Atomic Posted June 17, 2004 Posted June 17, 2004 Słuchajcie... mam od 3 tyg beaucerona. Od jego hodowczyni dostałam ksiązke pt: Jak rozmawiac z psem. Tajniki szkolenia. Jak narazie szkole wegług tamtych metod i są duuze efekty. Moze ktos z Was szkoli rowniez za pomocą tej ksiązki??? Quote
Iwona. Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 A jakie metody zalecają w tej książce, bo może i ja spróbuję :) Quote
sic! Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 hmmm książki nie mam,ale zapytam z innej beczki Atomic z jakiej hodowli masz psa??i w jakim wieku?? Quote
Atomic Posted June 19, 2004 Author Posted June 19, 2004 A wiec tak... Metody... łagodne. Pies jest z hodowli Astra Canina, ma 13 miesiecy :) Quote
Iwona. Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Chciałam ją najpierw obejrzeć, ale niestety nie było jej w Empiku :-? Quote
Atomic Posted June 23, 2004 Author Posted June 23, 2004 Podpowiem ze wydawnictwo HOBBY :) A Autroki nie pamietam ...:) Quote
kyane Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Sadze, ze to po prostu "Jak rozmawiac z psem" pani Zofii Mrzewinskiej :lol: Quote
AniaP Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Sadze, ze to po prostu "Jak rozmawiac z psem" pani Zofii Mrzewinskiej Właśnie jestem w trakcie czytania tej lektury. Kupiłam ją kilka dni temu w EMPIKU, ale był tylko 1 egz. Chyba rzadko bywa w EMPIKU, bo kiedy tylko jestem w pobliżu przeglądam tam psią bibliotekę, ale jak do tej pory wcześniej jej nie spotkałam. A jakie metody zalecają w tej książce Metody... łagodne. No właśnie. Szkolenie na smakołyki i zabawki. Żadnego przymusu :nono: (o przemocy to już nawet nie wspomnę :evil: ), żadnego "naciskania" na psiaka, żeby siadał czy warował itd. :nono: Nauka ma się przeplatać z zabawą :multi: i kojarzyć z przyjemnością. Przypuszczm, że metody wielu z Was pewnie bardzo dobrze znane, ale myślę, że warto mieć coś takiego pod ręką, żeby móc sobie to czy tamto raz po raz przypomnieć. :wink: Niby oczywiste i proste, ale ... Może się przydać, bo psiaki czasem zapominają, że coś umiały :wink: i ... trzeba zacząć naukę od początku. Książeczka dużo miejsca nie zajmuje: liczy zaledwie 61 stron, a czyta się ją bardzo ciekawie, prawie jednym tchem. :lol: Oczywiście z przerwami na przećwiczenie z psiakiem poszczególnych lekcji. :lol: A jeśli ktoś dopiero zaczyna uczyć swojego psiaka, to tymbardziej bardzo ją polecam. Nie powinien mieć problemów z zastosowaniem metod opisanych przez Panią Mrzewińską. A oprócz tego jak uczyć danej komendy są zaraz ciekawe przykłady jak nie powinno się jej uczyć. :-? Quote
agamblu Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Wejdzice tutaj: http://www.owczarek.pl/zofia/ Jest to blog pani Zosi Mrzewinskiej, w ktorym opisuje swoje postepy z szczeniakiem - Raszka. Goraca polecam to jak rowniez wszytkie ksiazki Pani Zofii. Quote
Atomic Posted June 25, 2004 Author Posted June 25, 2004 Oj ja tez :) Ta ksiązka jest bardzo dobra i nawet przy szkoleniu jest podkreslone aby uzywac tylko mieciutkiej obrózki a nie jakis kolczatek itp!!! :) Quote
AniaP Posted July 2, 2004 Posted July 2, 2004 Zyjecie??? Nio, a o co chodzi? :P Przeca czytamy ksiązkę i bloga Pani Zosi :kaffee_2: :P . Quote
Atomic Posted July 7, 2004 Author Posted July 7, 2004 A no tak :D To powiedzcie moze jak Wam sie lekturka podoba ??? 8) Quote
Recommended Posts