BIANKA1 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Majki jak był u mnie , to najpierw był bardzo nieszczęśliwy . Ale wystarczyło się nim troszke zająć , a okazał się całkiem fajnym psem . Lubi piszczącą piłeczkę i aportuje ją z oddaniem . Inne zabawki go nie interesowały . Za zabawe piłką zrobi wszystko , Jest kupiony :lol:Mojego dobka każdy może kupić rzucając mu kółko do aportu :cool3:Dlatego to był mój pierwszy odruch w kontakcie z Majkim . Z psami się zgadza i zachowuje jak one . Jak psy zaczeły oszczekiwac przechodnia , to Majki włączył sie do akcji . Daje sie głaskać i klepac po dowolnej części ciała . Podnosiś go nie próbowałam , ale po jednym dniu i z taką opinią......... :roll: Lubi bawić sie wodą . Postawiona miske zapełnił zabawkami , które mył jak szop :evil_lol: Zna podstawowe komendy . Jedynie nie potrafił " dac głos " Nie reagował agresywnie na 10 latka ani faceta . nIE WIEM JAK Z DOTYKANIEM , ALE NIE RZUCAŁ SIĘ NA OŚLEP . Lubi zabawę , spacery , wode . Jak ktoś zajnie sie nim i poswięci mu troche czasu , a nie bedzie wymagał bezwzglednego poddaństwa i uległości , to nie powinno byc problemów . Dlatego dom powimien byc bez małych dzieci i człowiek powinien byc o silnym charakterze Nie robic co on chce , bo zameczy prośbami o zabawę . Trzeba być przy nim zdecydowanym , ale nie narzucajacym się . On musi mieć czas do pokochania człowieka . Nas to nie dziwiło , bo mamy takich 2 byłych tymczasowiczów którzy zostali ze względu na podobne zachowanie . Po ponad roku nadal jak jednego podnosze , to zakładam mu kołnierz pooperacyjny :evil_lol: Dlatego Majki nie jest wyjatkowy w swoim zachowaniu , Niektóre tak mają i to im nie przechodzi , ale Majkiemu może minąc . Jak ktoś go uszanuje takim jak jest , to moga byc razem szczęśliwi przez wiele lat . Ja widze dla niego dom lubiacy długie wycieczki , raczej z ogrodem , bez małych dzieci i szanujący jego osobowosc . Quote
luka1 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 dzięki, nie znam go ale własnie tak go sobie wyobrażałam. Mam nadzieje że znajdzie sie człowiek Majkela, trzeba im tylko pomóc sie spotkać. Quote
luka1 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 no misiowaty lecimy sie przewietrzyć - szukamy wielbicieli Quote
irysek Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 nikt nie zapomnial, nie bylo mnie w polsce kilka dni, dlatego nie zagldalam, pokera tez w polsce nie ma. pani wanda u ktorej jest majkel nie ma dostepu do netu. bede do niej dzwonic to sie wypytam co i jak. a pod koniec wrzesnia bede do przyborowka jechac to i nowe fotki pocykam :) teraz padam, a jeszcze z psem mam wyjsc. jutro przejrze watek itd. banerek mialam sliczny, tylko znikl i musze od nowa wstawiac, a nie jest u mnie na kompie to w pon zrobie. Quote
irysek Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 szczerze mowiac to mojemu do piet nie dorasta ;) zrobilam z 20 wiec do wyboru do koloru. takie ruchome itd. ale ten tez spoko. tylko na kilku innych zdjeciach ladniej wyszedl. Quote
luka1 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 no ja też zrobiłam kilka dużo fajniejszych tylko schowałam zeby nikt mi ich nie zabrał :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
luka1 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 a teraz przpominamy, że Majk szuka domu:Dog_run: Quote
irysek Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 jutro zadzwonie do pani wandy, dowiem sie co u majkela. Quote
luka1 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 na allegro spokojnie , sporo wyświetleń (117), ale bez obserwatora. Quote
BIANKA1 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Jednego człowieka trzeba . Gdzie on jest :roll: Quote
luka1 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 tak sobie wolniutko idziemy w górę, bo może tam jest ktoś kto na nas czeka Quote
lamia2 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Pani która bardzo chciała adoptować włochatego Maxa (ale on już w nowym domku), jest bardzo zainteresowana Majkelem. Pani mieszka w leśniczówce, ma inne psy i koty z którymi Majkel musiłby się zgodzić. Prosi o telefon do osoby odpowiedzialnej za adopcję. Quote
irysek Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 super, a wie, ze majkel lubi pogdryzc? u bianki bylo super, a w przytulisku u pani wandy biega luzem, ale w kaganczyku. moze u tej pani w lesniczowce na poczatku tez biegalby w kagancu, a pozniej udaloby sie puszczac go juz bez. jak okaza mu uczucie itd. nr jest na watku z banerku w moim podpisie. ma dwa telefony, na oba trzeba probowac jeden zaczyna sie na 501 drugi na 886. zazwyczaj jest pod tym 501. a jak nie to pod drugim. Quote
irysek Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Z Panią Wandą można skontaktować się pod następującymi numerami telefonów: 886 368 528 lub 501 770 118. http://www.zwierzakiuwandy.ovh.org/ Quote
lamia2 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 irysek napisał(a):super, a wie, ze majkel lubi pogdryzc? u bianki bylo super, a w przytulisku u pani wandy biega luzem, ale w kaganczyku. moze u tej pani w lesniczowce na poczatku tez biegalby w kagancu, a pozniej udaloby sie puszczac go juz bez. jak okaza mu uczucie itd. nr jest na watku z banerku w moim podpisie. ma dwa telefony, na oba trzeba probowac jeden zaczyna sie na 501 drugi na 886. zazwyczaj jest pod tym 501. a jak nie to pod drugim. Ja o psiaku nic nie mówiłam, bo go nie znam ale przekażę numery telefonów to sobie porozmawiają ;) Quote
Panca Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 oooo czyzby ciotka lamia znalazla nowy domek dla kolejnego kudlacza:evil_lol: Quote
lamia2 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Panca napisał(a):oooo czyzby ciotka lamia znalazla nowy domek dla kolejnego kudlacza:evil_lol: Eeeee, ja tylko pośredniczę :evil_lol: :eviltong: Quote
luka1 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Majkel - trzymam kciuki, może tym razem się uda. Musi się udać Quote
lamia2 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Uczciwie muszę powiedzieć, że wysłałam jeszcze zdjęcia biednego kudłacza ze schroniska w wielkopolsce :oops: Quote
Diuna B. Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Musi się udać:thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Poker Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Już wróciłam i od razu wpadłam na Majkela. :evil_lol: Super by było,gdyby znalazł domek. Myślę,że korzystnie by było ,gdyby chętnej pani mogła o Majkelu opowiedzieć również Bianka,bo naprawdę to tylko ona może coś o nim powiedzieć.Pani Wanda nie wie jak on się zachowuje w warunkach domowych. Trzymam kciuki za kudłacza. Quote
Recommended Posts