Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gośka napisał(a):
Bo to na normalne pudle a nie jakieś mutanty hihihi

Tia... ale wiesz, w sumie ludzie jak się pytają o Igiego co to za rasa jak odpowiadam, że pudel, to robią wielkie oczy i kwiczą: Taki duuuuży?????

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no pewnie a coś myślała, że wpadną na to że to pudel? U moich to dopiero rasy wymyślali: grzywacz, nie wiem czemu pewnie dlatego że grzywa na grzbiecie;p, niedożywiony nowofundland który w młodości witamin nie dostawał, chart perski, tu się zdziwiłam że ktoś wogóle znał taką rasę ale jak się odwróciłam i obejrzałam delikwenta to po prostu stwierdziłam że perski to dla niego taka egzotyka że nic innego bardziej odlotowego nie potrafił wymyślić. Na pudla niestety nikt nie wpadł nigdy;)

Posted

Bura napisał(a):
Tia... ale wiesz, w sumie ludzie jak się pytają o Igiego co to za rasa jak odpowiadam, że pudel, to robią wielkie oczy i kwiczą: Taki duuuuży?????

Duży to nic, ja już się przyzwyczaiłam z moimi , że się mnie minimum raz w tygodniu łapie i "prosze pani a co to za rasa ???"
A przegięciem było jak napadła mnie na wystawie (wystawiałam Carewicza i sunię ode mnie Black Expression) cała kilku osobowa - wielo-pokoleniowa rodzinka z dwoma "pundlami" na smyczy jaką mam rasę ;)
Najpierw krążyli koło mnie jak jastrzębie ;) w końcu ktoś się zebrał na odwagę :
- Prosze Pani co to za rasa ?
- Pudel .
Przeciągłe spojrzenie na swoje i ..
- ale to są pudle ...
- taaaak, tylko, że mój jest pudlem rasowym ...

potem już tylko była pogadanka nad wyższością sterylizacji nad romznażaniem ... poprosiłam przemiłych Państwa żeby koniecznie sprawdzili rzepki, oba pudelki miały sztywne tylne łapki a jednej przeraźliwie strzelało im w stawach -(

No ale to temat o pudelkach Interstudio :)
Więc wracamy.

Gosia, daj jeszcze jakieś zdjęcie mojego ulubieńca Teddy Beare ....

Posted

Bura napisał(a):
Tylko czemu takie małe te obróżki....

Ej tam - jak pogadasz z Taks (autorka obrozek) albo z Fizia, co je wystawia, to moze zrobic obrozke na zamowienie co do rozmiaru i wzorku :) Oczywiscie, jak jej czas pozwoli - ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jest otwarta na indywidualne zamowienia.

Posted

Tak z ciekawostek... Jak jeszcze bya z nami Ajka, nadmienie że to był Malamut, razu jednego się jeden "znawca" wypowiedział, że to owczarek grenlandzki.

TO NA GRENLANDII SĄ OWCE??!!

• 1 month later...
Posted

O kurcze, od ponad miesiąca moja galeria się kurzy
Wstawię kilka fotek żebyśmy nie obrośli pajęczynami ;):helo:

Miki dorośleje

lecę bo chcę :lol:

nas nie dogonią

Ala i Miki, czyli dzieci śpią

Posted

W przyszłym roku być może mamusią zostanie Mokra :cool3:
A Miki to złodziej serc, moje ukradł w sekundę po urodzeniu:eviltong:
Mieliśmy nieco problemów wychowawczych w przywołaniem, na szczęście po kilku dniach pracy - dosłownie :roll: - problem znikł. Jeszcze przez jakiś czas nosiłam ser i parówki po kieszeniach, tak na wszelki wypadek. Teraz zrezygnowałam z tłuszczenia sobie kieszeni. Miki pędzie na złamanie karku. Niestety tylko do mnie, moich synów na w ... poważaniu :diabloti: To samo w domu. Jak proszę żeby wzięli psy na podwórko, to Mikiego trzeba na ręce. No cóż typowy pudel - uwiązany na gumce do nogi "mamy". Wszystkiego uczy się w takim tempie że czasami jestem przerażona.
Kocha jeździć samochodem, jak biorę kluczyki, pierwszy stoi przy drzwiach i ma minę że to tak oczywiste że on również jedzie, że czasami jak muszę go zostawić ma wręcz niedowierzanie w oczach. Oczywiście najczęściej jednak ze mną jeździ. Jest teraz w taki wieku i takim futerku że ludzie rozpływają się na jego widok, ostatnio ktoś na ulicy się pytał czy on na baterie jest bo wygląda jak pluszowa zabawka;)
Nie brudzi w domu i nic nie niszczy. Przez ostatni miesiąc zdarzyło mu się raz zrobić siusiu i 2 razy kupę. Chociaż to raczej z mojej winy, toć on ma dopiero 4,5 m-ca. No i jak do tej pory jeszcze niczego nie zniszczył, nosi kaocie, buty i zabawki Ali, ale najczęściej zanosi sobie pod stół w kuchni, chwilę pomemla a potem zasypia z nosem wtulonym w zapach.
No i ja mogłabym tak godzinami :eviltong: gadać o psach.

Posted

To Mokra tak nie ma :D
Co prawda zupełnie nie kradnie niczego poza zabawkami, za to zabawki (innych psów-nawet dużych, kotów czy Kubusia) są kradzione i likwidowane w tempie błyskawicznym.. Nic sie nie ostoi.. Wszystko w strzępach lub kawałkach..
A jej pasją są korki od putelek plastikowych... Nawet karton mleka "rąbnie", żeby z niego zdjąć korek
Dla wyobrażenia zacięcia-ona wazy 3.5 kg, kartonik mleka to 1/3 jej wagi...

Posted

Z przykrością stwierdzam że niestety ma to po tatusiu :diabloti: Bilu jak tylko cokolwiek wpadło mu w pysk w tempie błyskawicznym zostawało rozrywane i niszczone. Zresztą Mafina niewiele lepiej, ładowarki, kable, smycze - wszystko musiało być chowane.

Posted

Gośka napisał(a):
Z przykrością stwierdzam że niestety ma to po tatusiu :diabloti: Bilu jak tylko cokolwiek wpadło mu w pysk w tempie błyskawicznym zostawało rozrywane i niszczone. Zresztą Mafina niewiele lepiej, ładowarki, kable, smycze - wszystko musiało być chowane.

Ale Moki nie rusza niczego poza zabawkami i korkami. Reszta może leżeć bezpiecznie

Posted

U mnie wszystkie pluszaki były rozrywane na strzępy, a kable, kabelki itp gryzione w drobny maczek ;)

A miałam dopisać tam wyżej, że Miki rewelacyjnie reaguje na dzwonek telefonu, ja mam narastający i zanim jeszcze ja usłyszę pies zrywa się i biegnie do telefonu ;D subany