasa Pośrednia
3354 Yotisha's SURPRICE
Klasa Otwarta
3355 BERTA Złota Wolność
3356 QUITIN Perla Mahagon

OMG.. a oto i konkurentka Molly.. ajjć ;/

Posted

A w sumie to pomyślałam, że mogę się pobawić w poszukiwania wszytkich fotek tych psiakow :) Znaczy teraz przedstawię ich listę od nowa, tylko z fotkami :) Tak będzie ciekawiej, w koncu to moj temat forum i mogę z nim zrobic co zechcę :)
No to jako pierwsze
PSY ST
Klasa otwarta
BASTIEN Queen Daisy
CARTOON COLOR of Lollipop

Klasa Championów
ACHTAJ Bohemia Maestro

HERAKLES Perla Mahagon

SUKI ST
Klasa Młodzieży
ERNA Bohemia Maestro

Klasa pośrednia
Yotisha's SURPRICE

Klasa Otwarta
BERTA Złota Wolność (czyli Molly ;*)

QUITIN Perla Mahagon

Stawka robi wrażenie, prawda?

Posted

Pojawił się już na stronie ZK Katowic skrócony katalog przedwystawowy na CAC Katowice 2007, oto stawka Spanieli Tybetańskich:

PSY ST
Klasa otwarta
BASTIEN Queen Daisy

CARTOON COLOR of Lollipop

Klasa Championów
ACHTAJ Bohemia Maestro

HERAKLES Perla Mahagon

SUKI ST
Klasa Młodzieży
ERNA Bohemia Maestro

Klasa pośrednia
Yotisha's SURPRICE

Klasa Otwarta
BERTA Złota Wolność (czyli Molly ;*)

QUITIN Perla Mahagon

Stawka robi wrażenie, prawda?
Tylko trochę mnie wkurzyło, że Molly jest w klasie otwartej z ta KULĄ ! A zgłaszana była do pośredniej, ale ok !! :( No i nie jadą psy pana Mariusza :( ani te tej Twojej kumpeli :( ehh :( same z Czech .. ehh KULE I KŁĘBUCHY :D A największy konkuruje z Molly jak na złość :( .. Powiedz, że będzie dobrze ;(

Posted

Dzięki za pocieszenie :D
No ale tak szczerze to też na nią stawiam..
A Molly musze przepisać do klasy pośredniej, żeby rywalizowała z Yotisha's SURPRICE :D Bo z tą KULĄ to nawet nie ma po co jechać :D A ja chcę dla Molluś CAC zdobyć, żeby nie musiała przezywac Międzynarodówki jeszcze raz, hooh takie zamieszanie jak jest w ZK Katowickim teraz to naprawde masakra!
Ale ok, damy rade z Mollciuś :D

Posted

Spanielka_Molly napisał(a):
Dzięki za pocieszenie :D
No ale tak szczerze to też na nią stawiam..
A Molly musze przepisać do klasy pośredniej, żeby rywalizowała z Yotisha's SURPRICE :D Bo z tą KULĄ to nawet nie ma po co jechać :D A ja chcę dla Molluś CAC zdobyć, żeby nie musiała przezywac Międzynarodówki jeszcze raz, hooh takie zamieszanie jak jest w ZK Katowickim teraz to naprawde masakra!
Ale ok, damy rade z Mollciuś :D

Trzymam za Molly kciuki!!!! A kiedy jest ta wystawa?

Posted

Thx :*
Wystawa jest 16-18 marca w Katowicach :)
Jak widać jest podzielona na 3 dni ;) Molly wystepuje 18 marca wraz z całą grupą IX, X i I :)
Z tego co juz mi na dogomanii na forum o tej wystawie powiedzieli, Spaniele Tybetańskie orientacyjnie zaczynają o 13" :) No.. i z tego co sie tez dowiedziałam, katalog juz jest wydrukowany i nie moge juz przepisać psa do innej klasy :( ehh..

Posted

Thx :*
Wystawa jest 16-18 marca w Katowicach :)
Jak widać jest podzielona na 3 dni ;) Molly wystepuje 18 marca wraz z całą grupą IX, X i I :)
Z tego co juz mi na dogomanii na forum o tej wystawie powiedzieli, Spaniele Tybetańskie orientacyjnie zaczynają o 13" :) No.. i z tego co sie tez dowiedziałam, katalog juz jest wydrukowany i nie moge juz przepisać psa do innej klasy :( ehh..

Nie placz...Twoja Molly jest cudna i naprawde ma szanse! :lol:

Posted

Hmm może nie będzie tak źle? Już narobiłam szumu na forum dyskusyjnym na dogo o wystawie Katowickiej i teraz wszyscy gadać zamiast o wystawie dyskutują o powodach mojej rozpaczy, ale ok :D Nieźle mnie zjechali :D Mam jechać z pozytywnym nastawieniem i tyle ;D Ok, postaram się ale nic nie obiecuję ;D

Posted

Quitin Perla Mahagon
Dobra teraz czesc malo fajna ;D Przedstawienie rywalki ;]]
Az ode mnie posta dostala, niech uszanuje ;D
W zamian moge wziąć za nią CAC xD

"Jessi"

Slovenský Champion
Klubový Champion
Junior Champion
Národni vitěz 2007
2 x BOB
CACIB
4 x r.CACIB
7 x CAC CZ/SK
3 x CAJC
Oblastni vitěz
4.misto - Top tibeťák 2005
8.misto - Top tibeťák 2006

Posted

JUPI !! Własnie przyszło mi potwierdzenie zgłoszenia z adnotacją: zapłacono (bo wiem ze bylo tu zamieszanie, niektorzy placili a mieli niezaplacono a ja mam ok :D) i numerek startowy 3355 =))) Trzymać kciuki, to już za półtora tygodnia! =*

Posted

Moze nie wiele pisze na tym watku, przepraszam. Ale czesto tu zagladam! Mam ten watek w subskrybcjach...Widzialam ze zajrzalas na watek Aldy...;).

Jeszcze raz Ci zycze powodzenia i trzymam mocno kciuki za Molly!!!

Daj znac jak poszlo...;)

Posted

[quote name='Sabina02']Moze nie wiele pisze na tym watku, przepraszam. Ale czesto tu zagladam! Mam ten watek w subskrybcjach...Widzialam ze zajrzalas na watek Aldy...;).

Jeszcze raz Ci zycze powodzenia i trzymam mocno kciuki za Molly!!!

Daj znac jak poszlo...;)

No cóż, moze to ja jakoś nudnawo pisze ze tak jest :( hmm powiedz o czym byś chciala zebym pisala zeby troche ruszylo, bo jak narazie tylko Ty tutaj coś piszesz a inni tak wpadają raz po raz i tyle :( .. To moj pierwszy watek, w ogole jestem na dogo stosunkowo krotko i chyba nie umiem zaciekawic ale cóz tak bywa.. :(
A zagdalam tu i ówdzie więc mozliwe :)
A co do Molly to pewnie ze dam znać jak poszlo :) .. a może raczej 'jak bylo' ;D Bo tu chyba bede miala wiecej do powiedzenia ;D bo do tego jak poszlo to juz mam w glowie scenariusz wystawy i wiem jak bedzie ;] ehh ale liczy sie zabawa etc :):smilecol: :laugh2_2: :B-fly: :Cool!:

Bedzie dobrze! :laola:

Posted

Widziałam już własnie w galerii te nowe 8 fotek Figi, już je admin zaakceptował :)
Boziu jaka Figa jest piękna !!!!!!
Pamietam jak ją przytuliłam a Ty popatrzyłaś na zazdrosną Molly i powiedziałaś: "Własnie pokazujesz swojej suni jak bardzo ją kochasz".. Tiiii ale wszytstkie pieski są kochane, co Ci poradzę :) Na Katowicach też powyprzytulam te wszytkie tybety (oprócz grubasa Quitin, bo tego rękami nie obejmie :D) i będzie cudnie :) I porobię im fotki :)
O własnie, masz jakieś fotki zrobione przez Ciebie z tamtego roku jak Figa wygrała z Cartoon Color of Lollipop? Znaczy jego fotki :) Bo chciałaby jak wiedzieć jak wygląda tak naturalnie jak nie pozuje do zdjęć.. Zobaczę go na żywo ale to DOPIERO w niedzielę, do tego czasu umre z ciekawości :D !!

Posted

No cóż, moze to ja jakoś nudnawo pisze ze tak jest :( hmm powiedz o czym byś chciala zebym pisala zeby troche ruszylo, bo jak narazie tylko Ty tutaj coś piszesz a inni tak wpadają raz po raz i tyle :( .. To moj pierwszy watek, w ogole jestem na dogo stosunkowo krotko i chyba nie umiem zaciekawic ale cóz tak bywa.. :(
A zagdalam tu i ówdzie więc mozliwe :)
A co do Molly to pewnie ze dam znać jak poszlo :) .. a może raczej 'jak bylo' ;D Bo tu chyba bede miala wiecej do powiedzenia ;D bo do tego jak poszlo to juz mam w glowie scenariusz wystawy i wiem jak bedzie ;] ehh ale liczy sie zabawa etc :):smilecol: :laugh2_2: :B-fly: :Cool!:

Bedzie dobrze! :laola:

Nie piszesz nudnawo tylko jest w regulaminie dogo ze zanim sie poruszy jakis watek trzeba sprawdzic czy juz taki nie istnieje :) to tyle co do uwag :) a poza tym to pisz smialo dalej :). Pozdrawiamy :)

Posted

Mała_Tybetanka napisał(a):
Nie piszesz nudnawo tylko jest w regulaminie dogo ze zanim sie poruszy jakis watek trzeba sprawdzic czy juz taki nie istnieje :) to tyle co do uwag :) a poza tym to pisz smialo dalej :). Pozdrawiamy :)

Cicho! :D "Spaniele Tybetanskie" a "Spaniele Tybetanskie Wszem i Wobec" to zupelnie co innego! :D W moim watku chodzi o ich wszedobylskosc w zyciu kazdego czlowieka, geneze tegoz przymiotu i podroz do glebi wewnetrznego 'Ja' ! :D Tak wlasnie alebowiem gdyż :D

Posted

Widziałam już własnie w galerii te nowe 8 fotek Figi, już je admin zaakceptował :)
Boziu jaka Figa jest piękna !!!!!!
Pamietam jak ją przytuliłam a Ty popatrzyłaś na zazdrosną Molly i powiedziałaś: "Własnie pokazujesz swojej suni jak bardzo ją kochasz".. Tiiii ale wszytstkie pieski są kochane, co Ci poradzę :) Na Katowicach też powyprzytulam te wszytkie tybety (oprócz grubasa Quitin, bo tego rękami nie obejmie :D) i będzie cudnie :) I porobię im fotki :)
O własnie, masz jakieś fotki zrobione przez Ciebie z tamtego roku jak Figa wygrała z Cartoon Color of Lollipop? Znaczy jego fotki :) Bo chciałaby jak wiedzieć jak wygląda tak naturalnie jak nie pozuje do zdjęć.. Zobaczę go na żywo ale to DOPIERO w niedzielę, do tego czasu umre z ciekawości :D !!

Figa nie wygrala Cartoonkiem ona byla w Katowicach w szczeniaczkach :) a jego fotki masz na stronce hodowli ;) a;e jakies Fotki chyba mam :) poszukam bo wtedy jeszcze nie bylam obdarzona takim blogoslawiewństwem jak cyfrowka :) a co do wygranych to pewno chodzi o kielce i Mł zw świata w pieskach :) to z nim wygrłysmy ale to byly Kielce :) Pozdrawiamy cieplutko :)

Posted

Mała_Tybetanka napisał(a):
Figa nie wygrala Cartoonkiem ona byla w Katowicach w szczeniaczkach :) a jego fotki masz na stronce hodowli ;) a;e jakies Fotki chyba mam :) poszukam bo wtedy jeszcze nie bylam obdarzona takim blogoslawiewństwem jak cyfrowka :) a co do wygranych to pewno chodzi o kielce i Mł zw świata w pieskach :) to z nim wygrłysmy ale to byly Kielce :) Pozdrawiamy cieplutko :)

Acha to przepraszam, pomiesząły mi sie wystawy ale ok na jedno wychodzi Kielce czy Katowice xD mnie tam nie byyyło :D Wielbłąd obmowil posluszenstwa ;-)
No wiem ze na stronce hodowli jest jego mnostwo fotek i juz je wszytkie widzialam ale one są takie wiesz "pozowane" a jak pies pozuje na foty na stronke to zazwyczaj pieknie wychodzi i daje sie takie fotki z pieknym futrem a chcialabym zobaczyc jak on naturalnie wyglada ;)
Jezu to Figa juz w klasie szczeniąt brala udzial w wystawach? Spoko.. :)

Posted

Mogę się pochwalić? :)

Moja Molly, czyli BERTA Złota Wolność rasy spaniel tybetański zajęła I miejsce w klasie , dostała ocene doskonałą, CWC/CAC, złoty medal Potem przy porównaniu wszytkich 4 suk zajęła II miejsce, a przy wszytkich 8 tybetanach III :):)

No i to czego się bałam nie było takie straszne, bo Molly wygrała z Quitin ;-)..