Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aga1215 napisał(a):
Basenji napisał(a):
Miło jest mieć fanklub w takim doborowym towarzystwie.
Zdrówko :lol:

a nie jest Ci miło mieć TAKIE fanki :P :P :P

To przecież oczywiste, truizm, że to podstawa mojego dobrego samopoczucia.
Dlatego nawet nie wspominałem o tym, ale.....
Zdrówko

Posted

Basenji napisał(a):
aga1215 napisał(a):
Basenji napisał(a):
Miło jest mieć fanklub w takim doborowym towarzystwie.
Zdrówko :lol:

a nie jest Ci miło mieć TAKIE fanki :P :P :P

To przecież oczywiste, truizm, że to podstawa mojego dobrego samopoczucia.
Dlatego nawet nie wspominałem o tym, ale.....
Zdrówko

ale CO :nono: :evilbat: :lol: :lol: :lol:

Posted

Basenji dokuczać Nam-kobitkom, aż tak dobrze to chyba nie jest to lekkie bzyczenie komara za uchem :wink: :D
Dziewczyny ale miło mieć takiego migdalka Basenjego
:wink: :D zawsze ciekawiej a tak to tylko miłość i komplementy :wink: :D
fuj fuj :D
pozdrowionka :D

Posted

[quote name='Patka']Basenji dokuczać Nam-kobitkom, aż tak dobrze to chyba nie jest to lekkie bzyczenie komara za uchem :wink: :D

Dotknęłaś bardzo ważnej kwestii.
Bez możliwości doznania przeciwnych uczuć i opini nie można w pełni się rozkoszować jak piszesz miłością i komplementami.
Musi być mróz, żeby poczuć ciepło, musi być ciemność aby zauważyć i docenić światł0. 8)
Zdrówko

Rany, ale filozofia :angel:

Posted

Basenji, mój jedyny i niepowtarzalny :wink: :D filozofie psiego świata :D
Matko nigdy nie wierzyłam, że to powiem (i lepiej sobie przekopiuj i zachowaj na czarna godzinę :wink: ) zgadzam się z Tobą w pełni .... :wink: :D
Tylko nie zemdlej przy Twoich klopotach z cisnieniem nie chcę Cię miec na sumieniu.... :D (chi chi)
opozdrowienoia dla fanklubu .... :D :wink:

Posted

[quote name='filozof Basenji mądrze :) '] [quote name='Patka']Basenji dokuczać Nam-kobitkom, aż tak dobrze to chyba nie jest to lekkie bzyczenie komara za uchem :wink: :D

Dotknęłaś bardzo ważnej kwestii.
Bez możliwości doznania przeciwnych uczuć i opini nie można w pełni się rozkoszować jak piszesz miłością i komplementami.
Musi być mróz, żeby poczuć ciepło, musi być ciemność aby zauważyć i docenić światł0. 8)
Zdrówko

Rany, ale filozofia :angel:
:klacz: :klacz: :klacz:

Posted

Asiu - dzięki za wyjaśnienie kwestii strzyżenia persów!!!!!!
.............
Wiecie... tak czytam, czytam i muszę się z czegoś wam zwierzyć. Jak pewnie wiecie za kotami nie przepadałam i mieć wcale nie chciałam. A teraz, po długich przemyśleniach, mając chłopaków - już wiem, co mi się tak strasznie w nich podoba!
Otóż w końcu mogę "kogoś" rozpieszczać. Tulić, całować, głasiać ile razy ON ma na to ochotę. I wcale a wcale (w przypadku kota) nie muszę się przejmować hierarchią. A w przypadku moich psów to zawsze było ważne.
I dzięki kotom utwierdzam się w przekonaniu, że absolutnie nie pownnam mieć psa poniżej 20 kg - chyba bym go "rozwydrzyła". A przy kocie nic takiego mi nie grozi.

Posted

Nowe zdjęcia dla naszych fanek :P :P :P :

Oj Monik@, masz 100% rację.
Mój mąż to już nawet pod nosem se mruczy o Dymku "synuś mamusi".
Dzieci mi rosną, zanim sie obejrzę pójdą na swoje, to teraz do miziania, głaskania, psitulania mam kotecka :P .

Posted

Monkia masz sto procent racji ja też juz iwem ze nie mogę mieć małego psiaka :D a do tego Walery dzielnie go zastepuje także fizjonomia 8 kg :wink: i własnie hierarchia - ale ostatnio mi się kot rozpuścił :wink:
Beata w końcu tak dlugo czekałam .... jaki on się robi poważny :wink: :D
Dudny Dymus wycalować :D

Posted

Mam chwilę, więc znowu się pochwalę Tomasiem.
Otóż moje słoneczko wczoraj rano znowu mi zrobiło prezent (po myszy i dzięciole). Biedulek skoro świt przywlókł do domu skórę z połowy chleba, wydziobaną przez ptaki i ciutkę "nadgryzioną" zębem czasu i ptaków.
Skóra była przeogromniasta!!!!!!! Z połówki chleba!!!
Mój mąż doszedł do wniosku, że Tomaszek nas dokarmia - bo sam po tym wyczynie już jej nie ruszał, tylko poszedł do swojej miski.
A ja się wzruszyłam do łez, kiedy pomyślałam jak Tomasiek targał to skórsko przez płot! Dzielny chłopczyk!

Posted

Jak czytam co wypisuje Monik@ o wyczynach Tomaszka :roll: , to cieszę się, że Dymcio jest kotkiem niewychodzącym :P . Co najwyżej upoluje słomkę (sam je wyciąga z soczków pozostawionych przez dzieci), albo jakiś koreczek. Ale jednocześnie muszę przyznać, że Tomaś to dzielny facet :P !!! I jaki opiekuńczy :P !!!

Posted

haha :lol:
Moje kociambry też mnie dokarmiają... zastawiają na progu myszy!!!
Chyba nie wpadną na pomysł przyniesienia mi chleba, bo same za nim nie przepadają:)
Ale myszki czasem nawet parę razy dziennie się zdarzały:)
Njalepsza jest moja musia... zaczyna krzycześ żeby to zabrać, bo sama tego nie dotknie. :lol:

Posted

Beata patrząc na walera a z Dymkiem są coraz bardziej mentalnie podobni to łowców z nich byśmy nie zrobiły chyba że dogomaniackich serc :D :wink:
Waler nie umie nawet ptaszjka za szybka upolować ... Luna się za niego wstydzi :oops:
pozdrowionka

Posted

Patka napisał(a):
Beata patrząc na walera a z Dymkiem są coraz bardziej mentalnie podobni to łowców z nich byśmy nie zrobiły chyba że dogomaniackich serc :D :wink:
Waler nie umie nawet ptaszjka za szybka upolować ... Luna się za niego wstydzi :oops:
pozdrowionka

Kot oferma?
Pewnie paniusia go tak rozpieściła :Fade-col:
Zdrówko

Posted

Patka napisał(a):
ale bzięcioła żal

Najświeższy to on nie był, więc nie sądzę, żeby to Tamasiek go upolował. Raczej znalazł... :oops:
Patka napisał(a):
fotki ze zdobyczą proszę

No co ty? Z tego chlebusia dziecku kanapki do szkoły zrobiłam.
Beata napisał(a):
to cieszę się, że Dymcio jest kotkiem niewychodzącym

Mnie to strasznie gryzie, że Tomek tak się szwęda, ale nie mam na to wpływu. Ogrodzenie 1,70 przeskakuje z miejsca, po części z siatki zasuwa jak akrobata a dodatkowo z gracją pająka potrafi się wspinać po kawałku granicznego muru!!!! :o (Przysięgam - pierwszy raz coś takiego na oczy widziałam - pionowy mur wysokości 3 metrów) :o
szaraduszka napisał(a):
Chyba nie wpadną na pomysł przyniesienia mi chleba, bo same za nim nie przepadają

Tomek ten chleb to też zdecydowanie dla nas przyniósł! Ewentualnie dla królika.
szaraduszka napisał(a):
Njalepsza jest moja musia... zaczyna krzycześ żeby to zabrać, bo sama tego nie dotknie

Kurde.....a ja Tomasia musiałam jeszcze chwalić i zaxchwycać się mocno sztywnym dzięciołem. Bleeeeee.............
Patka napisał(a):
Waler nie umie nawet ptaszjka za szybka upolować

Coś jak mój Geronimo..... ptak siędzi 30 cm nad jego głową a Jerry ogląda go, stęka ze zdenerwowania i trzymając dupsko na ziemi próbuje go łapą dosięgnąć.