aga1215 Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 [quote name='Poświata']:shiny: :shiny: :shiny: :klacz: :fadein: :fadein: JARZĘBINA Beata - to sztuczna jarzębina :mad: - ale macie fajne słoneczko :-( u nas był grad:angryy: Quote
r_2005 Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Wypraszam sobie, jarzębina jest czerwona:diabloti: Quote
Poświata Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 [quote name='aga1215']Beata - to sztuczna jarzębina :mad: - ale macie fajne słoneczko :-( u nas był grad:angryy: Jasne :lol: , dorobiłam się też sztucznych ptaszków :eviltong: : :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Poświata Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 r_2005 napisał(a):Wypraszam sobie, jarzębina jest czerwona:diabloti:Jak widać niekoniecznie :eviltong: , a jak będzie czerwona, to dam znać :razz: . Quote
Sabina1 Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Ja nigdy nie wiem, czy taki świergotek z żółtym dziobem, to kos, czy szpak i czym sie różnią? Śliczne ptaszki. To też sztuczne? Quote
Poświata Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 [quote name='Sabina1']Ja nigdy nie wiem, czy taki świergotek z żółtym dziobem, to kos, czy szpak i czym sie różnią? Śliczne ptaszki. To też sztuczne?Jasne że sztuczne. Właśnie przed chwilą pokazywałam foty Wojtkowi i też się zastanawialiśmy co to za ptice . Sztuczne ptaszki pod sztuczną zieloną jarzębiną hodowaną na plackach z pomidorami . Quote
Sabina1 Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Beato, czy ja sie mylę, czy Ty sie już trzeci dzień śmiejesz z mojej dawnej działalności ogrodniczej, mojej prywatnej, walki z komuną ? Quote
aga1215 Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 [quote name='Poświata']Jasne że sztuczne. Właśnie przed chwilą pokazywałam foty Wojtkowi i też się zastanawialiśmy co to za ptice . Sztuczne ptaszki pod sztuczną zieloną jarzębiną hodowaną na plackach z pomidorami . pamiętasz o dodaniu cebulki??? ;) :evil_lol: Quote
KUMPELka Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Witajcie, Mi się wydaje, że to szpaki - mają małe białe kropeczki. Quote
Gosiek Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Sabina1 napisał(a):Ja nigdy nie wiem, czy taki świergotek z żółtym dziobem, to kos, czy szpak i czym sie różnią? Śliczne ptaszki. To też sztuczne? Kos jest cały czarny(samiec) z pomarańczowym dziobem... samiczki są ciemnoszare i nie maja pomarańczowego dzióbka.. szpaki natomiast są intensywnie czarne z połyskiem i na dokładke nakrapiane w białawe kropeczki mieniace się w słońcu teczowo - teraz już chyba rozróżnisz :cool1: Beatko - szpaczki sliczne... u mnie w tym roku jakos ich mało - słyszę tylko jak świergolą sobie .. a skubańce cudnie naśladują inne ptaszki :evil_lol: Quote
Poświata Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 Sabina1 napisał(a):Beato, czy ja sie mylę, czy Ty sie już trzeci dzień śmiejesz z mojej dawnej działalności ogrodniczej, mojej prywatnej, walki z komuną ? A gdzież bym śmiała :shake: . W mojej rodzinie działka pracownicza była od czasów mojego dziadka, czyli prawie 50 lat. Odkąd siegnę pamięcią mój ojciec robił różne rzeczy, żeby wszystko pięknie rosło, więc żadne sposoby i sposobiki działkowców mnie nie dziwią. Jak byłam w wieku mojej córci to osobiście latałam z babcią po "ulicy" (bita droga, kocie łby, niewiele samochodów, za to wozy konne jeździły) i zbierałyśmy nawóz. Albo na strychu było zawsze mnóstwo gołębi i też dało się coś zebrać. Jak widzisz droga Sabino dla mnie to normalka. Młodzież może się dziwić...... Quote
Poświata Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 Ale więcej już nie będę....................:evil_lol: Quote
Sabina1 Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Poświatko, mam nadzieję , że Ty wiesz, ze ja sobie żartuję....a Ty tak powaaaaażnie. Ale jak cholercia mogłas miec dziadka w moim wieku ? Tego juz nie daruję :mad: :mad: :mad: Quote
Poświata Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 [quote name='Gosiek']Kos jest cały czarny(samiec) z pomarańczowym dziobem... samiczki są ciemnoszare i nie maja pomarańczowego dzióbka.. szpaki natomiast są intensywnie czarne z połyskiem i na dokładke nakrapiane w białawe kropeczki mieniace się w słońcu teczowo - teraz już chyba rozróżnisz :cool1: I tak też myślałam, że to szpaczki :lol: . KOS samiec i samiczka SZPAKI. I znowu przy okazji czegoś się naumiałam :lol: :lol: :lol: . Quote
Poświata Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 [quote name='Sabina1']Poświatko, mam nadzieję , że Ty wiesz, ze ja sobie żartuję....a Ty tak powaaaaażnie. Miśka, no coś Ty, przecież ja wiem, że Ty wiesz i dlatego se pozwalam.............:eviltong: [quote name='Sabina']Ale jak cholercia mogłas miec dziadka w moim wieku ? Tego juz nie daruję :mad: :mad: :mad:No tuśmy się nie zrozumiały , to działka ma ok. 50 lat, dziadek miałby dwa razy więcej :lol: . Quote
aga1215 Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='Poświata']Miśka, no coś Ty, przecież ja wiem, że Ty wiesz i dlatego se pozwalam.............:eviltong: No tuśmy się nie zrozumiały , to działka ma ok. 50 lat, dziadek miałby dwa razy więcej :lol: . dzięki za miłą lekturkę;) Quote
Gosiek Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 No widzisz Beatko ilu rzeczy się człowiek uczy i dowiaduje robiąc zdjecia? Oj u mnie ptaszynek całkiem sporo - zwłaszcza zimą.. w tym roku kilka nowych poznałam :evil_lol: Quote
Poświata Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 [quote name='Gosiek']No widzisz Beatko ilu rzeczy się człowiek uczy i dowiaduje robiąc zdjecia? Oj u mnie ptaszynek całkiem sporo - zwłaszcza zimą.. w tym roku kilka nowych poznałam :evil_lol: Mówisz o tych prześlicznych sztucznych ptaszynach na Twoich fotach . Quote
Gosiek Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='Poświata']Mówisz o tych prześlicznych sztucznych ptaszynach na Twoich fotach .tak jest.. ale z maleńką poprawka.. o tych cudnych zywych ptaszynkach.. sztucznego mam tylko zielonego dzięciołka :eviltong: :lol::lol::lol: Quote
PIKA Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='Poświata'] No tuśmy się nie zrozumiały , to działka ma ok. 50 lat, dziadek miałby dwa razy więcej :lol: . Posikalam się :roflt: :roflt: Quote
Poświata Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 [quote name='r_2005']Przyrodniczy topic się tutaj zrobił;) Dlatego w tytule topicu dodałam "...... i takie tam różne" :p . A skoro o przyrodzie mowa, to wstawiam wczorajsze foty, część z nich robiła Gabrysia :lol: : TROCHĘ ŻÓŁTEGO Quote
Gosiek Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 jej :loveu: wszystkie "kolorki" mi sie baaaardzo podobają :loveu: Quote
Recommended Posts