Poświata Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Sabina1 napisał(a):I naprawdę to wszystko było miedzy moimi dwoma, mizernymi wierszami ?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:To się nazywa nadinterpretacja :roll: :evil_lol: . Quote
Asiaczek Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Hihihi...ale żeście sobie pogadały...buabuabua... :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: Pzdr. Quote
Alicja Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 ;)czyli Gabi dostanie yoraska albo grzywaczka;) cześć gaduły:p Quote
Poświata Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Alicjarydzewska napisał(a):;)czyli Gabi dostanie yoraska albo grzywaczka;):shake: a właśnie że nie :shake: . Po tych upiornych szarych dniach zapolowałam dzisiaj na zachód słońca, upajając się kolorami i niemalże grzejąc sie od nich, a przy okazji upolowało sie też coś innego :hmmmm: (wszystkie fotki można sobie powiększyć): Tu zachód delikatny, taki dopiero co sie zaczął... ... a potem niebo się rozpaliło jak ognisko... c.d.n. Quote
Asiaczek Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Rozumiem, że te dodatki to ptaszorki...? pzdr. Quote
Poświata Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Asiaczek napisał(a):Rozumiem, że te dodatki to ptaszorki...? APSA napisał(a):I samoloty :lol:Ptaszorki to dla mnie codzienność :lol: , rano z wielkim wrzaskiem lecą na żer w kierunku zachodnim, a o zachodzie słońca wracają na nocleg, również z wielkim wrzaskiem :roll: , a my akurat mieszkamy na trasie ich przelotu :mad: . Czasem mam wrażenie że któryś źle obliczy kierunek i prędkość wiatru i na pełnym biegu wleci mi prosto w okna :roll: :shake: . Dodatkami były samoloty, lądowały cztery jeden za drugim :cool3: , a to już nie zdarza się tak codziennie. Quote
Alicja Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 :multi::multi::multi:ja tez dopatrzyłam sie ptasiąt i samolotu:p Uchyl rąbka tajemnicy co macie w planach:cool3:bo mi już tylko do głowy przychodzi mexykański nagi:cool3: Quote
Poświata Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Alicjarydzewska napisał(a)::multi::multi::multi:ja tez dopatrzyłam sie ptasiąt i samolotu:p Uchyl rąbka tajemnicy co macie w planach:cool3:bo mi już tylko do głowy przychodzi mexykański nagi:cool3:Nie macie, tylko mam, bo to narazie mnie chodzi po głowie, tak trochę na zasadzie chciałabym, a boję się :lol: . I tak sobie myślę i za i przeciw i to jeszcze nic pewnego, ale jeśli będzie na tak, to chciałabym takiego cudaczka... ... kto zgadnie co to za rasa ??? Quote
Moniś Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Piękny ten zachód słońca.. :loveu: Ciepłem bije od niego... :loveu: Ahhhh, aż się lata zachciało... :roll: Quote
Poświata Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 APSA napisał(a):Cairn terrier? Ni pies, ni wydra :lol::shiny: cairn, a czemu ni pies ni wydra :-o ? Wygląda fajnie i charakter też ponoć ma nienajgorszy :hmmmm:. Quote
Alicja Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Poświata napisał(a):Nie macie, tylko mam, bo to narazie mnie chodzi po głowie, tak trochę na zasadzie chciałabym, a boję się :lol: . I tak sobie myślę i za i przeciw i to jeszcze nic pewnego, ale jeśli będzie na tak, to chciałabym takiego cudaczka... ... kto zgadnie co to za rasa ???;)napewno terrier.....mnie się podoba Quote
Poświata Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 APSA napisał(a):Charakter ponoć terierzy. Z plusów - nigdy nie choruje (to z wypowiedzi jednego właściciela - hodowcy)A co bliżej oznacza charakter terierzy - to dobrze czy źle ??? Jak widzicie takich pytań jest mnóstwo, a hodowcy, no cóż, każda pliszka swój ogonek chwali... Na forum chyba nikogo z cairnem nie ma, w internecie też nie wiele :shake: , a tym razem chcę być zupełnie pewna, że to jest to o co mi chodzi :lol: . Quote
Sabina1 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Wiesz Beatko, z terierami to jest tak, ze jest ich dużo,a kazdy własciwie ma trochę inny charakter. Za trudnego np.w książce o rasach autor uważa skay-teriera. Najpopularniejsze sa westi, to po prostu białe cairny, które kiedyś topiono. Zdaje się ,ze własnie cairny, maja najprzyjemniejszy charakter z terierów i nadaja sie do domu z dziećmi. Nie są też tak szczekliwe.Na pewno są b. ruchliwe, wesołe i odważne. Czeski terier jest też b. chwalony jako pies rodzinny, ale nie wiem, czy w Polsce są. Quote
Asiaczek Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Tak, to na pewno jest cairn terrier. Charakter mają: energiczny, samodzielny, trochę uparciuszek... Ale na pewno warte grzechu... Mnie tam się podoba rasa. Ale pamiętaj o trymowaniu psiaka. W PL chyba najbardziej popularną hodowlą jest "Psia Parafia" pani Magdaleny Świętoń. Bardzo lubię terriery czeskie; w PL są (b.mało!) i nawet moja koleżanka z pracy miała. Niestety, sunia dożyła swoich lat i jest już za TM; nie doczekała się potomstwa. Była baaaardzo posłuszna; jak przychodziła z Pańcią do pracy, to chodziła za nią po korytarzach bez smyczy jak pięknie wytrenowany ON!:loveu: Pzdr. Quote
Poświata Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Sabina1 napisał(a):Wiesz Beatko, z terierami to jest tak, ze jest ich dużo,a kazdy własciwie ma trochę inny charakter. Za trudnego np.w książce o rasach autor uważa skay-teriera. Najpopularniejsze sa westi, to po prostu białe cairny, które kiedyś topiono. Zdaje się ,ze własnie cairny, maja najprzyjemniejszy charakter z terierów i nadaja sie do domu z dziećmi. Nie są też tak szczekliwe.Na pewno są b. ruchliwe, wesołe i odważne. No właśnie ostatnio wyczytałam nawet opinię któregoś sędziego, że cairny są jak na teriery bardzo fajne i zasługują na dużo większe zainteresowanie, właśnie jako psy domowe. Asiaczek napisał(a):Tak, to na pewno jest cairn terrier. Charakter mają: energiczny, samodzielny, trochę uparciuszek... Ale na pewno warte grzechu... Mnie tam się podoba rasa. Ale pamiętaj o trymowaniu psiaka. Pzdr. Tak mówisz Asiu :hmmmm: ? Wszędzie gdzie się doczytałam o cairnach, to piszą o ich żywym zabawowym charakterze, i o to przede wszystkim mi chodzi. Żeby dzieciaki miały towarzysza gonitw, zabaw, aportowania, grania w gałę, bo Poświatowska nic z tych rzeczy :shake: . Może dzieciaki łykną bakcyla np agillity albo innych psich sportów, a to i zabawa i trochę dodatkowego ruchu, nie mówiąc już o większej więzi z psiakiem... A jednocześnie chciałabym żeby to nie była duża rasa, bo sie nie pomieścimy w chałupie, i tak sobie właśnie myślę...., i myślę...., i myślę..... No same zobaczcie jaka słodka morduchna :loveu: Quote
Sabina1 Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Wady, jakie one moga mieć, to niezbyt dobre stosunki z innymi psami. To znaczy, ponieważ są odważne,wydaje im sie często, ze sa wielkimi brytanami. Popatrz na niektóre yorki jakie są nieznośne z ta swoja zaczepnościa. Na szczęście, dla cairnów, zapomniano chyba trochę o nich, bo spopularyzowano białe cairny(westi) i oczywiście tak rozmnożono jak labki niestety. Na pewno sa b,zywe i ruchliwe, ale dzieci lubia takie psy i maja na nie siły. Ja mam niechętny stosunek do terierów wogóle, myśle ze z niewiedzy. Bo ich jest dwadzieścia parę różnych. York terier i amstaf tez terier. Quote
Poświata Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 CTR też jest terierem :evil_lol: . Ja też generlnie o terierach nie wiem nic, bo do tej pory nie miałam z nimi do czynienia i nie interesowało mnie to za bardzo. Nie chcę ani yorka, ani westi, bo... jest ich poprostu za dużo :shake: . A to co idzie w ilość nie zawsze jest w parze z jakością. Cairny wydają się być jeszcze nie spaczone popularnością i podobno te z naszych hodowli "są na dobrym poziomie". Poza tym wychodzę z założenia że jeśli mały, to nie znaczy niewychowany, nawet takie rasy co to od ziemi ledwo odrosły powinny być dobrze ułożone, psie przedszkole, PT itp. No i tak sobie myślę i zastanawiam się nadal...... :hmmmm: Quote
mmbbaj Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Poświata napisał(a):psie przedszkole, PT itp. No i tak sobie myślę i zastanawiam się nadal...... :hmmmm: Zastanawiaj się szybciej to się w psim przedszkolu spotkamy :evil_lol: ;) A psiak fajny, myślałam najpierw, że to jamniś :evil_lol: Quote
Sabina1 Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Beatko,a cavalierki ci się nie podobają ? Quote
Poświata Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 mmbbaj napisał(a):Zastanawiaj się szybciej to się w psim przedszkolu spotkamy :evil_lol: ;) A psiak fajny, myślałam najpierw, że to jamniś :evil_lol:Oj, to nie tak hop siup, w hodowlach w których się co nieco orientowałam szczeniaki będa dopiero na wiosnę :roll: , więc gdybyśmy ewentualnie takiego nabyli, to Zagraj juz podstawówkę by zaczynał :evil_lol: . Ale zawsze pozostają spacerki np. na Polach :cool3: . Sabina1 napisał(a):Beatko,a cavalierki ci się nie podobają ?Podobają, ale nie złapały za serce. Ja tak wogóle mam parę ras, które mi sie podobają, od wielkich do tych małych, ale muszę liczyć siły na zamiary :-( . Quote
mmbbaj Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Poświata napisał(a):Oj, to nie tak hop siup, w hodowlach w których się co nieco orientowałam szczeniaki będa dopiero na wiosnę :roll: , więc gdybyśmy ewentualnie....... Oj coś mi się zdaje, że to ewentualnie jest coraz bardziej wyraźne :evil_lol: A w necie faktycznie nie za wiele, ale troszku jest ;) Do podjęcia decyzji wystarczy :eviltong: Fajne są :lol: Quote
Poświata Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 [SIZE=4]Moje dzieciko o 8:30 pisze próbnego testa szóstoklasisty :mdleje: :mdleje: :mdleje: . Quote
Gosiek Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Poświata napisał(a):[SIZE=4]Moje dzieciko o 8:30 pisze próbnego testa szóstoklasisty :mdleje: :mdleje: :mdleje: . :crazyeye: o rany.... to masz stresa co? Beatko - napewno Gabi napisze wspaniale :kciuki: a tak wogóle to fajowe zdjęcia ostatnio powstawiałaś... właśnie skończylam nadrabianie galeryjki :cool3: psiurek bardzoo mi się podoba :loveu: słodka mordunia :loveu: Quote
Recommended Posts