Poświata Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 A w ogóle, na przekór temu co za oknem, życzymy wszystkim Miłego Dnia walentynkowego I odrobinę humoru na ten mokry i szary dzień: - Dlaczego wyrzuciłaś męża z domu ? - pyta Kowalska sąsiadkę. - Musiałam. Kot był na niego uczulony. Quote
Vogue Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Ja mysle, ze Poswiatka doskonale sie dogada z nowa sunia. Jest przeciez zgodna dziewczynka. Kotki tez zaakceptowala.:loveu: Mnie ciekawi, kto przejmie wladze w stadzie, gdy terierka bedzie juz dorosla. Tak mysle, ze to bedzie cairn:evil_lol: Quote
Poświata Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Vogue napisał(a):Ja mysle, ze Poswiatka doskonale sie dogada z nowa sunia. Jest przeciez zgodna dziewczynka. Kotki tez zaakceptowala.:loveu: Mnie ciekawi, kto przejmie wladze w stadzie, gdy terierka bedzie juz dorosla. Tak mysle, ze to bedzie cairn:evil_lol:O reakcję Poświaty to ja się nie martwię, sen z oczu spędzają mi koty, a szczególnie Milunia, która na wszystko ma własne zdanie, i na dodatek potrafi je dobitnie wyrazić :roll: :mad: . Choć nie jest tak zupełnie beznadziejnie, w końcu królik jeszcze żyje i ma się całkiem nieźle, a wychodzi z klatki na spacerki przy których asystują oba koty ;) :evil_lol: . W naszym stadzie władzę ma mój mąż i ja, my jesteśmy Alfa i koniec kropka. Po nas są dzieci i dopiero zwierzyniec. Tak była uczona Poświata i tak będziemy uczyć małą. Oczywiście liczę się z większym uporem i próbami kombinowania, bo to w końcu terrier, ale mam nadzieję że z tym sobie poradzimy. Jak tylko goowniarka będzie mogła wychodzić na spacerki zacznie uczęszczać do psiego psiedszkola, gdzie przede wszystkim uczyć ma się z naszymi dzieciakami, żeby i do nich miała szacunek od początku. A potem się zobaczy co nam życie przyniesie :cool3: . Quote
Sabina1 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='Poświata']potem się zobaczy co nam życie przyniesie :cool3: . Wogóle sie nie ma co przejmować, bo we wszystkich opisach stoi, że to sa najmilsze ze wszystkich terierów. A Milunia da jej po pysku. To nic nie szkodzi. Grubcia wali moje psy i one czują przed nia respekt. Np. pierdołowaty Carunio,czeka aż kocica skończy pić wodę i wpycha się na fotel za moimi plecami, bo na drugim leży Grubcia. Quote
Czoko Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Cudne maleństwa! Najserdeczniej gratuluję! Jak długo teraz trzeba czekać na maleństwa? W jakim wieku się odbiera terriery? Ale może będziesz miała na bieżąco jakieś zdjecia maleństw? Czy kiedyś doszły do Ciebie PW o nastolatkach - wczoraj robiłam porządki w poczcie i z całym DOGO działy mi się bardzo różne dziwne rzeczy - czyżbym wtedy napisała w kosmos? Po zmianie maila DOGO mnie usunęło z sytemu... Quote
Sabina1 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Poświata napisał(a): Wojtek nie jest absolutnie mysliwym, więc możesz go dalej lubić ;) :evil_lol: . Ani na chwilę nie przestałam. lubie P. Wojtka soczyście i serdecznie :loveu: Po co miałaby strzelać dla przyjemności do jakiegoś zwierza, jeśli nie głoduje? Quote
Poświata Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 [quote name='Sabina1']Wogóle sie nie ma co przejmować, bo we wszystkich opisach stoi, że to sa najmilsze ze wszystkich terierów. Toż ja się AŻ TAK BARDZO nie przejmuję, mając nadzieję że wiedzą co piszą :evil_lol: . [quote name='Sabina1']A Milunia da jej po pysku. To nic nie szkodzi.Noooo, Milunia zdolna jest do tego, królisię też łapą posztur****e, a królisia wcale nie pęka. Może wie lepiej ode mnie, że Milka to taki typ, co poburczy, powarczy, posyczy, szturchnie, ale krzywdy nie zrobi, bo w gruncie rzeczy, mimo trójkątnej mordki ;) , nie jest taka zła :evil_lol: . [quote name='Czoko']Cudne maleństwa! Najserdeczniej gratuluję! Jak długo teraz trzeba czekać na maleństwa? W jakim wieku się odbiera terriery? Ale może będziesz miała na bieżąco jakieś zdjecia maleństw?Będziemy czekać do końca marca, maluchy odbiera się w wieku 7-8 tygodni. Fotki będą prawdopodobnie w sobotę, niestety nie wszyscy mają kręćka na punkcie fotek :shake: i taka niezakręcona hodowczyni mi się trafiła :roll: :lol: . Trudno, potem będę nadrabiać ........ [quote name='Czoko']Czy kiedyś doszły do Ciebie PW o nastolatkach - wczoraj robiłam porządki w poczcie i z całym DOGO działy mi się bardzo różne dziwne rzeczy - czyżbym wtedy napisała w kosmos? Po zmianie maila DOGO mnie usunęło z sytemu...[SIZE=2]Wszystko do mnie doszło, nawet Ci odpisywałam, ale pewnie moje poszło w kosmos :roll: :lol: . Syncio swoją chęcią nauki w zasadzie rozwiązał problem wyboru szkoły - pójdzie do rejonu, tylko w związku z naszymi planami jeszcze nie wiemy gdzie mu ten rejon wypadnie :eviltong: :cool3: . [quote name='Sabina1']Ani na chwilę nie przestałam. lubie P. Wojtka soczyście i serdecznie :loveu: Po co miałaby strzelać dla przyjemności do jakiegoś zwierza, jeśli nie głoduje?Tys prowda.....:shiny: . Quote
mmbbaj Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Poświata napisał(a): Noooo, Milunia zdolna jest do tego, królisię też łapą posztur****e, a królisia wcale nie pęka. Może wie lepiej ode mnie, że Milka to taki typ, co poburczy, powarczy, posyczy, szturchnie, ale krzywdy nie zrobi, bo w gruncie rzeczy, mimo trójkątnej mordki ;) , nie jest taka zła :evil_lol: . Beata, a może w końcu to Milunia oberwie od terierka? :evil_lol: A co z imieniem? Coś już wymyśliłaś? Jest jakaś nić przewodnia? ;) Quote
Poświata Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 mmbbaj napisał(a):Beata, a może w końcu to Milunia oberwie od terierka? :evil_lol: A co z imieniem? Coś już wymyśliłaś? Jest jakaś nić przewodnia? ;)Wymyślone przez dzieci są takie: Tekla, Telma, Toska, Tibia - i jak narazie dzieci sie zawzięcie kłócą które najlepsze. Nić przewodnia jest taka, że imię ma być niewyszukane, łatwe do wymówienia dla dzieci i wpadające w ucho. Nie mam zapędów żeby pies, mimo że rodowodowy, miał imię obco brzmiące i jeszce kilkuczłonowe :roll: . Umiar i prostota przede wszystkim :lol: . Quote
Sabina1 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='Poświata']bo w gruncie rzeczy, mimo trójkątnej mordki ;) , nie jest taka zła :evil_lol: . :mad: :mad: :mad: W życiu nic takiego nie powiedziałam. Powiedziałam, ze koty z pyskiem w szpic, latają po gzymsach I firanach. Majka - kotka Zosi, jest bardzo przymilna, ale temperament........każdy drapak był za niski :lol: Quote
mmbbaj Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='Poświata']Wymyślone przez dzieci są takie: Tekla, Telma, Toska, Tibia - i jak narazie dzieci sie zawzięcie kłócą które najlepsze. Nić przewodnia jest taka, że imię ma być niewyszukane, łatwe do wymówienia dla dzieci i wpadające w ucho. Nie mam zapędów żeby pies, mimo że rodowodowy, miał imię obco brzmiące i jeszce kilkuczłonowe :roll: . Umiar i prostota przede wszystkim :lol: . Całkowicie popieram, ja też nie lubię cudacznych imion! A ja wymyśliłal Tola :lol: Quote
Sabina1 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Ja tam bym na pewno nazwała Trufla :lol: Quote
mmbbaj Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Sabina1 napisał(a):Ja tam bym na pewno nazwała Trufla :lol: Można by było się całkiem zafaflunić przy przywołaniu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Sabina1 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 mmbbaj napisał(a):Można by było się całkiem zafaflunić przy przywołaniu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Czy sugerujesz, ze własciciele seplenią? Quote
mmbbaj Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Sabina1 napisał(a):Czy sugerujesz, ze własciciele seplenią? Że mogliby zacząć :evil_lol: Quote
Poświata Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 [quote name='Sabina1']:mad: :mad: :mad: W życiu nic takiego nie powiedziałam. Powiedziałam, ze koty z pyskiem w szpic, latają po gzymsach I firanach. Majka - kotka Zosi, jest bardzo przymilna, ale temperament........każdy drapak był za niski :lol:U mnie z braku gzymsów, karniszy i firan Milka wymyśliła sobie latanie po regale u dzieci... ...na próbę pomocy przy zejściu powiedziała co myśli... ... i to dobitnie, nawet jęzor pokazała... ...potem z regału przelazła na drzwi... ...chwilę pomyślała, pokombinowała i nauczyła się zeskakiwać... "proszę jaka ze mnie baletnica" ... jedyny problem jest jak jej drzwi "odjadą'' i nie może z regału na nie wrócić :evil_lol: , ale na to też ma sposób - drze japę po pomoc, czasem w środku nocy :mad: :angryy: . Quote
Poświata Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 [quote name='mmbbaj']Całkowicie popieram, ja też nie lubię cudacznych imion! A ja wymyśliłal Tola :lol:Tola :hmmmm:, ładnie ale.... tak po ludzku :lol: . [quote name='Sabina1']Ja tam bym na pewno nazwała Trufla :lol:Też ładnie.... [quote name='mmbbaj']Można by było się całkiem zafaflunić przy przywołaniu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:... :roflt::roflt::roflt: [quote name='Vogue']Mnie podoba sie Tekla i Tola:lol:Za Teklą kłóci się Gabrysia - ja mam tylko obawy czy z imion nie przechodzi charakterek, bo Tekla to pajęczyca z "Pszczółki Mai", a ona nie była za sympatyczna :roll: [quote name='Sabina1']Czy sugerujesz, ze własciciele seplenią? [quote name='mmbbaj']Że mogliby zacząć :evil_lol: źle też jak nie wymawiają "r" :laugh2_2:, no bo jak wołać Tluuuuuufla :megagrin: . Quote
Alicja Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 :multi::multi:wiedziałam że Beata ma dużą siłę przekonywania;)a tatko dzieciom też nie odmówi:p......no to teraz czekamy na marcowy wysyp fotasków małej panienki na Te;) Quote
Sabina1 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Poświata napisał(a): ja mam tylko obawy czy z imion nie przechodzi charakterek, bo Tekla to pajęczyca z "Pszczółki Mai", a ona nie była za sympatyczna :roll: . Ale za to jak grała na skrzypcach. Bo to chyba ona. Zupełnie jak moje dzieci na początku. Myśleliśmy, ze poszalejemy. Tjufla może być,albo Tjuskawka :evil_lol: Quote
Czoko Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Uśmiechnęłam się na myśl o nocnej prośbie Miłki o pomoc w razie kłopotów. Przypomina mi Mruczusia gdy ma problem podczas przechodzenia z łazienki i kuchni - jeśli wołanie nie pomoże wali się z góry jakaś kłoda. Ostatnio ja przechodziłam obok w tym momencie i miałam pamiątkę na twarzy - pamiętasz z Bloga: Ewa czy ty sie biłaś z kotem? Moje imiona to Teri, Tena, Tenia Quote
aga1215 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 :multi: nie ma jak umiejętność perswazji ;) :multi: :multi: :multi: A może Tama (albo Tata ;) )?:oops: Quote
aga1215 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Beata - a Ty gdzie znowu przepadłaś??????????? Quote
Poświata Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 [quote name='aga1215']Beata - a Ty gdzie znowu przepadłaś???????????Internet mi się popsiuł :mad: , dopiero Wojtek wieczorkiem naprawił. Założyłam na terierach cairnowy wątek... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43507&goto=newpost ... i nabieram coraz więcej wątpliwości, czy aby napewno dobrze robię ??? Czy napewno damy sobie radę z rasą ??? I czy wybór rasy był trafny ??? Quote
mmbbaj Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Poświata napisał(a): ... i nabieram coraz więcej wątpliwości, czy aby napewno dobrze robię ??? Czy napewno damy sobie radę z rasą ??? I czy wybór rasy był trafny ??? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts