Poświata Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 [quote name='szaraduszka']:crazyeye:sznaucer i to olbrzym, coś na krótkich nóżkach... ogród (o przebiśniegach nie wspomnę)... Czy ktoś streści biednej zagubionej szarej duszce zmiany? Poświata to towarzystwo ma już na stałe? [quote name='Asiaczek']Tak, tak. Do Poświaty dobiła najpierw Toffisia (cairn terrier) a potem - calkiem niedawno - sznaucerka olbrzymka - Lara. Poświata, wybacz, że napisałam to w Twoim imieniu... Pzdr. Witaj biedna zagubiona szara duszyczko :multi:, nie gub się już więcej, bo nie sposób Cie potem odnaleźć :shake:. Asia odpowiedziała w skrócie, za co wcale się nie gniewam:cool3:. Dodam jeszcze, że w lipcu zeszłego roku ucieklismy z miasta i przeprowadziliśmy się do domku z ogródkiem. Teraz wiodę sobie życie podmieszczucha :razz:, sielskie anielskie ;). Tu wszystko toczy się jakby w spowolnionym tempie, a czas wyznaczają przyjazdy i odjazdy wukadki, krtóra łączy nas z "wielkim światem" :cool3:. W piatek minie rok jak Toffi pojawiła się w naszym domu i ta mała niepozorna istotka przewróciła go do góry nogami :evil_lol:. Ale w końcu, jak wszyscy mówią, to terier pełną mordą :evil_lol:. A dziś Lara, nasze najmłodsze dziecko kończy 5 miesięcy. Poświatka ta sama, jeno ciut jej mordka posiwiała, niedawno zostałą mamą i mieliśmy przecudnego ogarkowego jedynaczka. Koty zostały dwa Dymek i Milunia, Baryś ten największy tygrys odszedł nagle za tęczowy most :-( półtora roku temu. Z chęcią powiększyłabym też stadko kocie o wymarzonego rudzielca, ale u syna w międzyczasie ujawniła się astma i póki co nie ma o tym mowy. Ale marzenia są po to żeby je w końcu spełniać, prawda? Więc kto wie, kto wie.... Na koniec, informacja dnia - zgodnie z zapowiedzią Asherki - pada śnieg , i znowu mam w ogrodzie biało :lol:, a w domu na podłogach wiecznie mokro :roll:. Quote
malawaszka Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 [quote name='Poświata'] Na koniec, informacja dnia - zgodnie z zapowiedzią Asherki - pada śnieg , i znowu mam w ogrodzie biało :lol:, a w domu na podłogach wiecznie mokro :roll:. a ja właśnie miałam pisać, że mam nadzieję, że u mnie nie będzie padał śnieg, patrzę za okno.... i nie zdążyłam tego powiedzieć :placz: Quote
Justa Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 wg tvn śnieg do jutra najdalej pojutra ma zniknąć :p Quote
Poświata Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 Justa napisał(a):wg tvn śnieg do jutra najdalej pojutra ma zniknąć :pNo i dlaczego mnie to nie dziwi :hmmmm: ? Zima w tym roku powinna mieć ksywkę "trzydniówka" :roll::lol:. A póki co pada sobie spokojnie :cool3:. Quote
eria Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 mi tam taka zima trzydniówka bardzo odpowiada:loveu::cool3: Quote
Justa Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 eria napisał(a):mi tam taka zima trzydniówka bardzo odpowiada:loveu::cool3: Mnie jak najbardziej również :loveu: Quote
szaraduszka Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 [quote name='Poświata'] Na koniec, informacja dnia - zgodnie z zapowiedzią Asherki - pada śnieg , i znowu mam w ogrodzie biało :lol:, a w domu na podłogach wiecznie mokro :roll:. Haha uroki życia na wsi :evil_lol: nawet tej podmiejskiej. Z 1 psem do mieszkania po schodach... to jakoś idzie... ale kilka psów, które częściej korzystają z wolności we własnym ogrodzie... mokro, mokro, mokro, łapki, łapki, łapki... Ale dla kawałka własnego trawnika ... :multi: Też mamy śnieg :angryy:, już się topi... a w domu mokro, łapki... itd. itp. Takiego teriera nie znałam, ale słodkie zwierzątko, do sznaucerów mam sentyment... Barysia szkoda :bigcry:, w moim stadku kocim też zmiany... ale o tym, jak się już uporządkuję, w moim wątku. Wszystko wygłaskać i podrapać za uszkiem w imieniu szarejduszki proszę :jumpie: Quote
Mudik Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 u nas juz nie ma śladu po śniegu,zdążyłam go zachowac na fotkach(w trakcie obróbki),za to wyszło śliczne słonko:loveu: Quote
Justa Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 szaraduszka napisał(a):Haha uroki życia na wsi :evil_lol: nawet tej podmiejskiej. Z 1 psem do mieszkania po schodach... to jakoś idzie... ale kilka psów, które częściej korzystają z wolności we własnym ogrodzie... mokro, mokro, mokro, łapki, łapki, łapki... Ale dla kawałka własnego trawnika ... :multi: Też mamy śnieg :angryy:, już się topi... a w domu mokro, łapki... itd. itp. Takiego teriera nie znałam, ale słodkie zwierzątko, do sznaucerów mam sentyment... Barysia szkoda :bigcry:, w moim stadku kocim też zmiany... ale o tym, jak się już uporządkuję, w moim wątku. Wszystko wygłaskać i podrapać za uszkiem w imieniu szarejduszki proszę :jumpie: Szaraduszko :-o :-o :-o wieczności Cię nie było ! Quote
Poświata Posted March 6, 2008 Author Posted March 6, 2008 Dostałam wczoraj reprymendę od męża, że za mało fotek wstawiam :roll::oops: , a on sobie dogo podglada... Więc w te pędy nadrabiam zaległości :cool3:.. Milunia :loveu: i Dymcio :loveu: Quote
Poświata Posted March 6, 2008 Author Posted March 6, 2008 A najważniejsze, że dzięki madziasto4 mam nowy i śliczny banerek :multi:, za co bardzo, bardzo dziękuję :calus:. Lilak Meyera takiego znalazłam jednego, to chyba tulipan :hmmmm: ? a to jakieś takie irysowate :hmmmm: a cóż to, okaże się, jak całe wylezie, tylko zapomniałam gdzie toto rośnie :roll: Quote
Poświata Posted March 6, 2008 Author Posted March 6, 2008 I na koniec pierwszej części coś co mnie oczarowało i zachwyciło :loveu: i już wiem dlaczego nazywa się oczar. Jeśli pamiętacie to dość długo myślałam, że to leszczyna :evil_lol:. Quote
Poświata Posted March 6, 2008 Author Posted March 6, 2008 A tak w naszej galerii było rok temu :cool3:.... Quote
Mudik Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 Jakie śmiszne i fajowe! A czy brat/siostra TETRIS nie mieszka koło Rumii na Pomorzu?? Mam tam znajoma która ma hodowlę Tetris. czasem jak hodowla kupuje psa to ma on nazwę tejże hodowli w imieniu,stąd moje pytanie. Pozdrawiamy z mroźno ,słonecznej stolycy.:lol::lol: Quote
malawaszka Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 Poświata napisał(a):Dostałam wczoraj reprymendę od męża, że za mało fotek wstawiam :roll::oops: , a on sobie dogo podglada... :klacz: Wojtecki!!!! Dziękujemy!!! Bo i my na tym skorzystamy :multi::loveu: strrrasznie mi się podobają fotki Miluni :loveu: i Miluni z Larą - hahah łapa gotowa "jakby co" :evil_lol: Quote
katik Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 Cudny maluszek, fajnie powspominać dawne czasy, jak Toffi była taka malutka. :loveu: Tu chyba jakieś 5-6 tygodni ma. Śliczny bannerek. Quote
Poświata Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 [quote name='malawaszka']:klacz: Wojtecki!!!! Dziękujemy!!! Bo i my na tym skorzystamy :multi::loveu: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Poświata Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Tak u mnie wygladają wszelkie powroty do domu :roll: Quote
Poświata Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 to była mahonia ostrolistna... ... a tu nieudolny pigwowiec I to koniec zdjęć :niewiem:... zapasy się wyczerpały :shake:... Na niedzielę zapowiadają niezłą (tfu, tfu, tfu) pogodę, planuję robótki ogródkowe , ale coś się może pofoci :hmmmm:... Buziaki dla Wojteckiego :calus: :loveu:, dziś ma urodziny :tort: !!!! Quote
eria Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Ale ta sznupa śliczna :loveu: Wszystkiego najlepszego !!!!!:multi: Quote
asher Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Wojtecki, sto lat!!!! :BIG: :tort: :BIG: Poświata, strasznie ci zazdroszczę posiadania kawałka wiosny na własność :loveu: Quote
Poświata Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 [quote name='asher']Wojtecki, sto lat!!!! :BIG: :tort: :BIG: Poświata, strasznie ci zazdroszczę posiadania kawałka wiosny na własność :loveu:Mogę się podzielić ogródkiem, i wiosną..., ale robotą też :evil_lol:. Quote
Recommended Posts