Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pierwsze sloneczne dni wiosenne - aż chce się żyć . Nasze psiaki cały dzień spedzaja na dworze . no moze oprócz Hany która jest na podwórku tylko tak dlugo jak jest na nim slońce , kiedy nie ma jej co grzać to robi taki raban ,ze trzeba czym predzej brać ją do domu .
Nasza Harsha ( krówka ) wczoraj pojechala do swojego nowego domu . Dzisiaj juz wiem ,ze nocka przebiegla bardzo spokojnie , wychodzi na spacerki i tam ladnie robi siusiu . Nowa rodzina jest zaskoczona ,ze wszystko przebiega tak pezproblemowo ( na razie ) .
A to jej ostatnie zdjecie u nas .

My zaś dzisiaj wybrałysmy się z małą Hadżi na jej pierwszy spacerek . Pierwszy raz miala zalożoną smycz i obróżkę . Po kilku metrach oporu dala sie pięknie poprowadzić . Było super .

potem przyszedł czas na wiosenne wypasanie suczek na łace

Ten dodatkowy ogon Akiry nalezy do jej córki - tez sie pasła
Jak na psa pasterskiego przystalo Fibi pilnowała bezpieczeństwa pasącego sie stada

potem były gonitwy i wszystko co im przychodzilo do glowy . Kiedy przyszedl czas powrotu do domu zameldowały się posłusznie i czekały cierpliwie na coś smaczniejszego niz trawa .

Nauka cierpliwości

Posted

Rodzice, fantastyczny fotoreportaż ze spaceru, ale się uśmiałam.
Chciałabym mieć takie pola koło siebie, mają się gdzie suczyny wybiegać.
Dlatego cisza bo wszyscy na dworku, kto traciłby czas przy komputerze w taką pogodę.

Posted

Ciesze się że nie tylko ja mam takie możliwości ze spacerkami. :Dog_run: Wychodzimy na spacerki 6 km samymi drogami polnymi, a jak brzydka pogoda to tylko 3 km w drugą stronę również polami. Tylko powiedzcie dziewczyny jak radzić sobie z kleszczami bo w tym roku jest pogrom.:snipersm: Stosuje frontlajna ale i tak przynoszą ze spaceru towarzyszy na sobie.:wallbash::2gunfire:

• 3 years later...