Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asher']Ale słodziak! :loveu::loveu::loveu:
Poświata, to może na warunkach hodowlanych go sobie zostawcie... Kurczę, szkoda jedynaka tak całkiem ludziom oddać ;)
ano szkoda :placz:, będziemy szukać prawdziwego pasjonata, a jak nie to .....

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poświata']
http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images34.fotosik.pl/20/3a6d8e1e2457cd5f.jpg
jeja :loveu:
jaki słodziaczek :loveu:
ja chcę tulić takiego !! :multi: :loveu:

[quote name='Poświata']
http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images33.fotosik.pl/26/eeeae27a329f9027.jpg boszze.... aż się wzruszyłam :-)
uwielbiam takie sceny :-)

Poświata - ile Twoja córcia ma lat?

Posted

[quote name='Katerinas']jeja :loveu:
jaki słodziaczek :loveu:
ja chcę tulić takiego !! :multi: :loveu:To za jakieś trzy cztery tygodnie zapraszam w odwiedzinki :cool3:.

Poświata - ile Twoja córcia ma lat?
Gabrysia parę dni temu skończyła 9 lat.

Posted

Patka napisał(a):
Beatko ale on rośnie :crazyeye: prawie tak jak Pola - cudowny maluch tfu fuu :)

Tfu, tfu, oj tak dzieci szybko rosną. Oboje mają już coraz bardziej mądre spojrzenie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: .

Posted

[quote name='asher']Poświata, to może na warunkach hodowlanych go sobie zostawcie... Kurczę, szkoda jedynaka tak całkiem ludziom oddać ;)
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
WŁAŚNIE !!!!!!!!!!!!!!
A pasjonaci bywają różni. :angryy:

Posted

[quote name='Katerinas']oj... bo naprawdę przyjadę :-) ;):multi: i o to chodzi, to co za jakieś dwa tygodnie sie widzimy ???

[quote name='Sabina1']:mad:
WŁAŚNIE !!!!!!!!!!!!!!
A pasjonaci bywają różni. :angryy:Dziewczyny NIE MOGĘ :placz:z powodów dwóch (teraz już mogę to napisać bo stało się faktem). Po pierwsze Wojtek 9.I wyjeżdża na kontrakt na trzy lata. Do domu będzie wpadał raczej rzadko. Z całym codziennym bałaganem zostaję zupełnie sama, bo rodzinę mamy nieliczną i raczej nie mam na kogo liczyć. Nikomu z nas nie w głowie wystawy, konkursy myśliwskie i kariera wystawowa Rodzynka. A byłoby szkoda, bo maluch zapowiada się na przystojniaczka :cool3:. Po drugie w związku z tym, że nie będzie w domu chłopa, myślę coraz poważniej nad zakupem, a potem szkoleniem psa rasy obronnej, a cztery psy to jednak trochę za dużo :roll:. No i tak to wygląda :-(.....Będzie mi przykro, serce pęknie na milion kawałków, ale tak sprawy się mają i pewnych rzeczy nie przeskoczę. Dlatego zaczynamy się rozglądać za domem dla Rodzynka, pewne jest jedno byle komu go nie oddamy :mad:.
[quote name='Kati']Rodzynek nie do poznania, tak szybko rośnie. Rewelacyjne fotki. :loveu:Mały wreszcie przypomina psa - warczy, szczeka, bryka, gryzie bo mu zęby wyrosły, robi się coraz bardziej słodki, kumaty i absorbujący :loveu:

[quote name='malawaszka']aaaale trafiłam :loveu: Beata gratuluję maluszka i niech się zdrowo chowa :drinking:

jest boski TFU TFU TFU!!! :loveu:

EDIT: cofnęłam się kilka stron i padłam :mdleje:
http://images27.fotosik.pl/94/3058e58159bd9a00.jpg
REWELACJA!!! Bajkowa fota :klacz:tfu, tfu dziękuję, wpadaj częściej jeszcze będzie co na fotkach pooglądać :razz:

sorki musiałam wywalić trochę emotek, bo mi posta nie przepuszczało

Posted

[quote name='Poświata']:multi: i o to chodzi, to co za jakieś dwa tygodnie sie widzimy ??? Bardzo chętnie :multi: Przypomnę się ;)
Jaka rasa obronna rozważana?

[quote name='Poświata']
:loveu: :loveu:

[quote name='Poświata']OGAR nakolankowo-kanapowy

jeza..... !! jak słodko :loveu:
rozpłynęłam się, rozpłaszczyłam, wymiękłam.... :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Piękne zdjęcia. Beatko w związku z zaistniała sytuacją.....przebaczam Ci :loveu:. O jakiej rasie myślicie? Może bauceron? to są mądre psy. Inteligencą dorównują owczarkom niemieckim, a moze je nawet przewyższają.

Posted

Rozważam sznaucera olbrzyma albo hovawarta.
Znałam kiedyś osobiście niesamowitą sznaucerkę, była niesamowicie mądra. Byliśmy kiedyś małą grupką pod namiotem i na żaglach, pies w naturalny sposób wytyczał kawałek "swojej ziemi" i nie pozwalał nikomu przekroczyć niewidzialnej granicy. Nikt jej tego nie uczył, skończyła kurs PT i dopiero po wakacjach miala iść na kusrsy obrony. Była w tym niesamowita, a swoim wyglądem budziła respekt, oj budziła :cool3:.
Takiego czarnego diabła, to aż strach się bać :evil_lol:

A howki mi sie niesamowicie podobają, rasa kompletnie nie poprawiana przez człowieka, taki duzy pierwotny misiek i koniecznie podpalany.

Ot to takie moje marzenia, może kiedyś je spełnię, a myślę o tym coraz poważniej. Obie moje panienki trudno nazwać psami obronnymi, wpuszczą do domu każdego i jeszcze zaprowadzą do szafki ze smakołykami :evil_lol:.

A beaucerony też niczego sobie, kiedyś widziałam takiego na wystawie, roooooobił wrażanie :crazyeye:. Tylko słyszałam że to dość trudna rasa, nie wiem czy bym sobie poradziła :hmmmm:

I co Wy na to ???

Posted

Wszystkie są super!!!!!!!!!!
Sznaucery olbrzymy są niesamowicie mądre. Wcale nie musza być groźne, wystarczy , ze wstaną i sie popatrzą:lol: Howawardy , znałam kilka , ale były łagodne. To przemiłe, serdeczne psy. A z bauceronem"czerwoną pończochą" poradziłabyś sobie z suką. Wszystkie godne polecenia, bo bardzo inteligentne.Hovavaedy podpalane sa sliczne.
http://www.beauceron-pl.net/web_page_beauce/pol_beauce.html
http://www.beauceron-pl.net/web_page_beauce/linkownia.html
http://www.tutor-gratus.com/ - 8 lat temu, zamiast psa z tej hodowli, kupiłam Sabę . Zawsze byłam nimi zauroczona.
Wiesz z tymi b. jest różnie. Zawsze mogłam pogłaskać na wystawie wszystkie z "Tutor Gratus", ale własciciel jednej hodowli,ostrzegał, zeby się nie zbliżać. Miał po prostu dziczyznę i wiem jak powstała. Rozmnażał po prostu sukę, która była przez poprzedniegp właściciela zastrzeżona, że nie hodowlana.

Posted

[quote name='Sabina1']Wszystkie są super!!!!!!!!!!No właśnie, mam nadzieję że co bym nie wybrała to będzie "strzał w dziesiątkę".
A tak wogóle, to na stare lata czeka mnie zrobienie prawa jazdy :crazyeye:, normalnie horror :diabloti:, wcale mi się to nie podoba :placz:. Ciekawe co jeszcze w swoim poukładanym jako tako życiu będę musiała postawić na głowie :roll::mad:.
Miśka kochana, czy nie wybrałabyś się z wizytą do Rodzynka ???
Fajnie by było gdybyś mogła zobaczyć Kluchę na żywo, co Ty na to ???

btw. a ta fota mnie rozłożyła na łopatki

Posted

Poświata napisał(a):
Rozważam sznaucera olbrzyma albo hovawarta.
Znałam kiedyś osobiście niesamowitą sznaucerkę, była niesamowicie mądra. Byliśmy kiedyś małą grupką pod namiotem i na żaglach, pies w naturalny sposób wytyczał kawałek "swojej ziemi" i nie pozwalał nikomu przekroczyć niewidzialnej granicy. Nikt jej tego nie uczył, skończyła kurs PT i dopiero po wakacjach miala iść na kusrsy obrony. Była w tym niesamowita, a swoim wyglądem budziła respekt, oj budziła :cool3:.
Takiego czarnego diabła, to aż strach się bać :evil_lol:

Sznaucery - taaak :multi:
Jeżeli chodzi o obronę domu/terenu/posesji - mają to we krwi. Trzeba tylko odpowiednio je ukierunkować i wytyczyć im granice. W końcu to Ty musisz rządzić, kogo do domu wpuścić, a kogo nie :eviltong:
Najważniejsze - konsekwencja.
Podpisuję się pod sznaucerem wszsytkimi kończynami jakie mam.

Ale miałabym wątpwliości, czy sznaucer olbrzym z uszami i ogonem taki groźny diabeł z wyglądu:lol:

Posted

Ja powiem tak, wszystkie rasy, które wzięłaś pod uwagę mają wspólną cechę: potrzebują pracy. DUŻO pracy. Nie wystarczy skończyć kurs i sobie odpuścić. Bo one są bardzo aktywne i nastawione na współpracę z człowiekiem i trzeba im to zapewnić. I nie zrozum mnie źle Beatko, ja wiem, że znasz się na psach, znasz ich potrzeby. Tylko, czy w sytuacji jaką opisujesz będziesz w stanie sprostać tym potrzebom? Stróżowanie tym rasom nei wystarczy :shake:
Z tych wymienionych to chyba hovki są najbardziej samodzielne... Ale się glucą, prawie jak dogi :p ;)
Może rozważ coś ze stricte stróżujących ras? Azjata, kaukaz, itp? Te rasy się w tym spełnią, jakiegoś wybitnego szkolenia nie potrzebują, bo mają to we krwi...