Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Poświata']:shiny: :shiny: :shiny:

:klacz: :fadein: :fadein:
JARZĘBINA

Beata - to sztuczna jarzębina :mad:
- ale macie fajne słoneczko :-( u nas był grad:angryy:

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aga1215']Beata - to sztuczna jarzębina :mad:
- ale macie fajne słoneczko :-( u nas był grad:angryy:
Jasne :lol: , dorobiłam się też sztucznych ptaszków :eviltong: :

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Sabina1']Ja nigdy nie wiem, czy taki świergotek z żółtym dziobem, to kos, czy szpak i czym sie różnią? Śliczne ptaszki. To też sztuczne?Jasne że sztuczne.
Właśnie przed chwilą pokazywałam foty Wojtkowi i też się zastanawialiśmy co to za ptice . Sztuczne ptaszki pod sztuczną zieloną jarzębiną hodowaną na plackach z pomidorami .

Posted

[quote name='Poświata']Jasne że sztuczne.
Właśnie przed chwilą pokazywałam foty Wojtkowi i też się zastanawialiśmy co to za ptice . Sztuczne ptaszki pod sztuczną zieloną jarzębiną hodowaną na plackach z pomidorami .
pamiętasz o dodaniu cebulki??? ;) :evil_lol:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Ja nigdy nie wiem, czy taki świergotek z żółtym dziobem, to kos, czy szpak i czym sie różnią? Śliczne ptaszki. To też sztuczne?
Kos jest cały czarny(samiec) z pomarańczowym dziobem... samiczki są ciemnoszare i nie maja pomarańczowego dzióbka.. szpaki natomiast są intensywnie czarne z połyskiem i na dokładke nakrapiane w białawe kropeczki mieniace się w słońcu teczowo - teraz już chyba rozróżnisz :cool1:

Beatko - szpaczki sliczne... u mnie w tym roku jakos ich mało - słyszę tylko jak świergolą sobie .. a skubańce cudnie naśladują inne ptaszki :evil_lol:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Beato, czy ja sie mylę, czy Ty sie już trzeci dzień śmiejesz z mojej dawnej działalności ogrodniczej, mojej prywatnej, walki z komuną ?
A gdzież bym śmiała :shake: . W mojej rodzinie działka pracownicza była od czasów mojego dziadka, czyli prawie 50 lat. Odkąd siegnę pamięcią mój ojciec robił różne rzeczy, żeby wszystko pięknie rosło, więc żadne sposoby i sposobiki działkowców mnie nie dziwią. Jak byłam w wieku mojej córci to osobiście latałam z babcią po "ulicy" (bita droga, kocie łby, niewiele samochodów, za to wozy konne jeździły) i zbierałyśmy nawóz. Albo na strychu było zawsze mnóstwo gołębi i też dało się coś zebrać. Jak widzisz droga Sabino dla mnie to normalka. Młodzież może się dziwić......

Posted

Poświatko, mam nadzieję , że Ty wiesz, ze ja sobie żartuję....a Ty tak powaaaaażnie. Ale jak cholercia mogłas miec dziadka w moim wieku ? Tego juz nie daruję :mad: :mad: :mad:

Posted

[quote name='Gosiek']Kos jest cały czarny(samiec) z pomarańczowym dziobem... samiczki są ciemnoszare i nie maja pomarańczowego dzióbka.. szpaki natomiast są intensywnie czarne z połyskiem i na dokładke nakrapiane w białawe kropeczki mieniace się w słońcu teczowo - teraz już chyba rozróżnisz :cool1:
I tak też myślałam, że to szpaczki :lol: .

KOS samiec i samiczka

SZPAKI.

I znowu przy okazji czegoś się naumiałam :lol: :lol: :lol: .

Posted

[quote name='Sabina1']Poświatko, mam nadzieję , że Ty wiesz, ze ja sobie żartuję....a Ty tak powaaaaażnie. Miśka, no coś Ty, przecież ja wiem, że Ty wiesz i dlatego se pozwalam.............:eviltong:
[quote name='Sabina']Ale jak cholercia mogłas miec dziadka w moim wieku ? Tego juz nie daruję :mad: :mad: :mad:No tuśmy się nie zrozumiały , to działka ma ok. 50 lat, dziadek miałby dwa razy więcej :lol: .

Posted

[quote name='Poświata']Miśka, no coś Ty, przecież ja wiem, że Ty wiesz i dlatego se pozwalam.............:eviltong:
No tuśmy się nie zrozumiały , to działka ma ok. 50 lat, dziadek miałby dwa razy więcej :lol: .

dzięki za miłą lekturkę;)

Posted

No widzisz Beatko ilu rzeczy się człowiek uczy i dowiaduje robiąc zdjecia? Oj u mnie ptaszynek całkiem sporo - zwłaszcza zimą.. w tym roku kilka nowych poznałam :evil_lol:

Posted

[quote name='Gosiek']No widzisz Beatko ilu rzeczy się człowiek uczy i dowiaduje robiąc zdjecia? Oj u mnie ptaszynek całkiem sporo - zwłaszcza zimą.. w tym roku kilka nowych poznałam :evil_lol: Mówisz o tych prześlicznych sztucznych ptaszynach na Twoich fotach .

Posted

[quote name='Poświata']Mówisz o tych prześlicznych sztucznych ptaszynach na Twoich fotach .tak jest.. ale z maleńką poprawka.. o tych cudnych zywych ptaszynkach.. sztucznego mam tylko zielonego dzięciołka :eviltong:
:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Poświata']
No tuśmy się nie zrozumiały , to działka ma ok. 50 lat, dziadek miałby dwa razy więcej :lol: .

Posikalam się :roflt: :roflt:

Posted

[quote name='r_2005']Przyrodniczy topic się tutaj zrobił;)
Dlatego w tytule topicu dodałam "...... i takie tam różne" :p .
A skoro o przyrodzie mowa, to wstawiam wczorajsze foty, część z nich robiła Gabrysia :lol: :

TROCHĘ ŻÓŁTEGO