Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj teraz nie dam rady, od zeszłego tygodnia urwanie głowy mam. Mateusza odwiozłam do sanatorium, a wcześniej pranie, pakowanie...
Jutro moi rodzice wyjeżdżają do Hiszpanii, więc ja znowu muszę pranie, pakowanie i jechać do Marka, bo inaczej stwierdzi że szkoła może poczekać ;):mad:
Na kompie jestem z doskoku. Żeby pocykać fotki trzeba mieć z pół dnia :cool3:;)
Ale maluchy są rewelacyjne. Przedwczoraj zaczęły się już ze sobą bawić, oczywiście póki co zabawa wygląda jak w zwolnionym filmie, przewracają się z 1000 razy zanim dojdą jeden do drugiego. Śmiesznie włażą na siebie.
Prowodyrem póki co do zabaw jest Mokra, czyli panienka z czerwoną włóczką na szyjce. Ona pierwsza zaczęła zwiedzać klatkę i pierwsza zaczęła zaczepiać rodzeństwo. Jak Ala podchodzi (bo już nie włazi do środka) i kuca przy klatce to właśnie ona "biegnie" (jak nie śpi) do czlowieka i wspina się nieporadnie żeby wyjść. A jak już się ją wyjmie i całuje to z taką ochotą odwzajemnie buziaki że aż niewiarygodne. Fajnie się przytula, wzdycha i zasypia pod pachą. Mała dziewczynka (znaczy mniejsza przy urodzeniu, bo o dziwo wagowo przegoniła Mokrą i jak teraz je porównuję to są identyczne na wielkość) też ochoczo spaceruje, ale póki co nie wykazuje aż takiej inicjatywy, ale to dwie dziewczynki najczęściej bawią się ze sobą. Chłopak (jak to facet) przeważnie śpi, a jak nie śpi to je. Taki wielki gruby miś (no standard jak nic:evil_lol:) Jak dziewczyny go zaczepiają i zachęcają do zabawy to owszem widać że chęci ma tylko zanim dotrze do nich - zasypia:lol: Jest najspokojniejszy i jak go Ala "maltretuje" to z chęcią poddaje się wszelkim operacjom. Leżenie na plecach - och jak najbardziej pod warunkiem że połączone z drapaniem w brzuszek, przytulanie - jak najbardziej, pod warunkiem że ciepełko. No co tu dużo gadać, po prostu typowy facet, wielki i leniwy:loveu::lol:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczne maluchy! Czekam na kolejne foty :cool3:
Ala ma pewnie teraz moc zajęć przy maluchach :evil_lol: sama radość.
Na spacerze pozuje aż miło ;) mała modelka Ci Gosiu rośnie.

Posted

No coś tam pozrzucałam z aparatu.

Ala "kombinuje"

Ala i wielki brat:lol:

z tym to nad wodę nie da się pojechać:mad:

i dwa maluchy

jesteś moją mamą?:lol::-o

Posted

Eustachy tak jak napisałam kiedyś, mam nadzieję że ona sama się odkocha jak one przytulić się nie będą już dawały i będą gryzły ząbkami ostrymi jak szpileczki. A jak nie no to nie wiem:niewiem:

A my byliśmy dzisiaj na pierwszym spacerku:p Mam kilka fotek, jak obrobię to wrzucę.

Posted

A oto pewna historyjka, jak to nie tylko Ala uzależniła się od szczeniaków, one od niej też. To było niesamowite jak ona położyła się na kocu zaczęła szczepiotać a one wszytskie natychmiast ją zlokalizowały i zaczęły się przemieszczać nieporadnie w jej stronę.

Prawie od początku :lol:

coraz bliżej

i nareszcie

Ala ucieka

i zaczyna je wołać

po zastanowieniu wszytskie ruszyły w jej stronę:p

Posted

ahhhhh jakie słodkie !!!! scenki poprostu rozczulajace !!!!:loveu:
malushki ..mozna poprostu tylko sciskac ( z wyczuciem rzecz jasna)
i całowc !!!:loveu::loveu::loveu:
BOSKIE !!!!!

Pozdrowionka od Toysow z Pd-wsch PL

Posted

Dzięki wszystkim za miłe słowa. To "moje" pierwsze szczeniaczki więc oczywiście dla mnie są najpiękniejsze i najwspanialsze i pewnie tak już zosatnie:p;)
Powoli powoli widać już charakterki. Wszytskie strasznie lgną do człowieka, merdają ogonkami, pchają się na kolana:loveu:

Posted

Gośka - są cudne:loveu:
Przy okazji mam pytanie - czy w czasie ciąży i teraz karmisz Mafinę surowym mięsem i barfowymi smakołykami czy też suchą karmą?

Posted

Mięso, mięso, mięso, w ciąży z suchym kiepsko było, słabo wchodziło. Teraz Mafia zeżarłabym wszystko, dostaje suchego i mięsa pod dostatkiem a chudziutka taka jak nie ona. Witaminy kupiłam takie dla szczeniąt i daję jej przeważnie do mleka, które teraz też wciąga aż miło.
Ostatnio moja mama rzuciła do miski ............. sałatę!!!:lol: i oburzyła się bo Mafia sałaty odmówiła:evil_lol: Zzresztą bardzo dobrze, bo te wiosenne sałaty to sama chemia.

Posted

Gośka napisał(a):
Dzięki wszystkim za miłe słowa. To "moje" pierwsze szczeniaczki więc oczywiście dla mnie są najpiękniejsze i najwspanialsze i pewnie tak już zosatnie:p;)
Powoli powoli widać już charakterki. Wszytskie strasznie lgną do człowieka, merdają ogonkami, pchają się na kolana:loveu:

Super :loveu: są śliczne, a może i jakiś charakter Laczkowy się ujawni we wnuczętach :cool3:
A szczeniaki zawsze są "NAJ..." ;)

Posted

Sonya-Nero napisał(a):
Super :loveu: są śliczne, a może i jakiś charakter Laczkowy się ujawni we wnuczętach :cool3:
A szczeniaki zawsze są "NAJ..." ;)

Może:loveu::p No wiesz jakby i z budowy coś od Laczka wzięły to też bym się nie pogniewała;)

Posted

A tu maluchy, zdjęcia z czwartku, skończyły 4 tygodnie i są po piperwszych podstrzyżynach. Chciałam zrobić ustawione, ale graniczyło to niemalże z cudem żeby cyknąć cokolwiek sensownego. Zrobiłam z 60 fotek z czego te nadają się od biedy do pokazania.

pies
UTALENTOWANY ZALOTNIK Inter Studio "Klusek":evil_lol:

UTALENTOWANA MOKRA DZIEWCZYNA Inter Studio "Mokra"

i UTALENTOWANA GADUŁA Inter Studio "Malutka"