aga1215 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 [quote name='asher']Aaaaa, pośwaitowe kotecki :angel: Już się nie mogę doczekać chwili, kiedy zostaniemy zasypani wakacyjnymi fotkami :angel: to tylko przedsmak - właściwa dawka dopiero za kilka dni :multi: Quote
asher Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 [quote name='aga1215'] Dymek wygląda tu, jak kocie wcielenie dekadencji... To zblazowane spojrzenie 8) Quote
Wojtecki Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 A ja walczę z naprawą domowego kompa ((( :evil: Wirus (ten który ostatnio zaatakował) rozwalił nam Windowsy 2000 :evilbat: Jak mi się nie uda szybko dokonać naprawy, to zdjęcia z wczasów będą pokazywane z pewnym opóźnieniem :-? Kanał totalny 0X Quote
asher Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Jaki wirus??? :o Ja mam Windowsa XP :smhair2: Czym się to zawirusowanie objawia??? Quote
aga1215 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Wojtecki napisał(a):A ja walczę z naprawą domowego kompa ((( :evil: Wirus (ten który ostatnio zaatakował) rozwalił nam Windowsy 2000 :evilbat: Jak mi się nie uda szybko dokonać naprawy, to zdjęcia z wczasów będą pokazywane z pewnym opóźnieniem :-? Kanał totalny 0X Współczuję - nie macie stałej ochrony??? Ja wykupiłam abonament roczny - codziennie mogę aktualizować bazę "tych paskuctw" powodzenia w walce z robactwem :D Quote
Wojtecki Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 http://wiadomosci.onet.pl/1149245,18,1,0,120,686,item.html tu jest link do strony z opisem problemu. Mam wrażenie, że dotknęło to najmocniej użytkowników Windowsów 2000. Żeby było śmieszniej, to ja mam program antywirusowy Symantec, której to firmy przedstawiciel tak lekko się wypowiada o tym wirusie :evilbat: Quote
Wojtecki Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 aga1215 napisał(a):Wojtecki napisał(a):A ja walczę z naprawą domowego kompa ((( :evil: Wirus (ten który ostatnio zaatakował) rozwalił nam Windowsy 2000 :evilbat: Jak mi się nie uda szybko dokonać naprawy, to zdjęcia z wczasów będą pokazywane z pewnym opóźnieniem :-? Kanał totalny 0X Współczuję - nie macie stałej ochrony??? Ja wykupiłam abonament roczny - codziennie mogę aktualizować bazę "tych paskuctw" powodzenia w walce z robactwem :D Do soboty (bo wtedy nasz komp padł ofiarą ataku) wydawało mi się, że nasz program antywirusowy jest bdb.... :-? Mam Antivir Symantec - wersja korporacyjna - teoretycznie nie do obejścia, ze stałym updatem online etc.... I co z tego ? 0X Quote
aga1215 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 no to powodzenia w tej wojnie :drinking: na pohybel paskuctwom :drinking: lecę poczytać :D mam naszegop poczciwego "trzyliterowca" :wink: Quote
Wojtecki Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 [quote name='aga1215']no to powodzenia w tej wojnie :drinking: na pohybel paskuctwom :drinking: lecę poczytać :D mam naszegop poczciwego "trzyliterowca" :wink: na pohybel :drinking: a jakiego masz trzylitrowca ??? :lol: :lol: :lol: Quote
aga1215 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 [quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215']no to powodzenia w tej wojnie :drinking: na pohybel paskuctwom :drinking: lecę poczytać :D mam naszegop poczciwego "trzyliterowca" :wink: na pohybel :drinking: a jakiego masz trzylitrowca ??? :lol: :lol: :lol: zaczyna sie na M kończy na S - zgadnij, jaka jest druga litera :wink: :lol: Quote
asher Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Ja mam najnowszy pakiet MKS... Z firewall'em, antyszpionem... Aktualizowany automatycznie. I guzik. NIC MI NIE WYŁAPUJE :evilbat: A syf mam w kompie na pewno, prze jakies dwa tygodnie nie miałam żadnej ochrony, nie wierzę, że nic nie złapałam, na dodatek komp mi chodzi coraz wolniej :evilbat: Quote
Wojtecki Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215']no to powodzenia w tej wojnie :drinking: na pohybel paskuctwom :drinking: lecę poczytać :D mam naszegop poczciwego "trzyliterowca" :wink: na pohybel :drinking: a jakiego masz trzylitrowca ??? :lol: :lol: :lol: zaczyna sie na M kończy na S - zgadnij, jaka jest druga litera :wink: :lol: Wiem !! To jest czasopismo MIŚ !!! :lol: Quote
aga1215 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 asher napisał(a):Ja mam najnowszy pakiet MKS... Z firewall'em, antyszpionem... Aktualizowany automatycznie. I guzik. NIC MI NIE WYŁAPUJE :evilbat: A syf mam w kompie na pewno, prze jakies dwa tygodnie nie miałam żadnej ochrony, nie wierzę, że nic nie złapałam, na dodatek komp mi chodzi coraz wolniej :evilbat: chyba mamy cuś wspólnego :wink: :lol: Jak coś się dzieje - to mi "krzyczy" Pocztę podejrzaną też zatrzymuje i informuje o tym - ale i tak muszę co jakiś czas puszczać skana na dysk coby pozbyć się insektów Quote
Wojtecki Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 asher napisał(a):Ja mam najnowszy pakiet MKS... Z firewall'em, antyszpionem... Aktualizowany automatycznie. I guzik. NIC MI NIE WYŁAPUJE :evilbat: A syf mam w kompie na pewno, prze jakies dwa tygodnie nie miałam żadnej ochrony, nie wierzę, że nic nie złapałam, na dodatek komp mi chodzi coraz wolniej :evilbat: To, że wolniej chodzi - to raczej znaczy, że za dużo "śmieci" w nim siedzi. Musisz wykasować stare tematy lub jakieś duże pliki etc. i zaraz będzie lepiej :wink: Quote
aga1215 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 [quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215']no to powodzenia w tej wojnie :drinking: na pohybel paskuctwom :drinking: lecę poczytać :D mam naszegop poczciwego "trzyliterowca" :wink: na pohybel :drinking: a jakiego masz trzylitrowca ??? :lol: :lol: :lol: zaczyna sie na M kończy na S - zgadnij, jaka jest druga litera :wink: :lol: Wiem !! To jest czasopismo MIŚ !!! :lol: :nono: - dokleiłeś S -owi ogonek :nono: :wink: :roflt: Quote
aga1215 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Wojtecki napisał(a):asher napisał(a):Ja mam najnowszy pakiet MKS... Z firewall'em, antyszpionem... Aktualizowany automatycznie. I guzik. NIC MI NIE WYŁAPUJE :evilbat: A syf mam w kompie na pewno, prze jakies dwa tygodnie nie miałam żadnej ochrony, nie wierzę, że nic nie złapałam, na dodatek komp mi chodzi coraz wolniej :evilbat: To, że wolniej chodzi - to raczej znaczy, że za dużo "śmieci" w nim siedzi. Musisz wykasować stare tematy lub jakieś duże pliki etc. i zaraz będzie lepiej :wink: a jeżeli usuwasz programy to musisz je "odinstalować" w panelu sterowania (dodaj/usuńprogramy) - samo wykasowanie mało daje. Acha - i zrób defragmentację dysku - tysz ciut przyspiesza :D Quote
Wojtecki Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 [quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215']no to powodzenia w tej wojnie :drinking: na pohybel paskuctwom :drinking: lecę poczytać :D mam naszegop poczciwego "trzyliterowca" :wink: na pohybel :drinking: a jakiego masz trzylitrowca ??? :lol: :lol: :lol: zaczyna sie na M kończy na S - zgadnij, jaka jest druga litera :wink: :lol: Wiem !! To jest czasopismo MIŚ !!! :lol: :nono: - dokleiłeś S -owi ogonek :nono: :wink: :roflt: chyba nie zgadnę jaki to trzyliterowiec :wink: powiedz, powiedz - co to jest ????? 8) Quote
Wojtecki Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 O kurcze, jak późno - lecę z Poświatką na szybkie siq i potem lulu :lol: Dobranoc wszystkim 8) Quote
aga1215 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 [quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215'][quote name='Wojtecki'][quote name='aga1215']no to powodzenia w tej wojnie :drinking: na pohybel paskuctwom :drinking: lecę poczytać :D mam naszegop poczciwego "trzyliterowca" :wink: na pohybel :drinking: a jakiego masz trzylitrowca ??? :lol: :lol: :lol: zaczyna sie na M kończy na S - zgadnij, jaka jest druga litera :wink: :lol: Wiem !! To jest czasopismo MIŚ !!! :lol: :nono: - dokleiłeś S -owi ogonek :nono: :wink: :roflt: chyba nie zgadnę jaki to trzyliterowiec :wink: powiedz, powiedz - co to jest ????? 8) :wallbash: Quote
asher Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Wolnego miejsca na dysku to ja mam jeszcze od groma i ciut, ciut :roll: Ale fakt, nie defragmentowałam go dawno już... No, ale żeby mi anty-wir NIC od zainstalowania nie wyłapał? :o Żadnej próby ataku, po prostu NIC! Ja się boję, że coś mi się wgryzło tak głęboko, że mi antywira unieszkodliwia :roll: Na dodatek od czasu, kiedy to mialam niezabezpieczony komputer nie moge skorzystać z żadnego ogólnodostępnego skanera on line, bo jakieś błędy wyskakują... Na przykład pokazuje się komunikat, że muszę mieć taką to, a taką wersję przeglądarki. A ja akurat taką właśnie mam :x Quote
aga1215 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 asher napisał(a):Wolnego miejsca na dysku to ja mam jeszcze od groma i ciut, ciut :roll: Ale fakt, nie defragmentowałam go dawno już... No, ale żeby mi anty-wir NIC od zainstalowania nie wyłapał? :o Żadnej próby ataku, po prostu NIC! Ja się boję, że coś mi się wgryzło tak głęboko, że mi antywira unieszkodliwia :roll: Na dodatek od czasu, kiedy to mialam niezabezpieczony komputer nie moge skorzystać z żadnego ogólnodostępnego skanera on line, bo jakieś błędy wyskakują... Na przykład pokazuje się komunikat, że muszę mieć taką to, a taką wersję przeglądarki. A ja akurat taką właśnie mam :x bo one są tak zbudowane, że działanie jednego przeszkadza działaniu innego - poczytaj - przy opisie instalacji masz wymaganie odinstalowania innych a kiedy skanowałaś antywirem dysk/dyski ? Mnie zdarzyło się kilka razy, że program wrzucił okienko z informacją o zagrożeniu. Dysk skanuję antywirem prawie codziennie... Kilka razy wykrył jakieś paskuctwo :evilbat: Quote
asher Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 aga1215 napisał(a):bo one są tak zbudowane, że działanie jednego przeszkadza działaniu innego - poczytaj - przy opisie instalacji masz wymaganie odinstalowania innych Te z których korzystałam - nie są :evilbat: Dyski skanuję prawie codziennie, ale chyba przestane, bo to nic nie daje :-? Muszę oddać kompa do reinstalacji, a potem sobie mksa od nowa zainstaluję :roll: Quote
aga1215 Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 asher napisał(a):aga1215 napisał(a):bo one są tak zbudowane, że działanie jednego przeszkadza działaniu innego - poczytaj - przy opisie instalacji masz wymaganie odinstalowania innych Te z których korzystałam - nie są :evilbat: Dyski skanuję prawie codziennie, ale chyba przestane, bo to nic nie daje :-? Muszę oddać kompa do reinstalacji, a potem sobie mksa od nowa zainstaluję :roll: nie masz zaprzyjaźnionego człowieka, coby Ci biosa w domu przeinstalował? ja tam wolę w domku :P Quote
Alicja Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Kurde , ale mi kota pogoniłyscie .Mój komputerman wyjechał do Anglii i trza poszukać innego co by sprzęt przejrzał :evil: Quote
Recommended Posts