Poświata Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Młody ma na imię Kirk, pochodzi z krakowskiej hodowli CAPRI-LEO*Pl. Urodził sie 24.01, więc za niespełna dwa tygodnie skończy pół roczku. Tata [FONT=Berlin Sans FB]JERRY LEE My Axis Star*CZ[/FONT] [FONT=Berlin Sans FB][/FONT] [FONT=Berlin Sans FB]Mama[/FONT] [FONT=Berlin Sans FB][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]DEMI Capri Leo*Pl.[/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Berlin Sans FB][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana][/FONT][/FONT][/FONT] Pierwszą noc spędziliśmy we trójkę (ja, Gabi i Kirk) w gabinecie na dole. Wczoraj wieczorem Milka olała nas kompletnie, co oczywiście wcale nie świadczy o tym że nie wiedziała co sie święci. Wiedziała doskonale już jak pani do nas przyszła, a nawet chyba wcześniej, ale mocno zaniepokojona czmychnęła na górę. Potem też rytuał wieczorno-nocny jej się przestawił, bo to ona zawsze wieczorem wygania mnie z dołu na górę informując że już pora spać. Dzisiaj spała sama, nawet nie wiem gdzie, bo na górze został tylko Konrad :-(. Dymek nie byłby sobą gdyby nie sprawdził co się święci i jeszcze podczas pobytu Pani przyszedł Małego obwąchał, zupełnie spokojnie jak na głowę kociego rodu przystało. W nocy mnie nie obudził, więc chyba nawet sie do nas nie dobijał. Dziś od rana Młody siedział w gabinecie, na zmianę przez nas pilnowany, po trochu też uchylaliśmy drzwi pozwalając mu na wypady poza pokój. Ale ciekawość dziecka jest nie do opanowania i w tej właśnie chwili panoszy się już na górze, pilnowany przez Gabrysię. Z relacji jakie do mnie dochodzą wynika, że spodobał się mu mój pokój, co mnie akurat nie dziwi, bo obu pozostałym kotom też się podoba :evil_lol:, Milka ma swoje miejsce na desce do prasowania, Dymek zajmuje fotel. Wsadził nochala do kocich misek, sprawdził co dorośli mają dobrego, pojadł i zwiedza bez cienia strachu. Milka jest ewidentnie niezadowolona :shake:. Przy pierwszym zetknięciu Młody chciał ją sobie obejrzeć, został obwarczany, obsyczany z irokezem na grzbiecie i płasko położonymi uszami. Potem Mila zwiała, a teraz omija go szerokim łukiem - on na górze, ona na dole, dobrze że dom jest spory :roll:. Cała Milunia, dobitnie wyraziła swoje zdanie na temat zmian w domu i teraz pozostaje mieć tylko nadzieję, że z czasem zdanie zmieni i przywyknie. Psy póki co są trzymane od Małego z daleka, z Lalką raczej nie prędko damy mu się zaprzyjaźnić, bo ona koty niestety gania :mad:, Tofcia reaguje spokojniej, choć i ją czasami poniesie w ślad za Larą :roll:. Poświata, jak wiadomo, trzyma się od towarzystwa z daleka, pozna go jak sama będzie chciała. No i to chyba narazie na tyle, a teraz foty..... Quote
malawaszka Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 fantastyczny!!! aż mnie zatchło z wrażenia :loveu::loveu::loveu: i hodowcy Ci go tak ot przywieźli z Krakowa??? Quote
aga1215 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 :cool2: http://images27.fotosik.pl/245/b6f169b6476a29f6.jpg Rozumiem, że kota kupiłaś jako komplet do chodniczka? ;):evil_lol: http://images31.fotosik.pl/317/e567c02625ee7d00.jpg następny, co z porcelany jada:shock::turn-l: Quote
Kilche Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 http://images31.fotosik.pl/317/e384d7baba57ab24.jpg Ta fotka jest przesłodka :D Śliczne masz zwierzaki ^^. Wpadnij do nas ;] Quote
Jupi Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Witamy Kirka:multi: http://images31.fotosik.pl/317/e384d7baba57ab24.jpg ale przystojniak:loveu: Quote
asher Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Kociamber fajny! :D Trzymam kciuki za zgranie całego stada! :kciuki: A co słychać u Rodzynka? Przecież to pewnie już całkiem duży pies! Poświata, daaaj jakieś foty :multi: ps. http://images34.fotosik.pl/302/2f93c95f6c65ce48.jpg Prawie, jak Toskania ;) Quote
Sabina1 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 To nie jest kot, to marzenie o kocie. Jest prześliczny. Chyba dokładnie taki, jakiego chciałaś. Półroczny, a taki już duży. Cuduś po prostu. Jest idealnym rudaskiem w pręgi. Strasznie mi się podoba. Quote
katik Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Gratuluję nowego zwierzaka :) Kiri cudowny :loveu: i jak na półrocznego kociaka to jest ogromny. Quote
Wojtecki Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 a ja to juz sam nie wiem, co powiedziec....:razz: ;) :loveu: Quote
Asiaczek Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Nonono, w takim tempie, to juz niedługo i domek i ogródek okaże się za mały...;) Kirk - super facet! I jaki dzielny!!! Pzdr. Quote
Jupi Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Wojtecki napisał(a):a ja to juz sam nie wiem, co powiedziec....:razz: ;) :loveu: jak to co że bardzo się cieszysz:p i już nie możesz doczekać kiedy weżmiesz Kirka na ręce:cool3::loveu: pozdrawiam:lol: Quote
Wojtecki Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Jupi napisał(a):jak to co że bardzo się cieszysz:p i już nie możesz doczekać kiedy weżmiesz Kirka na ręce:cool3::loveu: pozdrawiam:lol: tiaaa.... pewnie masz racje (Podzegaczko...:lol:) ;) Quote
Jupi Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Wojtecki']tiaaa.... pewnie masz racje (Podzegaczko...:lol:) ;) polecam się na przyszłość:p:evil_lol: Poświato-wiesz może ile rudzielec waży teraz, wygląda na sporego kocurka jak na swój wiek Quote
Chandler Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='Jupi'] Poświato-wiesz może ile rudzielec waży teraz, wygląda na sporego kocurka jak na swój wiek Fakt... A jak zobaczyłam ile jedzonka ma na talerzu, rany...:lol: Śliczny rudzielec :loveu:. Quote
Poświata Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 [quote name='Sabina1']To nie jest kot, to marzenie o kocie. Jest prześliczny. Chyba dokładnie taki, jakiego chciałaś. Półroczny, a taki już duży. Cuduś po prostu. Jest idealnym rudaskiem w pręgi. Strasznie mi się podoba.Dokładnie, to jet TO !!! Jeszcze jak będzie miał Baryśkowy charakter to już wogóle pełen odlot :loveu: [quote name='katik']Gratuluję nowego zwierzaka :) Kiri cudowny :loveu: i jak na półrocznego kociaka to jest ogromny.Kasiu on wcale nie jest ogromny, jak na swoją rasę oczywiście, bo jak na przeciętnego kota, to faktycznie... [quote name='sylrwia']Poświato a on w pełni męski czy juz wycięty?W pełni męski póki co, jeszcze trochę poczekam i będzie ciach. I Dymcio i Barysiek byli ciachani po ukończeniu pół roku i nie czekałam wcale do ich pełnej dojrzałości. Wolę żeby nie zaczął mi znaczyć, bo często to potem zostaje w głowie mimo ciachnięcia jajek. [quote name='Asiaczek']Nonono, w takim tempie, to juz niedługo i domek i ogródek okaże się za mały...;) Kirk - super facet! I jaki dzielny!!! Pzdr.Słowo daję, że to już KONIEC :eviltong:!!! A radzi sobie całkiem nieźle :cool3: [quote name='Jupi']polecam się na przyszłość:p:evil_lol: Poświato-wiesz może ile rudzielec waży teraz, wygląda na sporego kocurka jak na swój wiekNie mam pojęcia ile i nie mam go jak zważyć :shake:, ale jak się go bierze na ręce to jest leciutki. Generalnie jest wyższy i dłuższy od Dymcia, który też nie jest małym koteckiem, ale o połowę lżejszy. Może ważyć do 4 kg, chyba, nie więcej :hmmmm:. [quote name='Chandler']Fakt... A jak zobaczyłam ile jedzonka ma na talerzu, rany...:lol: Śliczny rudzielec :loveu:.Kasiu, koty tak jadają, że sypie im się suchego żarełka i ono sobie stoi tak cały dzień, a kot podchodzi kiedy chce i je ile chce, przeważnie parę chrupeczek. Dlatego wydaje się dużo, a to jest miarka na cały dzień, a nawet dłużej. Quote
sylrwia Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 A masz wagę domową? Wrzuc kota na domową wagę:cool3: Quote
Poświata Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 No właśnie nie mam :shake:, a u naszego wiejskiego weta też nie mają :shake:. Quote
szaraduszka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Gratuluję zarudzenia:) Piękny stwór Choć przy moich trzech to już marzy mi się coś co rude nie będzie :P Quote
Mudik Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Aaach jakiego ma cudnego tatę dymny miaukun miodziooo:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
nokian73 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Poświato - Kirk przecudny. A to jego umaszczenie, miodzio:loveu: Zazdroszczę..... Quote
Recommended Posts