Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Przystępuję do pieczenia ciasta na dzisiejsze spotkanie...:lol:

Pzdr.Asiu kochana, nie kłopotaj się ciastem :oops:, tyle masz na głowie...

[quote name='aga1215'][Co tam słychać w rodzinie zastępczej? :loveu: Testujemy możliwie najwygodniejszy (dla mnie oczywiście :evil_lol:) wariant spania. Z dolnej łazienki przenieśliśmy się do Gabi na górę. Ja spałam w łóżku dziecka, dziecko na materacu na podłodze (samo chciało, bo ja chciałam ją przenieść do mojego pokoju), szczeniory na materacyku przy mnie. I jakoś poszło - były grzeczne, rano było czysto, tylko sisuśki na pieluszce, normalnie pełna kultura, ciekawe kto je tego nauczył :cool3:. Tylko problem jest z porannym wyjściem na spacerek. Bo z dolnej łazienki było łatwie, szybciutko do drzwi i galopkiem na trawkę, a z góry po schodach same nie zejdą i nie będę ich tego uczyła. Muszę je znieść dwie osoby, bo to dwa pękate klocki i jedna osoba nie da rady. W tygodniu będzie łtwiej bo dzieci do szkoły wstają, a w weekend - zgadnijcie - kto musi wcześnie wstać, a kto może do południa spać :mad::angryy:.
Gluty apetyt mają nieziemski, rozręciły się już na dobre, na ogródku nawet Czarną Mambę ganiają z jazgotem (tę co to wczoraj jedna Pania określiła, że jest zołzowata i nieposłuszna), w domu ich pełno - gdzie ja tam i one, jak cienie :cool3:. Koty biedne mają przechlapane, bo szczylki je ganiają i dzimgoczą, ale nad tym pracujemy, jak nie poskutkuje po dobroci, dostaną ze dwa razy kapciem i będzie spokój ;) :eviltong:.

A gdyby ktoś zapytał jak żyję, to odpowiem - ledwoooooo :sleep:

Posted

[quote name='Poświata']Asiu kochana, nie kłopotaj się ciastem :oops:, tyle masz na głowie...

Testujemy możliwie najwygodniejszy (dla mnie oczywiście :evil_lol:) wariant spania. Z dolnej łazienki przenieśliśmy się do Gabi na górę. Ja spałam w łóżku dziecka, dziecko na materacu na podłodze (samo chciało, bo ja chciałam ją przenieść do mojego pokoju), szczeniory na materacyku przy mnie. I jakoś poszło - były grzeczne, rano było czysto, tylko sisuśki na pieluszce, normalnie pełna kultura, ciekawe kto je tego nauczył :cool3:. Tylko problem jest z porannym wyjściem na spacerek. Bo z dolnej łazienki było łatwie, szybciutko do drzwi i galopkiem na trawkę, a z góry po schodach same nie zejdą i nie będę ich tego uczyła. Muszę je znieść dwie osoby, bo to dwa pękate klocki i jedna osoba nie da rady. W tygodniu będzie łtwiej bo dzieci do szkoły wstają, a w weekend - zgadnijcie - kto musi wcześnie wstać, a kto może do południa spać :mad::angryy:.
Gluty apetyt mają nieziemski, rozręciły się już na dobre, na ogródku nawet Czarną Mambę ganiają z jazgotem (tę co to wczoraj jedna Pania określiła, że jest zołzowata i nieposłuszna), w domu ich pełno - gdzie ja tam i one, jak cienie :cool3:. Koty biedne mają przechlapane, bo szczylki je ganiają i dzimgoczą, ale nad tym pracujemy, jak nie poskutkuje po dobroci, dostaną ze dwa razy kapciem i będzie spokój ;) :eviltong:.

A gdyby ktoś zapytał jak żyję, to odpowiem - ledwoooooo :sleep:

W wannie spałaś?:-o ;) :evil_lol:

Posted

Żyję kochana, żyję.... Maluchy kolejną nocke zachowywały sie przyzwoicie, spały, nie rozrabiały za głośno, nie nabrudziły, kochane są.

A zdjęciów nie ma, bośmy z Asią gadały jak nakręcone :oops: i nie w głowie nam były foty. Ale nic straconego, bo wizytę napewno powtórzymy, a wtedy kto wie....

Aguś wysyłam Ci PW.

Posted

[quote name='Asiaczek']Wizyte na pewno powtórzymy, bo:
- zostawiłam u Poświaty brytfankę od ciasta
- pozyczyłam od Poświaty 4 książki, które MUSZĘ oddać...:lol:

pzdr.
:multi::multi::multi:

Posted

Wstaliśmy, zjedliśmy śniadanko, już dwa razy byliśmy w ogródku na siu... i ku.... i grzecznie mówimy

________$$$$______________________

_______$$$$_______________________
_____$$$__$$$________$$$__________
____$$$_____$$_____$$$$_$$________
____$$_$$____$$_$$$____$$_$_______
______$$______$_$$$$__$$_$$$______
________$$______________$_$$______
__________$$__________$$_$$_______
___________$$_____$$$___$$________
____________$$__$$$_____$$$_______
_________$$_$_$$$$$$____$$$$______
_________$$$$$_$$$_$$___$$$$$_____
___________$$_______$$___$$$$_____
___________$$_$$______$___$$$___$_
__________$$__$$$$_____$_______$__
_________$$__$$$$_$$____$$______$_
_____$$_$$__$$$__$$______$$_____$_
_$$_$$_____$$$$__$$_________$___$_
$$$$__$$$_$$$__$$$$$_______$$__$__
__$$$$_$$$$___$$$$$ $$$$$_$$$$$___
_______$$_$$_$$$$$ $$$_$$$$$$$____
________$$$$$_$$$$ $$$$$$$$$_______
___________________$$_$_$$________
____________________$$$$$_________
*'¯*•.DZIEŃ DOBRY :cool3:.

Dokładnie tak, rok temu, zdecydowanie za rzadko sie widujemy, ale Asiaczek jest na maxa zapracowaną kobietą.
Muszę chyba wprowadzić jakieś nowe świeckie święto - raz w miesiącu u Poświaty :multi::cool3:.

Posted

[quote name='Asiaczek']Hahaha, nowe świeckie święto! Dobre!!!

Pamiętaj dzisiaj o karmie; w razie co - uprzedź dzieci.:lol:
Na razie zaczełam czytać Larę;)

Pzdr.Siedzę w domu, pogoda taka że gdyby sie małe sikacze, z domu bym nosa nie wyściubiła :shake:.
Miłego , ja wracam do .
Muszę zdjęcia robótkom porobić i ten bazarek dziś wstawić :cool3:.

[quote name='Alicja']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:nie ważne ile razy w roku człowiek się spotka , ale jak trafi na bratnią duszę to tematu do rozmowy nigdy nie zabraknie ;-) Swięta prawda :D.

[quote name='aga1215']Może i ja kiedyś na takie świeckie święto dotrę do W-wy? :hmmmm: Tylko kiedy bedzie to kiedyś :roll: :mad:, piwniczny pokoik gościnny wyszykowany stoi i czeka na pierwszego gościa (Asia widziała), na lato podszykujemy jeszcze domek nad garażem i normalnie na wczasy można do mnie przyjechać :evil_lol:

Posted

[quote name='Poświata']Siedzę w domu, pogoda taka że gdyby sie małe sikacze, z domu bym nosa nie wyściubiła :shake:.
Miłego , ja wracam do .
Muszę zdjęcia robótkom porobić i ten bazarek dziś wstawić :cool3:.

Swięta prawda :D.

Tylko kiedy bedzie to kiedyś :roll: :mad:, piwniczny pokoik gościnny wyszykowany stoi i czeka na pierwszego gościa (Asia widziała), na lato podszykujemy jeszcze domek nad garażem i normalnie na wczasy można do mnie przyjechać :evil_lol:
Tak, pokoik jest super! Nawet czajnik elektryczny widziałam, no i peeeełne półki książek. Co z tego, że monotematyczne, ale ile ich jest...!!!!!

Co do bazarków, to ja dzisiaj powinnam wysłac Ci fotki tych rzeczy, tak? Zaraz je chyba zrobię.

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Co do bazarków, to ja dzisiaj powinnam wysłac Ci fotki tych rzeczy, tak? Zaraz je chyba zrobię.

Pzdr.
A ja postaram się jutro ponadrabiać braki w tym co zaplanowałam już parę dni temu :roll::oops:.

Posted

Poświata napisał(a):
A ja postaram się jutro ponadrabiać braki w tym co zaplanowałam już parę dni temu :roll::oops:.

Hahaha, o takich brakach i nadrabianiu to ja juz nawet nie piszę...

Pzdr.

Posted

Zrobiłam sobie małą przerwę - nastawiłam gar zupy, nastawiłam pranie, wysprzątałam kuchnię, doszorowałam podłogę :roll:, sprzątnęłam gabinet, przedpokój i salon :roll:, jeszcze jadalnia i przenoszę się na górę :roll:.
Maluchom właśnie wyczerpały sie baterie i wreszcie padły :mdleje:.
Dziś nocka w gabinecie minęła spokojnie, ok. 4 zebralo im sie na zabawę, ale trochę je pomiziałam i zasnęły. Kolejna nocka BE qpy, tylko siusiu i tyo po jednym :multi:.

A najważniejsze co muszę zrobić, to namówić Konrada na sesję fotograficznę z moimi rzeczami na bazarek :evil_lol:, to dopiero wyzwanie :evil_lol:.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ale przeciez Ty robisz takie piękne fotki! Po co Ci Konrad...

Pzdr.
Bo on robił za modelkę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.
Fotki zrobione, teraz muszę je obrobić, dodac opisy i wioooooooo