Poświata Posted May 18, 2005 Author Posted May 18, 2005 Wiadomości "z frontu": pogoda sie poprawiła, na zajeciach było to samo co wczoraj. Poświatka się troszkę rozruszała, wszystko wykonuje poprawnie, ani razu nie była do poprawki, ale dzika zdecydowanie nie lubi. Owszem tropi go i pokazuje, ale więcej nie chce mieć z nim nic wspólnego :evilbat: . Pan gajowy Marucha powiedział, że dla takich miastowych pieseczków myśliwców pobyt w lesie jest ogromnym szokiem. A jeśli tak, to nasza miastowa panienka musi się trzymać bidulka do soboty w tym strasznym, ciemnym lesie, tak daleko od domku.... :cry: :wink: Quote
adda Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Poświata napisał(a): ale dzika zdecydowanie nie lubi. A kto by tam dzika lubił :roll: Chyba że w potrawce :lol: A oni tam mają specjalnie tresowanego dzika? :o Quote
aga1215 Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 adda napisał(a):Poświata napisał(a): ale dzika zdecydowanie nie lubi. A kto by tam dzika lubił :roll: Chyba że w potrawce :lol: A oni tam mają specjalnie tresowanego dzika? :o pewnie tego od Pawlaka :wink: :lol: :lol: :lol: biedna Poświatka, Beata jak mogłaś :nono: Quote
dbsst Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 no tak dama z dzikiem nie kce miec nic wspolnego to zrozumiale ;) ciagle tzrymamy kciuki Quote
Poświata Posted May 18, 2005 Author Posted May 18, 2005 adda napisał(a):A oni tam mają specjalnie tresowanego dzika? :o Nie oni mają dzikiego dzika, takiego "dzik jest dziki, dzik jest zły, dzik ma bardzo ostre kły.....". Tylko ten dzik nie lata luzem po lesie, a jest w takiej specjalnej zagrodzie, do której się wpuszcza psy w celu wytropienia i wskazania go. A on też może mieć tych kundli dosyć i czasem nawet zaatakować, więc zabawa z nim jast na pograniczu sportów extremalnych. Quote
dbsst Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 o qrcze mam nadzieje ze dziki nie reaguja na czerwony i ze Poświatka nie ma czerwonej obrozki :wink: Quote
Poświata Posted May 18, 2005 Author Posted May 18, 2005 [quote name='adda']:o To mam nadzieję, że zagroda nie ma 3m x 4m :-?Nie :D , taka zagroda może mieć nawet 2 h, a wygląda mniej więcej tak: Quote
Poświata Posted May 18, 2005 Author Posted May 18, 2005 To w samym narożniku jest złapane, ale te zagrody naprawdę są duże, ot ogrodzony kawał lasu :P . kto spotyka w lesie dzika, ten na drzewo szybko zmyka :P Quote
adda Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 No i co ten biedny piesek ma z tymi dzikami w narożniku robić? :-? Quote
Poświata Posted May 18, 2005 Author Posted May 18, 2005 Najpierw oszczekać, a potem zastrzelić...... rękami myśliwego, zwabionego ujadaniem psa. ps. a propo strzelania, to mnie dziś Wojtecki ustrzelił. Oznajmił mi, że on się zapisze do jakiegoś koła łowieckiego i żeby Poświatka nawykła do ostępów leśnych, to on zacznie na polowania chodzić. Poza tym, stwierdził, że ona ma talent, którego nie wolno zmarnować itp. itd. Słuchałam go z rozdziawioną paszczą, co też mu na "stare lata :wink: " do głowy przyszło. Ale potem sobie pomyślałam, że może lepiej niech on po tych lasach biega, niż za kieckami :roll: :P Quote
adda Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 [quote name='Poświata']on zacznie na polowania chodzić. Będzie zwierzątka zabijał? :o Poza tym, stwierdził, że ona ma talent, którego nie wolno zmarnować itp. itd. :lol: A po czym wnosi, że ma talent? :lol: Ale potem sobie pomyślałam, że może lepiej niech on po tych lasach biega, niż za kieckami :roll: :P A w lesie nie ma kiecek? Quote
Poświata Posted May 18, 2005 Author Posted May 18, 2005 [quote name='adda'][quote name='Poświata']on zacznie na polowania chodzić. Będzie zwierzątka zabijał? :o Nie - będzie psa podnajmował do wyszukiwania postrzałek. Chociaż kto go tam wie :roll: . [quote name='adda'][quote name='Poświata'] Poza tym, stwierdził, że ona ma talent, którego nie wolno zmarnować itp. itd. :lol: A po czym wnosi, że ma talent? :lol: Po reakcji fachowców, ale ja wolę mieć czarno na białym, papier w ręku. Poczekam do soboty, a potem może uwierzę :D . [quote name='adda'][quote name='Poświata']Ale potem sobie pomyślałam, że może lepiej niech on po tych lasach biega, niż za kieckami :roll: :P A w lesie nie ma kiecek?Mam nadzieję, że nie na polowaniu. To "sport" dla prawdziwych mężczyzn. No chyba że się jakaś "łania'' w krzaczory zaplącze....Ale pewnie i tak mniej ich tam maszeruje niż na marszałkowskiej np. :P Quote
adda Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 [quote name='Poświata']Po reakcji fachowców, ale ja wolę mieć czarno na białym, papier w ręku. Poczekam do soboty, a potem może uwierzę :D . A to uważaj żeby ze stadionu papiera nie miał :lol: No chyba że się jakaś "łania'' w krzaczory zaplącze....Ale pewnie i tak mniej ich tam maszeruje niż na marszałkowskiej np. :P A ja słyszałam, że w przyszosowych lasach takich łani pod dostatkiem :roll: Quote
Poświata Posted May 18, 2005 Author Posted May 18, 2005 No dobra, nie ma co gdybać, zobaczymy co będzie dalej, jak mi sfora wróci do domu :P . Obejrzałam pogodynkę, robi się cieplej, przynajmniej im doopska nie zmarzną :D . Quote
Poświata Posted May 19, 2005 Author Posted May 19, 2005 Uprzejmie zawiadamiam, że do soboty meldunków nie będzie. Nie chcę nic zapeszać..... Wojtecki wróci, zda relacje osobiście. W sobotę osoby nam przychylne proszone są o trzymanie kciuków!!!!!!!!!!!!! Quote
malawaszka Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 [quote name='Poświata'] hihi zdjęcia gałązki a w tle trafiłą się Poświatka :angel: Quote
aga1215 Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 [quote name='Poświata'] Uprzejmie zawiadamiam, że do soboty meldunków nie będzie. Nie chcę nic zapeszać..... Wojtecki wróci, zda relacje osobiście. W sobotę osoby nam przychylne proszone są o trzymanie kciuków!!!!!!!!!!!!! :P :hmmmm: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: czy mogę przed północa puścić? Quote
Poświata Posted May 19, 2005 Author Posted May 19, 2005 :P Ale dopiero przed północą. W sobotę jesteś zwolniona ze wszystkich obowiązków domowych, albo możesz je wykonywac stopami, to już jak chcesz :wink: :P . Quote
aga1215 Posted May 19, 2005 Posted May 19, 2005 [quote name='Poświata']:P Ale dopiero przed północą. W sobotę jesteś zwolniona ze wszystkich obowiązków domowych, albo możesz je wykonywac stopami, to już jak chcesz :wink: :P . to jeszcze mnie z pracy zwolnij :-? :wink: :P wyszczególnij, do której bo przeca jak cały dzień to pewnikiem wrócą Ci do chałupy dwa cienie :P Quote
Poświata Posted May 19, 2005 Author Posted May 19, 2005 Dziewczyny, nie mam pojęcia jak to wygląda. Zacznie się pewnikiem o 9-10 tak jak wystawy. Przy takiej ilości psów do 14-15 powinni skończyć. Może jutro uświadomią kursantów organizacyjnie i powiedzą w jakiej kolejności psy będą szły. Jak będę coś wiedziała to dam znać :P . Quote
Recommended Posts