Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DZIEWCZYNY ŻYCZE POWODZENIA - MY RÓWNIEŻ WYSTAWIAMY SIE W NIEDZIELE I TO AZ DWA RAZY TEGO SAMEGO DNIA :silly: STAWKI NIE ZNAMY :( WIEMY TYLKO ŻE MA BYĆ OKOŁO 17 TT ) A CZESANIE DOPIERO PRZED NAMI :snipersm: BRRRRR......

Posted

strasznie chciałam jechać do Poznania ale w tym samym dniu są dwie wystawy w Nitrze . Wybrałam więc Nitre . A czy dobrze zrobiłam zobaczymy po powrocie . Szkoda ,że te terminy wystaw międzyn. tak się pokrywają .

Posted

Jestem pierwsza więc chociaż fotki nie za bardzo to parę wstawię . Najpierw jednak opis Akiry
Dobra wielkość i proporcje , ładna rzeżba glowy , doskonały korpus , idealnie postawione i prowadzone kończyny , idealna ich akcja , skąpa szata .
Sędzia śmiał się ,ze Akira wystąpila w bikini a ja jako jej pani też powinnam . Ciekawe tylko kto wtedy dostałby medal hi hi .
Akira dostała ocenę doskonałą i srebro . Przegrała z dziewczyną która przyjechala w kompletnym stroju . Aczkolwiek sędzia powiedział ,ze Akira bardzo mu się podoba , zwlaszcza w ruchu bo jest bardzo dynamiczna . To motywuje do większej troski o jej futerko .
A teraz pare fotek .
Jako pierwszy nasz rodzynek - Apollo - zwycięzca . Pani Ania niech opowie o opisie i tytułach .

Pearl

Pearl i Karamain

Karamain

Artemida

nasza konkurentka Cari Sarpa du Chenil

Akira i Cari

No i gwiazda wystawy Akira w toplesie , która nie miała NIC do ukrycia

Przepraszam zainteresowanych za jakośc zdjęć i proszę wklejcie jeszcze inne , bo napewno macie lepszej jakości .

Posted

SSSUPER. ŻAŁUJE ŻE MNIE TAM NIE BYŁO :(
aLE BYŁEM CAŁYM SERCEM.
WSZYSTKIM GRATULUJE !!!!
a JAK POSZŁO LUNADINO W NITRZE??

WKLEJAJCIE FOTKI

Posted

Pani Ulu, gratulujemy serdecznie. Nie miałam okazji osobiście, bo jak zeszłam po barrrrrrdzo długim porównaniu (trwało chyba z 10-15 min), to Was już nie było.
Gratuluję również Pearl. Dharma bardzo się starała dogonić konkurentkę w ringu ;-)
Dziękujemy wszystkim za doping i gratulacje. Alex spisał się na medal, a nawet na cztery (bo tyle dostaliśmy). Opis sędziego: "Doskonały przedtsawiciel rasy, przepiękna rzeźba głowy, dobrej długości szyja, doskonały korpus, ruch, włos". Do porównania stanął z miotową siostrą Artemidą. Jak już wspomniałam trwało ono bardzo długo. Psy zostały wszechstronnie zmierzone i sprawdzone w ruchu. Ostatecznie BOB przypadł Alexowi... Ale Zwycięstwa Polski rodzinne - Sam Magnetyzm!
Pozdrawiam i do zobaczenia.
A'propos zdjęć - moje są fatalne, ale to dlatego, że staliśmy pod światło. Postaram się coś wyciągnąć.

Posted

Na poczatek wielkie gratulacje dla naszej mamuski AKIRKI :sweetCyb: :smilecol: W sumie Ula wystep Twoj w bikini na pewno by wzbudzil zainteresowanie...hahahahahha.

Maya&Alex rowniez wielkie gratulacje :olympic:
A mala czarnulka jest urocza :baby:
Z tego co wyczytalam to Pearl wygrala szczeniaki,wiec i dla niej serdeczne gratulacje :BIG:

U nas bylo troche nerwowo...prawie sie spoznilismy(mimo,ze mieszkamy w Hannoverze),jakis wypadek i zrobil sie straszny korek...przyszlismy doslownie na ostatnia minute :roll: Jako pierwsze wchodzily Lhasaczki,a ze bylo ich tylko siedem ,to sedziowanie szybko szlo.No i zaraz my grupa modziezy samcow.
Opis dostalismy super (ale nie wiem czy chcecie,zeby tlumaczyc)...sedziemu bardzo podobaly sie oczy Dandiego,mowil mi o tym chyba ze 3 razy :lol: Stal ladnie i wszystko by bylo super,ale sie zbiesil i nie chcial biec...no nic nie pomagalo ani cmokanie ani na smakolyk,musialam go normalnie ciagnac...myslalam,ze..... ach nie wiem, chyba wcale juz nie myslalam..bylam tak zaskoczona ,ze nie chce biec,ze nie wiedzialam co zrobic :PROXY5: Zajelismy 3 miejce.

Tak jak pozniej rozmawialam z dziewczynami to prawdopodobnie byl przestraszony halasem(kolo nas byly dalmatynczyki..tak szczekaly,ze mozna bylo oszalec :evil: ).Poza tym pierwszy raz byl wystawiany w hali...no i powinnam go uczyc biegania bez gumki,a my zawsze cwiczylismy z gumeczka we wlosach i najprawdopodobniej pies nic nie widzac,czul sie cakowicie zagubiony i najchetniej by usiadl i sie nie ruszal.

O godzinie 11.00bylo juz po wszystkim,a my musielismy siedziec do 15.30,bo to tej godziny nie wypuszczano wystawcow z terenu 0X 0X 0X
No ale w sumie bylo wystwianach 32 TT ,wiec bylo troche wystawiajacych i mozna bylo sobie pogadac i troche ludzi poznac.Ludzie naprawde bardzo mili,chetni do rozmowy,udzielajacy rad i w ogole bardzo fajna atmosfera.Nasz Dandy podobal sie wszystkim i hodowcom i innym zwiedzajacym.... :oops: co mnie niezmiernie ucieszylo :oops: :sweetCyb:

Posted

No a teraz fotki...moje niestety tez sa beznadziejnej jakosci,ale wybralam te,ktore w miare wyszly.

Dandy

A to nasz konkurent SHEN-PA´S AN-DAN-PO;Urodzony tego samego dnia co nasz Dandy a jaki ma wlos i jak sie poruszal...normalnie chodzaca gwiazda...pieknyyyyyyyyyyyyyy,oczywiscie zdobyl 1 miejsce!!!!!

Przepiekna sunia i jaka pieszczocha....bardzo sie polubilysmy :iloveyou:

I jakie miala swietnie ubarwione uszka :Fade-col:

A na koniec mala lhasaczka

Lhasaczki przed wejsciem na ring

Malenka TT

I na koniec bochonki