Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='szaraduszka']:crazyeye:sznaucer i to olbrzym, coś na krótkich nóżkach... ogród (o przebiśniegach nie wspomnę)...

Czy ktoś streści biednej zagubionej szarej duszce zmiany? Poświata to towarzystwo ma już na stałe?

[quote name='Asiaczek']Tak, tak. Do Poświaty dobiła najpierw Toffisia (cairn terrier) a potem - calkiem niedawno - sznaucerka olbrzymka - Lara.
Poświata, wybacz, że napisałam to w Twoim imieniu...
Pzdr.
Witaj biedna zagubiona szara duszyczko :multi:, nie gub się już więcej, bo nie sposób Cie potem odnaleźć :shake:.

Asia odpowiedziała w skrócie, za co wcale się nie gniewam:cool3:.

Dodam jeszcze, że w lipcu zeszłego roku ucieklismy z miasta i przeprowadziliśmy się do domku z ogródkiem. Teraz wiodę sobie życie podmieszczucha :razz:, sielskie anielskie ;). Tu wszystko toczy się jakby w spowolnionym tempie, a czas wyznaczają przyjazdy i odjazdy wukadki, krtóra łączy nas z "wielkim światem" :cool3:.

W piatek minie rok jak Toffi pojawiła się w naszym domu i ta mała niepozorna istotka przewróciła go do góry nogami :evil_lol:. Ale w końcu, jak wszyscy mówią, to terier pełną mordą :evil_lol:.

A dziś Lara, nasze najmłodsze dziecko kończy 5 miesięcy.

Poświatka ta sama, jeno ciut jej mordka posiwiała, niedawno zostałą mamą i mieliśmy przecudnego ogarkowego jedynaczka.

Koty zostały dwa Dymek i Milunia, Baryś ten największy tygrys odszedł nagle za tęczowy most :-( półtora roku temu. Z chęcią powiększyłabym też stadko kocie o wymarzonego rudzielca, ale u syna w międzyczasie ujawniła się astma i póki co nie ma o tym mowy.
Ale marzenia są po to żeby je w końcu spełniać, prawda? Więc kto wie, kto wie....

Na koniec, informacja dnia - zgodnie z zapowiedzią Asherki - pada śnieg , i znowu mam w ogrodzie biało :lol:, a w domu na podłogach wiecznie mokro :roll:.

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poświata']
Na koniec, informacja dnia - zgodnie z zapowiedzią Asherki - pada śnieg , i znowu mam w ogrodzie biało :lol:, a w domu na podłogach wiecznie mokro :roll:.

a ja właśnie miałam pisać, że mam nadzieję, że u mnie nie będzie padał śnieg, patrzę za okno.... i nie zdążyłam tego powiedzieć :placz:

Posted

Justa napisał(a):
wg tvn śnieg do jutra najdalej pojutra ma zniknąć :p
No i dlaczego mnie to nie dziwi :hmmmm: ? Zima w tym roku powinna mieć ksywkę "trzydniówka" :roll::lol:. A póki co pada sobie spokojnie :cool3:.

Posted

[quote name='Poświata']
Haha uroki życia na wsi :evil_lol: nawet tej podmiejskiej.
Z 1 psem do mieszkania po schodach... to jakoś idzie... ale kilka psów, które częściej korzystają z wolności we własnym ogrodzie... mokro, mokro, mokro, łapki, łapki, łapki...
Ale dla kawałka własnego trawnika ... :multi:

Też mamy śnieg :angryy:, już się topi... a w domu mokro, łapki... itd. itp.

Takiego teriera nie znałam, ale słodkie zwierzątko, do sznaucerów mam sentyment... Barysia szkoda :bigcry:, w moim stadku kocim też zmiany... ale o tym, jak się już uporządkuję, w moim wątku.

Wszystko wygłaskać i podrapać za uszkiem w imieniu szarejduszki proszę :jumpie:

Posted

szaraduszka napisał(a):
Haha uroki życia na wsi :evil_lol: nawet tej podmiejskiej.
Z 1 psem do mieszkania po schodach... to jakoś idzie... ale kilka psów, które częściej korzystają z wolności we własnym ogrodzie... mokro, mokro, mokro, łapki, łapki, łapki...
Ale dla kawałka własnego trawnika ... :multi:

Też mamy śnieg :angryy:, już się topi... a w domu mokro, łapki... itd. itp.

Takiego teriera nie znałam, ale słodkie zwierzątko, do sznaucerów mam sentyment... Barysia szkoda :bigcry:, w moim stadku kocim też zmiany... ale o tym, jak się już uporządkuję, w moim wątku.

Wszystko wygłaskać i podrapać za uszkiem w imieniu szarejduszki proszę :jumpie:

Szaraduszko :-o :-o :-o wieczności Cię nie było !

Posted

Dostałam wczoraj reprymendę od męża, że za mało fotek wstawiam :roll::oops: , a on sobie dogo podglada...
Więc w te pędy nadrabiam zaległości :cool3:..

Milunia :loveu:

i Dymcio :loveu:

Posted

A najważniejsze, że dzięki madziasto4 mam nowy i śliczny banerek :multi:, za co bardzo, bardzo dziękuję :calus:.

Lilak Meyera

takiego znalazłam jednego, to chyba tulipan :hmmmm: ?

a to jakieś takie irysowate :hmmmm:

a cóż to, okaże się, jak całe wylezie, tylko zapomniałam gdzie toto rośnie :roll:

Posted

I na koniec pierwszej części coś co mnie oczarowało i zachwyciło :loveu: i już wiem dlaczego nazywa się oczar.
Jeśli pamiętacie to dość długo myślałam, że to leszczyna :evil_lol:.

Posted

Jakie śmiszne i fajowe!
A czy brat/siostra TETRIS nie mieszka koło Rumii na Pomorzu??
Mam tam znajoma która ma hodowlę Tetris. czasem jak hodowla kupuje psa to ma on nazwę tejże hodowli w imieniu,stąd moje pytanie.
Pozdrawiamy z mroźno ,słonecznej stolycy.:lol::lol:

Posted

Poświata napisał(a):
Dostałam wczoraj reprymendę od męża, że za mało fotek wstawiam :roll::oops: , a on sobie dogo podglada...

:klacz: Wojtecki!!!! Dziękujemy!!! Bo i my na tym skorzystamy :multi::loveu:

strrrasznie mi się podobają fotki Miluni :loveu: i Miluni z Larą - hahah łapa gotowa "jakby co" :evil_lol:

Posted

to była mahonia ostrolistna...

... a tu nieudolny pigwowiec

I to koniec zdjęć :niewiem:... zapasy się wyczerpały :shake:...
Na niedzielę zapowiadają niezłą (tfu, tfu, tfu) pogodę, planuję robótki ogródkowe , ale coś się może pofoci :hmmmm:...

Buziaki dla Wojteckiego :calus: :loveu:,
dziś ma urodziny :tort: !!!!

Posted

[quote name='asher']Wojtecki, sto lat!!!!
:BIG: :tort: :BIG:

Poświata, strasznie ci zazdroszczę posiadania kawałka wiosny na własność :loveu:Mogę się podzielić ogródkiem, i wiosną..., ale robotą też :evil_lol:.