Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AniaRe napisał(a):
:loveu:

o kurcze, już prawie pies :lol:

:lol::lol: Ja ci dam "prawie" to przecież JUŻ pudel :eviltong::lol:
Maluchy robią postępy i ustawiane dzisiaj nie robiły już aż takich cudów jak wtedy.

Posted

No Klusek jest boski:loveu: Uwielbia wygodę, miękkie posłanko i pełny brzuszek. A brzuszek ma okrąglutki jak piłka, ale co się dziwić jak on ciągle je, na przemian cycek - suche (znaczy mokre). Bawi się chwilkę po czym zasypia, najwygodniejsza pozycja to oczywiście "kołami" do góry;)

Posted

Alfa raczej rozkrok:evil_lol: Miałam nie wstawiać tych fotek bo one w rzeczywiśtości wyglądają zupełnie inaczej, a na fotach jakoś tak... no inaczej.

Posted

Piękne są! Jak małe węgielki :) Tak z ciekawości zapytam - takim maluszkom strzyże się już pyszczki czy one z natury mają je takie? (Nigdy nie widziałam na żywo takiego pudlowego maleństwa)

Posted

Filodendron pudel zarasta na okrętkę;) Wbrew pozorom te wystawowe nie rodzą się już w pomponach :evil_lol: Chociaż na wystawach czasami padają takie pytania:cool3:
Zdjęcia są właśnie po pierwszych podstrzyżynach, pierwsze golenie powinno być jak najszybciej żeby psiaki przyzwyczajały się do maszynki.
Mokra i Klusek były bardzo grzeczne, chociaż dzielniej "operację" zniósł Klusek, Mokra była nieco zestresowana, ale Malutka darła się tak jakby ją golić razem ze skórą, Mafia stała pod stołem i lamentowała razem z nią, koszmar. Myślałam że lada chwila TOZ zapuka mi do drzwi:diabloti: Ogoliłam jej więc tylko kawałek pyszczka, dałam ją do Mafiny i potem jeszcze brałam ją dwa razy żeby dogolić pyszczek, nasadę ogona i łapeczki i było już ok. Tak więc zasada się sprawdziła, drugi raz jeszcze ich nie goliłam, zaplanowałam to na jutro, a potem tak mniej więcej co 3 dni, żeby wiedziały że maszynka to nic groźnego.

Posted

Gośka napisał(a):
Wbrew pozorom te wystawowe nie rodzą się już w pomponach :evil_lol: Chociaż na wystawach czasami padają takie pytania:cool3:

Wierzę bez zastrzeżeń, bo jeszcze parę lat temu, gdy pierwszy raz zobaczyłam pudla we fryzurze "siodełkowej" - tej z "nerkami", to w pierwszej chwili pomyślałam, że chyba na coś chory... ;)

Jeśli chodzi o pierwsze strzyżenie to niestety w realu można spotkać dziwne, a całkiem fachowo dla laika brzmiące, opinie - na przykład taką, że strzyżenie przed 10 miesiącem życia trwale zmnienia strukturę włosa (na niekorzyść oczywiście) ;)

Posted

:lol: a kąpiel przed ukończeniem roku śmiercią, podanie witaminy C karłowaceniem i co to tam jeszcze było :hmmmm: Aha! ogolenie wąsów utratą węchu, ścięcie grzywki nad oczami utratą wzroku. Wyrywanie włosów z ucha utratą słuchu.
Musiałabym pomyśleć co tam jeszcze klienci sprzedają za nowości:evil_lol:

Kurcze jakby na to spojrzeć każdy z moich psów powinien już nie życ, a w najlepszym wypadku być ślepy, gluchy i bez węchu z byle jakim włosem:eviltong:

Posted

:lol::lol::lol: Może to jest sposób.
Ania pamiętaj tez żeby nie zatuczyć Mokrej bo się w FORMĘ nie zmieści i fryzura za krótka będzie!!!:evil_lol:

Posted

Zaczyna mnie przytłaczać odpowiedzialność....:shake:
A to już niedługo...za trzy tygodnie niecałe..

Gośka, czy Ty jestes pewna, że ja to udzwignę??

:evil_lol:

Posted

Widzicie jak już dobrze nam idzie:p Próbowałam zrobić im jakąś fryzurę. Wszystkim zrobiłam coś a'la puppy clip;) Na zdjęciu Mokra, na resztę nie mialam już siły;)

Nawet Ala próbuje ustawić

o i jeszcze łepek