Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

też tak działa :-( może przez to tak ciężko o wymianę wiadomości, ale z tego co ja wiem to Ares jest już w domku, tylko nie wiem w którym
na pewno w końcu komuś lepiej poinformowanemu uda się dostać na dogo i napisać:)

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agata69 napisał(a):
Czy wszyscy macie takie problemy z dogo?
Kurcze, nic mi się nie otwiera.....

Ares, trzymam kciuki....

Aha, nie wiem czy on reaguje na to imię, u dziada wołali na niego Saba (kolejny dowód ze ten dziad ma coś z głową).

A to dlatego na jego klatce bylo napisane Saba i Maciek jak wrocil z wyjazdu nie myslal ze to suczka:evil_lol:
Po konsultacji z Frotka i Malgosia ,Ares pojechal do pana do do Czechówki, odebrala go osobiscie wczoraj ,a jutro Frotak ma sparwdzic warunki i podpisac adopcje.
Pani z Osieczan tez jest super ale chciala pomoc Aresowi tylko dlatego że byl podobny do jej poprzedniego ktory zginla w zeszłym roku i ze tyle przeszedł ale nie chce innego 3 jej wystarczy i zyczyla Aresowi wszystkiego dobrego.
Pan jak tylko przyjechal dzwonil do mnie ,że Ares jest nie nauczony niczego ,ciagnie nie przychodzi na zawolanie i goni koty ale wszystkiego go nauczy i bedzie nad nim pracowac. ( juz smakolykiem nauczyla go przychodzic i wlasnie takimi sposobami go bedzie uczyc)Panu nie przeszkadza ze bedzie kpopac dolki bo specjalnie nie ma wyszczyzonych trawnikow,oczywiscie pooblewal wszystkie krzaczki i panu to tez nie przeszkadza.:evil_lol:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
A to dlatego na jego klatce bylo napisane Saba i Maciek jak wrocil z wyjazdu nie myslal ze to suczka:evil_lol:
Po konsultacji z Frotka i Malgosia ,Ares pojechal do pana do do Czechówki, odebrala go osobiscie wczoraj ,a jutro Frotak ma sparwdzic warunki i podpisac adopcje.
Pani z Osieczan tez jest super ale chciala pomoc Aresowi tylko dlatego że byl podobny do jej poprzedniego ktory zginla w zeszłym roku i ze tyle przeszedł ale nie chce innego 3 jej wystarczy i zyczyla Aresowi wszystkiego dobrego.
Pan jak tylko przyjechal dzwonil do mnie ,że Ares jest nie nauczony niczego ,ciagnie nie przychodzi na zawolanie i goni koty ale wszystkiego go nauczy i bedzie nad nim pracowac. ( juz smakolykiem nauczyla go przychodzic i wlasnie takimi sposobami go bedzie uczyc)Panu nie przeszkadza ze bedzie kpopac dolki bo specjalnie nie ma wyszczyzonych trawnikow,oczywiscie pooblewal wszystkie krzaczki i panu to tez nie przeszkadza.:evil_lol:

Oczywiście, że Ares nie był uczony, pijak nie moiał głowy a "dziad" miał to w nosie.
CZy ten pan jest samotny? Mam nadzieję, ze to dobry wybór....

Posted

Agata69 napisał(a):
Oczywiście, że Ares nie był uczony, pijak nie moiał głowy a "dziad" miał to w nosie.
CZy ten pan jest samotny? Mam nadzieję, ze to dobry wybór....

Ten pan mieszka z zona i córka:loveu:, ja tez mam nadzieje ze to dobry wybor.
Teraz czekamy na sprawdzenie domku i podpisanie umowy przez Frotke.:loveu:

Posted

Wizyta dopiero w czwartek ok. 17-tej, bo nowy opiekun Aresa prowadzi codziennie wykłady i do czwartku ciezko nam się zgrać. Na razie jesteśmy w codziennym telefonicznym kontakcie i wszystko jest w porządku. Okazało się, że sąsiadką Aresa jest Pani która adoptowała psa od Foksi więc kontrola poadopocyjna będzie wzmożona.

Posted

Frotka napisał(a):
Wizyta dopiero w czwartek ok. 17-tej, bo nowy opiekun Aresa prowadzi codziennie wykłady i do czwartku ciezko nam się zgrać. Na razie jesteśmy w codziennym telefonicznym kontakcie i wszystko jest w porządku. Okazało się, że sąsiadką Aresa jest Pani która adoptowała psa od Foksi więc kontrola poadopocyjna będzie wzmożona.

tak wlasnie wczoraj sobie przypomnialam ,ze przeciez niedawno zawozilam Darme do Czechowki dlatego cos ta miejscowosc mi mowila ,tylko pan Marek powiedzial ,ze jest to kolo dobczyc ,a ja sie kierowalam z Darma na siepraw.:evil_lol:
Pani Stasia powiedzila ze raczej wie o kogo chodzi ale dzisiaj podejdzie pod wskazany adres i zobaczy co to za dom:loveu:

Posted

Dziewczynki, będe wdzięczna za wieści o Aresie, zwłaszcza tec dobre.
I jestem wam naprawdę zobowiązana.

Mam pania w Krakowie, która chce adoptować mojego szczeniaka. Pani nie moze po niego przyjechać, a znalaazła sie inna, która chce pieska odebrać osobiscie, więc chyba się zdecydujemy.
Mam pytanie w związku z tym: czy nie znalazłby sie u was podobny szczeniaczek?

Jesli mozecie pomóc podam namiary na ten dom (nie sprawdzony, ale pani zgadza sie na warunki adopcji).

Przepraszam za offa, ale myslę że szkoda stracić szanse na domek dla jakiejś sierotki.

Posted

Aha, doczytałam że w Krakowie.Pani mieszka na Rżąta czy cos takiego.
Pieski sa rzeczywiscie bardzo podobne, więc bez sensu wieźć jednego przez półPolski, a drugi bedzie siedział w schronoie pod nosem tej pani.

Posted

psiaki są chyba w schronisku
wątek świeżutki, bo dzisiejszy, jeszcze wielu informacji tam nie ma
włącznie z płcią
ale może dziś będzie więcej wiadomo

Posted

j3nny napisał(a):
mi będzie bardzo ciężko, nie jestem nawet wolontariuszem w schronisku, żeby dostać się do psiaków:(

kto mógłby pomóc?

Kasiu u nas w schronisku szczeniaki wychodza do domków bez naszej pomocy ale sa szczeniaki na domkach tymczasowych i trzeba sie rozejżec u ktorych wolontariuszy.
Prosilam agatke zeby mi przeslala namiary na pw to zobaczymy co to za domek ,pod warunkiem że nie bedzie to daleko .

Posted

I właśnie dlatego ten wątek zbiorczy, który zrobiła Ania, będzie super pomocny.
Na razie nie ma tam psiaków z DT ani np. z Podłęża czy Niepołomic, ale jak się zbierze wszystko do kupy to będzie duże ułatwienie. Będzie trzeba szczeniaka, to znajdzie się momentalnie.
Można potem aktualizować info, gdzie dany psiak ma ogłoszenia, aktualizować zdjęcia, dodać linki do ogłoszeń do druku, ewentualne linki do bazarków...
Tylko przede wszystkim trzeba rozsiać wiadomość, że taki wątek jest.

Posted

Agata69 napisał(a):
Aha, doczytałam że w Krakowie.Pani mieszka na Rżąta czy cos takiego.
Pieski sa rzeczywiscie bardzo podobne, więc bez sensu wieźć jednego przez półPolski, a drugi bedzie siedział w schronoie pod nosem tej pani.

To jest Rżąka i jest dwa osiedla odemnie .uzgodnilam z pania Wanda ,ze umówie sie dzisja na sprawdzenie domku.jezeli bedzie dobry domek to warto szczeniaczka przywiesc bo tak jak pisalam u nas szczeniaki ze schroniska wychodza bez naszej pomocy.natomiast ciezko jest znalesc domki szczeniaka z dt i hoteli bo trzeba sie dobrze napocic zeby je zareklamowac.

Rozmawialam wczoraj z pania Stasia ,wypytala ludzi o pana ktory adoptowal Aresa -bardzo porzadny z niego czlowiek ,dzisiaj pospaceruje sobie i podejdzie pod jego dom i zobaczy jak sie tam ma Ares.