Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja psiula od jakiegos czasu zwariowała z cieczką :lol: Nie ma jej jak powinna miec 2 razy w roku ale 3 lub 4 razy w odstepie kilku miesiecy,ta ,,niby-cieczka,, nie trwa jak powinna 3 tygodnie tylko kilka dni...Na dodatek zauwazyłam ostatnio ze znowu sie zaczyna...Jak myslicie czy to jest normalne?(Dodam ze sunia za tydzien konczy 6 lat)POMÓZCIE!!! :lol:

Posted

Ja ci specjalnie ni epomoge bo sie na tym nie znam..moja sunia zawsze miala 2 cieczki w ciagu roku...

Ale wiesz u ludzi rownzie bywa z miesiaczkami, weic u psow pewno tez, ale ja bym sprawdzial u weta czy to jakas choroba sie jej nie przyplatala...nie chce cie straszyc, ael najlepiej zrob suni wszystkie badania jakie zleci wet i niech cos stweirdzi...takie objawy wiaza sie zawsze z ajkimis problemami..moga to byc hormony, ale je tez mozna uregulowac, albo jakas choroba...

Mam nadzieje,z e to przejsciowe i ze psiulka jest zdrowa aleidz nia de weta KONIECZNIE!!

Posted

Mysle ze to raczej nie jest przejsciowe ,bo trwa od jesieni, a moj tata straszy mnie ze to moze byc związane z wypadkiem jaki miala cos z rok temu,przeleciala pod kolami samochodu i ja mocno potrąciło...

Posted

Nie wiem czy wypadek moze miec cos z tym wspolnego...gdzies mi sie obilo o uszy ze to moze byc ropomacicze, ale nie sugeruj sie z bradzeo..idz koniecznie do weta niech ja przebada...

DAj znac co Ci powiedzial i jak sunia...

Posted

To wskazuje na rozregulowanie hormonalne,objawem jest właśnie dziwne występowanie cieczki,czy pies dostawał zastrzyki hormonalne hamujące cieczkę ?,jeśli tak to tu jest tego przyczyna,bezpieczniejsza już jest sterylizacja,dla pewności idż do weta,mogą to być objawy ropomacicza,wtedy trzeba ją jaknajszybciej leczyć albo sterylizować,aby ją ratować,zauważyłaś jeszcze inne objawy,np czarny wyciek z pochwy ?,jeśli tak,to nie zwlekaj z wetem,ropomacicze często występuje u starszych suk

Posted

Wika nigdy nie dostawała zadnych tabletek na cieczke,a zadnego czarnego wycieku nie zauwazyłam,kapie :lol: tylko ciemnoczerwona krwią...

Posted

Gdy moja poprzednia psina miała ropomacicze to wysięk był przeźroczysty, bezzapachowy (nigdy czarny :roll: ) - z początku myślałam, że Mucha miała problemy z pęchcerzem i sobie posikuje!.. Pod koniec (przed samą operacją) był bledziutko różowy..

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj byłysmy u weta i okazało się ze Wika ma ciąże urojoną i prawdopodobnie ma lub miała zapalenie macicy,dobrze ze to tylko to a nie cos gorszego.......

Posted

Hmmm...i co z tym zapaleniem????

Robicie jakies dodatkowe badania? Bedziecie to jakos leczyc, czy nie?Zeby sie z tego cos powaniejszego nie zrobilo... :-?

Posted

Hmm narazie nic nie bedziemy robic bo wet powiedział ze najgorsze to rozstroic psa....Sunia ma apetyt,nic jej sie nie dzieje poczekamy jakby sie pogorszyło bedziemy działac:)

Posted

Czyli rozumeim, ze wycieku juz nie ma??? Skoro wet tak stweirdzil (chociaz aj im nie ufam tak do konca, ael skoro z sunia jest w zasadzie o.k..) to moze faktycznie nie nalezy jej meczyc jakas kuracja...nie wiem tylko czy zapalenie samo przechodzi...ale moze tak...

Buziaczek w nosek dla psiury...

Posted

Mona, ja bym na Twoim miejscu zrobiła jednak badania, bo te objawy które opisujesz są mi znane, i w moim przypadku, było to takie "ciche" ropomacicze... A to lepiej złapać wcześnie niż czekać, bo w końcu zagraża życiu suni. W takich przypadkach lepiej dmuchać na zimne. Poza tym ja nie bardzo rozumiem tę diagnozę - "zapalenie macicy" - co to znaczy? Zapalenie spowodowane czym? Bo jeżeli infekcją, to to jest właśnie z grubsza ropomacicze...

Posted

No wlasnei ja sie nie chcialam wypowiadac bo nie znam sie tak jak Flair, ale teraz juz wiesz...tez mysle ze odpowidz weta byla wymijajaca...zrob badania albo ppjdz na weryfikacje diagnpzy do drugiego weterynarza...

Posted

Hmm...Własnie się zastanawiam co dalej robić bo wet powiedzial dokładnie tak ze jak suka ma ciąże urojoną to nie moze miec cieczki...a Wika jeszcze tydzien temu kapała na czerwono...Napomknął tylko ze to mogło byc zapalenie macicy ale nic wiecej...Własnie jutro znajoma mojej babci ma sie popytac o jakichs znajomych wetow zeby powiedzieli cos wiecej.Aha czy suki w ciązy urojonej miewają zwiekszenie apetytu? bo Wika ostatnio nie je tylko pochlania... i to kazdą ilość i niewazne czy to su

che czy psia kielbasa-wchłonie wszystko....

Posted

Moja kochan psinak jak miala ciaze urojona to najpierw jadla duzo a potem bardzo malo...

Ogranicz jej jedzonko...zreszta wejdz najlepiej na jakis temat o ciazy urojonej i poczytaj co robic zeby ciaza szybko minela....

Koneicznie zasiegnij rady innego weta...