Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś odebrałam maila tej tresci:

Witam serdecznie!!!

Piszę z zapytaniem o PONa o imieniu Majkel, interesowałoby nas z mężem czy piesek ten został juz adoptowany?, na jakich warunkach moglibyśmy mu zaproponować nasz dom?
Mamy PONicę Spinkę obecnie ma juz 10 lat, dwojkę dzieci dziewczynki w wieku 4 i 6 lat, zawsze chcieliśmy mieć więcej niż jednego PONa, więc może Majkel byłby u nas szczęśliwy :o)))
jesteśmy ze Śląska z miasteczka Rydułtowy pomiędzy Rybnikiem a Wodzisławiem Śląskim
pozdrawiamy
Ania i Adam

Odpisałam i czekam co dalej

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

własnie odpisali :

Prosze mi powiedzieć, czy jest możliwość zobaczenia Majkela, to kwestia czy przypadlibysmy sobie do gustu? Mąż zająłby się ułożeniem psa, tak jak to zrobił z naszą Spinką. Uważamy, że nasz pies jest szczęśliwy, bo choć ma swój wyznaczony teren w mieszkaniu (mieszkamy w małym domu)i nie wolno mu spać na kanapie czy fotelu pozwalamy mu do woli buszować po krzakach, polach, kałużach.
A.A.

I co ty na to Poker?

Posted

Może obecność suni będzie dla Majkela pozytywnym bodżcem?
Tylko Majkel i Spinka:evil_lol: I pan,który Spinkę "ułożył",czyli zna się na różnych "dziwnych" zachowaniach tych kudłaczy:evil_lol:
Może Majkel byłby szczęśliwy w takim "stadzie"?
Myślę,że warto spróbować,bo inaczej chyba całe życie spędzi u p.Wandy!

Posted

epe napisał(a):
Może obecność suni będzie dla Majkela pozytywnym bodżcem?
Tylko Majkel i Spinka:evil_lol: I pan,który Spinkę "ułożył",czyli zna się na różnych "dziwnych" zachowaniach tych kudłaczy:evil_lol:
Może Majkel byłby szczęśliwy w takim "stadzie"?
Myślę,że warto spróbować,bo inaczej chyba całe życie spędzi u p.Wandy!

Jak rozmawiałam z panią Wandą to mówiła że do wydania Majkela potrzebuje oświadczenia że w przypadku ugryzienia nikt nie będzie jej ścigał sądownie. Czy to nie zniechęci tych państwa? :-( Może ktoś mógłby porozmawiać z panią Wandą jeśli pojawiła się szansa na dom?
Z tego co mówiła pani Wanda - Majkel to indywidualista, nie lubi jak mu się coś każe, więc jak chodzi własnymi ścieżkami i nikt mu niczego nie nakazuje to jest ok.
Tak bym chciała żeby coś z tego wyszło

Posted

Ciotki!
Ja myślę,że tel.nie powinien być do p.Wandy,bo ona jak zwykle zniechęca do adopcji Majkela!
Potrzebna jest osoba obiektywna,która przedstawi trudną stronę Majkela,ale również i pozytywne cechy. Jeśli dobrze pamiętam,to Bianka wyrażała zgodę na rozmowy z potencjalnymi chętnymi;)
Majkel był u niej,w warunkach domowych,więc jej opinia jest bliższa prawdy o psie!

Posted

epe napisał(a):
Ciotki!
Ja myślę,że tel.nie powinien być do p.Wandy,bo ona jak zwykle zniechęca do adopcji Majkela!
Potrzebna jest osoba obiektywna,która przedstawi trudną stronę Majkela,ale również i pozytywne cechy. Jeśli dobrze pamiętam,to Bianka wyrażała zgodę na rozmowy z potencjalnymi chętnymi;)
Majkel był u niej,w warunkach domowych,więc jej opinia jest bliższa prawdy o psie!
Ja cały czas podczytuję wątek . Do mnie jest problem zadzwonic , bo jestem na wsi , gdzie ciągle brak zasięgu . Rozmowę potrafi przerwać kilka razy . To ludzi znięchęca do dzwonienia . Sama nie moge już 4 mies. wyadoptować kota z tego powodu .
Dlatego nie wyrywam się do rozmów z domkami .
Rozmawiałam jednak z p Wanda , która dość kategorycznie wyjaśniła mi , że Majkel nie nadaje sie do adopcji . :-(

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ja cały czas podczytuję wątek . Do mnie jest problem zadzwonic , bo jestem na wsi , gdzie ciągle brak zasięgu . Rozmowę potrafi przerwać kilka razy . To ludzi znięchęca do dzwonienia . Sama nie moge już 4 mies. wyadoptować kota z tego powodu .
Rozmawiałam jednak z p Wanda , która dość kategorycznie wyjaśniła mi , że Majkel nie nadaje sie do adopcji . :-(

Bianka1,to może skontaktujesz się z tymi ludźmi mailowo?
Ja też od samego początku podczytuję Majkela:oops:

Posted

No to nie wiem co mam robic. Pani ode mnie jest pozytywnie nastawiona i chciałaby porozmawiac o psiaku. Mieszka w Zakopanem w domu z ogrodem.

Dogadajcie sie i napiszcie mi numer telefonu.

Na stronie schroniska jest napisany kontakt tez do Weroniki ale jak uwazacie.

Ja czekam na wasza odpowiedz.

Posted

BIANKA1 napisał(a):

Ja rozmawiałam z panią Wandą jakieś 2 tygodnie temu - miałam chętny domek na jamniczkę z Przyborówka, przy okazji popytałam o Majkela. Według pani Wandy on może być do adopcji, ale w odpowiednie ręce, które poradzą sobie z jego niełatwym charakterem.

Posted

leni356 napisał(a):
Ja rozmawiałam z panią Wandą jakieś 2 tygodnie temu - miałam chętny domek na jamniczkę z Przyborówka, przy okazji popytałam o Majkela. Według pani Wandy on może być do adopcji, ale w odpowiednie ręce, które poradzą sobie z jego niełatwym charakterem.

W/g Pani Wandy jeszcze sie taki nie urodził

Posted

luka1 napisał(a):
W/g Pani Wandy jeszcze sie taki nie urodził

To co robimy ?
Mój numer 604 116 056
I tak ma go pół Polski :cool3:
Tylko trzeba troszkę szczęścia , żeby sie dodzwonić .

Posted

Kochane dziewczyny!
Wymyśliłam tak: jest na dogo ciotka Zuzaneczka,jej rodzice mieszkają w Zakopanem i często do nich jeździ;)
Mój pomysł polega na tym,że Zuzaneczka zostanie dokładnie poinformowana jaki jest Majkel i mogłaby rozmawiać z tą rodziną z Zakopanego,a jednocześnie przeprowadzić kontrolę przedadopcyjną domku!;) Muszę się tylko dowiedzieć co Wy na to?
Jutro rozmawiałabym z Zuzaneczką /podobno mieszka na moim osiedlu:p/,jeśli się zgodzi,to podałabym na PW jej nr. celem konkretnego kontaktu z jedną z Was,aby sprawy dopiąć na tzw.ostatni guzik!

Posted

tak jak tu piszecie, lepiej żeby kto inny informował o Majkelu, najlepiej Bianka1.Inaczej ugrzęźnie do końca życia w przytulisku.
Majkel jest ciągle na Iryska, trzeba jakoś pomyśleć,żeby Majkela wydobyć przy czyjejś pomocy,na kogo Irysek mogłaby napisać upoważnienie. bo po1.Irysek jest zbanowana,a po2.ma teraz bardzo poważne i miłe zajęcie.

Posted

epe napisał(a):
Kochane dziewczyny!
Wymyśliłam tak: jest na dogo ciotka Zuzaneczka,jej rodzice mieszkają w Zakopanem i często do nich jeździ;)
Mój pomysł polega na tym,że Zuzaneczka zostanie dokładnie poinformowana jaki jest Majkel i mogłaby rozmawiać z tą rodziną z Zakopanego,a jednocześnie przeprowadzić kontrolę przedadopcyjną domku!;) Muszę się tylko dowiedzieć co Wy na to?
Jutro rozmawiałabym z Zuzaneczką /podobno mieszka na moim osiedlu:p/,jeśli się zgodzi,to podałabym na PW jej nr. celem konkretnego kontaktu z jedną z Was,aby sprawy dopiąć na tzw.ostatni guzik!

Może najlepiej gdyby domek porozmawiał i z Bianką i z Zuzaneczką. A potem tak jak pisze Poker przejąć Majkela od Iryska, która ma dzidziusia i pewnie trudno by jej było uczestniczyć w adopcji.
Ale najpierw domek - musi być świadom że Majkel ma niełatwy charakter

Posted

Najwyższy czas by piękny i charakterny Majkel znalazl swój dom i cierpliwych ludzi -już na zawsze ...To taki piekny i niepokorny pies .:razz::loveu:

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Panią . Jest zdecydowana na 2 000 000 %
Chciała jechać po niego . W tle słyszałam małe dziecko , powiedziałam zatem o obserwacjach p Wandy i swoich obawach . To że u mnie zachowywał sie poprawnie wcale nie znaczy , że u Niej też tak będzie .
Pani zupełnie nie daje się zniechęcić . Nawet fakt , że Majki chlapie wodę . Pani mówi , że to oczywiste , bo to włoski ? pies wodny . Może nie dosłyszałam , ale że wodny to usłyszałam ( u mnie trzeszczy i przerywa rozmowę )
Pani wie o kastracji , mówi , że już miała takiego psa i zna rasę i da radę . Ż e ma rozległe tereny , a za domem strumień i Majki może się chlapać .
Reszta na pw dla zainteresowanych .

Posted

Ciotka Zuzaneczka będzie w Zakopanem na weekend 24-25 października!;)
Proszę o napisanie PW do Zuzaneczki z namiarami na panią zainteresowaną Majkelem -będzie rozmowa i jednocześnie wizyta przedadopcyjna:lol: